Actual

Actual

alexandra_piscupescu_1_-_romaniaÎn perioada 17 – 19 mai 2012, a avut loc la Ploiesti, in Sala „Leonard Doroftei” a Clubului Sportiv Municipal Ploiesti, Turneul International de Gimnastica Ritmica „Spring Cup”, eveniment organizat de Primaria Municipiului Ploiesti, Clubul Sportiv Municipal Ploiesti si Federatia Romana de Gimnastica Ritmica.

Reprezentantele Clubului Sportiv Municipal Ploieşti au obtinut urmatoarele rezultate:

Categoria „Minies” (6-8 ani):  2 medalii de argint si 3 medalii de bronz prin:

Alexia Maria Ristea:

- locul II – medalii de argint – individual compus

- locul II – medalie de argint – exercitiul fara obiect

Miruna Ciocîrlan

- locul III – medalie de bronz – exercitiul fara obiect

- locul III – medalie de bronz – individual compus

Daria Motîngă

- locul III – medalie de bronz – exercitiul cu coarda

Categoria „Children” (9-10 ani): 3 medalii de bronz prin:

Livia Harcan – 2 medalii de bronz la coarda si panglica, ratand cu putin podiumul la individual compus.

Denisa Stoian – 1 medalie de bronz la panglica

 Alte rezultate care merita mentionate:


Iulia Chirvasa – locul VI la coarda

Ana Toma – locul VI la cerc

La Junioare echipa Romaniei a obtinut medalia de bronz. Componentele echipei, Diana Pavel (CSS Anghel Saligny Iasi si Luiza Filiorianu – CS Olimpia Bucuresti) au evoluat in forta, cu atat mai mult cu cat saptamana aceasta vor pleca in Rusia, la Nijni-Novgorod la Campionatele Europene.


La senioare, Alina Maksimenko s-a clasat de 4 ori pe locul I: individual compus, cerc, minge si maciuci. La panglica, reprezentanta Romaniei, Alexandra Piscupescu a obtinut o victorie frumoasa demonstrandu-si maiestria intr-un exercitiu perfect, fara nici o ratare.


Din partea Federatiei Internationale de Gimnastica, a supervizat competitia dra. Lidia Vinogradna – Ucraina, arbitru international cu experienta, secretarul general al Federatiei Ucrainiene de Gimnastica Ritmica. Dna. Irina Deleanu, presedinta Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica si dl. Catalin Manu, secretarul general al Federatiei au fost prezenti la Ploiesti pe tot parcursul evenimentului.


Alaturi de organizatori a fost si dna. Doina Staiculescu, singura sportiva care a obtinut o medalie olimpica la gimnastica ritmica pntru Romania – Los Angeles, 1984.


Rezultatele complete ale acestei competitii se afla pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica www.frgr.ro


Primaria municipiului Ploiesti a oferit castigatoarelor premii in valoare de 8 000 de lei.


Actual

  hipertensiune_masurareÎn zilele de 29 şi 30 mai, în Ploieşti şi Câmpina, va avea loc o campanie de responsabilizarea privind factorii de risc cardiovascular. Oricine poate beneficia de testări medicale gratuite realizate de personal medical specializat.

Campania de informare şi testare se va desfăşura în cadrul „Săptămânii Responsabilităţii Sociale Sanofi” în 18 oraşe din ţară. În judeţul Prahova, consultaţiile vor fi realizate în două farmacii din cele două municipii - Ploieşti şi Câmpina. Campania urmăreşte responsabilizarea publicului larg privind necesitatea efectuării de controale medicale regulate şi importanţa acestora în detectarea cât mai precoce a riscului de diabet zaharat şi a afecţiunilor cardiovasculare. Acţiunea beneficiază de suportul medical complex: diabetologi, cardiologi, neurologi, nefrologi şi medici de familie. Doctorii vor efectua testări medicale gratuite care vor cuprinde determinări gratuite ale tensiunii arteriale, ale indicelui gleznă-braţ şi ale glicemiei, după care vor oferi recomandări de specialitate celor diagnosticaţi cu factori de risc sau afecţiuni cardiovasculare. Consultaţiile vor fi acordate între orele 09.00 şi 18.00 la farmacia din strada Emile Zola nr. 4, Ploieşti (marţi, 29 mai) şi farmacia din strada Republicii nr. 16, Câmpina (miercuri, 30 mai).

În România, se estimează că există aproximativ şapte milioane de hipertensivi, însă numai 2,9 milioane sunt diagnosticaţi şi doar 2,7 milioane au tratament antihipertensiv. De asemenea, aproximativ 1,3 milioane de români suferă de diabet zaharat şi doar 800.000 sunt trataţi.

Actual

urmarit4Într-un comunicat remis presei, IJP Prahova a transmis o listă cu mai mulţi urmăriţi naţional. Printre aceştia se numără şi fratele actualului preşedinte PNL Prahova, Mircea Roşca.

ROŞCA REMUS-ION, din Comarnic, este urmărit naţional şi internaţional, având de executat 7,6 ani închisoare pentru tentativă de omor .


Actual

politia_rutieraPe D.N.1, în localitatea Băicoi, a fost depistat M. Daniel care conducea un autoturism înmatriculat în alt stat.

El a prezentat pentru control un permis de conducere, însă verificările efectuate de polţişti au arătat că de fapt el nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În plus, autoturismul pe care el îl conducea era caăutat de autorităţile italiene, motiv pentru care vehiculul a fost imobilizat în vederea continuării cercetărilor.

Lui M. Daniel i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, instigare la fals şi uz de fals .

Actual

pumn_1În ziua de 23.05.2012, Poliţia oraşului Boldeşti Scăeni a fost sesizată prin S.N.U.A.U. “112” cu privire la faptul că pe o stradă din oraş are loc o altercaţie  în care sunt implicate mai multe persoane.

Poliţiştii care au sosit la faţa locului, au stabilit din primele cercetări că  incidentul a avut loc între membrii a două familii, rude între ele. Iniţial, copiii celor două familii au avut unele discuţii contradictorii, după care care conflictul a degenerat, implicându-se doi membri ai unei familii şi trei membri ai celeilalte.

Aceştia s-au lovit reciproc, în timpul incidentului două geamuri de la o locuinţă şi parbrizul unui autoturism fiind sparte.

Totodată, un bărbat care trecea pe stradă a fost lovit cu o piatră în zona capului.

Toate persoanele implicate în conflict au fost conduse la sediul Poliţiei pentru cercetări, la faţa locului sosind şi un echipaj al ambulanţei care a acordat îngrijiri medicale persoanelor care au suferit leziuni.

La spital a fost transportat doar bărbatul lovit de piatră în zona capului, el rămânând internat sub supraveghere.

Toate persoanele implicate în incident au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor Legii 61/91 R, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi lovire sau alte violenţe.
Actual

politia-echipaj-autoLa data de 23.05.2012, poliţiştii Compartimentului Trafic şi Furturi Auto, în colaborare cu specialiştii R.A.R. Prahova, au efectuat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor şi traficului de autoturisme, precum şi depistarea autovehiculelor cu documente de înmatriculare false.

Astfel, la sediul R.A.R. a fost identificat un autoturism prezentat de către  B. Elena, de 18 ani, domiciliată în Plopeni, în vederea obţinerii certificatului de autentificare şi cărţii de identitate, care prezenta seria de şasiu poansonată atipic, pentru care s-a procedat la verificarea elementelor de siguranţă realizate de fabricant.

În urma verificărilor s-a stabilit că seria reală aparţine unui autoturism similar, urmărit de autorităţile italiene din data de 30.05.2011, motiv pentru care s-a dispus ridicarea şi indisponibilizarea  autovehiculului în vederea continuării cercetărilor.

Lui B. Elena i-a fost întocmit dosar penal pentru tăinuire la furt calificat şi urmează a fi informate autorităţile judiciare competente din statul de origine al autoturismului furat.

Se continuă cercetările şi investigaţiile pentru stabilirea împrejurărilor comiterii furtului şi a legăturilor infracţionale ale persoanei în cauză.
Actual

perchezitii24maiÎn această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţie Rapidă, au efectuat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea de infracţiuni cu violenţă.


Percheziţiile au vizat şase locuinţe din Ploieşti, folosite de persoane suspectate că au fost implicate în ziua de 21.05.2012 într-un incident pe raza comunei Puchenii Mari, incident soldat cu vătămarea a doi localnici.

În ziua respectivă, B. Cătălin se afla în centrul satului Pietroşani, în curtea unei societăţi comerciale, şi consuma băuturi alcoolice împreună cu mai mulţi consăteni.

La un moment dat, în faţa localului au oprit două autoturisme din care au coborât mai mulţi bărbaţi, care aveau asupra lor obiecte contondente, şi care i-au agresat pe cei din curtea localului. Doi dintre bărbaţii care se aflau în local au fost  loviţi cu corp dur în zona capului.

După câteva minute, suspecţii care veniseră cu cele două autoturisme au plecat, luneta şi un geam lateral dreapta al unuia din autoturisme fiind sparte în altercaţie.

La faţa locului a sosit o echipă operativă, care a demarat cercetările reuşind ca în scurt timp să identifice persoanele implicate în incident. Din primele


cercetări, a rezultat că motivul producerii incidentului îl constituie unele neânţelegeri mai vechi existente între persoanele implicate.

Doi dintre suspecţii care plecaseră cu cele două autoturisme au fost depistaţi imediat, şi conduşi le sediul Poliţiei pentru cercetări.

În baza probatoriului administrat, cei doi suspecţi au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii public.

Persoanele implicate în incident, şi care au suferit leziuni, au refuzat să formuleze plângere penală sau să fie examinaţi medico-legal. Totodată, ei au refuzat să copereze cu organele de anchetă, sau să furnizeze relaţii în legătură cu incidentul.

În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, au fost depistaţi şi ceilalţi doi suspecţi, urmând ca după efectuarea primelor cercetări, şi faţă de aceştia să fie dispuse măsurile legale.

{youtube}bBUPEKGJ4wk{/youtube}

Actual

rromiDoar 35,5% dintre persoanele de etnie romă aveau un loc de muncă în 2011, relevă datele raportului „Situaţia romilor în România, 2011. Intre discriminare si integrare sociala" realizat de Fundaţia Soros România în cadrul proiectului „EU Inclusive. Transfer de date şi competente privind integrarea pe piaţa muncii a romilor intre România, Bulgaria, Italia şi Spania".

Read more: STUDIU SOROS: Situaţia romilor în 2011. Între discriminare şi integrare socială
Actual

bani-leiPrimăria Municipiului Ploiești,   prin  Serviciul Public Finanțe Locale,   anunță  programul de colectare a impozitelor și taxelor locale de la contribuabilii orașului Ploiești la domiciliul acestora, program gândit și pus în practică pentru a veni în sprijinul cetățenilor ce nu pot ajunge la casieriile noastre,  după cum urmează: 


LUNI  -€“   28 MAI  2012    între orele 16,30 a€“ 19,00 și
MIERCURI  -€“  30 MAI  2012  între orele 16,30 a€“ 19,00
STR. MIHAI BRAVU NR.169, BLOC 23A, SCARA A
STR. MIHAI BRAVU NR.169, BLOC 23A, SCARA B
STR. MIHAI BRAVU NR. 167,BLOC 22B, SCARA A
STR. MIHAI BRAVU NR.167, BLOC 22B, SCARA B
STR. MIHAI BRAVU NR. 167,BLOC 22A, SCARA A
STR. MIHAI BRAVU NR.167, BLOC 22A, SCARA B
STR. MIHAI BRAVU  , BLOC 21D
STR. MIHAI BRAVU ,  BLOC 21C
STR. MIHAI BRAVU NR. 157,BLOC 41, SCARA A
STR. MIHAI BRAVU NR. 157, BLOC 41, SCARA B
STR. MIHAI BRAVU NR.155, BLOC 40, SCARA A
STR. MIHAI BRAVU NR.155, BLOC 40, SCARA B

MIERCURI   06  IUNIE   2012  între orele 16,30 a€“ 19,00  și
LUNI -  11  IUNIE   2012   între orele 16,30 a€“ 19,00
STR. MIHAI BRAVU, BLOC 41C
STR. CRÎNGAȘI, BLOC 21B
STR. ALEEA PETROCHIMISTILOR, BLOC 46, SCARA A
STR. ALEEA PETROCHIMISTILOR, BLOC 46, SCARA B
STR. ALEEA PETROCHIMISTILOR NR.12, BLOC 46 BIS,SCARA A
STR. ALEEA PETROCHIMISTILOR NR.12, BLOC 46BIS, SCARA B
STR. ALEEA PETROCHIMISTILOR, BLOC 47B, SCARA A
STR. ALEEA PETROCHIMISTILOR, BLOC 47B, SCARA B
STR. ALEEA PETROCHIMISTILOR NR.3, BLOC 21A, SCARA A
STR. ALEEA PETROCHIMISTILOR NR.3, BLOC 21A, SCARA B

Menționăm că la fiecare scară a blocurilor menționate mai sus va fi afișat un anunț prin care ne vom anunță sosirea echipelor de colectare.

Echipele vor fi formate din câte 2 persoane ce vor purta ecusonul emis de instituție precum și legitimația de serviciu.

Vă facem cunoscut totodată că se pot plăti în acest mod impozite și amenzi pentru care se va eliberă chitanță cu ștampilă instituției noastre.
Actual

cod_portocaliuÎn judeţele Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov (inclusiv Bucureşti), Galaţi, Vrancea şi zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacău, pe arii extinse se vor cumula cantităţi de apă de peste 50 l/mp.

Intervalul în care este valabilă avertizarea meteorologică: joi, ora 18.00 -  vineri, ora 6.00.

Joomla SEF URLs by Artio