Actual

Actual

referendum_2012Prelungirea programului de votare la referendumul pentru demiterea presedintelui, de la ora 7,00 la ora 23,00, este constitutionala, a decis, marti, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), relateaza Agerpres.
'In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile articolului unic pct.4 (referitor la art.I pct.52 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.41/2012) din Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.41/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului sunt constitutionale. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei'
Actual


politia-echipaj-autoÎn ziua de 22.07.2012, ora 6.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Măgurele executând serviciul de patrulare în zona Halta C.F.R. Măgurele Sud l-a oprit pentru control pe D. Gabriel din Blejoi, care avea asupra sa un bagaj mai voluminos.
Procedând la controlul bagajului s-a constatat că acesta avea opt role din inox, patru litri de ulei hidraulic şi un recipient cu vaselină.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bunurile erau sustrase de la o societate comercială din Măgurele unde acesta era angajat ca paznic.
Bunurile au fost reţinute şi predate administratorului societăţii.
Prejudiciul cauzat societăţii este în valoare de 950 lei, fiind recuperat.
În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru comiterea intracţiunii de furt calificat


Poliţiştii din Băicoi au oprit în trafic un autoturism condus de P. Dănuţ, în portbagaj fiind găsite 64 obiecte metalice, de formă discoidală, despre care acesta a declarat că sunt deşeuri metalice provenite de la societatea comercială unde îşi desfăşoară activitatea ca agent de pază.
În urma verificărilor efectuate, a rezultat că obiectele au fost sustrase de P. Dănuţ, dintr-o habă situată în curtea societăţii comerciale a cărei pază o asigura.
Obiectele metalice au fost ridicate şi predate societăţii păgubite, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.
Actual

conducteÎn ziua de 22.07.2012, în jurul orei 8.45, poliţiştii din Câmpina l-au prins în flagrant pe str. În Lunca din municipiul Câmpina, pe B. Florin, care sustrăsese o conductă metalică în greutate de 430 kg, pe care a tractat-o cu ajutorul unui atelaj hipo, de pe albia râului Doftana până la domiciliul său.
Din verificările efectuate s-a stabilit că această conductă face parte dintr-o reţea de conducte de transport produse petroliere aflată în conservare, amplasată pe malul drept al râului Doftana.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
Actual

pastileLa data de 22.07.2012, Dispeceratul Poliţiei Municipiului Ploieşti a fost sesizat  despre faptul că la Spitalul Judeţean Ploieşti a fost adusă G. Petra din Bărcăneşti, care a ingerat mai multe pastille.
În urma verificărilor efectuate a rezultat că G. Petra a înghiţit mai multe medicamente, încercand astfel să adoarmă mai uşor, însă, din cauza concentraţiei mare de medicamente a acuzat o stare generală de rău, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde a rămas internată.
Ea a fost diagnosticată cu “intoxicaţie voluntară medicamentoasă”, fiind în afara oricărui pericol.
Actual

politia_rutieraAseară, în jurul orei 21, poliţişti rutieri care acţionau pe D.N. 1, pentru fluidizarea traficului în zona staţiunilor montane, au depistat în apropierea staţiunii Sinaia un autoturism condus de un tânăr constănţean, care se întorcea de la munte şi care transporta pe capota o tânără.
Nu mică le-a fost surprinderea poliţiştilor când au constatat că la câţiva metri în spate se afla un alt autoturism înmatriculat tot în judeţul Constanţa, care transporta o altă tânără ieşită parţial pe geam.
Din verificările poliţiştilor a rezultat că cei doi conducători auto teribilişti sunt fraţi, pentru faptele lor fiind sancţionaţi contravenţional.
Totodată, oamenii legii au luat măsura complementară de aplicare a punctelor de penalizare.
Actual

cutitLa data de 21.07.2012, poliţia a fost sesizată prin S.N.U.A.U. “112” cu privire la faptul că în comuna Jugureni, la o stână din punctul „Vârful Ştefului”, B. Gheorghe l-a înjunghiat cu un cuţit pe D. Ion, proprietarul stânii, provocându-i decesul.
În baza sesizării, s-a constituit echipa operativă, care s-a deplasat la faţa locului împreună cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, şi un medic legist din cadrul S.M.L. Ploieşti.
Din primele cercetări efectuate a rezultat că în dimineaţa zilei de 21.07.2012, în jurul orei 6.30, B. Gheorghe se afla la stâna lui D Ion şi, pe fondul consumului de alcool, între cei doi a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia B. Gheorghe i-a aplicat mai multe lovituri cu un briceag lui D. Ion în zona gâtului şi a feţei, leziuni ce au dus la decesul acestuia.
Imediat după comiterea faptei, agresorul a mers la domiciliul său, şi ulterior a plecat în direcţia satului Boboci, fiind depistat la scurt timp de către poliţişti într-o pădure din apropierea localităţii Jugureni.
Medicul legist a apreciat că decesul lui D. Ion a fost cauzat posibil de o hemoragie externă masivă.
Faţă de B. Gheorghe, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a luat măsura reţinerii, iar ulterior instanţa de judecată a dispus arestarea acestuia pentru o perioada de 29 zile pentru săvârşirea infracţiunii de omor.
Cadavrul lui D. Ion a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ploieşti în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.
Actual

masina-in-flacariO maşină a luat foc pe autostrada A3 în jurul prânzului. Aeasta se deplasa de la Bucureşti la Ploieşti, iar la kilometrul 58 a luat foc. Cei trei ocupanţi ai maşinii au reuşit să se salveze, dar până la venirea pompierilor maşina a ars în întregime.
Actual

hamuriPoliţia oraşului Vălenii de Munte a fost sesizată ieri prin numărul unic de urgenţă “112” de către S. Vasile, din localitate, care a reclamat că i-a fost sustras hamul de la atelajul hipo.
La faţa locului s-a deplasat o patrulă siguranţă publică care din primele cercetări efectuate a stabilit că în ziua respectivă, reclamantul îi împrumutase căruţa lui A. Andrei din Vălenii de Munte pentru ca acesta să îşi rezolve nişte probleme personale.
În momentul în care A. Andrei se deplasa cu căruţa pe o stradă din localitate, s-a întâlnit cu P. Gheorghe, care fără drept, i-a luat din atelajul hipo un ham.
P. Gheorghe şi-a motivat gestul prin aceea că ştia că bunul sustras îi aparţine lui S. Vasile, şi a dorit astfel să se răzbune pentru conflictele avute în ultima perioadă cu acesta, distrugând hamul sustras prin tăiere.
În cauză a fost întocmit dosar  penal pentru comiterea infracţiunilor de furt şi distrugere.
Actual

prostituateÎn ziua de 23.07.2012, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina a surprins-o în flagrant pe R. Georgiana, în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu un bărbat, în autoturismul acestuia, contra unei sume de bani.

Femeii i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de prostituţie, de la aceasta fiind ridicată în vederea confiscării suma de 40 lei, primită în schimbul întreţinerii de relaţii sexuale.


Actual

ruletaPoliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare Prahova au efectuat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii neregulilor din domeniul organizării şi exploatării jocurilor de noroc, la două puncte de lucru din municipiul Ploieşti aparţinând unor societăţi comerciale din Giurgiu şi Bucureşti.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.200 lei.

Totodată, au fost dispuse măsuri de remediere a neregulilor constatate, fiind, de asemenea fiind solicitate verificări de specialitate din partea I.T.M. Prahova, urmând ca în funcţie de rezultatele obţinute să fie luate măsurile legale.

Actual

politia-echipaj-autoPoliţiştii Secţiei 4 Ploieşti au fost sesizaţi ieri prin S.N.U.A.U. “112” de către conducătorul unui autotir, care a reclamat faptul că în timp ce se deplasa cu autovehiculul pe strada Fabricilor din Ploieşti, persoane necunoscute i-au deschis obloanele de la containerul pe care îl transporta şi au sustras mai multe cutii în care se aflau rulmenţi industriali.

Echipa operativă care a demarat cercetările, a stabilit că după ce a încărcat un container cu mai multe cutii în care se aflau rulmenţi, N. Daniel, conducătorul autotirului, a părăsit sediul societăţii comerciale de unde a încărcat, având ca destinaţie portul Constanţa.

Întrucât nu cunoştea drumul de ieşire din oraş, a ajuns pe strada Fabricilor din Ploieşti, unde la trecerea de cale ferată, suspecţii i-au deschis obloanele ce închideau containerul, au pătruns în interior şi au descărcat 11 cutii în care se aflau rulmenţi industriali.

În urma verificărilor efectuate în zonă, poliţiştii au identificat principalii suspecţi de comiterea faptei, aceştia fiind  doi tineri domiciliaţi în zonă.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secţiei 4 Poliţie Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Joomla SEF URLs by Artio