Actual

Actual

politia-echipaj-autoÎn această dimineaţă, pe DN1, la kilometrul 112+700, respectiv 115, se efectuează lucrări de montare a parapeţilor de beton. Traficul este restricţionat, iar în zonă sunt prezente echipaje de poliţie care dirijează circulaţia.
UPDATE: În jurul orei 11 traficul a fost reluat.
Actual

mascati_2În această dimineață au avut loc șase percheziții în Ploiești. Sunt vizați suspecți de comiterea unor fapte cu violență. Vom reveni cu amănunte.
Actual

patriarhul_danielAdministraţia ploieşteană înregistrează, pe ordinea de zi din şedinţa extraordinară ce urmează a se desfăşura în data de 25 mai 2012, proiectul de hotărâre prin care ÎPS Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, primeşte titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Ploieşti. Totodată, primăria va lua în discuţie acordarea unui ajutor financiar pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti.
Actual

inundatiiInstitutul Naţional de Hidrologie şi de Gospodărire a Apelor a emis cod portocaliu de inundaţii şi depăşire a cotelor de atenţie pe râul Teleajen şi pe afluentul Cricovul Sărat.

Avertizarea este valabilă în perioada 23 mai, ora 16.00 - 24 mai, ora 14.00.

În perioada menţionată vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi râuri, cu debite crescute cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

Actual

bataieLa data de 22.05.2012, Dispeceratul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti a fost apelat  prin S.N.U.A.U. « 112 » de către O. Ionel, care a sesizat faptul că în jurul orei 1, a avut un conflict cu concubina sa, solicitând sprijin medical.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care din primele cercetări  a constatat că pe fondul unor probleme familiale, O. Ionel şi-a lovit concubina cu pumnii .

Cadrele medicale au dispus efectuarea unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, întrucât leziunile traumatice i-ar fi putut pune femeii viaţa în pericol.

Bărbatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, urmand ca acesta să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Actual

politia-echipaj-autoO femeie din comuna Sângeru a apelat ieri S.N.U.A.U. “112” reclamaând agresarea concubinului său de către un consătean.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit din primele cercetări faptul că în ziua respectivă, C. Aurel, concubinul apelantei, a consumat băuturi alcoolice împreună cu mai mulţi consăteni, la un magazin din localitate.

La un moment dat, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii contradictorii cu N. Ion, a fost lovit de acesta cu o sticlă în zona capului, fiind necesară intervenţia unui echipaj al ambulanţei, care a acordat îngrijiri medicale persoanei lovite.

N. Ion a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991, persoanei vătămate fiindu-i adus la cunoştinţă faptul că are posibilitatea să depună plângere penală faţă de acesta, în cazul în care doreşte acest lucru.

Actual

bogdan_nicaPloieşteanul Bogdan Nica, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii, în perioada lui Eugen Nicolăescu, va fi instalat în funcţia de comisar şef al Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.
Bogdan Nica este medic. Înainte de a deveni secretar general în Ministerul Sănătăţii, a ocupat şi postul de director al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Prahova.
Actual

viituraLa nivelul județului Prahova, au fost semnalate următoarele probleme majore din cauza condițiilor meteorologice:
-F.D.E.E. ELECTRICA Distribuție Muntenia Nord: 1 deranjament colectiv în localitatea Băicoi, 18 abonați fiind afectați; 12 echipe se află în teren pentru remedierea defecțiunilor;
-pe albia pârâului „Bertea” din comuna Bertea s-a produs o viitură care a dus la deteriorarea variantei ocolitoare executată în anul 2010 pe albia pârâului Bertea pentru accesul în satul Lutu Roșu, drumul județean 101 T fiind întrerupt în acel an ca urmare a unei alunecări de teren, pe o porțiune de aprox. 200 m. În prezent accesul către satul Lutu Roșu se face doar pietonal, urmând ca după retragerea apelor drumul să fie reamenajat;
-în satul Lopatna comuna Șoimări, de-a lungul drumului DC 47 s-a surpat terenul pe o lungime de aprox. 15 m și o lățime de 1,5 m pe marginea albiei pârâului Lopatna; drumul are lățimea de 4 m, este acoperit cu îmbrăcăminte asfaltică, iar circulația rutieră se desfășoară pe o singur bandă;
-inundație subsol la Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din localitarea Breaza.
Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit cu autospeciale și motopompe pentru a evacua apa în localitățile Albesti Paleologu (holul unei locuințe), Câmpina (locuința inundată), Cornu (terasă restaurant), Breaza (locuință inundată).
De asemenea, s-a intervenit pentru salvarea unui cal înnămolit în albia râului Teleajen și pentru degajarea unui copac căzut în Parcul Bucov.
Actual

Afis_Zilele_filmului_romanescPrimăria municipiului Ploieşti alaturi de casa de distributie Voodoo Films, condusa de Cristian Mungiu, organizeaza cea de-a treia editie a evenimentului „Zilele Filmului Romanesc” in zilele de 23-24 mai 2012.

Evenimentul Zilele Filmului Românesc (ZFR) se adresează publicului larg şi constă în proiecţii ale celor mai noi producţii cinematografice româneşti. Principalul obiectiv al evenimentului ”Zilele Filmului Românesc” este promovarea la nivelul întregii ţări a producţiilor autohtone recente, facilitarea accesului publicului din oraşele fără săli de cinema la cele mai noi producţii româneşti, creşterea notorietăţii filmelor româneşti prin crearea de evenimente locale si creşterea notorietăţii filmelor documentare româneşti la nivel de ţară.

În urma succesului în rândul publicului a celor două ediţii de până acum, organizatorii îşi propun continuarea seriei de evenimente şi în anul 2012, urmând ca de această dată să oferim publicului ocazia inedită a vizionării unor filme documentare recente care, în mod normal au şanse foarte mici de a fi prezentate în cinematografe

Cu acest prilej cele mai noi filme documentare romanesti ajung in mai multe orase din tara: în Ploiești în zilele de 23 și 24 mai, Botoșani în 30 și 31 mai, Râmnicu Vâlcea în 5 și 6 iunie, Pitești în  12 și 13 iunie, Baia Mare în 20 și 21 iunie, București  în săptămâna  25 – 29 iunie.

Ploiestenii au intrarea gratuita la evenimentul „Zilele Filmului Romanesc” ce se va desfasura in Aula Universitatii „Petrol Gaze”.

Program proiectii:

23 mai 2012

Ora 13.00 – “Off the beaten track”

Ora 15.00 – “Şcoala noastră/ Our school”

24 mai 2012

Ora 13.00 – “Crulic – Drumul spre dincolo”

Ora 15.00 – “Şcoala noastră/ Our school”

Joomla SEF URLs by Artio