Actual

Actual

scoala_eleviLa prima vedere a datelor, 86% dintre cetatenii romani sunt de parere ca trebuie sa se predea religia la scoala si doar 8% au opinia contrara, arata datele cercetarii Religie si comportament religios, realizata de Fundatia Soros Romania.

Diferente majore apar in felul in care romanii inteleg cum sa se predea religia in scolile publice. Respondentii pot fi impartiti in trei grupuri: „conservatorii” – care prefera predarea religiei ca materie obligatorie, de catre preoti, iar fiecarui elev sa i se predea dogma propriei confesiuni; „progresistii” care prefera religia ca istoria religiilor, o materie optionala, predata de catre persoane specializate; iar „indecisii” care tind sa raspunda „nu stiu” sau au refuzat sa raspunda.

Doar 9% dintre respondenti sunt „puternic progresisti”, in timp ce 16% sunt „puternic conservatori”. Pentru trei sferturi din populatia Romaniei discutia cu privire la ce, cum si de catre cine sa fie predat ramane inca deschisa, incluzand aici 27% „mai degraba conservatori”; 22% „indecisi”; si 27% „mai degraba progresisti”.

Din ce in ce mai putini romani sunt de acord cu obligativitatea predarii religiei in scolile publice

In acelasi timp, procentul persoanelor cu varsta pana in 30 de ani care spun sa nu se predea religia la scoala este de 16%, dublu fata de media nationala. Mai mult, in randul celor ce la momentul sondajului erau elevi sau studenti, acelasi procent creste la 24%. Aceleasi date releva ca 50% dintre romani sunt de parere ca religia trebuie sa fie o materie obligatorie, fata de 40% carecred ca ar trebui sa fie optionala; 52% spun ca elevii sa participe la cursuri care prezinta doar religia lor si doar 32% prefera cursurile la care sunt prezentate mai multe religii; in fine, cei mai multi dintre romani ar prefera ca religia sa fie predata de profesori specializati in istoria religiilor, 46% fata de 38% care cred ca religia ar trebui sa fie predata de preoti.

La nivel national, in ultimii cinci ani numarul celor ce sunt de acord cu religia obligatorie in invatamantul public a scazut de la 71% in 2006 la 50% in 2011. In acelasi timp, ponderea celor ce nu sunt de acord cu obligativitatea religiei s-a dublat, de la 22% la 40% in acelasi interval de timp. Cercetarea „Religie si comportament religios” a fost realizata de o echipa de sociologi compusa din Raluca Popescu, MirelPalada si Claudiu Tufis, sub coordonarea lui Ovidiu Voicu, manager de programe, in cadrul programului Studii Electorale Romanesti al Fundatiei Soros.Datele au fost culese, in perioada 01 – 21 iunie 2011, de compania International Brand Consultants. Esantion principal: 1.204 persoane, reprezentativ pentru populatia tinta cu o eroare de +/- 2,9% la un nivel de incredere de 95%.

Cercetarea „Religie si comportament religios” este prima analiza completa a fenomenului religios la nivelul populatiei Romaniei, care pune sub lupa valorile, comportamentele si raportarea la politici si viata politica la nivelul celor mai importante confesiuni intalnite in Romania.In perioada urmatoare, Fundatia Soros Romania va da publicitatii si alte date obtinute in cadrul cercetarii.

Sursa foto: judetulprahova.ro

Actual

missworldDistracţie multă, voie bună şi, desigur, multe fete frumoase - toate acestea în clubul Hotelului Alexandros din Buşteni.

Cele 30 de concurente pentru titlul de Miss World România 2011, aflate în cantonament pe Valea Prahovei, au petrecut alături de câţiva dansatori profesionişti.

Organizatorii le-au pregătit fetelor şi o surpriză, care nu putea lipsi de la o astfel de petrecere, un tort cu artificii.

Finala Miss World România 2011 va avea loc sâmbătă, 10 septembrie a.c., la Piteşti. Câştigătoarea va reprezenta România la Miss World 2011, la Londra.

Actual

penitenciar1În perioada 05 - 18 septembrie 2011 se va desfăşura concursul de admitere pentru ocuparea a 275 de locuri la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tg.Ocna, sesiunea 2011, ce va avea loc la sediul şcolii.

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare este o instituţie de formare profesională a agenţilor de penitenciare, care funcţionează în cadrul Ministerului Justiţiei. Instituţia asigură dobândirea de competenţe prin însuşirea unor noţiuni din domeniul juridic, socio-uman şi reglementări specifice sistemului penitenciar.
 Cele 275 de locuri sunt repartizate astfel: bărbaţi - 245 locuri şi femei - 30 locuri. Un număr de 11 prahoveni s-au înscris la concurs.

Concursul de admitere în Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna se desfăşoară în condiţiile stabilite prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr 1558/C/01.06.2009, publicat în Monitorul Oficial nr. 535 din 03.08.2009, cu modificările şi completările ulterioare şi se va desfăşura în două etape:

-susţinerea probelor eliminatorii: verificarea aptitudinilor fizice, în perioada 05 – 09 septembrie 2011;

-susţinerea probelor de verificare a cunoştinţelor teoretice, în format test grilă la „Limba română”  (10 septembrie 2011) şi „Istoria românilor” (11 septembrie 2011).

Sunt aşteptaţi să participe la concursul de admitere un număr de 736 candidaţi, respectiv 555 bărbaţi şi 181 femei.

Participarea la concursul de admitere este condiţionată de respectarea criteriilor  şi condiţiilor de participare, precum şi de achitarea taxei de participare, conform Metodologiei aprobate prin ordinul Ministrului Justiţiei nr 1558/C/01.06.2009.

Înainte de susţinerea fiecărei probe de concurs, candidaţilor vor participa la instructajul privind condiţiile de desfăşurare a probelor sportive, ocazie cu care aceştia vor achita taxa de concurs.

Accesul candidaţilor în şcoală este permis numai în baza documentelor de identitate valide şi este strict interzis accesul candidaţilor care au asupra lor telefoane mobile, camere de luat vederi, aparate foto, sau orice alt dispozitiv audio-video. Identificarea unor astfel de obiecte asupra  candidaţilor cu ocazia controlului la intrarea în unitate sau după acces, înainte sau în timpul desfăşurării probelor, până la ieşirea din şcoală, atrage eliminarea din concurs a celor în cauză, indiferent de motivul invocat.Pentru o mai bună informare asupra specificului activităţii instituţiei noastre, condiţiile de concurs de admitere sau de şcolarizare, oferta educaţională a Şcolii, precum şi graficul de desfăşurare a concursului, vă invităm să vizitaţi site-ul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, www.snpaptgocna.ro, precum şi site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, www.anp-just.ro.

Actual

jurnalismPrimele programe de master cu frecvenţă redusă (FR),
la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării,
Universitatea din Bucureşti
 
Între 7 şi 14 septembrie (mai puţin sâmbătă şi duminică), Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC), Universitatea din Bucureşti (UB) face înscrieri la două programe de master cu frecvenţă redusă, acreditate de ARACIS şi recunoscute de Ministerul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului (Monitorul Oficial 617bis din 2011).
 
Aceste programe sunt:
Jurnalism tematic (doi ani)
Comunicare corporativă (doi ani).
 
În concordanţă cu standardele academice, aceste două programe de master sunt echivalente cu programele de master de la zi de Jurnalism tematic şi  Comunicare corporativă (acreditate), iar numărul de ore de seminar este acelaşi. Întâlnirile tutoriale au loc în week-end (patru întâlniri pe semestru) iar cursurile sunt oferite sub formă de  materialele de studiu, la începutul fiecărui semestru.
 
Concursul de admitere constă în eseu de motivaţie în funcţie de interes, afinităţi, experienţa acumulată şi specificul programului de masterat ales. Eseurile vor fi redactate cu diacritice. Candidaţii sunt declaraţi admişi la FR dacă obţin cel puţin nota 7 la admitere, în limita celor 50 de locuri pentru fiecare master. Eseul de motivaţie este parte componentă a dosarului de înscriere.
 
Taxă de studiu 2011-2012: 3 000 de lei.
 
Se pot înscrie la concursul de admitere în învăţământul de masterat absolvenţi cu diploma de licenţă sau echivalentă acesteia (forma de învăţământ de lungă durată) indiferent de instituţia şi anul în care candidatul a obţinut diploma de licenţă sau echivalenta acesteia.
 
Informaţii suplimentare – www.fjsc.ro

Admiteri pentru nivel licenţă –învăţâmânt la distanţă (ID)
la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării,
Universitatea din Bucureşti. Sesiunea a II-a
 
În perioada 5 - 15  septembrie (mai puţin sâmbătă şi duminică) se pot depune dosarele pentru concursul de admitere, nivel licenţă, pe baza de eseuri de motivaţie la secţia ID a FJSC.
Eseu de motivație (2 pagini / 5000 de semne) va pune accent pe interesul candidatului pentru specializarea pe care dorește să o urmeze în beneficiul unor activităţi profesionale viitoare. Eseurile vor fi redactate cu diacritice. Candidaţii sunt declaraţi admişi la ID dacă obţin cel puţin nota 5 la admitere, în limita celor 250 de locuri. Eseul de motivație este parte componentă a dosarului de înscriere.
 
Programele de licenţă, învăţământ la distanţă, sunt:
- Comunicare şi relaţii publice - autorizare provizorie (HG 749/2009), în curs de acreditare
- Jurnalism - autorizare provizorie (HG 749/2009).
Alegerea specializării se face după primele trei semestre.
 
Informaţiile referitoare la conţinutul dosarului de admitere se găsesc aici:  http://www.fjsc.ro/ro/informatii/35-Program-de-licen-ZI
Informaţiile generale referitoare la admiterea la FJSC se găsesc aici: http://www.fjsc.ro/ro/informatii/157-Introducere.


Ofertă bogată de locuri finanţate de la buget,
pentru programele de master zi
ale Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării,
Universitatea din Bucureşti
 
Cifra de şcolarizare, finanţată de la bugetul de stat, pentru studiile universitare de master, cursuri de zi, în anul universitar 2011-2012, repartizată FJSC, ca urmare a OMECTS nr. 5271/5.09.2011, este de 170 locuri buget.
 
FJSC are următoarele programe de MASTER acreditate, conform  Monitorul Oficial, 617 bis, 31.VIII.2011:
Zi
170 de locuri la buget/ 85 de locuri cu taxă
Campanii de comunicare în publicitate şi relaţii publice
Comunicare corporativă
Jurnalism politic
Jurnalism tematic
Managementul instituţiilor mass-media
Mass-media, dezvoltare, societate (în limba franceză - Médias, développement, société)
Producţie multimedia şi audio-video
Teorii şi metode de cercetare în ştiinţele comunicării 


Învăţământ cu frecvenţă redusă
100 de locuri cu taxă
Comunicare corporativă
Jurnalism tematic

Programele de master durează doi ani. Dosarele de candidatură se primesc în perioada 7 - 14 septembrie (mai puţin sâmbătă şi duminică), iar examenele de admitere sunt în perioada 15-17 septembrie. Taxa de studiu 2011-2012: 3 000 de lei.

Informaţii suplimentare – www.fjsc.ro.

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării este prima facultate de jurnalism înfiinţată după 1989, fiind recunoscută pe plan naţional şi internaţional drept un spaţiu al formării profesionale la cele mai înalte standarde. Toate diplomele şi atestatele eliberate de FJSC sunt recunoscute oficial; majoritatea absolvenţilor se integrează profesional în instituţiile mass-media din România (posturi de radio şi televiziune, publice şi particulare, publicaţii diverse etc.), agenţii de publicitate şi de relaţii publice, departamente de comunicare.

Universitatea din Bucureşti s-a situat pe primul loc în clasamentul universităţilor, realizat de către Ministerul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului în septembrie 2011.

Actual

puscarieJudiciariştii Secţiei 1 Ploieşti au depistat ieri cinci persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni atât în judeţul nostru, cât şi pe raza altor judeţe.

Este vorba despre cinci femei, una dintre ele fiind G. Aurelia, pe numele căreia fuseseră emise două mandate de executare a pedepsei închisorii pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, şi care era dată în urmărire naţională.

Celelalte sunt cercetate în mai multe dosare penale, atât în Prahova cât şi în alte judeţe, fiind suspectate de săvârşirea mai multor furturi din locuinţă.

Ele sunt suspectate că au comis furturile respective intrând în locuinţele părţilor vătămate sub pretextul vânzării unor produse (detergenţi) sau achiziţionării de materiale reciclabile (fier vechi, maculatură etc).

G. Aurelia a fost încarcerată în Penitenciarul Târgşor, iar celelalte suspecte sunt cercetate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi luării măsurilor legale.
Actual

colectare-deseuriRegia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti anunţă desfăşurarea Campaniei naţionale „Marea Debarasare”, campanie organizată la nivel local pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) împreună cu operatorul de salubritate. În zilele de 9 si 10 septembrie 2011 Primăria Municipiului Ploieşti prin RASP continuă acţiunea de colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) de la societăţile comerciale si de la populaţie.

Programul campaniei

Vineri, 9 septembrie 2011, intre orele 08.00-14.00 – de la societăţile comerciale care vor solicita telefonic ridicarea DEEE-urilor.

Sâmbăta, 10 septembrie 2011, intre orele 8.00-10.00 – deţinătorii de DEEE-uri care locuiesc la bloc le vor depozita lângă platformele gospodăreşti, iar cei care locuiesc la casa le vor depozita in fata porţii. După ora 10.00 va avea loc colectarea si transportul deşeurilor către centrul de colectare.

Campania se va desfăşura pe următoarele direcţii:

colectare stradală prin ridicarea de către operatorul specializat a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice depuse de către cetăţeni pe domeniul public (trotuarele străzilor municipale, platformele gospodăreşti);

  • depunerea voluntară a DEEE -urilor la Centrul municipal de colectare a DEEE.
  • Cetăţenii care aduc deşeurile de echipamente electrice şi electronice la Centrul Municipal de colectare DEEE pot participa la Tombola „PROTEJEAZĂ NATURA!” ce se va desfăşura în data de 19 septembrie.

Cetăţenii care nu pot aduce deşeurile de echipamente electrice şi electronice la Centrul Municipal de colectare DEEE, sunt rugaţi să accepte ca soluţie de debarasare responsabilă, campania trimestrială Marea Debarasare, care se va desfăşura la nivelul municipiului Ploieşti în zilele de 9 şi 10 septembrie.

Obiectivul acţiunilor comune constă în eficientizarea procesului de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice prin oferirea unui nivel ridicat de informaţie cât şi însuşirea de cunoştinţe pentru cetăţeni, în sensul gestionării eficiente a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, la nivelul municipiului Ploieşti.

La numerele de telefon 0244-984, 0800800884 si 0244-541071 – personalul de la dispeceratul RASP va prelua apelurile cetăţenilor.

Actual

mouseMinisterul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a lansat spre consultare publică Ghidul Solicitantului pentru operaţiunea 3.3.2 prin care reprezentanţii firmelor işi pot moderniza şi eficientiza afacerea prin intermediul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

Printr-un comunicat de presă remis astăzi, Ministerul Comunicaţiilor informează că ghidul vine în sprijinul cetăţenilor care au o firmă şi vor să-şi îmbunătaţească productivitatea la nivelul afacerii, prin acordarea de bani europeni.

Valoarea maximă a finanţării acordate este de 1.850.000 RON, în timp ce valoarea minimă este de 45.000 RON.

Reprezentanţii firmelor îşi pot implementa la nivelul afacerii aplicaţii informatice de comerţ electronic, de e-learning - învăţământ la distanţă,  precum şi sisteme informatice pentru licitaţii electronice, tranzacţii electronice securizate,  plăţi electronice.

Ghidul solicitantului este postat pe site-ul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale (OIPSI), http://fonduri.mcsi.ro <http://fonduri.mcsi.ro/> , la secţiunea Consultare publică. Observaţiile şi sugestiile pot fi trimise până la data de 5 octombrie 2011, ora 17.00 la adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. <mailto:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.> .

Ghidul detaliază criteriile specifice care trebuie îndeplinite de potenţialii beneficiari şi proiectele acestora, regulile de finanţare, circuitul proiectului, modalitatea de selecţie a proiectelor, procesul de contractare şi implementare, precum şi drepturile şi obligaţiile beneficiarilor.

Operaţiunea 3.3.2 - „Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comerţ electronic  şi a altor soluţii online pentru afaceri” este inclusă în Domeniul Major de Intervenţie 3 – “Susţinerea e-economiei” din cadrul Axei prioritare III TIC pentru sectoarele privat şi public, din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale (OIPSI), organizat la nivel de direcţie generală, în cadrul MCSI, are ca scop gestionarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C prin implementarea operaţiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro <http://www.mcsi.ro/> .
Actual

politieOfiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat mai multe controale la punctele de lucru aparţinând unei societăţi comerciale ploieştene administrate de un cetăţean irakian.

Oamenii legii au descoperit că evidenţele contabile primare prezentate spre verificare conţineau neconcordanţe referitoare la furnizorii reali ai societăţii.

Verificările efectuate în timpul controlului au stabilit că aceste neconcordanţe constau în declararea contribuabilului cu furnizori de mărfuri care nu declară şi nu recunosc livrarea de mărfuri către acesta.

Totodată, s-a constatat faptul că la punctele de lucru deţinute de această societate sunt comercializate diferite produse purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, cu încălcarea legislaţiei în domeniu.

Cu aceeaşi ocazie au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale în valoare de 54.000 lei, fiind ridicate în vederea confiscării mărfuri în valoare de 6.630 lei.

Cercetările vor fi continuate de către lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi încălcare a drepturilor de autor.

Actual

catuse01Doi escroci au fost arestaţi de poliţie, după ce au păcălit mai mulţi patroni de societăţi comerciale. Cei doi se prezentau în magazine drept inspectori ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Ploieşti au reuşit să-i identifice, după ce patronii controlaţi au sunat la OPC pentru a verifica dacă angajaţii instituţiei efectuează, cu adevărat, controale. Impostorii au fost arestaţi pentru 30 de zile, fiind cercetaţi de poliţişti.

În sarcina celor doi a fost reţinut faptul că în ziua de 10 august, prin folosirea calităţii mincinoase de angajaţi ai O.P.C. Ploieşti, au mers la un magazin din Ploieşti unde au încercat să efectueze un control „de specialitate”. Sub pretextul constatării unor nereguli, au primit de la reprezentanţii societăţii suma de 500 lei şi două cartuşe cu ţigări, în schimbul neaplicării de sancţiuni contravenţionale.

În aceeaşi zi au încercat să efectueze „un nou control” la o altă societate comercială din Ploieşti, solicitând angajaţilor suma de 400 lei, în schimbul „bunăvoinţei” lor.  Spiritul de observaţie al angajaţilor i-a determinat pe aceştia să verifice telefonic calitatea de anagajat O.P.C. a celor doi, aflând astfel că de fapt sunt nişte impostori.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii ploieşteni au reuşit să-i identifice şi depisteze ieri pe cei doi suspecţi.

Faţă de cei doi falşi inspectori a fost luată iniţial măsura reţinerii, iar în urma prezentării în faţa instanţei de judecată, pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Actual

ghiozdanOfiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare Prahova, au efectuat ieri verificări într-un complex comercial din Ploiesti.

S-a constatat că reprezentanţii unei societăţi comerciale au expus spre vânzare produse purtând marci protejate pe teritoriul României, contrafăcute, respectiv 170 ghiozdane şcolare.

Produsele respective au fost ridicate în vederea cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrafacere.

Totodată, au mai fost găsite rechizite şcolare deţinute în vederea comercializării fără documente de provenienţă, fapt pentru care agentul economic a fost sancţionat contravenţional, iar mărfurile în cauză au fost confiscate.

Comisarii Gărzii Financiare Prahova au constatat că societatea verificată nu respecta prevederile Legii 82/1991, neavând completat registrul de casă pentru perioada 01-31.08.2011, fapt pentru care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 3.000 de lei.

Cercetările sunt efectuate de către lucratori din cadrul S.I.F. Prahova, faţă de administratorul societăţii comerciale pentru nerespectarea legislaţiei privind protecţia drepturilor de autor.

Actual

constructiePeste un milion de lei fără TVA va plăti Primăria Ploieşti pentru amenajarea unor noi parcări în perimetrul situat în zona bulevardului Republicii şi în spatele străzii Gh. Doja din municipiu.

Municipalitatea ne anunţă, printr-un comunicat de presă, că are în derulare contractul de lucrări nr. 13409/03.08.2011, preţul contractului fiind de 1.110.853,83 lei ( fără TVA), având ca obiect „Amenajare parcări B-dul Republicii şi str. Gheorghe Doja ( spatele blocurilor) – tronson V : între str. Ion Maiorescu, str. Gheorghe Doja şi str. Văleni ( P25) (proiectare şi execuţie)”. Constructor este societatea comercială Coni S.R.L.

Lucrările se vor derula rapid, între 31 august şi 3 septembrie. Prin intermediul comunicatului, municipalitatea anunţă locatarii din zonele în care se lucrează că, pentru orice problemă apărută în perioada desfăşurării amenajării, pot sesiza instituţia primăriei Ploieşti la numerele de telefon 0244/ 595063 – Dispecerat Primăria Ploieşti, 0721 624 604 – Liviu Gheorghiu, şef Serviciu Dezvoltare Căi Rutiere şi Reţele Edilitare şi 0753 099 773 – Teodora Marin, director Direcţia Tehnic – Investiţii.

Joomla SEF URLs by Artio