Actual

Actual

principesa_margareta2Alteţa Sa Regală Margareta, Principesa Moştenitoare a României, urmaş la şefia Casei Regale a României (jure sanguinis) şi Principesă de Hohenzollern (ad personam), Custode al Coroanei României (ad personam), îşi serbează astăzi onomastica. Principesa Margareta este cea mai în vârstă fiică a Regelui Mihai I al României, Prinţ de Hohenzollern, şi a soţiei sale, Regina Ana de Bourbon-Parma. Principesa României este a 82-a persoană pe linia succesorală a tronului britanic.

Majestatea Sa Regele a numit-o drept succesoare la conducerea Casei Regale de Hohenzollern-Sigmaringen, prin modificarea statutului complet al Casei Regale a României (Hohenzollern-Sigmaringen) promulgat prin semnătura Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, pentru a succede tuturor celorlalte Statute si Legi ale Casei Regale, începând cu 30 decembrie 2007.
Principesa Margareta nu are copii, de aceea, conform statutului Casei Regale a României promulgat de Majestatea Sa Regele Mihai I, succesoarea Principesei Margareta la şefia Casei Regale este sora sa, Principesa Elena a României.

Statutul Principesei, conform legii salice

Potrivit ultimei Constituţii Regale democratice, cea din 1923, care stabilea succesiunea după legea salică, Principesa Margareta şi surorile sale nu pot succede la tronul României.
Totuşi, prin ordinul statutar al Casei Regale susmenţionat,  Regele Mihai a desemnat-o pe Principesa Margareta drept moştenitoare a tronului cu titlurile de „Principesa Moştenitoare a României" şi de „Custode al Coroanei României", printr-un act care, în timpul formei de guvernământ republicane şi în absenţa aprobării Parlamentului Regatului României, are o însemnatate eminamente simbolică.

Cu aceeaşi ocazie, Regele Mihai a cerut instituţiei Parlamentului ca, în cazul în care naţiunea româna şi legislativul vor considera potrivită restaurarea monarhiei, să renunţe din acel moment la aplicarea legii salice de succesiune.

Gordon_BrownPremierul Gordon Brown, iubirea din studenţie

În tinereţea sa, Principesa Margareta şi-a completat studiile universitare în Scoţia. La Universitatea din Edinburgh, Margareta a avut o relaţie cu Gordon Brown, liderul Partidului Laburist britanic, pe care nu a încetat să-l iubească, deşi l-a părăsit.

„A fost o poveste de iubire puternică. N-am încetat niciodată să-l iubesc, însă într-o zi nu mi s-a mai părut potrivită, era politică, politică, politică, iar eu aveam nevoie de grijă”, a declarat Alteţa Sa despre relaţia din tinereţe cu fostul premier al Marii Britanii.

Activitate

După absolvirea Universităţii din Edinburgh, Alteţa Sa Principesa Margareta a lucrat într-un număr de universităţi britanice, specializându-se în sociologie medicală şi politici de sănătate publică, ulterior participând într-un program de cercetare coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătaţii, concentrat pe elaborarea de recomandări de politici de sănătate şi proiecte de sănătate preventivă.

Principesa_Margareta_a_RomanieiÎn 1983 s-a mutat la Roma şi s-a alăturat Organizaţiei de Alimente şi Agricultură a ONU, unde, ca membră a echipei proiectului Zilei Mondiale a Alimentelor, a lucrat la o campanie de promovare în masă a programelor de agricultură, nutriţie şi eradicare a sărăciei. Trei ani mai târziu s-a alăturat Fondului Internaţional de Dezvoltare a Agriculturii.

În toamna lui 1989 şi-a abandonat cariera la ONU şi s-a mutat la Geneva să lucreze împreună cu tatăl ei, devotându-se în întregime muncii de caritate pentru România. În 1990 împreună cu Majestatea Sa Regele Mihai, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta pune bazele Fundaţiei „Principesa Margareta a României”.

Relaţia cu Principele Radu

Principesa Margareta s-a căsătorit pe 21 septembrie 1996 la Lausanne cu Radu Duda, cunoscut din 2007 ca „ASR Principe al României”, iar din 1999 şi ca „Principe de Hohenzollern-Veringen”, viitor „Principe Consort al României”, şi care, începând din 1999, o reprezintă în public pe Principesă şi pe întreg restul familiei regale de Hohenzollern, cel mai adesea singur.

Conform statutului Casei Regale a României promulgat de Majestatea Sa Regele Mihai I, în cazul unei viitoare femei Şef al Casei Regale a României, consortul său va primi titlul de „Alteta Sa Regală Principele Consort al României" (ad personam), (...) titlu, rang şi apelativ care va precede orice alt titlu, român sau străin, pe care îl poate avea, pe durata mariajului şi numai pe durata vieţii soţiei sale şi numai atâta timp cât aceasta rămâne Şef al Casei Regale Române.

casa_regala

Istoria corectă

La 30 decembrie 1947, cursul firesc al istoriei României a fost întrerupt brutal, prin forţarea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României să abdice.
Monarhia constituţională, care a pus temelia României moderne, a fost abrogată ilegal, fiind instituită republica – o instituţie adusă în România de recent condamnatul regim comunist, o instituţie fără tradiţii, şi fără sprijin popular. A fost începutul celei mai negre perioade din istoria României.

Sursa foto 1: Revista Cariere
Sursa foto: site-ul Casei Regale a României – www.familiaregala.ro

Actual

principesa_margaretaPrincipesa Moştenitoare Margareta a României a lansat, vineri, la Ploieşti, „Cartea regală de bucate”, care reuneşte reţetele după care sunt gătite mâncărurile servite familiilor regale.

Lansarea de carte a avut loc într-un mall, iar după prezentarea cărţii, Principesa a acordat zeci de autografe. Ploieştiul este al treilea oraş în care Principesa Margareta îşi lansează cartea, evenimente de acest gen având loc până acum la Bucureşti şi Timişoara.

Sursa foto: viva!
Fotograf: Anna Todiras
Actual

jaguarFirma care a construit adăpostul jaguarului care săptămâna trecută a evadat în grădina zoologică din Ploieşti este vinovată pentru incident.

În urma verificărilor făcute la grădina zoo, specialiştii de la Inspectoratul în Construcţii au constatat că firma, care a primit pentru lucrare aproximativ 5 miliarde de lei vechi, a făcut atât erori de proiectare cât şi greşeli de execuţie.

Astfel, documentaţia tehnică este incompletă şi  nu poartă semnătura unui verificator atestat.

Cât despre construcţia în sine, aceasta reprezintă „abateri de la montaj peste cele admise de normele tehnice”, în sensul că între panoul pe care jaguarul a reuşit să-l disloce şi panoul alăturat era o distanţă de doi centimetri, nepermisă de normele tehnice pentru o astfel de construcţie.

Firma care a câştigat această lucrare a câştigat licitaţia în anul 2007, iar doi ani mai târziu, în decembrie 2009, lucrarea a fost recepţionată. Acum, reprezentanţii constructorului vor reface construcţia pe cheltuiala firmei, având în vedere că lucrarea este încă în garanţie, Până atunci, grădina zoologică rămâne închisă.

Actual

incendiuUn incendiu de proporţii a izbucnit, vineri după amiază, în zona staţiei de captare a apei din oraşul Azuga, zeci de pompieri şi voluntari acţionând timp de o oră şi jumătate pentru stingerea focului care a cuprins vegetaţie uscată şi o plantaţie de conifere şi care risca să se extindă în pădure.

Focul a cuprins, pe o suprafaţă de aproximativ 3000 de metri pătraţi, vegetaţie uscată şi o parte dintr-o plantaţie de conifere.

Zeci de pompieri, jandarmi montani, angajaţi ai serviciilor pentru situaţii de urgenţă din Azuga şi Buşteni, ai ocolului silvic, dar şi voluntari au acţionat, timp de aproape o oră şi jumătate, pentru stingerea incendiului, care risca să se extindă şi să cuprindă o pădure.

În urma primelor verificări, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a incendiului focul deschis, lăsat nesupravegheat.

Actual

gandul_logo_printPotrivit mediafax.ro, publicaţia Gândul va renunţa la ediţia tipărită, rămânând, exclusiv, în mediul digital. Începând cu data de opt aprilie, ediţia print se închide. Editorul publicaţiei lansează, începând cu aceaşi dată, o aplicaţie digitală nouă destinată, exclusiv mediului digital, şi pentru i-pad şi telefonul mobil.

Surse din interiorul redacţiei spun că măsurile au fost luate de către Publimedia – editor Gândul, şi din cauza costurilor tot mai mari de producţie print, scrie reportervirtual.ro.

Măsura de renunţare la print şi îmbunătăţire a formatului on-line, dar şi cel destinat i-pad şi mobil a fost prezentată într-un comunicat de presă:

"gândul adoptă un nou model de business şi oferă cititorilor experienţa digitală completă: online, pe iPad şi pe mobil. Pe 8 aprilie, ziarul lansează aplicaţia proprie de iPad şi dezvăluie noua versiune a site-ului gândul.info, cu multiple funcţionalităţi noi şi un layout restilizat. Prin adoptarea noului model de business, ziarul face tranziţia de la print la noile platforme de distribuţie a conţinutului.

"În mass-media din România, gândul este prototipul unui nou model de business exclusiv digital, în care conţinutul de calitate ajunge la cititori prin cele mai moderne platforme. Online, pe iPad şi pe mobil, cititorii vor avea acces la informaţiile exclusive cu care ziarul i-a obişnuit, la opiniile unora dintre cei mai apreciaţi editorialişti din presa românească, dar şi la infografice, fotografii şi video ce valorifică potenţialul de multimedia şi de interactivitate pe care îl oferă web-ul şi dispozitivele mobile. Vom continua investiţia in conţinutul de calitate şi vom converti gândul într-un produs al viitorului", declară redactorul-şef Claudiu Pândaru, citat de mediafax.ro.

„gândul pe iPad pune în valoare continutul jurnalistic exclusiv al publicaţiei, reacţia sa rapidă la breaking news, articolele de opinie ale jurnaliştilor şi combinaţia de hard news şi materiale de lifestyle familiară celor care citesc gândul pe online. Pe lângă structurarea specifică a conţinutului editorial, ediţia de iPad mizează pe un design elegant şi pe o navigare uşoară între articole.
Aplicaţia va putea fi descărcată gratuit din AppStore.

Printre feature-urile ediţiei gândul de iPad se numără:

• Navigare simplă între secţiuni şi între articole, precum şi în interiorul galeriilor foto
• Posibilitate de lectură offline
• Opţiuni de share: utilizatorii pot trimite articolele pe e-mail şi pe Twitter sau le pot recomanda pe Facebook direct din aplicaţie
• Alerte de breaking news

Lansarea aplicaţiei este însoţită de un concurs prin care cititorii gândul au ocazia de a câştiga 30 de iPad-uri, câte unul pe zi. Concursul se va desfăşura între 8 aprilie şi 8 mai, pe gândul.info.
Tot pe 8 aprilie, gândul va lansa noua versiune a site-ului gândul.info, cu un layout restilizat şi funcţionalităţi menite să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor. Dosarele speciale pe evenimente, optimizarea şi conţinutul multimedia şi interactiv îmbogăţit (infografice interactive, video şi live video) sunt câteva dintre noile elemente create în beneficiul cititorului.

"Noua versiune reflectă angajamentul gândul de a fi cel mai dinamic produs jurnalistic din România, cu o selecţie optimă de informaţii, abordări inedite ale subiectelor care fac agenda zilei şi opinii pertinente", spune Claudiu Pândaru.

Despre gândul

gândul reflectă actualitatea socială, politică şi economică prin unghiuri de abordare jurnalistică originale şi informaţii exclusive. Articolele despre evenimente de impact sunt completate de materiale de lifestyle, reportaje şi comentarii semnate de jurnalişti de prestigiu, pentru a oferi o cheie de lectură a prezentului celor peste 1,3 milioane de vizitatori unici pe lună ai site-ului gândul.info. În februarie 2011, gândul.info a fost singurul site de ştiri generale din top 10 care a înregistrat o creştere de trafic: +5% vizitatori unici, până la un total de 1,367 milioane de cititori, şi +6,5% afişări, până la un total de 12,696 milioane, conform SATI. Pe mobil, gândul poate fi citit la adresa m.gandul.info."

Sursa: mediafax.ro
Foto: Logo oficial Gândul print

Actual

nichita_stanescuAzi, la Ploieşti, începe a XXIII-a ediţie a Festivalului internaţional de poezie „Nichita Stănescu”, festival care se va întinde pe parcursul unei săptămâni şi care va reuni cele mai cunoscute nume ale culturii din România, Republica Moldova şi Serbia.

În cadrul festivalului vor fi organizate spectacole, expoziţii de pictură, grafică şi fotografie, audiţii muzicale, recitaluri, lansări de carte, workshop-uri, momente poetice, vizionări de filme şi concursuri.

Actual

ipj_prahova_sigla_copyPremieră în istoria Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova: un poliţist prahovean este nominalizat, anul acesta, pentru titlul naţional „Poliţistul anului”.

Cel care a reuşit să se facă remarcat la nivel naţional prin activitatea sa ca poliţist este inspectorul Cătălin Ana, şef al Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale. Inspectorul Cătălin Ana a fost implicat în cercetarea tuturor cauzelor judiciare complexe instrumentate în ultima perioadă de poliţia prahoveană.

Nominalizarea prahoveanului pentru titlul naţional “Poliţistul anului” a fost făcută de către o comisie care a analizat câteva sute de propuneri ale tuturor inspectoratelor de poliţie din ţară, iar în “marea finală” au intrat opt poliţişti.

Actual

sorina_mateiPaginademedia.ro scrie, citând Impactnews, că jurnalista Sorina Matei, cunoscut reporter al trustului Intact, şi-a prezentat demisia, după ce Mihai Gâdea, şeful său de la Antena 3, şi-a prezentat opoziţia în privinţa realizării unui interviu cu preşedintele Traian Băsescu.

După apariţia preşedintelui la televiziunea naţională, posturile Antena 3 şi Realitatea TV au solicitat, la rândul lor, interviuri cu preşedintele. Instituţia prezidenţială şi-a dat acordul, punând, însă, anumite condiţii. Dacă în cazul postului Realitatea, interviul a fost deja acordat în seara zilei de 23 martie 2011, în cazul Antenei 3, discuţiile au apărut în interiorul acestuia după ce preşedintele a cerut ca reporterul acreditat la Cotroceni din partea acestui post să fie prezent la interviu. În cazul Antenei 3, jurnalistul acreditat la Cotroceni era chiar Sorina Matei.

Paginademedia spune că Mihai Gâdea, şeful postului de ştiri, ar fi refuzat să o trimită pe Sorina Matei, motiv pentru care aceasta şi-ar fi prezentat demisia din organizaţia media. Hotnews prezintă punctul de vedere al Sorinei Matei care ocupa funcţia de şef al departamentului politic din redacţia Antena 3:

„Astăzi, în urma unor discuţii tensionate cu şeful redacţiei şi mai puţin cu conducerea Antena 3, în care am explicat situaţia penibilă în care mă aflu în gestionarea unei relaţii corecte cu Palatul Cotroceni ca şef al secţiei Politic, relaţie extrem de tensionată în ultimii patru ani şi cu destule momente delicate, mi-am depus la secretariat demisia din funcţia de şef al Secţiei Politic şi din trust", a scris jurnalista Sorina Matei pe blogul său.

Ea spune "povestea" declanşată la Antene de interviul pe care preşedintele Traian Basescu l-a acordat postului public de televiziune la sfârşitul săptămânii trecute, continuat cu un interviu acordat miercuri seara postului Realitatea TV.

Sorina Matei scrie, intre altele, pe blogul sau:

În urma intervenţiei de la RTV de duminică seara a preşedintelui Băsescu şi în urma discuţiilor de la RTV pe tema interviului dat la TVR, Palatul Cotroceni mă suna de dimineaţă şi mă întreaba dacă Antena 3 e dispusă să facă un interviu cu preşedintele Băsescu, la Palatul Cotroceni, pe subiectul Libia. Eu nu am dat iniţial niciun răspuns. Am sunat conducerea Antena 3 şi am întrebat dacă doreşte să facă acest interviu pentru care trebuia trimisă o solicitare scrisă".

"Conducerea Antena 3 a răspuns pozitiv şi mi-a spus să trimit cererea scrisă. Cererea Antena 3 a fost trimisă şi semnată de mine la Palatul Cotroceni, ca şef al secţiei Politic, nu ca realizator al interviului".

"Palatul Cotroceni îmi transmite că preşedintele, în principiu, e de acord cu interviul. (...) Întreb conducerea Antena 3 care mă întreabă dacă aş putea realiza eu interviul cu preşedintele Traian Băsescu. Răspunsul meu a fost: „Nu am nicio problemă".

"Însă, dupa o oră, totul se schimbă. Conducerea Antena 3 şi şeful redacţiei îmi spun că totul trebuie să se modifice pentru ca Mihai Gâdea, directorul executiv, nu este de acord cu interviul".

„Şeful redacţiei îi transmite lui Valeriu Turcan noii termeni în care trebuie să se realizeze interviul deja acceptat de către preşedintele Băsescu. Mai precis, preşedintele să vină la Antena 3, interviul să aibă cu totul alte teme iar realizatorii să fie alţii. Valeriu Turcan spune că asta este o altă solicitare, preşedintele a acceptat o altă cerere, iar pentru noile condiţii trebuie trimisă o altă hârtie. Noua hârtie nu a fost trimisă nici până la ora la care scriu aceste randuri", completează jurnalista pe blogul său, citată de Hotnews.ro.

„Repet faptul că nu Palatul Cotroceni a cerut ca interviul să fie realizat de mine, ci conducerea Antena 3 şi a redactiei. Nu Palatul Cotroceni a cerut interviul, ci Antena 3 printr-o hârtie semnată de mine".

„Acesta este adevărul. Cine mă cunoaşte ştie că niciodata n-am să pot susţine altceva. Meseria ţi-o faci cu corectitudine, onoare, demnitate şi respect. Asta am făcut 14 ani în trustul Intact atât cât am putut eu mai bine. Când n-am mai putut şi n-am mai găsit soluţii, am demisionat”.

Sursa: pagina de media.ro, hotnews.ro

Actual

jaguarGrădina zoologică de la Bucov, care a fost închisă publicului miercurea trecută pentru o săptămână după ce un jaguar a evadat din cuşca sa, va rămâne închisă pe perioadă nedeterminată, până când administratorii vor fi siguri că un astfel de incident  nu se poate repeta, a anunţat astăzi primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici. La rândul său, Cătălin Vlad, director al parcului „Constantin Stere” de la Bucov, din care face parte grădina zoo, a declarat astăzi că toate cuştile animalelor periculoase găzduite la Bucov vor fi inspectate de specialişti de la Inspectoratul de Stat în construcţii, iar grădina zoologică nu va fi redeschisă publicului până în momentul în care specialiştii nu vor fi siguri că nu există riscul ca animalele să evadeze.

Decizia ca grădina zoo de la Bucov să fie închisă a fost luată miercurea trecută de către primarul Andrei Volosevici, după ce un jaguar a dislocat geamul termopan al cuştii sale şi a evadat. Din fericire, la momentul în care animalul a plecat liber pe aleile grădinii, în zonă nu era nici un vizitator.

Cuşca în care este găzduit jaguarul a fost construită la sfârşitul anului 2009, iar lucrarea este încă în garanţie. Prin urmare, firma care a făcut lucrarea de proastă calitate va suporta cheltuiala pentru refacerea cuştii.

Actual

catuseUn tânăr de 19 ani din municipiul Câmpina este pe cale să bată un record cât se poate de nedorit: bărbatul a reuşit să „adune” în mai puţin de un an, 16 dosare penale, motiv pentru care a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

Poliţiştii spun că, în perioada mai 2010 –martie 2011 suspectul a comis 16 infracţiuni de furt calificat şi violare de domiciliu toate produse pe raza comunei Brebu. În prezent, suspectul se află în arest, iar poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracţională a bărbatului.
Actual

pumnInspectoratul Şcolar Prahova a dispus, astăzi, deschiderea de anchete disciplinare în două şcoli din Ploieşti după ce, ieri, în decurs de doar o oră, doi elevi au ajuns la spital cu ambulanţa, suferind traumatisme cranio-cerebrale în urma unor bătăi în primite în şcoală, de la colegi.

Unul dintre incidente a avut loc în şcoala "Spiru Haret", unde un elev de clasa a IX-a a suferit un traumatism cranio-cerebral şi fost dus cu ambulanţa la spital după ce a fost bătut de persoane care nu au fost identificate încă. Bătaia a avut loc într-o sală de clasă, iar eşevul agresat a afirmat că nu ştie cine l-a bătut.
Poliţiştii de la secţia numărul 4 din Ploieşti au deschis o anchetă în acest caz, iar astăzi, mai mulţi elevi bănuiţi că ar fi autorii agresiunii au fost chemaţi la şcoală împreună cu părinţii, însă niciul dintre ei nu a recunoscut fapta.

Cel de-al doilea copil care marţi a fost dus cu ambulanţa la spital după ce a fost bătut în şcoală este elev în clasa a şaptea la şcoala "Anton Pann" din Ploieşti. Ieri, după ora de sport, băiatul s-a luat şa ceartă cu un coleg de clasă, din ceartă au ajuns la bătaie şi în cele din urmă băiatul a fost lovit în zona capului şi dus la spital.

Niciunul dintre cei doi elevi nu a avut nevoie de internare.

Elevul de clasa a şaptea de la şcoala „Anton Pann” va avea nota scăzută la purtare, întrucât aceasta este sancţiunea care poate fi aplicată într-un astfel de caz.
În cazul elevului de clasa a noua, de la „Spiru Haret”, Inspectoratul şcolar aşteaptă rezultatele anchetei deschise de poliţişti.

Joomla SEF URLs by Artio