Actual

Actual

politia_rutieraLa data de 18.07.2012, poliţiştii Secţiei nr. 1 Ploieşti au continuat acţiunile organizate in zona Halelor Centrale Ploiesti, in vederea opririi fenomenului infracţional, a depistarii persoanelor care practică comerţul ilicit stradal, în vederea prevenirii tâlhăriilor, cerşetoriei, furturilor din buzunare şi autoturisme şi în scopul prevenirii victimizării minorilor.
Pentru neregulile constatate oamenii legii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5220 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 13400 lei (255 kg afine, 43 kg ardei gras, 180 articole încălţăminte)

Read more: Poliţiştii Secţiei nr. 1 Ploieşti au confiscate bunuri în valoare de 13.400 lei din zona Halelor...
Actual

bani-leiÎn urma activităţilor desfăşurate de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor, la data de 18.07.2012 s-a dispus începerea acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de „primire la muncă a mai mult de cinci persoane indiferent de cetăţenia acestora fără încheierea unui contract individual de muncă".
Read more: Dosar penal pentru munca la negru / Şase muncitori surprinşi pe şantier fără contract de muncă
Actual

politia-echipaj-autoÎn ziua de 17.07.2012, poliţişti din cadrul Sectiei nr. 1 Politie  au organizat si desfăşurat o actiune in zona Halelor Centrale Ploiesti, in vederea estomparii fenomenului infractional, a depistarii persoanelor care practica comertul ilicit stradal, in vederea prevenirii talhariilor, cersetoriei, furturilor din buzunare si autoturisme si in scopul prevenirii victimizarii minorilor.

Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat 12 sanctiuni contravenţionale în valoare de 3900 lei şi au întocmit un dosar penal

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 8640 lei

EXEMPLE:

-. C. STEFAN din Ploiesti a fost depistat pe str. Grivitei in timp ce conducea o autoutilitara, transportand 280 kg mere fara a poseda documente de provenienta. Acesta a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 12/1990, iar bunurile transportate au fost ridicate in vederea confiscarii.

-. G. TUDOR din com. Barcanesti a fost depistat in timp ce conducea un autoturism, transportand marfă fara a detine documente de provenienta. Acesta a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 12/1990, iar bunurile transportate au fost ridicate in vederea confiscarii.

-. S. MARIAN din com. Brazi a fost depistat avand depozitata cantitatea de 190 kg de pepeni verzi intr-un autoturism, fara a detine documente de provenienta in conditiile legii. Acesta a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 12/1990, iar bunurile transportate au fost ridicate in vederea confiscarii.

-. R. MIHAI a fost depistat in timp ce comercializa mai multe articole de imbracaminte inscriptionate cu marca fara a poseda certificat de conformitate eliberat de firma producatoare sau reprezentantii legali ai acesteia pe teritoriul Romaniei. Persoanei in cauza i-a fost intocmit dosar penal conform Legii nr. 84/1998.

Actual

violPoliţiştii din Filipeştii de Pădure au fost sesizaţi de către D. Elena, despre faptul că în noaptea de 15/16.07.2012, nepoata sa O. Dorina, de 19 ani, în timp ce se deplasa spre domiciliu a fost agresata şi violată de o persoană necunoscută pe câmpul ce desparte satul Filipeştii de Pădure de sat Minier.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care, în urma primelor cercetări, a stabilit că tânăra se deplasa singură de la serviciu către domiciliul din satul Minieri, urmând un traseu care pe o porţiune de aproximativ un kilometru este izolat, neexistând locuinţe sau alte construcţii ci doar vegetaţie de prund. După ce a traversat albia pârîului Proviţa pe un pod de lemn, a fost acostată de către un bărbat care a prins-o de gură a trântit-o în apropierea drumului într-un stufăriş, după care a întreţinut cu ea relaţii sexuale. Urmare a faptei comise, victima a suferit mai multe leziuni la nivelul feţei şi corpului

În urma investigaţiilor efectuate, a fost identificat principalul suspect în persoana lui M. ROMICĂ, de 26 de ani, din comuna Filipeştii de Pădure, sat Minieri.

Împotriva acestuia a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de viol, ulterior M. Romică a fost prezentat Judecătoriei Câmpina, care a emis mandat de arestare preventivă.

Actual

miting_usl_brasovLIBERALI PRAHOVENI LA BRAŞOV: Preşedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, a participat ieri, 17 iulie, împreună cu 1000 de tineri naţional liberali prahoveni la mitingul USL organizat în vederea demiterii lui Traian Băsescu. Evenimentul a avut loc în Piaţa Sfatului din Braşov, începând cu ora 18:00. O parte dintre participanţi au purtat tricouri albe cu inscripţia „DA, românii cu mii şi sute îţi spun Băsescu, du-te!"
Reprezentanţii PNL Prahova vor participa la majoritatea mitingurilor organizate pentru perioada imediat următoare, atât în judeţ, cât şi în vecinătate, informează PNL Prahova într-un comunicat trimis presei.
Actual

babysitterFemeile şomere, casnice sau pensionare, studentele şi elevele cu vârsta peste 18 ani din judeţul Prahova, care nu au loc de muncă, sunt aşteptate să se înscrie la cursurile gratuite de bonă/baby-sitter organizate de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Direcţia Generală Protecţia Copilului.

Read more: Cursuri gratuite de calificare ca baby-sitter! / Vezi unde te poţi înscrie
Actual

muzeul_cezar_petrescu_busteniMuzeul memorial "Cezar Petrescu" din Busteni, str. Tudor Vladimirescu, nr. 1, sectie a Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, organizeaza in colaborare cu Scoala Sanatoriala Busteni, in perioada 24-27 iulie 2012, programul estival "NE JUCAM SI INVATAM LA MUZEU".
Read more: Înscrie-ţi copilul la cursul "Ne jucăm şi învăţăm la Muzeu" / PROGRAM EDUCAŢIONAL la Buşteni
Actual

bani-leiÎn urma activităţilor desfăşurate de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor, a fost începută urmărirea penală faţă de N. CRISTINA, domiciliata în orasul Urlati.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că femeia, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale a reţinut şi nu a virat către bugetul consolidat al statului obligaţii fiscale cu reţinere la sursă în sumă de 20.046 lei, aferente perioadei 25.12.2009 – 25.04.2012.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Actual

pusca-aer-comprimatÎn urma investigaţiilor efectuate, lucrători din cadrul Politiei Mizil l-au depistat pe T. Gheorghe, de 45 ani, din Boldeşti Scăieni, care deţinea în mod ilegal o armă de vanatoare.
Astfel, la domiciliul bărbatului a fost identificată o arma cu aer comprimat, cal. 4,5mm.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că arma a fost detinuta de catre tatal lui T. Gheorghe.
Din verificarile efectuate a rezultat ca arma nu figureaza inregistrata.
În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârsirea infractiunii de “detinere sau port de armă neletală din categoria celor supuse autorizarii , fară drept” .
Arma a fost ridicata in vederea continuării cercetarilor.
Cercetarile vor fi continuate de către lucrătorii Serviciului A.E.S.P. Prahova.
Actual

politia-echipaj-autoLa data de 16.07.2012, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei nr.3 Poliţie i-a depistat pe  N. Vasile de 37 ani şi M. Dumitru de 41ani, care au sustras mai multe materiale feroase în greutate de aproximativ 90 kilograme din incinta unei societăţi comerciale din Ploieşti.
Aceştia au fost conduşi la sediul secţiei în vederea continuării cercetărilor.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că cei doi intenţionau să valorifice bunurile sustrase la un centru de colectare materiale feroase.
Bunurile au fost recuperate şi lăsate în custodie la un centru de fier vechi până la stabilirea propietarului, intrucât societatea se află în lichidare judiciară.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Secţiei nr. 3 Poliţie în vederea stabilirii cu exactiate a situaţiei de fapt, precum şi a întregii activităţi infracţionale.
Actual

Hot_furt_casa1La data de 16.07.2012, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din Cocorăştii Colţ au identificat principalii suspecţi ai spargerii locuinţei lui U. Carmen din com. Şirna, sat Varniţa, jud. Prahova.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că B. Daniel şi C. Cătălin, ambii din com. Şirna, sat Varniţa, au pătruns prin efracţie în locuinţa lui U. Carmen de unde au sustras un televizor LCD, un DVD player şi o combină audio,bunuri ce au fost recuperate.
Cei doi  au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de arestare preventivă.
Joomla SEF URLs by Artio