Actual

Actual

Hot_furt_casa1La data de 18.05.2012, poliţiştii din Măgureni au fost sesizaţi despre faptul că în noaptea de 17/18.05.2012, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în curtea locuinţei sale de unde au sustras un căruţ confecţionat din fier cu obloane de lemn, un bazin din tablă, o poartă din fier cu plasă şi 15 m liniari plasă de gard confecţionată din sârmă galvanizată.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, a fost identificat principalul suspect al furtului în persoana lui C. Ion în vârstă de 49 ani. Fiind extinse cercetările, s-a stabilit că acesta este suspectat şi de un alt furt comis din locuinţa lui M. Nicolae, din Măgureni.

Lui C. Ion i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

La finalizarea cercetărilor dosarele urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina cu soluţie procedurală.

Actual

indicatorLa data de 19.05.2012, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Ploieşti au identificat şi depistat doi tineri ploieşteni, ambii în vârstă de 21 de ani, suspectaţi că au sustras ţevile de susţinere a trei indicatoare rutiere.

Celor doi suspecţi le-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, bunurile sustrase fiind recuperate în totalitate.

Actual

sf__constantin_elenaPeste 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena. Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Împăratul roman Constantin cel Mare s-a convertit la creştinism, după cum o atestă scrierile istorice, printr-o minune dumnezeiască, în 312 d.Hr. Înaintea luptei cu împăratul Maxenţiu a văzut pe cer  o cruce luminoasă pe care scria “hoc signo vinces” – “prin acest semn vei învinge”, punând apoi să se zugrăvească pe scuturile soldaţilor acest semn. Sprijinit pe puterea Sfintei Cruci, a atacat armatele mult superioare ale lui Maxenţiu, le-a învins la 28 octombrie 312 şi a cucerit scaunul de la Roma.

Ca urmare, la câteva luni, noul împărat a emis Edictul de la Milan (3131), prin care se acorda deplină libertate creştinismului. Acesta devenea, din religie persecutată, religie tolerată, cu libertăţi asemănătoare celorlalte religii.

În calendarul popular, 21 mai este nu numai sărbătoarea Sfinților împărați, ci și ziua de Constantin Graur sau Constandinu Puilor, moment în care se crede că păsările cerului își învață puii să zboare.

Demult se credea că, dacă cineva lucra în această zi, recolta câmpului îi va fi distrusă de foc sau de păguboasele păsări zburătoare. De asemenea, de ziua Sfinților Împărați nu se lucra pentru ca ulii să nu fure din ograda păsările gospodarului.

Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena marca sfârșitul perioadei de însămânțare a ovăzului, meiului și porumbului. Există credința că cine mai seamănă după această zi riscă să i se usuce recolta.

Ziua Sfinților Împărați este și momentul în care păstorii hotărăsc cine le va fi baci, unde vor fi amplasate stânele și cine va fi angajat să le păzească pe ti
Actual

LUCRARE_OPRITANici n-au început bine lucrările la pavajul din faţa Palatului Administrativ că s-au şi oprit. Primăria a afişat un banner prin care dă vina pe Prefectura Prahova. În fapt, Prefectura a emis o hârtie prin care anunţă că mai multe hotărâri ale primarului au fost atacate în contencios. Comunicatul postat pe site-ul Prefecturii Prahova spune următoarele: "In exercitarea prerogativelor prevazute de articolul 123, alineatul (5), din Constitutia Romaniei, articolul 19 alineatul (1) litera e) din Legea nr. 340/2004 (r1) privind prefectul si Institutia Prefectului, articolul 6 alineatul (1), articolul (6), punctul 2., lit.b) din Hotararea nr.460/2006 privind prefectul si Institutia Prefectului, prefectul verifica legalitatea actelor administrative emise de primar. In acest context s-a apreciat ca Dispozitiile nr.1399, 1400, 1401, 1402, 1411, 1412, 1463 emise de primarul municipiului Ploiesti la data de 04.05.2012, incalca prevederile de autorizare a lucrarilor de construire care nu prevad dispunerea lor de catre primar prin dispozitie, cat si faptul ca lucrarile nu se incadreaza in regimul de urgenta stabilit de Legea nr.50/1991 si de Normele metodologice de aplicare ale acesteia.

Fata de aceasta situatie s-a formulat actiune la Instanta de Contencios Administrativ, context in care dispozitiile apreciate ca nelegale sunt suspendate de drept in conformitate cu prevederile articolului 3 alineatul (3) din Legea nr.544/2004 a contenciosului administrativ cu modificarile si completarile ulterioare".

Actual

 elevi-olimpiadaAnul acesta, bacalaureatul olimpicilor este organizat la Bacău. Examenul va fi susţinut începând de mâine, de către peste 900 de elevi din toată ţara, care au participat la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru abolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite, car se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale sportive sau pe discipline va avea loc în perioada 21-31 mai. Probele vor fi susţinute de către olimpici la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu - Karpen” din Bacău. Pentru această sesiune, sunt eligibili 929 de elevi de clasa a XII-a aflaţi în pregătire sau proces de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România la olimpiadele internaţionale pe disciplin dar şi la diverse competiţii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.).
În zilele de 21-22 mai va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă. Pe 23-24 mai este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în zilele de 24-25 mai va fi evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise vor avea loc după următorul calendar: 28 mai (limba şi literatura română), 29 mai (proba obligatorie a profilului), 30 mai (proba la alegere a profilului şi specializării), 31 mai (limba şi literatura maternă).

Primele rezultate vor fi afişate pe 31 mai (până la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor se va face în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 - 22.00. Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.
Potrivit metodologiei în vigoare, elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util.

Actual

camera-supraveghere  Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a venit cu o nouă idee pentru sistemul de învăţământ. El doreşte un sistem de supraveghere permanent în şcoli, care să permită părinţilor să verifice virtual, oricând doresc, activitatea din clasele în care învaţă copiii lor.

Liviu Pop a declarat recent, pentru Realitatea tv, că urmăreşte ca până în anul viitor, în toate clasele să fie instalat un sistem de supraveghere care să le permită părinţilor să intre virtual în clasa în care învaţă copilul lor. În opinia ministrului interimar al Educaţiei, eistă şi dotările necesare, respectiv camerele video utilizate la bacalaureat. „La nivelul Ministerului Educaţiei, va începe o campanie de prevenţie a violenţei în şcoli, care va fi implementată cu ajutorul camerelor folosite la Bacalaureat. Vom instala un sistem de supraveghere, ca să monitorizăm ce se întâmplă în clase. La Bucureşti, încă de anul acesta, va fi instalat acest sistem, unde se va vedea, la Ministerul Educaţiei, ce se întâmplă în fiecare clasă. Încă nu avem banii necesari pentru toate centrele. În 2013, părinţii, cu un singur click, vor vedea ce se întâmpla în clase”, a fost afirmaţia ministrului pentru realitatea.net.

Noi doar ne imaginăm cu vor putea familiile din mediul rural, care nu beneficiază încă de canalizare şi apă curentă, să dea clicuri pentru a vedea dacă micuţii lor au ajuns la şcoală după ce au parcurs drumuri de mai mulţi kilometri, prin noroaie până la gleznă, cu lemnele pentru sobă în ghiozdan.

Actual

 bacalaureat-scrisRecent, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că Ministerul de resort este pregătit pentru susţinerea examenului de bacalaureat. Subiectele au fost realizate, iar toate centrele de examinare, fără excepţie, vor fi supravegheate video.

Toate măsurile pentru desfăşurarea normală a examenului de bacalaureat au fost realizate, a declarat, recent, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, pentru Realitatea Tv. „Subiectele sunt gata, în ceea ce priveşte camerele, miercuri vom încheia contractul pentru a asigura lipsurile la nivelul şcolilor. Pentru unităţile care nu au fost dotate cu camere video, avem bani alocaţi pentru achiziţionare. Toate unităţile vor avea camere video”, a declarat Liviu Pop pentru sursa citată.

În ciuda acestor afirmaţii, au mai rămas câteva lucruri de stabilit, a recunoscut ministrul. „Încă nu s-au definitivat comisiile de examinare. Preşedinţii care sunt implicaţi în campaniile electorale vor fi schimbaţi. Da, sunt obligat să fac schimbări, cei care le vor lua locul nu vor fi activişti de partid”, a mai precizat Pop, pentru Realitatea Tv. Nici softul pentru sistemul informatic nu este pregătit. „Softul nu este cumpărat de la aceeaşi firmă ca şi cel de la clasa pregătitoare. Nu se va întâmpla nimic”, a dat asigurări ministrul interimar.

CALENDARUL examenului de bacalaureat  2012

Sesiunea iunie-iulie 2012

-         28 – 30 mai 2012 - Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

-         1 iunie 2012 - Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

-         11 - 13 iunie 2012 - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

-         13 - 15 iunie 2012 - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

-         18 – 22 iunie 2012 - Evaluarea competenţelor digitale – proba D

-         25 - 27 iunie 2012 - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

-         2 iulie 2012 - Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

-         3 iulie 2012 - Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

-         4 iulie 2012 - Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

-         6 iulie 2012 - Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

-         8 iulie 2012 - Afişarea rezultatelor

-         9 iulie 2012 - Depunerea contestaţiilor (orele 08:00 – 12:00)

-         10 -12 iulie 2012 - Rezolvarea contestaţiilor

-         13 iulie 2012 - Afişarea rezultatelor finale

Sesiunea august-septembrie 2012

-         16 – 20 iulie 2012 - Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de exame

-         20-21 august 2012 - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

-         20-22 august 2012 - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

-         21 -22 august 2012 - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

-         23 - 24 august 2012 - Evaluarea competenţelor digitale – proba D

-         27 august 2012 - Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

-         28 august 2012 - Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

-         29 august 2012 - Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

-         31 august 2012 - Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

-         2 septembrie 2012 - Afişarea rezultatelor (până la orele 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)

-         3-4 septembrie 2012 - Rezolvarea contestaţiilor

-         5 septembrie 2012 - Afişarea rezultatelor finale

La solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.
Actual

  okkVineri, 18 mai, Federaţia ONG Muntenia a organizat o dezbatere publică pe teme de sănătate, la care a invitat cinci candidaţi cu şanse reale la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova.

La invitaţie au răspuns numai doi dintre candidaţii invitaţi, deşi întâlnirea a avut ca subiect sistemul de Sănătate judeţean, de maxim interes pentru campania electorală în care ne aflăm. Întâlnirea a avut ca scop informarea asupra punctelor care vizează domeniul Sănătăţii, din platforma electorală a candidaţilor, identificarea problemelor cele mai grave pe care le prezintă, la momentul actual, sistemul judeţean de resort, dar şi găsirea unor soluţii pentru remedierea acestor probleme.

Prezenţi la dezbatere, Auraş Florin Dragomir (PP-DD) şi Constantin Chirilă (PNŢCD) au răspuns întrebărilor din partea panelului media (Sebastian Ignat - Actualitatea Prahoveană, Marius Nica - Observatorul de Prahova) dar şi din partea societăţii civile, argumentând eliminarea cheltuielilor inutile din sistemul de Sănătate şi necesitatea atragerii cadrelor medicale în judeţ, prin aplicarea prevederilor legislative actuale care permit acest lucru. Alte puncte discutate au fost necesitatea redeschiderii spitalelor desfiinţate din Bălţeşti şi Urlaţi, dar şi a cabinetelor medicale studenţeşti. De asemnea, invitaţii au adus şi soluţii la problemele ridicate de către membri ai asociaţiilor de pacienţi, prezenţi în rândurile publicului, teme care vizau drepturile persoanelor cu dizabilităţi, accesul la asistenţa medicală primară şi de urgenţă în mediul rural, dar şi modalităţile de susţinere a furnizorilor de servicii medicale în diverse localităţi unde, până acum, nu au fost acordate astfel de facilităţi.

Actual

1 Noaptea Muzeelor a atras mii de vizitatori către instituţiile de cultură din municipiu. Ploieştenii au profitat de ocazie să vadă expoziţiile permanente, dar şi spectacolele organizate de muzee. Porţile au fost deschise până în jurul orei 02.00.

Aseară, ploieştenii s-au îmbulzit pentru a vizita cele mai mari muzee din Ploieşti. Până la ora 22.30, deja Muzeul de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” avea peste 1.500 de vizitatori care îi trecuseră pragul, iar Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova fusese văzut de peste 1.200 de ploieşteni. Şi la Muzeul Petrolului, unic în ţară, au ajuns peste 1.000 de persoane.

În timp ce unele instituţii organizaseră adevărate spectacole pentru cei care urmau să le treacă pragul, altele aveau închise pentru vizitare cele mai multe săli. Ploieştenii au putut viziona, la Muzeul Judeţean de Artă Prahova, mai multe expoziţii temporare şi permanente de pictură, vernisajul expoziţiei „Omagiu lui Caragiale”, iar de la ora 21.00, muzica şi teatrul i-au delectat pe cei care au ales să guste arta de Noaptea Muzeelor. „Vizitatorii au posibilitatea să vadă, în această seară, absolut toate sălile noastre, cu expoziţii de tot felul, dar şi să ceară lămuriri consultanţilor Muzeului despre artiştii expozanţi, despre tablouri sau orice doresc să afle despre instituţia noastră. Mai mult, oricine poate viziona Gala laureaţilor Olimpiadei de Muzică, poate viziona piese de teatru sau poate urmări proiecţii despre artişti plastici celebri”, ne-a  declarat Corina Stoian, referent în cadrul Muzeului de Artă.

Şi Muzeul Naţional al Petrolului s-a ridicat, anul acesta, la înălţime. Mulţi dintre turişti erau ghidaţi cu privire la exponate, iar elevii prezenţi la Noaptea Muzeelor au avut chiar ocazia să urmărească scurte lecţii despre această industrie, susţinute de profesorii care îi însoţeau şi la care chiar ceilalţi turişti trăgeau cu urechea.

Dezamăgire mare, însă, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova. Vizitatorii au fost întâmpinaţi cu o proiecţie documentară asupra obiectivelor istorice şi arheologice din judeţ pe care, însă, nimeni nu o putea urmări din cauza vânzolelii. Turiştii a avut posibilitatea să vadă numai trei săli de exponate, cu aceleaşi obiecte dintotdeauna, faţă de alţi ani când întreaga instituţie a fost pusă la dispoziţia vizitatorilor.

În ciuda numărului enorm de ploieşteni care au trecut pragurile instituţiilor de cultură, nicio oficialitate nu a avut timp să viziteze muzeele.

În ţară, peste 130 de instituţii şi-au deschis porţile în nocturnă, iar în Europa, aproximativ 3.000 de muzee au sărbătorit evenimentul. Noaptea Muzeelor a ajuns, anul acesta, la cea de-a opta ediţie.
Actual

regele_Mihai_regina_elisabetaÎn data de 18 mai 2012, Majestatea Sa Regele a reprezentat România și Familia Regală la ceremoniile oficiale ale Jubileului celor 60 de ani de domnie ai Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Read more: Majestatea Sa Regele Mihai, invitat de onoare la jubileul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a...
Joomla SEF URLs by Artio