Actual

Actual

ateliere_gratuiteMuzeul memorial ”Constantin și Ion Stere”, din Parcul ”Constantin Stere” Bucov, demarează, începând cu data de 20 iulie 2012, programul de vacanță ”Muzeul Copiilor”.
Copiii cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani sunt așteptați la muzeu, in fiecare zi de marti, miercuri, joi, vineri si sambata, incepand cu ora 10.00,
pentru a participa la atelierele de pictură și desen, vor descoperi împreună cu personalul muzeului povestea pâinii, vor pătrunde în frumoasa lume a basmelor românești și a legendelor istorice și vor confecționa colaje și jucării prin tehnica origami.

Activitățile se vor desfășura în aer liber, la umbră în curtea muzeului. Înscrieri se pot face la telefon 0721 609 371.
Actual

amenda-politieSâmbătă, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au acţionat în Piaţa Halele Centrale din Ploieşti constatând că mai multi agenti economici desfasoara activitati de comert cu legume – fructe fara respectarea legislatiei in vigoare.
Oamenii legii au constatat diferenţe cantitativ-valorice între stocurile scriptice şi cele faptice.
Pentru neregulile constate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.500 lei;
Totodată, au fost confiscate 206 kg legume, din care 21 kg banane, 18 kg vinete, 60 kg. rosii, 20 ardei gras, 42 ardei capia si 45 kg mere, în valoare totală de 682,50 lei:

Duminică, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au acţionat în Piaţa Malu Rosu din Ploiesti, unde au constatat diferenţe cantitativ-valorice între stocurile scriptice şi cele faptice
Astfel, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.500 lei şi au fost confiscate  100 Kg rosii, în valoare totală de 450 lei.
Actual

inalta-tensiuneLa data de 13.07.2012, Poliţia oraşului Boldeşti Scăeni a fost sesizată de către dispeceratul SNUAU 112, cu privire la faptul că E. Valentin, din oraşul Boldeşti Scăeni s-a electrocutat şi a solicitat ambulanţa.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că E. Valentin, împreună cu cumnatul său, B. Viorel au plecat de la domiciliu cu atelajul hipo al familiei şi s-au deplasat în cartierul Balaca din Boldeşti Scăeni, pe un câmp.
Ajungând în zona bărbatul s-a urcat pe o grămadă de cărămizi şi resturi de beton de la baza unui stâlp de beton, ce susţine o consolă metalică a separatoarelor electrice şi a apucat cu mâna un cablu electric în funcţiune, în scopul de a-l sustrage, moment în care a fost electrocutat şi aruncat la pământ.
La faţa locului s-a prezentat un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanţă Prahova, care i-a acordat primele îngrijiri medicale.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infractiunii de tentativă de furt
Actual

hoti_apartament1În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au depistat principalul suspect al mai multor  furturi din locuinţe. Este vorba despre L. Eugen, din Breaza.
Poliţiştii au axtins cercetările şi, în urma probelor administrate şi a percheziţiei domiciliară efectuată la locuinţa acestuia, activităţi desfăşurate sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, în sarcina acestuia au fost reţinute săvârşirea a 5 furturi din locuinţe.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că acesta pătrundea în locuinţe prin forţarea geamului de la baia apartamentului situat pe palierul de trecere dintre scările a două blocuri.
Suspectul a fost depistat şi condus la sediul Poliţiei.
Faţă de L. Eugen s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, urmând  să fie prezentat Judecătoriei Ploieşti cu propunere de arestare preventivă.
În urma analizării materialului probator, Judecătoria Ploieşti a emis pe numele lui L. Eugen mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Cercetările vor fi continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
Actual

pastileÎn ziua de 15.07.2012, prin sistemul de urgenta 112, D. Elena din Ploiesti a sesizat faptul ca bunicul sau R. Constantin de 80 ani a a ingurgitat mai multe medicamente.
In baza sesizarii s-a constituit echipa operativa, care s-a deplasat la fata locului, unde un echipaj al ambulantei acorda ingrijiri medicale, ulterior acesta fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca bătrânul este suferind de astm si artrita si imobilizat la pat de aproximativ 20 de ani a ingurgitat in mod voluntar un 50 pastile pe care le avea in camera sa.
In urma investigatiilor medicale, s-a stabilit diagnosticul de « ingestie acuta medicamentoasa », R. Constantin a fost stabilizat si a ramas internat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, fiind in afara oricarui pericol.
Actual

maratonvinurlati06La data de 15.07.2012, între orele 10.00 – 16.00. în Urlați, s-a desfășurat concursul ciclistic mountain bike ”Maratonul Vinului”, activitate la care au participat circa 500 de concurenți din toată ţara și aproximativ 100 de spectatori.
Concursul s-a desfaşurat pe traseul or. Urlaţi-com. Gornet-com. Ceptura şi retur.
În jurul orei 11.00, Poliția Urlați a fost sesizată cu privire la faptul că pe traseul cursei, pe un deal din com. Ceptura, un concurent se află în stare de inconștiență.
Concurentul a fost identificat în persoana lui E. BOGDAN, de 49 ani, din mun. București. Acesta a fost recuperat de pe traseu de organizatori și transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.
Din primele cercetări efectuate a rezultat că bărbatului i s-a făcut rău şi a căzut de pe bicicletă.
Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului.
Actual

politia-echipaj-autoÎn ziua de 13.07.2012, poliţiştii Secţiei nr. 2 Ploieşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către B. Marian, cu privire la faptul că la intersecţia str. Ghe. Gr. Cantacuzino cu str. Constantin Milea, trei tineri au sustras porţile de acces ale unui imobil.
În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat o echipă de siguranţă publică, care i-a identificat pe cei trei tineri. Procedând la legitimarea acestora s-a constatat faptul că aceştia sunt: C. Florin, N. Petre, I. Vladimir, toţi domiciliaţi în Ploieşti.
Din verificări a rezultat că aceştia au sustras porţile metalice pentru a le valorifica la un centru de colectare a fierului vechi.
Celor trei li s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.
Actual

mircea_cosma_regioPreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, au semnat luni, 16 iulie 2012 contractul de finanţare pentru proiectul ,,Restaurarea şi consolidarea conacului Pană Filipescu, Filipeştii de Târg, jud. Prahova''. Solicitantul este Consiliul Judeţean Prahova iar durata de implementare este de 31 de luni .

Read more: Consiliul Judeţean a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Conacului Pană Filipescu
Actual

maratonvinurlati01Cea de-a doua ediţie a Maratonului Vinului s-a încheiat, în acest weekend, cu succes, la Urlaţi. Vremea a ţinut cu cicliştii veniţi din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate. Aproape 500 de pasionaţi ai ciclismului s-au înscris la competiţiile organizate pe traseele de 55 şi 30 de kilometri şi s-au aliniat la linia de start, iar cei mai mulţi dintre ei au reuşit să treacă fără probleme linia de finish.
Read more: MARATONUL VINULUI/ Distracţie maximă la Urlaţi / GALERIE FOTO
Actual

ambulanta-prahovaUn accident de muncă s-a produs pe strada Văleni din Ploieşti, în zona gării de Nord. Un bărbat de 56 de ani s-a electrocutat, el suferind arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Acesta a fost transportat de urgenţă la Spitalul de arşi din bucureşti.
Actual

expozitieMuzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova aduce în atenţia publicului larg, începând cu această săptămână, două expoziţii cu o tematică extrem de interesantă: „Bijuterii din adâncul Pământului” şi „Artropodele - cei mai vechi locuitori ai planetei Pământ”.

Prin intermediul celei dintâi expoziţii, publicul poate realiza o incursiune în adâncul Pământului, unde natura a zămislit de-a lungul timpului bijuterii unice - cristalele.

Artropodele, primii locuitori ai planetei Pământ, prezente în cea de-a doua expoziţie, au însemnat întotdeauna o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru poeţi, pictori, bijutieri şi un infinit material de studiu pentru oamenii de ştiinţă, iar acum pot fi admirate în forma şi coloritul lor deosebit la Muzeul de Şinţele Naturii, în Sala Coloanelor.

Cele două expoziţii reunesc peste 200 de piese de patrimoniu muzeal şi oferă publicului posibilitatea de a descoperi recorduri din lumea crustaceelor, arahnidelor şi insectelor.

Expoziţiile „Bijuterii din adâncul Pământului” şi „Artropodele - cei mai vechi locuitori ai planetei Pământ” rămân deschise spre vizitare până la începutul lunii septembrie.
Joomla SEF URLs by Artio