Actual

Actual

Premierul Victor Ponta a anunţat, astăzi, că înscrierile la clasa pregătitoare nu vor fi anulate, dar clasa pregătitoare va fi, probabil, desfiinţată din 2013.

Afirmaţiile premierului copiiVictor Ponta se referă la intenţia Guvernului de a desfiinţa, deja, sistemul clasei pregătitoare înscrisă în mecanismul Educaţiei care, însă, nu va fi pusă în practică, ci se va urmări desfiinţarea acestui nivel de şcolarizare începând cu anul şcolar 2013-2014. „Prejudiciile anulării în acest moment ar fi fost mult mai mari decât cele referitoare la continuare. Dacă de la anul vom păstra sau nu clasa pregătitoare, asta e o decizie pe care o vom lua în urma unei analize mai serioase. Opţiunea noastră a fost că era bine să nu se facă. Din momentul în care s-a făcut, prejudiciul era mult mai mare pentru copii şi părinţi”, a declarat victor Ponta, într-o conferinţă de presă de la Ministerul educaţiei, titrează realitatea.net.

Până acum, în Prahova, au fost înscrişi în clasa pregătitoare peste 4.000 de copii.

Actual

  irina-loghinCântăreaţa de muzică populară Irina Loghin a fost internată la Spitalul Militar din Bucureşti după ce a suferit, recent, o comoţie cerebrală.

După declaraţiile fiicei artistei, Irina Loghin a suferit, în urmă cu două zile, o comoţie cerebrală, iar în prezent, starea ei este stabilă, cântăreaţa fiind în stare să comunice cu rudele şi medicii. În ciuda faptului că artistei i s-au efectuat mai multe investigaţii, deocamdată nu i s-a pus un diagnostic, titrează Mediafax.

Irina Loghin are 73 de ani, s-a născut în comuna Gura Vitioarei, judeţul Prahova, a urmat Liceul de Artă la Bucureşti şi Şcoala Populară de Artă la Ploieşti. A debutat pe scenă în 1963 şi a susţinut, de-a lungul carierei, sute de spectacole în turnee şi emisiuni televizate. Artista are doi copii, Ciprian şi Irinuca, mai precizează sursa citată.

Actual

  DSCF2963Astăzi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a găzduit etapa judeţeană a concursului de multiculturalitate „Diversitatea - O şansă în plus pentru viitor”, ajuns la cea de-a şase ediţie. Tinerii din Comunitatea Elenă au obţinut locul I.

La etapa judeţeană a concursului „Diversitatea - O şansă în plus pentru viitor”, organizat de către Ministerul Educaţiei, au participat 11 echipaje din Prahova. Competiţia a fost iniţiată cu scopul de a promova contribuţia diferitelor culturi la patrimoniul actual românesc, precum şi stimulatea tinerilor de a accepta şi a cunoaşte bogăţia culturală din partea minorităţilor naţionale.

„Echipajele sunt formate din câte cinci elevi, băieţi şi fete, dintre care cel puţin un membru trebuie să aparţină unei minorităţi. Concurenţii au trecut o probă teoretică în care au răspuns unor întrebări din domeniile educaţiei civice şi istoriei, dar au avut de dovedit şi creativitatea artistică în ceea ce priveşte tradiţiile minorităţilor pe care le-a reprezentat”, ne-a declarat Radu Pantelimon, inspector şcolar pentru minorităţi.

Dacă cele mai multe echipaje au încercat să promoveze cultura minotăţii rome, elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” au venit să arate cât de bine cunosc obiceiurile elene şi au demonstrat că pentru ei cultura tradiţională nu înseamnă numai teorie, ci şi o mulţime de cântece şi dansuri elene. Din acest motiv, juriul a decis să le acorde premiul I.  „Tinerii noştri se implică de mult timp în activităţi cultiurale şi artistice, iar acest concurs a fost o nouă confirmare a faptului că sunt bine pregătiţi”, ne-a declarat Vlad Mateescu, membru al Comunităţii Elene Prahova.

Şi alte echipaje au făcut faţă cu succes competiţiei, locul al doilea fiind ocupat de către elevii din Vărbila, iar locul al III-lea de către elevii din Vâlcăneşti.

„Toţi participanţii au primit diplome, urmând ca echipajul câştigător să participe la faza regională a concursului de multiculturalitate, care va avea loc în luna octombrie. Prahova are o tradiţie în ceea ce priveşte participarea la această competiţie, anul trecut elevii noştri din comuna Izvoarele reuşind să câştige locul I pe ţară, pentru care au fost răsplătiţi cu înscrierea într-o tabără, în vacanţa de vară care urmează”, ne-a precizat Cristina Petre, inspector şcolar judeţean pentru activităţi extracuriculare.


Actual

catuse3La data de 17.05.2012, poliţiştii din Buşteni au fost sesizaţi de către M. Gabriel, despre faptul că în noaptea de 16/17.05.2012 i-a fost spartă casa de vacanţă din Buşteni.

În baza sesizării s-a constituit echipa operativă care, în urma investigaţiilor efectuate a depistat principalul suspect : M. Bogdan. Acesta a pătruns în imobil, de unde a sustras o bicicletă, o unitate calculator şi un monitor LCD.

Prejudiciul produs este de 2500 lei.

Actual

meteoMeteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabilă în Bucureşti şi 19 judeţe din jumătatea de est a ţării, începând de sâmbătă dimineaţă şi până duminică seara.
Avertizarea cod galben este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani.
Actual

volosevicibadescuÎntr-un sondaj realizat de econtext.ro, Iulian Bădescu şi Andrei Volosevici sunt cotaţi fiecare cu 40% dacă mâine ar fi alegeri în Ploieşti.

Au fost luate în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI), Asociația pentru Transparență și Libertate de Expresie și multe publicații locale.

Mai multe despre acest sondaj AICI.

Actual

ppddCandidatul PP-DD la Primăria Gornet, Elena Dima a primit mandate de arestare preventivă, acesta făcând parte din reţeaua care a obţinut credite de 600.000 de euro de la Intesa Sanpaolo Bank.

În perioada octombrie 2009 – 2011, membrii grupului infracţional organizat, prin falsificare de acte, respectiv contracte de muncă, adeverinţe de venit, carnete de muncă, fişe fiscale, au facilitat obţinerea de credite bancare în mod nelegal de la Intesa Sanpaolo Bank, cauzând un prejudiciu de aproximativ 600.000 de euro.
Din investigaţii a reieşit că liderii grupării sunt persoane care activează în domeniul intermedierii de credite bancare sau ofiţeri de credite din cadrul unor unităţi bancare.

Actual

220px-Mark_H_Gitenstein_ambassadorMarţi, 22 mai 2012, începând cu orele 12.00 , la sediul CCI Prahova din Ploieşti va avea loc o întâlnire de lucru cu E.S. Dl. Mark Henry GITENSTEIN, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.  
Evenimentul constituie o recunoaştere a importanţei şi reprezentativităţii Judeţului Prahova pe plan economic la nivel naţional şi celebrează relaţiile tradiţionale de cooperare dintre România şi SUA în domeniul industriei de petrol şi gaze, sens în care  Excelenţa Sa vă transmite, cu această ocazie,  mesajul oficial al Guvernului SUA  pe tema energiei.
Vor participa companii care activează în domeniul industriei de petrol şi gaze (extracţie, prelucrare, utilaj petrolier, proiectare etc.), energie, precum şi firme cu capital american /mixt româno – american, sau care au interes pe relaţia SUA, evenimentul propunându-şi atât prezentarea  oportunităţilor de colaborare bilaterală, cât şi o mai bună cunoaştere a investiţiilor americane din judeţul nostru.

Actual

hoti_apartament1Poliţiştii din Poiana Câmpina au depistat suspecţii spargerii unei societăţi comerciale din localitate.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Cornu au depistat principalii suspecţi ai spargerii unei societăţi comerciale din  Poiana Câmpina. Este vorba despre P. MIHAIL şi B. NICOLAE.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.`
Cercetările vor fi continuate de lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Cornu - Post Politie Poiana Câmpina, urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul să fie înaintat cu propunere procedurală Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.
Actual

1La data de 16.05.2012, poliţiştii din Filipeştii de Pădure au fost sesizaţi cu privire la faptul că în noaptea de 15/16.05.2012 persoane necunoscute au sustras o habă de depozitare produse petroliere, dezafectată, de la o sondă, nefuncţională din Valea Cerveniei.

În urma verificărilor efectuate, haba a fost depistată la un centru de colectare a fierului vechi de pe raza comunei.

Administratorul centrului a declarat faptul că haba i-a fost adusă în cursul zilei de către patru bărbaţi din satul Diţeşti.

În urma investigaţiilor efectuate pe raza comunei au fost identificate cele 4 persoane ca fiind: M. NICOLAE, D. CEZAR, D. SORIN şi H. CĂTĂLIN, toţi din comuna Filipeştii de Pădure.

Întrucât administratorul societăţii nu a eliberat adeverinţă de colectare a deşeurilor feroase, se va proceda la sesizarea Gărzii de Mediu Prahova în vederea luării măsurilor legale care se impun.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Actual

Accident2Astăzi, la Centrul de bătrâni din satul Nedelea, comuna Ariceştii Rahtivani, un bărbat de 61 de ani a căzut, de la patru metri, de pe scara interioară a imobilului.

Bărbatul era internat de mai mult timp la Centrul din Nedelea, unde primea asistenţă medicală şi îngrijire. Omul s-a dezechilibrat şi a căzut, de la patru metri, de pe scara interioară a imobilului. Deşi s-a încercat resuscitarea, bătrânul a decedat, traumatismele fiind mult prea grave, a anunţat Poliţia judeţeană Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio