Actual

Actual

  volÎn această săptămână, mai multe organizaţii nonguvernamentale din Ploieşti s-au mobilizat pentru a marca Săptămâna Naţională a Voluntariatului. Coordonate de Asociaţia „Viitorul tinerilor”, acţiunile vor continua până pe data de 20 mai.

Asociaţia „Viitorul Tinerilor” a organizat, în această săptămână, mai multe întâlniri ale voluntarilor, în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. Acţiunile au demarat cu informări referitoare la activităţile în care voluntarii au ales să se implice.

Ieri, membrii asociaţiilor au participat la „Cafeneaua publică”, întâlnire structurată pe două momente. „Primul moment a fost dedicat dezbaterii problemelor cu care se confruntă tinerii. S-a lucrat în echipe care au încercat să identifice atât probleme concrete cât şi moduri reale de rezolvare a unor aspecte nocive din viaţa tinerilor. De exemplu, problema drogurilor, problema lipsei educaţiei sexuale, problema integrării în comunitate şi chiar nepăsarea tinerilor faţă de diverse aspecte sociale. Lucrăm, în continuare, pentru a le găsi soluţii clare, concrete şi legale. De data acesta nu mai suntem adepţii informărilor pe stradă, prin distribuire de pliante, flyere şi afişe, ci ai rezolvărilor directe, prin implicare concretă. Mă refer la colaborarea ONG-urilor cu instituţiile statului, până la discuţii cu tinerii blocaţi în faţa acestor realităţi pe care nu le mai pot depăşi”, ne-a declarat Vasile Porumbaru, preşedintele Asociaţiei „Viitorul Tinerilor” Prahova.

Cel de-al doilea moment al „Cafenelei publice” l-a constituit participarea la Ziua Lumânărilor Aprinse, în memoria pacienţilor cu HIV/SIDA, în semn de solidaritate cu victimele HIV/SIDA. „A fost o acţiune organizată cu Asociaţia „Noi şi Ceilalţi” Prahova şi cu participarea Grupului Rainbow şi Asociaţia „Noi putem”. Am ţinut un moment de reculegere pentru persoanele seropozitive care au trecut în nefiinţă şi am transmis mesajul nostru către autorităţile locale care trebuie să se implice mai mult în rezolvarea acestor aspecte”, ne-a mai spus Vasile Porumbaru.

În zilele următoare, peste 30 de voluntari ai ONG-urilor implicate în Săptămâna Voluntariatului se vor deplasa pe şantierul de la „Habitat pentru umanitate”, unde vor ajuta la ridicarea de locuinţe pentru persoanele defavorizate, în localitatea Bălţeşti, Prahova.  Toate acţiunile voluntarilor ploieşteni au fost finanţate de Primăria Municipiului.

Actual

Zilele_Sigurantei_Rutiere_Michelin_-_FlorestiEvenimentul «Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » organizat de Michelin la Floreşti a oferit ocazia celor aproximativ 500 de participanţi să experimenteze bunele practici de condus, favorizând astfel experienţa vieţii de zi cu zi în locul cunoştinţelor teoretice. Evenimentul a reunit specialişti Michelin în siguranţa rutieră, pe campionul de raliu Titi Aur, reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere dar şi specialişti în cursuri de prim ajutor precum Siguranţa Auto şi Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti.

Le deschiderea evenimentului au participat Jerome MOUILLET - Director Uzină Michelin Floreşti Anvelope, Titi AUR - campion de raliu, Marius SERSEA - Prefectul Judeţului Prahova, Eugen DAVID - Primar Floreşti, Constantin BALASOIU - Director Administraţia Finanţelor Publice a oraşului Băicoi, Comisar Şef Ştefan CRIVÃŢ - Şeful Poliţiei Rutiere Prahova, Adrian IACOB – Inspector Poliţie Serviciul Rutier Prahova şi Augustin CAPALNAS – Inspector Poliţie, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pe lângă interacţiunea cu specialişti, participanţii au putut experimenta şi învăţa noţiuni de bază privind siguranţa rutieră în spaţiile special amenjate: Academia de Siguranţă Rutieră, Curs de Prim Ajutor, Atelier de Conducere Defensivă, Şcoala Auto Michelin, Istoria Siguranţei Michelin, Simulatorul de Presiune sau Verifică Presiunea la care au participat peste 100 de şoferi.
Una dintre atracţiile evenimentului a fost simulatorul de condus, creat de Michelin special pentru a atrage atenţia tinerilor asupra pericolului de a conduce cu anvelope uzate sau depresurizate şi pentru a promova o atitudine responsabilă la volan. În acest fel, tinerii şoferi au putut experimenta consecinţele unui comportament iresponsabil într-o situaţie fără riscuri reale. Simulările au fost afişate pe ecrane mari pentru ca şi publicul să vadă rezultatele.
« Prin organizarea evenimentului «Zilele Siguranţei Rutiere Michelin », ne dorim să promovăm o mobilitate durabilă care este mai sigură pentru toată lumea, în special pentru tineri, care reprezintă şi cel mai vulnerabil grup demografic. Michelin va continua să se implice astfel în dezvoltarea comunităţii din care face parte, încurajând un comportament responsabil în trafic şi în viaţa de zi cu zi. » a spus Jerome Mouillet, Director Uzină Michelin Floreşti Anvelope.

Astăzi, accidentele rutiere sunt o nenorocire globală responsabilă pentru 1,2 milioane de decese şi 50 de milioane de vătămări pe an. Principalele victime ale accidentelor rutiere, tinerii sunt de două ori mai predispuşi la a fi implicaţi în accidente spre deosebire de alţi şoferi mai experimentaţi. În fiecare an, în medie, aproape 5.000 de tineri de vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani sunt ucişi în accidente rutiere în Uniunea Europeană. Prin evenimentul «Zilele Siguranţei Rutiere Michelin », ne dorim să luăm măsuri şi la nivel local pentru a remedia această situaţie.

«Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » face parte din proiectul european ROSYPE (ROad Safety for Young People in Europe = Securitate Rutieră pentru Tinerii din Europa), lansat în iunie 2009 şi coordonat de Grupul Michelin cu sprijinul Comisiei Europene. După evenimentul de la Floreşti şi Bucureşti, « Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » continuă.

Siguranţa Rutieră este o direcţie foarte importantă pentru Michelin şi din momentul în care compania a venit în România s-a implicat în numeroase proiecte de siguranţă rutieră. Michelin Junior Bike este doar unul dintre ele. Organizat în 4 ediţii, în 2011 la Ploieşti numărul participanţilor a depăşit 1500 de persoane. Acum, cu cel mai recent proiect de siguranţă rutieră, Tom European Tour, Michelin aduce siguranţa rutieră pe Facebook printr-un joc care invită tinerii care conduc - sau care învăţa sa conducă - să călătorească împreună cu un personaj virtual pe nume Tom în şapte ţări, printre care şi Romania. Astfel, din 17 aprilie până pe 8 iunie 2012, utilizatorii pot lua parte la un joc care va atinge principalele aspecte ale securităţii rutiere şi intra în tragerea la sorţi pentru marele premiu, un Citroën C1.

« Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » au debutat pe 15 şi 16 mai la Floreşti (Prahova), vor continua în Bucureşti pe 17 şi 18 mai în parcul de la Politehnică şi pe 19 şi 20 mai în parcul Herăstrau (intrarea cu Pavilionul H) şi se vor încheia la Zalău, pe 22 – 23 mai, pe Platoul de Marmură. Evenimentul este deschis publicului larg, care are astfel oportunitatea să se implice în toate activităţile de siguranţă rutieră organizate în fiecare spaţiu şi să interacţioneze cu experţi în siguranţă rutieră precum pilotul de raliu Titi Aur, reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere sau specialişti din zona medicală.
Evenimentul « Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » de la Floreşti este realizat în parteneriat cu Poliţia Rutieră Română, Primăria Floreşti, CISR - Consiliul Interministerial pentru Siguranţa Rutieră, SSMB – Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti, Şcoala de conducere defensivă şi pilotaj Titi Aur, ROSYPE, GRSP România, Siguranţa Auto şi Kiss FM.

Despre Michelin Group şi Michelin România

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproape 3000 de angajaţi, 3 uzine, 2 la Zalău şi una la Floreşti şi o reţea comercială. Începand cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale Grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Federaţia Bosniei şi Herţegovinei, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.
Actual

realitatea_gafeÎn goana după audienţă, un reporter de la Realitatea TV ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru cea mai penibilă prestaţie. Acesta şi-a început relatarea în faţa camerei de luat vederi, sugerând că este o furtună puternică la malul mării. "Uitaţi-vă ce bine (!) suflă vântul", a declarat acesta, în timp ce camera începe să se deplaseze în stânga acestuia pentru a ilustra "furtuna". Cameramanul, însă, a fost grăbit: acesta a capturat imaginea unui ins care dădea cu piciorul în nisip, ridicându-l spre cameră, pentru a exagera ştirea evident fabricată. Paginademedia a surprins, în premieră, momentul.
{youtube}dEglIW3nMe0{/youtube} 
Actual

  vaccin-antirabicDe două săptămâni, Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti a rămas fără nicio doză de vaccin antirabic. Pacienţii care au avut nevoie de imunizare, în cazul muşcăturilor de animale, au fost amânaţi până la aprovizionarea unităţii medicale cu vaccinuri.

De două săptămâni, Institutul Pasteur nu a mai onorat comenzile de vaccin antirabic pentru România. În această perioadă, dozele pe care le mai aveau spitalele de specialitate în stocuri s-au epuizat. Pacienţii care au avut nevoie de imunizarea antirabică de urgenţă nu au putut beneficia de tratament. Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti se află în aceeaşi situaţie. „De două săptămâni nu se mai aduce în ţară vaccin atirabic. Am epuizat şi noi produsul, care era importat şi furnizat de către distribuitori, de la Institutul Pasteur. Din câte am aflat, începând de ieri importurile au fost reluate, astfel încât aşteptăm ca astăzi să primim dozele de vaccin comandate. Este vorba de 300 de doze”, ne-a declarat Cătălin Vişean, managerul unităţii medicale.

Problema, însă, nu se opreşte aici. Pacienţii care au avut nevoie, în aceste două săptămâni, de vaccinare antirabică, au fost amânaţi, în loc să fie direcţionaţi către alte unităţi medicale care mai aveau rezerve din această substanţă. „Nu au fost mulţi pacienţi, este vorba de doi sau trei. Ei au fost amânaţi, cu rugămintea de a se adresa telefonic spitalului pentru a afla dacă au sosit vaccinurile antirabice”, ne-a precizat Cătălin Vişean.

Totuşi, pentru a nu fi plimbaţi pe drumuri, pacienţii ar fi trebuit direcţionaţi către ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cabinetul de Boli Infecţioase, care nu duce lipsă de vaccinuri antirabice. „Avem o cantitate suficientă de vaccin antirabic, substanţă care poate fi pusă oricând la dispoziţia pacienţilor”, ne-a declarat dr. Florentin Georgescu, de la cabinetul de Boli Infecţioase al Spitalului Judeţean.

Vaccinarea antirabică profilactică trebuie efectuată în maxim 72 de ore de la muşcătură, orice amânare ridicând riscul dezvoltării eventualului virus al turbării, în organism.

Actual

P_and_G-logo-E26FBC2148-seeklogo.comProcter & Gamble a premiat proiectele câştigătoare din cadrul celei de-a doua ediţii a Programului de Educaţie Civică P&G „Creştem Împreună!”, adresat elevilor din Urlaţi

Miercuri, 16 mai 2012, în cadrul celei de-a doua ediţii a programului de Educaţie Civică P&G „Crestem Impreuna!”, desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Prahova, au fost premiate cele 3 proiecte câştigătoare.

Programul face parte din strategia de dezvoltare durabilă a companiei P&G şi îşi doreşte să pregătească elevii din Urlaţi în spiritul responsabilităţii civice faţă de comunitate.
La acest program au luat parte elevii claselor a VI-a şi a VII-a din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII „Canuţa Ionescu" şi al Liceului Teoretic „Brâncoveanu Vodă”, din localitatea Urlaţi, judeţul Prahova.

Initiativa constă în identificarea de către copii a necesităţilor din comunitate şi transpunerea acestora în proiecte de dezvoltare, urmând ca P&G să finanţeze implementarea proiectelor câştigătoare. La redactare proiectelor, copiii au beneficiat de suportul cadrelor didactice. În cadrul acestei ediţii au fost depuse nouă proiecte, trei dintre acestea urmând să fie implementate în următoarele luni.

Din comisia de jurizare a proiectelor au făcut parte Primarul Oraşului Urlaţi, un reprezentant al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Prahova, reprezentanţi ai comunităţii de afaceri din Urlaţi, precum şi reprezentanţi ai companiei Procter & Gamble. Selecţia proiectelor câştigătoare a fost facută pe baza criteriilor foarte clare şi anume: relevanţa proiectului pentru comunitate, fezabilitate, susţinere publică, relaţia cost/eficienţă, implicarea elevilor.

Lista proiectelor selectate:
1. Proiectul „Reamenajarea Staţiilor de Autobuz din Urlaţi” al Liceului Teoretic Brâncoveanu - Vodă, care îşi propune să repare staţiile de autobuz.
2. Proiectul “Clopoţelul Generaţiilor” al Şcolii cu clasele I – VIII „Cănuţa Ionescu”, care are ca scop realizarea unei reviste la nivel local care să prezinte informaţii utile cititorilor.
3. Proiectul “Reamenajarea Bibliotecii Oraşului Urlaţi” al Liceului Teoretic Brâncoveanu - Vodă. Proiectul îşi propune facă din biblioteca oraşului un loc liniştit în care copiii să poată citi şi studia.
Actual

  muz-artaMuzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” va fi, şi în acest an, unul dintre punctele principale de atracţie pentru ploieşteni, de Noaptea Muzeelor. Instituţia organizează adevărate spectacole, o provocare pentru toate celelalte instituţii de cultură din judeţ.

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” va fi deschis publicului, pe 19 mai, în intervalul orar 18.00 - 01.00. Intrarea este liberă, ca la toate celelalte instituţii de profil, însă, care vor alege să vadă artă, vor avea parte de numeroase spectacole care se vor derula pe tot parcursul serii.

De la ora 20.00, va începe vernisajul expoziţiei „Omagiu lui Caragiale”. Expoziţia este realizată în parteneriat cu Liceul de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti şi cuprinde lucrările premiate în cadrul Concursului de sculptură mică, precum şi lucrări de grafică ale elevilor Liceului de Artă Ploieşti.

La ora 21.00, va avea loc Gala laureaţilor Olimpiadei de muzică - faza naţională, 2012. Vor interpreta elevii Lavinia Opriş (oboi, clasa profesorului Dănuţ Bândilă, la pian: prof. Ileana Braşov), Medeea Iftimie (pian, clasa prof. Doina Boboacă), Silviu Grosu (chitară, clasa prof. Iulian Anghel), Anca Cristescu (flaut, clasa prof. Alina Papara, la pian prof Ileana Braşov), Maria Săvuţă (pian, clasa prof. Mădălina Dumitru), Bogdan Vasile (clasa prof. Florian Nistoroiu) şi Sebastian Drăgănescu (clasa prof. Elena Istrate) - duet clarinet.

De la ora 22.00, tot la Muzeul de Artă, va începe spectacolul de teatru „Iubiţi contemporani, eu exist!”, piesă de Mara Nicoară şi Magdalena Ghica, interpretată de Grupul de teatru „Dramatelier”.

La miezul nopţii este programat un alt spectacol de teatru, „Antrenorul de îngeri”, piesă de Nichita Stănescu, interpretată de actori ai teatrului „Equinox”.

Pe tot parcursul serii, în perioadele dintre spectacole, în sala centrală a muzeului vor rula filme de artă: Pablo Picasso, Corneliu Baba şi Sabin Bălaşa.

Anul trecut, Muzeul Judeţean de Artă s-a aflat pe primul loc din punct de vedere al prezentărilor expoziţiilor către ploieşteni, care l-au votat şi „muzeul cu cel mai amabil personal” din municipiu.

Actual

catuse01Cei doi suspecţi se aflau în zona unui parc petrolier şi decopertaseră pe o lungime de 7 metri o conductă metalică cu diametrul de 12 ţoli, şi pe care o tăiau în vederea sustragerii.

Clor doi le-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt calificat, iar obiectele folosite la decopertarea şi tăierea conductei au fost ridicate în vederea confiscării.

Actual

alcooltestD. Marian a fost depistat ieri în timp ce conducea un taxi pe Bulevardul Bucureşti din Ploieşti, deşi  emana halenă alcoolică.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de  0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Totodată, lui i-a fost întocmit dosar penal.

Actual

toporÎn ziua de 15.05.2012, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 4- Cornu  l-au depistat în flagrant pe N. VASILE, de 28 ani, din Şotrile, sat Plaiu Cîmpinei, care tăia un arbore specia fag.

În urma verificărilor s-a constatat că acesta, folosindu-se de un motofierăstrău mecanic, a tăiat arborele din zona Cheile Brebului fără drept.

Materialul lemnos rezultat în urma tăierii a fost predat pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Câmpina, iar motofierăstrăul folosit la tăierea arborelui a fost ridicat în vederea confiscării.

N. Vasile este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional proprietate publică a statului.
Actual

hoti_apartament1Lucrători din cadrul Poliţiei Comunale Filipeştii de Pădure au descins la domiciliul lui B. NICOLAE din Filipeştii de Pădure, sat Diţeşti, suspect de spargerea a două locuinţe din localitate.

Astfel, în baza autorizaţiei de percheziţie emisă de către Judecătoria Câmpina, poliţiştii au ridicat următoarele bunuri: o drujbă, cablu electric din cupru culoare neagru, în lungime de 3 m  şi cabluri electrice pentru baterii auto, bunuri sus.

Prejudiciul total cauzat se ridică la suma de 2000 lei.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Comunale Filipeştii de Pădure.

Actual

  scoala-altfelAu mai rămas patru zile până la închiderea voturilor pentru cel mai bun proiect înscris în competiţia activităţilor desfăşurate în săptămâna „Şcoala Altfel”. Din Prahova au fost selectate şase acţiuni care vor participa la competiţia organizată de Ministerul Educaţiei.

Concursul ,,O activitate de succes în Şcoala Altfel!” a ajuns la etapa votărilor. Puteţi accesa platforma de votare a proiectelor înscrise în competiţie la adresa   http://scoalaaltfel.edu.ro/votare/ până duminică, 20 mai, orele 24.00. Platforma va accespta un singur vot, pentru fiecare domeniu în parte de pe acelaşi cont de e-mail. După votare, pe adresa înregistrată va fi primită confirmarea.

În concursul ,,O activitate de succes în Şcoala Altfel!”au fost selectate, la nivelul judeţului Prahova activităţile „5 lecturi, 5 picturi, 5 prăjituri”, Clasele intenaţionale Villette „Sciences et Societe”, acţiunea „Să învăţăm să circulăm pe drumurile publice!”, „We can do everything”- Voluntariat pe şantier alături de elevi din Dubai, Festivalul Shakespeare şi proiectul „Pot să fiu campion!”.

Voturile voastre valabil exprimate contează în proporţie de 40%, iar voturile comisiei din cadrul Ministerului Educaţiei valorează 6-% din punctajul final. Cele mai bune acţiuni din ţară vor fi premiate de către reprezentanţii ministerului de resort pe data de 1 iunie 2012.

Joomla SEF URLs by Artio