Actual

Actual

nastaseCompletul de cinci judecători al instanţei supreme care dezbate recursul în dosarul "Trofeul calităţii" a admis, miercuri, solicitarea avocaţilor lui Adrian Năstase de judecare a unei cereri de recuzare a procurorului DNA prezent în această cauză.
Printre motivele prezentate pe larg miercuri, în timpul şedinţei de judecată, avocatul a arătat că se impune recuzarea şi, respectiv, înlocuirea procurorului Elena Matieşescu cu un alt magistrat DNA, pe motiv că aceasta a participat şi la judecata de fond, ca procuror desemnat, şi pentru că a formulat, motivat şi semnat recursul în acest caz, cerând înăsprirea pedepsei în cazul lui Adrian Năstase.
CITEŞTE MAI MULT pe realitatea.net
Actual

pescuitCentrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova organizează în data de 19 mai 2012, începând cu ora 10:00, prima ediție a "CUPEI ANTIDROG LA PESCUIT" din județul Prahova ce se va desfășura la lacul din comuna Drăgănești a€“ județul Prahova.
Evenimentul, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Prahova și S.C. Olmar Construct S.R.L., face parte din cadrul Concursului Național "Mesajul Meu Antidrog" (ed. a IXa) - secțiunea Sport și are ca obiectiv implicarea unui număr de 30 de tineri cu vârste cuprinse între 14 a€“ 18 ani în activități de petrecere a timpului liber, în scopul întăririi influenței factorilor de protecție și al reducerii factorilor de risc.
La finalul concursului sportiv de pescuit vor fi acordate participanților diplome, iar câștigătorii vor primi cupe și premii constând în articole de pescuit puse la dipozitie de partenerii din cadrul proiectului.
Actual

meteoAdministraţia Naţională de Meteorologie a atenţionat că de miercuri până vineri la prânz, în nordul, sudul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte vor fi ploi torenţiale, însoţite de descărcări electrice şi izolat căderi de grindină. Potrivit textului informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de miercuri, ora 12.00 şi până vineri, ora 12.00, va continua să plouă temporar în toate regiunile ţării. Aversele vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp.
Actual

autostrada-bucuresti-ploiesti1Noua conducere a Ministerului Transporturilor va face un audit al situaţiei autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. De asemenea, conducerea ministerului a promis amenzi pentru nerespectarea contractelor de către constructorii Autostrăzii A3 Bucureşti - Ploieşti. Termenul de finalizare a tronsonului a expirat ieri, 15 mai, dar există porţiuni întregi unde lucrările nici măcar nu au început.
Actual

arestat_mascatiMiercuri, 16 mai, procurorii Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat 7 percheziţii domiciliare în mun.Câmpina şi com.Băneşti, jud. Prahova acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice. Conform anchetatorilor, în perioada 2010 – 2012, învinuitul Achile Alexandru împreună cu Gherghiceanu Adina, Cristea Mihai, Mărăcineanu Mihai, Cosmoiu Ionuţ şi alţii, au constituit un grup infracţional organizat la care au aderat alte aproximativ 25 de persoane, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale prin accesarea fără drept a unor sisteme informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate. Astfel,   liderul grupării Achile Alexandru Ionuţ, prin intermediul unor site-uri web şi a unor programe informatice cumpăra date de identificare ale cardurilor bancare de la persoane de cetăţenie rusă şi ucraineană, în speţă date inscripţionate pe trask-ul 2 al benzii magnetice a cardurilor bancare, date ce erau ulterior transmise celorlalţi membri ai grupării aflaţi în Marea Britanie, Spania, Italia, Franţa şi Cipru, care clonau cardurile bancare şi ulterior efectuau retrageri frauduloase de numerar sau tranzacţii la aparatele de tip POS. Învinuiţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate , deţinerea de echipamente în vederea falsificării de carduri, transmiterea neautorizată de date de identificare a mijloacelor de plată electronice şi retrageri frauduloase de numerar. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 100.000 euro. La sediul Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au fost conduse în vederea audierii 14 persoane. Procurorii Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii din cadrul FBI. Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
Actual

Petrom_Scoala_lui_Andrei_2012_1Petrom lansează Școala lui Andrei 2012 – o competiție care stimulează spiritul civic și implicarea elevilor în viața comunităților

  • · Şcoala lui Andrei, proiect dedicat elevilor şi profesorilor din şcolile generale, își deschide porțile pe 15 mai 2012 pe www.taraluiandrei.ro, secţiunea Şcoala;
  • · Prima ediție ia forma unui concurs pe teme eco-civice și este adresat elevilor şi profesorilor din peste 900 de școli generale din România, urmând ca a doua ediție din toamnă să fie o provocare națională;
  • · Din 2009, peste 18.000 de elevi au înscris peste 800 de proiecte pentru comunități în cadrul programului Școala lui Andrei, iar Petrom a sprijinit cu 114.000 euro finanțarea școlilor și implementarea proiectelor câștigătoare;
  • · Școala lui Andrei este un program de responsabilitate socială Petrom și face parte din platforma TaraluiAndrei.ro.

Bucureşti, 15 mai 2012 - Petrom lansează în acest an un nou format al Şcolii lui Andrei, în două ediții, care va stimula implicarea tinerilor voluntari atât la nivel local (în comunitățile în care Petrom își desfășoară activitatea operațională), cât și la nivel național. De la lansarea programului, în 2009, peste 18.000 de elevi au înscris 800 de proiecte pentru a aduce o schimbare pozitivă în comunităţile lor.

Anul acesta, Școala lui Andrei, ediția mai-iunie este organizată în parteneriat cu MinisterulEducaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. „Credem cu tărie că o mare parte din investiția în viitor înseamnă investiția în generațiile actuale și în idealurile acestora, în micii voluntari de azi și viitorii lideri de mâine. Am regândit Şcoala lui Andrei din acest an pentru a ne apropia şi mai mult de visele lor. Am ales desfăşurarea în două ediţii a unui proiect aşteptat cu nerăbdare pentru a ne asigura că ideile copiilor se transformă în realitate şi pentru a putea urmări creşterea cu adevărat sustenabilă a proiectelor create de ei. Prima ediție este dedicată tuturor școlilor din comunitățile în care Petrom desfășoară activități, iar în toamnă propunem un format interactiv și inovator, organizat la nivel național. Ne bucurăm că Ministerul Educației, Tineretului și Sportului a acceptat invitația noastră de a ne fi partener într-un program pentru micii cetățeni responsabili din România.”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relații Comunitare Petrom.

În perioada 15 mai – 15 iunie 2012, elevii din toate şcolile generale aflate în comunităţile în care Petrom desfăşoară activități pot forma echipe compuse din minimum 20 şi maximum 30 de membri alături de un profesor coordonator. Împreună, trebuie să identifice o problemă a comunităţii din care fac parte legată de una dintre temele competiţiei: Mediu, Educaţie & Cultură, Implicare în comunitate şi să propună o soluţie sustenabilă pentru remedierea acesteia. Toate proiectele înscrise în concurs vor putea fi votate de către susţinătorii fiecărei echipe. Jurizarea va avea loc în perioada 16 iunie – 20 iunie 2012 de către o echipă de specialişti cu experienţă în dezvoltarea şi implementarea de proiecte sociale şi educaţionale. Împreună, vor alege 10 proiecte câştigătoare ale Şcolii lui Andrei, ediţia mai-iunie 2012.

Rezultatele vor fi anunţate pe 21 iunie 2012, pe www.taraluiandrei.ro, secţiunea Şcoala.

Cele mai bune 10 echipe vor primi câte 5 000 de euro pentru a-şi finanţa proiectul, precum şi locuri în Tabăra din Ţara lui Andrei, care în acest an va avea loc la Tărlungeni, judeţul Braşov. Profesorii coordonatori ai celor 10 proiecte vor primi câte un laptop. Următoarele 10 proiecte din clasament vor fi premiate cu pachete multimedia (videoproiector, ecran de proiecţie şi laptop) destinate şcolilor pe care le reprezintă. Toate echipele care înscriu proiecte eligibile primesc kituri educaţionale (DVD-uri şi enciclopedii), iar profesorii coordonatori vor fi recompensaţi cu diplomă de participare din partea organizatorilor şi a partenerului de proiect, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Toţi cei interesaţi de proiect sunt încurajaţi să consulte Regulamentul competiţiei postat pe www.taraluiandrei.ro, secţiunea Şcoala. Pentru mai multe informaţii participanţii pot suna la 0215.286.700 (număr cu tarif normal în orice reţea fixă sau mobilă) de luni până duminică, între orele 08:00 – 21.00, în perioada 8 mai – 22 iunie, sau pot scrie la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Actual

biclitea_accidentÎn timp ce conducea un atelaj hipo pe D.J. 100 B în comuna Drăgăneşti, D. Nicolae s-a angajat în depăşirea unei bicicletei care circula în aceeaşi direcţie, făra a păstra o distantă laterală suficientă fată de aceasta.
În aceste condiţii, bicicleta a fost acroşată, iar conducătorul acesteia a căzut pe partea carosabilă. El a fost transportat la spital, unde  a rămas internat pentru a primi îngrijiri medicale.
Căruţaşul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recolate probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.
Actual

catuse3La un magazin din Buşteni s-au prezentat trei persoane care pretindeau că sunt reprezentanţi O.P.C. şi efectuează un control. Sub pretextul că au constatat nereguli, aceştia au pretins suma de 1.200 lei pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale.
Administratorului magazinului i s-a părut suspect comportamentul lor şi a anunţat Poliţia.
Poliţiştii din Buşteni s-a deplasat la faţa locului unde i-au identificat pe M. Marin, B. Ionuţ şi F. Cleopatra. Aceştia pretindeau că efectuează informări cu privire la neregulile constatate la agenţii economici, acţionând ca voluntari în cadrul unei asociaţii pentru protecţia consumatorului.
În cauză sunt efectuate cercetări faţă de cei trei, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale.
Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.
Actual

victor-ponta_1Institutul pentru Politici Publice îi cere premierului Victor Ponta să iniţieze, din punct de vedere legislativ, o acţiune de reglementare a practicilor de lobby din România.
IPP aminteşte, în cadrul unei scrisori deschise adresată premierului, că au existat mai multe iniţiative legate de legiferarea lobby-ului, toate blocate în Camera Deputaţilor, din lipsă de susţinere politică.

"Având în vedere că PSD alături de PNL deține acum majoritatea în Parlamentul României vă rugăm, Domnule Președinte, să contribuiți la stabilirea unui cadru legal în care să se desfăşoare aceste practici, prin implicarea dumneavoastră urmând să vă aduceţi în mod efectiv aportul la crearea unor reguli mai transparente în acest domeniu și implicit la stabilirea persoanelor care sunt incompatibile să practice, direct sau indirect, lobby-ul în România", se arată în comunicatul IPP.

Institutul pentru Politici Publice consideră că activităţile de lobby, dacă se desfăşoară în condiţii de transparenţă şi control public, nu trebuie asimilate traficului de influenţă, investigarea unor asemenea activităţi intrând în responsabilitatea autorităţilor competente.
Actual

perchezitii-creditePoliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au percheziţionat, în această dimineaţă, locuinţele mai multor persoane suspectate că, prin falsificare de acte, au obţinut credite bancare în valoare de 600.000 de euro.
La data de 15 mai a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au efectuat trei percheziţii la domiciliile liderilor unei grupări specializate în obţinerea frauduloasă de credite bancare. Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti, cu această ocazie fiind puse în executare 14 mandate de aducere.
În fapt, în perioada octombrie 2009 – 2011, membrii grupului infracţional organizat, prin falsificare de acte, respectiv contracte de muncă, adeverinţe de venit, carnete de muncă, fişe fiscale, au facilitat obţinerea de credite bancare în mod nelegal de la Intesa Sanpaolo Bank, cauzând un prejudiciu de aproximativ 600.000 de euro.
Din investigaţii a reieşit că liderii grupării sunt persoane care activează în domeniul intermedierii de credite bancare sau ofiţeri de credite din cadrul unor unităţi bancare.
În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 14 mai a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de 17 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune calificată cu consecinţe deosebit de grave, constituirea unui grup infracţional organizat, fals şi uz de fals.
Actual

ziua-latinitatii2În anul 2000, Congresul Uniunii Latine cuprinzând 37 de reprezentanţi ai statelor membre, a luat decizia de a marca Ziua Latinităţii pe data de 15 mai. Uniunea Latină a fost înfiinţată în 1954, la Madrid.


Ideea de latinitate a limbii române a început să fie afirmată de generaţia cronicarilor (Grigore Ureche, Miron Costin, Ion Neculce), apoi de stolnicul Constantin Cantacuzino şi de Dimitrie Cantemir. Atinge apogeul prin reprezentanţii „Şcolii Ardelene” (Samuil Micu, Gheorghe Şincai, Petru Maior). Astăzi, este un lucru cert că istoria veche a românilor este expresia unui sinteze daco-romană a unui proces adiacent de integrare şi de asimilare a elementului migrator. Potrivit cercetătorilor (istorici, lingvisti, etnologi etc.), limba română este rezultatul acţiunii conjugate a mai multor elemente: cel dac, roman şi migrator. Limba română s-a format din limba latină populară adusă în Dacia şi dezvoltată până în zilele noastre.


Colegiul Tehnic „Elie Radu” din Ploieşti este unul dintre liceele în care elevii au marcat această zi. În cadrul Clasei de filologie a Colegiului, ei au susţinut proiecte şi referate pe această temă. „Tinerii simt legătura cu limba latină, dar trebuie să recunoaştem că nu înţeleg de ce trebuie studiată atât de amănunţit”, ne-a declarat Marian Dragomir, profesor de Limba şi Literatura Română în cadrul colegiului. „Este importantă pentru noi limba latină, dar nu ştiu cât de parctică este astăzi sudierea ei. Cred că mai bine ar fi să cunoaştem corect limba română modernă şi să ştim corect informaţiile general despre latinitatea limbii noastre pe care o vorbim curent”, ne-a spus Andreea, elevă în clasa a IX-a. „Serbarea zilei latinităţii a implicat şi o aprofundare asupra aspectelor de limbă, marcându-se faptul că, din fondul latin al familiei romanice, există 488 de cuvinte panromanice, adică prezente în toate limbile neolatine, 107 cuvinte păstrate numai în română şi 214 cuvinte panromanice absente din română”, a încheiat prof. Marian Dragomir.

Joomla SEF URLs by Artio