Actual

Actual

  majoreteSâmbătă, 12 mai, Ploieştiul va fi gazda Concursului Naţional de Majorete care a ajuns la cea de-a cincea ediţie. Peste 1.000 de tinere sportive vor evolua pe scena care va fi amplasată în faţa Palatului Culturii din municipiu.

Centrul Ploieştiului va fi animat, în acest weekend, de sute de majorete care se vor lupta pentru titlul de campioane naţionale. Organizată de către Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret în colaborare cu Asociaţia Naţională a Majoretelor, competiţia va cuprinde două etape şi se va desfăşura pe trei secţiuni: majorete cu pom-pon, majorete cu baston şi majorete de tip chearleaders. Sportivele sunt încadrate în trei grupe de vârstă: 8-12 ani (cadete), 12-15 ani (junioare) şi peste 15 ani (senioare). Câştigătoarele vor fi răsplătite cu diplome, medalii şi cupe.

Actual

curateniePrimăria Municipiului Ploieşti, prin intermediul Regiei Autonome de Servicii Publice, adresează cetăţenilor municipiului Ploieşti invitaţia de a face parte din echipa locală de acţiune pentru "Let's do it România!", cel mai mare proiect de implicare socială din România, ce se va desfăşura în data de 12 mai 2012.

Misiunea proiectului este mobilizarea cetătenilor, autoritătilor, societătii civile, companiilor private si a mass-mediei pentru curătarea arealelor naturale din jurul localitătilor României, alături de reciclarea a cel putin 30% din numărul de saci strânsi. Pentru acest eveniment se doreşte implicarea la nivel naţional a peste 500.000 de voluntari.

Înscrierea în echipă se realizează prin intermediul formularului de pe http://www.letsdoitromania.ro/vreau-sa-particip.

Înscrieri se pot face şi pe lista autorităţilor publice locale implicate în acest proiect. Pentru municipiul Ploieşti, autoritatea responsabilă în gestionarea acestei acţiuni este RASP Ploieşti, prin Biroul Protecţia Mediului - tel. 0244-541071, fax. 0244-513670

La nivelul municipiului Ploieşti au fost identificate următoarele zone în care vor acţiona voluntarii înscrişi pentru colectarea deşeurilor abandonate:

1.      Malurile paraului Dambu;

2.      Vecinatatile  Spitalului Judetean;

3.      Centura de Est - Strada Drumul Serii;

4.      Zona Bucov  - iesire Ploiesti - maluri Teleajen;

Actual

amenda-politiePoliţiştii Secţiei 3 Ploieşti au fost sesizaţi ieri de conducerea unei unităţi de învăţământ, cu privire la faptul că în ziua de 04.05.2012 în incinta şcolii a avut loc un incident cu un părinte al unei eleve.

Tatăl elevei s-a prezentat la sediul unităţii de învăţământ şi a reclamat că fiica sa a fost udată cu apă de alţi elevi ai şcolii. Părintele intenţiona să intre în sala de clasă pentru a-i pedepsi pe cei care au udat-o pe fiica sa.

Conducerea şcolii i-a atras atenţia asupra consecinţelor faptelor sale, după care persoana în cauză a părăsit incinta şcolii.

Din cercetări a rezultat că înainte de a discuta cu direcţiunea, bărbatul respectiv intrase fără drept în sala de clasă unde învaţă fiica lui, şi a avut o atitudine necorespunzătoare faţă de unul din elevi şi faţă de profesoara care susţinea ora de curs. În acest moment a intervenit agentul de pază al şcolii, care l-a condus le direcţiunea unităţii de învăţământ.

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, părintele recalcitrant fiind şi sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Totodată, agentul de pază care asigura unitatrea de învăţământ a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 300 de lei.

Actual

catuse3Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Biroul Urmăriri l-au depistat pe raza municipiului Ploieşti pe B. Andrei, persoană urmărită care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate.

Tribunalul Prahova îl condamnase pe acesta la 6 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor calificat.

Urmăritul a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Actual

accidentMarţi seara, în centrul municipiului Ploieşti, pe Bulevardul Independenţei, a avut loc un accident de circulaţie în care a fost implicat un autoturism şi o ambulanţă SMURD. Evenimentul a avut loc în apropierea Colegiului Naţional Mihai Viteazul. În urma impactului a rezultat o victimă. Autorităţile au fost nevoite să restricţioneze, provizoriu, traficul rutier.
Actual

  pianistaÎn această seară, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” a fost gazda unui concert special de pian. Tânăra artistă Maria-Diana Petrache a interpretat partituri dificile, răsplătite cu numeroase aplauze de publicul prezent.

Ploieştenii au putut asculta, în această seară, la Muzeul Judeţean de Artă, recitalul de pian al artistei Maria-Diana Petrache. Elevă în clasa a XI-a la Liceul de Muzică „George Enescu” din Capitală, tânăra interpretă a cucerit numeroase scene internaţionale şi naţionale de profil. „Programul din această seară a inclus piese diverse, de la preclasici, la romantici şi la moderni, astfel încât publicul să facă o incursiune prin întreaga istorie a muzicii”, ne-a declarat artista.

„Este o speranţă a pianisticii româneşti. A obţinut foarte multe premii printre care cel mai recent a fost «Drumul spre celebritate», concurs naţional foarte greu, pe care ea l-a surmontat cu mare succes. Programul de astăzi este excepţional alcătuit. Trece prin toate etapele istoriei muzicii începând cu Bach, continuând cu Chopin - un romantic -, apoi cu un impresionist Claude Debussy, a urmat Sonata de Mozart şi ne-a încântat, spre sfârşit, cu  «Fantasia quasi sonata» de Liszt. Este un program extrem de dificil pentru vârsta ei şi este o mândrie să avem printre noi o astfel de artistă dedicată în totalitate muzicii”, ne-a declarat lector univ. Sanda Hârlav Maistorivici de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Maria Diana Petrache a început să studieze pianul de la o vârstă fragedă. Face parte dintr-o familie de muzicieni de mare ţinută,  bunicii şi părinţii ei fiind recunoscuţi pentru talentul şi cariera muzicală desfăşurată pe scenele naţionale dar şi în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică.

Actual

alionte_mihaiCandidatul USL la primăria Podenii Noi, Mihai Alionte, a fost agresat ieri seară (citeşte AICI) de persoane rămase necunoscute până la această oră. Deoarece reprezentanţii PNL (partid din care face parte cel agresat) cred că este o acţiune politică de intimidare a candidatului, au organizat o conferinţă de presă. Mihai Alionte a declarat că agresiunea s-a petrecut la balastiera deţinută de părinţii săi la Iordăcheanu şi că trei persoane coborâte dintr-un Logan de culoare închisă şi fără numere de înmatriculare l-au atacat. "Nu l-am văzut decât pe unul dintre ei, am fost lovit pe la spate în partea stângă a capului, am căzut la pământ. M-au lovit cu picioarele, iar una dintre lovituri m-a făcut să leşin. În timp ce mă loveau strigau: vrei primărie, na primărie!". Reprezentanţii PNL Prahova spun că bănuielile lor se îndreaptă spre actualul primar şi candidat, Cătălin Mărgărit care l-ar mai fi ameninţat pe Mihai Alionte. Deocamdată poliţia a demarat o anchetă.
Actual

 rezidentiatMinisterul Sănătăţii organizează, în data de 20 mai, o sesiune extraodinară a concursului de Rezidenţiat. Şi acum interesul tinerilor pentru posturile oferite de sistemul românesc de Sănătate este redus.

Interesul tinerilor medici pentru ocuparea unor posturi din sistemul de Sănătate românesc rămâne scăzut. Astfel, pe cele 98 de locuri scoase la concurs s-au înscris, până în prezent, doar 95 de candidaţi, iar 325 au optat pentru 318 posturi vacante din spitale. Decizia organizării unei sesiuni extraodinare de Rezidenţiat a fost luată după ce, la consursul anterior, din noiembrie 2011, cele mai multe posturi au rămas neocupate. Problema este, precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, că majoritatea acestor locuri, care nu atrag interesul tinerelor doctori, se înregistrează în specialităţile medicale în care există şi deficit enorm. Este vorba în special de medicină de urgenţă, neonatologie, anestezie-terapie intensivă (ATI) şi pediatrie.

Consursul va avea loc numai în Centrul Universitar Bucureşti, iar listele cu repartiţia candidaţilor în săli vor fi afişate cu 24 de ore înainte de începerea concursului, se precizează pe site-ul www.ms.ro.

Actual

 invatamant_gimnaziuPotrivit calendarului examenelor stabilit de Ministerul Educaţiei pentru acest an şcolar, miercuri, 9 mai, încep evaluările pilot pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Perioada testărilor durează până pe 23 mai.

La nivel naţional, din eşantionul pilot fac parte 86 de şcoli pentru clasa a II-a, 136 de unităţi de învăţământ pentru clasa a IV-a şi 86 de şcoli pentru clasa a VI-a. În ceea ce priveşte judeţul Prahova, în programul evalurărilor pilot sunt implicate nouă unităţi de învăţământ, dintre care trei centre din mediul urban.

Prima zi de evaluare, 9 mai, este rezervată clasei a IV-a, elevii selectaţi urmând a susţine probe de limba şi literatura română şi matematică. Examenele vor fi date în şcoli din Ploieşti (Colegiul Naţional „Jean Monnet”) Teşila, Plopeni, Magula, Colceag şi Lipăneşti.

Evaluarea pilot pentru clasa a VI-a este programată pentru data de 16 mai, la două secţiuni: limbă/comunicare şi matematică/ştiinţe. Desfăşurarea examenelor va avea loc în Ploieşti (Colegiul Naţional „Jean Monnet”) şi Brazii de Sus.

Ultima etapă a evaluării pilot se va desfăşura în zilele de 22-23 mai, pentru elevii de clasa a II-a. Ei vor susţine verificările competenţelor de receptare-producere a mesajelor dar şi a celor de matematică. Testările vor avea loc la şcoli din Jugureni şi Buşteni.

Evaluările pilot sunt realizate pentru estimarea unui scor mediu naţional al performanţelor elevilor în ceea ce priveşte competenţele fundamentale, dar şi preorientarea şcolară pentru alegerea anumit tip de studii după terminarea gimnaziului.

Joomla SEF URLs by Artio