Actual

Actual

miting2Aproape două sute de sindicalişti au pichetat astăzi Palatul Administrativ din centrul Ploieştiului, unde îşi are sediul Prefectura Prahova. Angajaţi din sistemul sanitar, din învăţământ, dar şi de la Dalkia, Termoelectrica şi alte instituţii publice au cerut demisia guvernului şi au scandat „Jos Guvernul Boc!”, „Jos Băsescu!” şi „Ruşine!”.

Protestatarii, veniţi din Ploieşti dar şi din afara judeţului şi-au exprimat nemulţumirea faţă de asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii, dar şi faţă legea educaţiei şi faţă de propunerile Ministerului Sănătăţii privind comasarea sau reprofilarea unor spitale din judeţul Prahova.
Zeci de jandarmi au fost mobilizaţi pentru a preveni eventualele incidente violente, însă nu a fost cazul ca aceştia să intervină.

La ora la care în faţa  Palatului Administrativ începea pichetarea sindicaliştilor, în sediul Prefecturii, prefectul Adrian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi viceprimarul municipiului Ploieşti Cristian Dumitru sărbătoreau, alături de o delegaţie a ambasadei Bulgariei, ziua naţională a ţării vecine.

La finalul discuţiilor, delegaţia a fost condusă în afara Palatului Administrativ pe una dintre ieşirile laterale şi nu pe cea principală, unde se desfăşura protestul sindicaliştilor.

Actual

leonard_dorofteiUn angajat al barului pe care Leonard Dodoftei îl deţine în centrul Ploieştiului l-a reclamat pe fostul campion mondial la poliţie, susţinând că Doroftei l-a bătut în urma unei dispute verbale. La rândul său, în aceeaşi zi Doroftei a depus la Poliţia Ploieşti o sesizare în care îl acuza pe angajatul său de furt.

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, angajat al barului pe care Leonard Doroftei îl deţine în Ploieşti, l-a reclamat pe fostul pugilist la poliţie, acuzându-l de lovire.

În reclamaţia depusă la Poliţia municipiului Ploieşti pe data de 1 martie, tânărul, angajat de Doroftei ca barman, arată că a avut o dispută verbală cu patronul barului în care lucrează, după ce Doroftei l-a văzut vânzând unele produse pe care nu le-a înregistrat pe casa de marcat, Leonard Doroftei acuzându-l pe tânăr de furt.

Disputa a degenerat, iar în final Doroftei l-ar fi lovit pe tânăr, se arată în reclamaţia depusă de barman la poliţie.
În ziua în care era reclamat de către barmanul pe care îl angajase, Leonard Doroftei depunea, la rândul său, tot la Poliţia Ploieşti o reclamaţie în care îl acuză pe barmanul respectiv de furt.

Actual

gripaGripa face ravagii în judeţul Prahova, care se află în topul judeţelor afectate de gripă. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova afirmă că, la nivelul judeţului suntem aproape de limita de sus a aşteptărilor în ceea ce priveşte gripa, dar nu am atins pragul de alertă. Numai în ultima săptămână în Prahova au fost confirmate zece noi cazuri de gripă, bolnavii fiind infectaţi fie cu AH1N1, fie cu virusul gripal B.

De la începutul anului şi până acum, doi prahoveni au fost ucişi de AH1N1. Este vorba despre o femeie gravidă în şapte luni şi de un bărbat de peste 60 de ani, care pare a fi avut o sănătate de fier, din moment ce în ultimii ani nu se prezentase deloc la medicul de familie.

Actual

mitingSindicatele din Prahova urmează exemplul colegilor din alte judeţe şi organizează acţiuni de protest împotriva deciziei guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Codul Muncii. Peste 300 de membri ai celor mai mari confederaţii sindicale din judeţ sunt aşteptaţi mâine, începând cu ora 12:00, la pichetarea organizată în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, unde îşi are sediul Prefectura Prahova. La aceeaşi oră şefii din prefectură vor depune coroane de flori la monumentul vânătorilor de la Gara de Sud, alături de o delegaţie a ambasadei Bulgariei la Bucureşti.
Actual

cornel_costeaDiana Severin, care a ocupat funcţia de director la vama Ploieşti înaintea lui Cornel Costea, a afirmat marţi că, în opinia sa, Costea, care se află în arest preventiv după ce a fost prins în flagrant luând şpagă este „o victimă a sistemului, dar şi a propriei personalităţi”.

„Când ocupi o astfel de funcţie trebuie să ştii ce ai voie să faci şi ce nu ai voie. În condiţiile în care constaţi că nu poţi face ceea ce ţi-ai propus, eu cred că trebuie să pleci”, a afirmat fosta directoare a vămii de la Ploieşti.

Diana Severin, de profesie avocat specializat în domeniul penal, a mai spus că, în opinia sa, Cornel Costea a fost „sincer” în declaraţiile pe care le-a susţinut în faţa anchetatorilor anticorupţie.

Fosta directoare a vămii Ploieşti din perioada mai 2009 – mai 2010 a adăugat că în urma venirii lui Cornel Costea la şefia vămii de la Ploieşti „foarte multe firme din judeţul Ilfov au venit să facă operaţiunile vamale la Ploieşti”.

Cornel Costea, care a condus vama Ploieşti în ultima jumătate de an, a fost ridicat în urmă cu o săptămână de către anchetatorii DNA care l-au prins în flagrant în timp ce lua mită 10 000 de lei. Costea a afirmat în faţa anchetatorilor că în ultimele trei luni a luat 90 000 de lei şpagă, dar că doar o treime din aceşti bani a rămas la el, restul fiind împărţit cu alţi vameşi şi cu „preşedintele S.B.” despre care toată lumea presupune că este şeful ANAF, Sorin Blejnar.

Actual

vamaVama de la Ploieştieste una dintre cele mai importante vămi din ţară, chiar dacă nu se află la graniţă. Importanţa biroului vamal din Prahova este dată de faptul că pe aici trec lunar cantităţi impresionante de petrol, în condiţiile în care în Prahova funcţionează trei rafinării. Asta nu i-a determinat însă pe guvernanţii de alaltăieri, de ieri sau de azi să ia măsuri pentru ca lucrurile în vamă să se deruleze aşa cum ar trebui.

Conform declaraţiilor fostei directoare a biroului vamal Ploieşti, Diana Severin, la vamă lucrează mai puţin de jumătate din câţi oameni ar trebui într-un astfel birou vamal. Mai puţin de jumătate din schema de personal care ar trebui ocupată la o astfel de vamă este efectiv ocupată. Diana Severin a afirmat astăzi că la vama Ploieşti lucrează aproximativ 40 de oameni, în condiţiile în care necesarul ar fi de o sută de angajaţi.

Şi asta nu e tot. Fosta directoare a vămii a povestit că în 2009, atunci când a preluat funcţia de conducere, echipajele mobile ale vămii opreau maşinile în trafic pentru control cu ajutorul unor rigle folosite de şcolari, înfăşurate în bandă adezivă reflectorizantă. Severin a catalogat această atitudine a şefilor din vămi faţă de lucrătorii vamali drept „sabotaj”.

Diana Severin a mai spus că în 2009, în doar şase luni, cât timp ea a fost director la vama din Prahova, în această vamă au avut loc 500 de controale, în condiţiile în care în tot anul 2008 în aceeaşi direcţie vamală s-au desfăşurat doar 70 de controale. În aceeaşi perioadă, la diversele instituţii ale statului au fost depuse 13 sesizări cu caracter penal, legate de ceea ce se petrece în vamă, în condiţiile în care cu un an înainte nimeni nu sesizase vreo ilegalitate în vama Ploieşti. Până acum, niciuna dintre instituţiile sesizate nu a anunţat public că ar fi finalizat vreo anchetă.

Actual

teo_standupJoi, 3 martie, începând cu ora 21, Viena Caffe din Ploieşti îl găzduieşte pe Claudiu Teohari, aka Teo, într-un spectacol unic de Stand Up Comedy. Dacă vrei să participi la spectacol, îţi poţi rezerva bilet la telefonul 0721.574.819. Pentru mai multe informaţii, contactează promoterul la adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Actual

shoby_codul_penalMădălin Drăgan, cunoscut în show-biz-ul românesc sub numele de scenă Shoby, membru al trupei hip hop Codu Penal, a fost condamnat la cinci ani de închisoare de către magistraţii de la Judecătoria Ploieşti. Judecătorii l-au găsit pe Shoby vinovat pentru producerea unui cumplit accident produs la sfârşitul lunii septembrie pe podul de la Gara de Sud din Ploieşti, accident în urma căruia o femeie însărcinată în şapte luni a murit de loc.

Rapperul a primit cinci ani de detenţie pentru ucidere din culpă, având ca circumstanţă agravantă faptul că, în momentul producerii accidentului, a avut o alcoolemie de aproape unu la mie. Instanţa a decis să îl condamne de asemenea la doi ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului. Cele două pedepse nu se cumulează, ci, potrivit legii, condamnatul execută pedeapsa cea mai mare.

În plus, instanţa îl obligă pe cântăreţ să plătească familiei victimei, respectiv soţului şi copilului femeii decedate, daune morale şi materiale. Soţul femeii pe care Shoby a ucis-o trebuie să primească, conform hotărârii Judecătoriei Ploieşti, 10 000 de euro daune materiale şi 20 000 de lei daune morale. În ceea ce-l priveşte pe copilul victimei, care acum are cinci ani, instanţa a decis că acesta trebuie să primească de la ucigaşul mamei sale 30 000 de lei daune morale şi o pensie lunară de 200 de lei, până la majorat.

Mădălin Drăgan va plăti de asemenea cheltuieli de judecată.

La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut Shoby a produs un grav accident de circulaţie pe podul de la Gara de Sud din Ploieşti. Cântăreţul aflat sub influenţa alcoolului a pierdut controlul asupra maşinii la volanul căreia se afla şi a intrat într-o Dacie în  care se aflau două femei. Una dintre acestea, însărcinată în şapte luni, a murit pe loc. Cu puţin timp înainte de producerea tragediei, femeia tocmai îşi lăsase copilul la grădiniţă.

Imediat după impact, Shoby şi-a abandonat maşina şi a încercat să fugă de la locul accidentului. La acel moment el le-a declarat ziariştilor care l-au întrebat de ce a făcut acest gest că nu a vrut să fugă, că a plecat departe de locul accidentului să urineze, „pentru că asta este senzaţia”.

Actual

vamaPostul de şef al Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova rămas liber după ce directorul Cornel Costea a fost arestat preventiv, săptămâna trecută, sub acuzaţia  de luare de mită, îi atrage ca un miraj pe unii. În condiţiile în care vama de la Ploieşti este catalogată drept una dintre mai „grele” vămi din ţară, în sensul că problemele de aici sunt multe şi foarte de greu de rezolvat, doi doritori şi-au trimis deja CV-urile la Prefectura Prahova.

La mai puţin de o săptămână de când şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, a fost săltat din biroul său de procurorii DNA care l-au prins în flagrant luând mită 10 000 de lei, doi candidaţi şi-au anunţat disponibilitatea de a prelua funcţia de director al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, una dintre cele mai „grele” vămi din ţară.

Astfel, la cabinetul prefectului de Prahova a ajuns CV-ul unui auditor extern de la Curtea de Conturi, fost salariat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ilfov, dar şi o recomandare din partea Asociaţiei Revoluţionarilor 1989, care susţine pentru funcţia de director al Vămii Ploieşti o persoană care în prezent lucrează la Direcţia Generală de finanţe publice Prahova.

Întrebat ce va face cu cele două propuneri, prefectul de Prahova, Adrian Dobre, a răspuns: „nu o fac nimic. Voi lăsa ANAF să numească în această funcţie pe cine crede de cuviinţă”.

Astăzi, prefectul Adrian Dobre a mărturisit că el a fost cel care, în urmă cu jumătate de an, a selectat CV-ul lui Cornel Costea din mai multe CV-uri primite la cabinetul prefectului şi l-a trimis la ANAF, care l-a numit pe Costea director la vama Ploieşti.

„Am avut în vedere faptul că este tânăr, că lucra în structura anti-fraudă din cadrul ANAF şi că este din Bucureşti şi, deci teoretic, nu avea conexiunile necesare să acopere problemele legate de neplata accizelor, probleme despre care se vorbeşte atunci când este adusă în discuţie vama de la Ploieşti. Am dus CV-ul lui Cornel Costea la preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, căruia i-am solictat să verifice temeinic acest CV.

ANAF a făcut numirea pe acest post” a declarat prefectul Adrian Dobre.

Actual

partidul_conservator_siglaFiliala Prahova a Partidului Conservator îşi exprimă susţinerea  pentru acţiunile de protest ale medicilor de familie şi refuzul acestora de a semna noul contract-cadru pentru perioada 2011–2012. Totodată, filiala prahoveană a conservatorilor cere Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să dea dovadă de mai multă flexibilitate în elaborarea documentului.

În opinia conservatorilor prahoveni, principalele aspecte ale contractului ce impun o urgentă analiză şi soluţionare vizează bugetul orientativ de medicamente, care este de natură a pune o presiune suplimentară pe medici, în sensul că aceştia trebuie să facă o selecţie a pacienţilor care vor beneficia sau nu de medicamente compensate şi gratuite, accesibilitatea pacienţilor la serviciile medicale, prin limitarea numărului de consultaţii zilnice şi a prezentărilor lor la consultaţii, pentru o anumită boală, prevederile articolului 141 din contract, potrivit cărora activitatea medicilor de familie care nu vor semna documentul „în timp util” va fi preluată de medicii specialişti din ambulatoriu într-o modalitate care va fi precizată ulterior, aspect de natură a pune în pericol starea de sănătate a populaţiei, cu deosebire a celei din mediul rural.

Totodată, reprezentanţii PC Prahova cred că introducerea cardurilor de sănătatea şi consecinţele ce derivă din această acţiune, respectiv grevarea bugetelor cabinetelor medicale prin obligativitatea achiziţionării tehnicii de citire şi înregistrare a cardurilor dar şi activităţile  suplimentare ce cad în sarcina medicilor de familie nu au nici o legătură cu serviciile medicale şi sunt de natură a diminua din timpul alocat pacienţilor.

Actual

rodion_galeriuMedicul Rodion Galeriu s-a stins din viaţă în data de 27 februarie 2011. Rodion Galeriu ar fi împlinit anul acesta vârsta de 64 de ani. Rodion este unul dintre cei patru fii ai Părintelui Galeriu.

Medic stomatolog apreciat în Ploieşti şi în judeţul Prahova, Rodion Galeriu a fost un om implicat în societatea civilă şi politică a Prahovei. Ploieşteanul Rodion Galeriu a ocupat, pentru o perioadă, funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, filiala locală, în perioada în care, la preşedinţia naţională a partidului, se afla Marian Miluţ.

În trecut, fiul Părintelui Galeriu a fost preşedinte al Alianţei Civice, filiala Prahova. Rodion Galeriu a considerat tot timpul că Alianţa Civică ar fi trebuit să rămână un for al societăţii civile care să militeze pentru o coabitare a forţelor democratice din România, militând împotriva transformării acestui for în partid politic.

Rodion Galeriu a ocupat şi funcţia de director al Editurii Harisma, unde a publicat două opere ale tatălui său, Părintele Galeriu.

Redacţia Actualităţii prahovene transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească!   

Joomla SEF URLs by Artio