Actual

Actual

china_moses_jazz_siteIubitorii de jazz din municipiu vor avea parte, în perioada 13-15 mai, de un regal al muzicii lor favorite. Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti va găzdui cea de-a cincea ediţie a Hot Jazz Summit.

Biletele pentru acest eveniment pot fi procurate de la agenţia de bilete a Teatrului Toma Caragiu, situată în centrul Ploieştiului. Pentru biletul de o zi sunteţi nevoiţi să scoateţi din buzunar 40 de lei, pentru 2 zile veţi plăti 70 de lei, iar pentru experienţa completă de 3 zile costurile per tichet se ridică la 90 de lei. Elevii sau studenţii pot beneficia de bilete reduse cu costuri între 25 şi 60 de lei.

Programul complet al festivalului este următorul:


Ziua I - Vineri 13 Mai

19.00 - Deschiderea Festivalului

19.30 - recital Harry Sokal Trio (Austria)

Harry Sokal - saxofon

Raphael Wressnig - orga

Lukas Knöfler - tobe


Ziua II - Sâmbată 14 Mai

19.30 - recital China Moses (SUA, Franta)

China Moses - vocal

Raphael Lemonnier – pian

Jean Pierre Derouard – baterie

Fabien Marcoz - bass

Ziua III - Duminică 15 Mai

19.30 - recital Chromosomos (Polonia)

Tomek Kasiukiewicz - trombon, electronics

Lukasz Kluczniak - saxofon

Marcin Lamch - bass

Artur Dominik - tobe, electronics

Actual

ConductePatru bărbaţi din comuna Filipeştii de Târg, care furaseră suporturile unei conducte de transport produse petroliere au fost prinşi de poliţişti în timpul unui control de rutină. Anchetatorii au stabilit că, folosindu-se de un aparat autogen, cei patru au tăiat suporturile care susţin conducta de petrol care tranzitează comuna Băneşti şi au încărcat bucăţile de fier, care cântăresc peste o tonă şi jumătate, într-o autoutilitară, intenţionând să vândă bucăţile la un centru de colectare a fierului vechi.

Poliţiştii au continuat cercetările şi au stabilit că cei patru nu sunt la prima faptă de acest gen. Se pare că aceiaşi indivizi au furat, la începutul acestei luni, din aceeaşi zonă, patru tone de fier, dezafectând suportul care susţine conducta de petrol. Cei patru sunt acum cercetaţi pentru furt calificat.

Actual

electrocutatUn bărbat de 26 de ani din comuna Poiana Câmpina a murit electrocutat în timp ce încerca să fure caburi electrice de la sondele de extracţie a petrolului din Proviţa. Bărbatul a plecat la furat împreună cu alte şapte persoane, în parcul de sonde din Proviţa. Ajuns acolo, omul a luat o foarfecă tip „gură de lup”, cu care a încercat să taie un cablu electric aflat sub tensiune. În câteva secunde el a fost pus la pământ de şocul electric.

Unul dintre cei cu care plecase la furat l–a urcat în maşină şi a anunţat poliţia. De teamă să nu fie prins, „salvatorul” le-a spus poliţiştilor că trecea prin zonă şi l-a găsit pe bărbat zăcând, inconştient, în stradă.

Victima a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la spital, însă în scurtă vreme a murit.

În urma anchetei deschise în acest caz, poliţiştii au aflat că, de fapt, victima şi „salvatorul său” plecaseră la furat.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la serviciul de medicină legală pentru efectuarea necropsiei. Celelalte şapte persoane cu care victima plecare la sustras cabluri sunt acum cercetate pentru furt calificat.

Actual

anafSăptămăna aceasta, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu a anunţat că până la sfârşitul lui 2012, ANAF se va „descotorosi” de 6000 de angajaţi din cadrul administraţiilor financiare de la nivel naţional. În Prahova, decizia a stârnit neliniştea angajaţilor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) şi indignarea sindicaliştilor acestei instituţii.

După spitale reformate şi desfiinţate a venit rândul administraţiilor financiare să treacă prin tăvălugul de concedieri al Executivului. De această dată victime sigure vor fi angajaţii ANAF din toată ţara. Nici Prahova nu va face excepţie, unde la DGFP o parte dintre angajaţi au zilele numărate.

Totul după ce ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu a confirmat zvonurile: 6000 de angajaţi vor fi concediaţi până la finele anului viitor. Sindicaliştii prahoveni din rândul finanţiştilor au sărit ca arşi la aflarea veştii. Pentru început analiza pare a fi, în opinia acestora, mama învăţăturii.

„În ultimii doi trei ani Ministerul de Finanţe a fost deja restructurat prin mai multe operaţiuni de ajustare succesivă. Prin diminuarea funcţiilor de conducere cu peste o mie şi ceva de posturi. Au fost restrângeri de  personal şi în afara de acest lucru, în acest moment sunt aproximativ 2500-3000 de posturi libere la nivelul ministerului, adică blocate. Nu s-au mai făcut niciun fel de angajări în ultima perioadă. În mare parte sunt persoane care au plecat din sistem, persoane care au ieşit la pensie, ori unii au decedat. Această politică de a nu angaja forţă de muncă proprie a dus, practic, la sufocarea celorlalte direcţii din ţară.

În primul rând trebuie făcută o analiză completă a veniturilor care sunt aduse de către fiecare unitate fiscală în parte, iar apoi dacă sunt unităţi fiscale care nu justifică existenţa în sensul că aduc mai mulţi bani decât se cheltuie de fapt, cu aceste unităţi, atunci întradevăr punctul de vedere este corect exceptând situaţia în care este un punct relativ izolat din punct de vedere geografic şi trebuie să asiguri şi acolo aceste servicii. Observăm chiar o deplasare a interesului public. Acelaşi lucru s-a făcut şi în cazul spitalelor, iar din punctul meu de vedere, nu va fi o măsură care se va bucura de foarte mare popularitate în rândul oamenilor”, a declarat Aurel Fănică, liderul de sindicat al DGFP Prahova.

Cele mai afectate compartimente ale direcţiei prahovene sunt în acest moment cel juridic şi cel IT, unde, numărul angajaţilor este extrem de mic, iar gestionarea atribuţiilor e precum lupta cu morile de vânt. Comasările ar fi ultimul lucru de care DGFP Prahova ar avea nevoie.

„Nu găsesc că ar fi corect ca prin nişte comasări forţate să obligi oamenii ca pentru o ştampilă, viză sau autorizaţie, să străbată distanţe destul de mari, să dea bani din buzunar pentru acest lucru. Trebuie făcută o analiză corectă, pentru că altfel vor risca să deregleze nişte mecanisme destul de bine puse la punct până în acest moment. Comasările ar impune nişte probleme, atât de ordin organizatoric cât şi financiar”, a mai spus Fănică.

Andrei Constantinescu

Actual

pian_valentina_gheorghiuTânăra pianistă Valentina Gheorghiu - fiica ilustrului pianist şi compozitor Valentin Gheorghiu şi a Roxanei Gheorghiu – pianistă şi lector universitar dr. în muzicologie la UNM Bucureşti, a susţinut, miercuri, un recital instrumental extraordinar-pian la Muzeul memorial “Paul Constantinescu” din Ploieşti.

Artista, în vârstă de 24 de ani, a început studiul pianului de la vârsta de 5 ani. A continuat să studieze muzica şi pianul la Liceul “George Enescu” şi apoi a devenit studenta UNM Bucureşti, obţinând licenţa la specializarea interpretare muzicală (pian). În urma concursului pentru master, susţinut în 2010 la Haute Ecolo de Musique Geneva, este acceptată ca “admission prioritaire” la clasa prof. Nelson Goerner (2010-2012).

Tânăra pianistă a participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale, fiind laureată a Concursului Internaţional “Jeunesse Musicale” şi a Olimpiadei Naţionale de Muzică. De asemenea, a susţinut recitaluri şi concerte la Bucureşti, Sibiu, Timişoara, Bacău, Iaşi, Ploieşti şi…Bonn - concert care s-a bucurat de un mare succes la publicul german.

Din largul său repertoriu, care cuprinde lucrări reprezentative de la preclasici la compozitori contemporani, Valentina Gheorghiu a inclus în program lucrări de Bach, Mozart, Schumann, Beethoven.

Ioan POPESCU

Actual

dans_coregraficÎncepând de joi, 28 aprilie şi până pe 1 mai, judeţul Prahova va fi gazda celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Artă Coregrafică „Eurodans 2011”.

La acest concurs vor participa dansatori din Bulgaria, Italia, Republica Moldova, Ucraina, Grecia şi România, care vor concura în cadrul unor secţiuni precum dans clasic, modern, contemporan sau de expresie etno, jazz, street-dance sau music-hall.
Cele doua secţiuni, amatori şi profesionişti, se vor reuni într-o gală a laureaţilor care va premia pe cei mai buni de la fiecare categorie de vârstă: 7-10 ani, 11-14 ani, 15-19 ani.

Juriul este format din profesionişti în domeniul coregrafic: profesori, coregrafi şi  balerini. Festivalul „Eurodans 2011” începe vineri, 29 aprilie, la Casa de Cultură din Vălenii de Munte şi va continua sâmbătă şi duminică la Ploieşti, cu spectacole organizate la teatrul „Toma Caragiu”.

Iată programul festivalului „Eurodans 2011”:

29 aprilie 2011, ora 11:00 - Casa de Cultura Valenii de Munte:
-  Festivitatea de deschidere, cuvântul oficialităţilor, spectacol inaugural oferit de Palatul Copiilor  Ploieşti, concurs - evoluţia formaţiilor;

30 aprilie 2011
 -  ora 9:00 – deplasare la Vulcanii Noroioşi şi la Tabăra de sculptura „Măgura Buzăului”- şedinte foto şi workshop-uri;
ora 18 30 – Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti- spectacolul „Mirandolina”, balet dupa „Hangiţa” de Carlo Goldoni, spectacol  susţinut de artişti ai Operei Comice pentru Copii din Bucureşti şi oferit de Primăria Municipiului Ploieşti;

1 mai 2011, ora 11- Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti

-  Gala Laureaţilor, spectacol de închidere oficială a festivalului, oferit de Palatul Copiilor Ploieşti ,  în care îşi dau concursul primi solişti ai Operei Române Bucureşti, Liceul de coregrafie  „Floria Capsalli” Bucureşti, Liceul de coregrafie din Chişinău, festivitatea de premiere.

Actual

drept-internationalAproximativ o sută de elevi şi studenţi din Germania, Macedonia, Nigeria, Bosnia Herţegovina şi România vor participa, între 29 aprilie şi 1 mai la o competiţie de dezbateri academice organizată la Sinaia.

Evenimentul este considerat cel mai important concurs de dezbateri academice din România, la competiţie participând 30 de echipe, subiectele abordate având ca temă dreptul internaţional. Ploieştiul va fi reprezentat la această competiţie de 30 de elevi de la colegiile naţionale „Mihai Viteazul” şi „I.L. Caragiale”.

Deschiderea oficială va avea loc în data de 29 aprilie 2011, cu începere de la ora 14:00 la Sinaia. Finala competiţiei şi premierea câştigătorilor vor avea loc în ziua de 1 mai, de la ora 14:00, în incinta Cazinoului Sinaia.

Actual

catuse01Procurorii DIICOT Ploieşti au reuşit să destructureze încă o reţea specializată în traficul cu substanţe etnobotranice. Acţiunea anchetatorilor a început miercuri dimineaţă, când procurorii, împreună cu poliţişti de la Brigada de Combatere a crimei Organizate şi jandarmi, au făcut nu mai puţin de 11 descinderi, dintre care şapte în Bucureşti, două în oraşul Slănic şi câte una în Ploieşti şi în comuna Valea Călugărească.

Au fost percheziţionate opt domicilii şi trei magazine care vând produse etnobotanice, două din Bucureşti şi unul din Ploieşti.

Miercuri dimineaţă 20 de suspecţi, traficanţi de droguri şi consumatori au fost conduşi la audieri, la sediul DIICOT Ploieşti. Printre cei audiaţi se numără şi trei minori care consumă etnobotanice, cel mai tânăr dintre ei având 15 ani.

Miercuri seară, procurorii au decis să reţină pentru 24 de ore şapte persoane. Printre acestea se numără capii grupului infracţional, Silviu Judeţ din Bucureşti şi Marian Alexandru Anghel din Slănic, patronii celor trei magazine percheziţionate.

Ceilalţi suspecţi reţinuţi sunt vânzători în magazinele deţinute de cei doi în Ploieşti şi Bucureşti.

În urma percheziţiilor anchetatorii au ridicat 70 000 de lei, 500 de lire sterline, înscrisuri, iar în podul unei locuinţe din comuna Valea Călugărească, ce aparţine unui vânzător de la un magazin de etnobotanice din Ploieşti, anchetatorii au găsit 150 de grame de cannabis.

În cursul zilei de joi procurorii vor cere arestarea preventivă acelor şapte suspecţi reţinuţi miercuri seară. 

Actual

regele_mihaiRegele Mihai I al României, împreună cu Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu al României, vor participa la nunta Principelui Wiliam de Wales cu Catherine Elizabeth Middleton la invitația Majestății Sale Regina Elisabeta a II a Marii Britanii.

”Majestatea Sa Regele și Altețele Lor Regale vor reprezenta Familia Regală a României la ceremoniile oficiale prilejuite de căsătoria Alteței Sale Regale Principele William de Wales cu domnișoara Catherine Elizabeth Middleton.

prince_williamEvenimentele vor avea loc la Londra și se vor bucura de participarea Familiilor Regale din Europa și din lume, dar și a numeroase personalități politice britanice, europene și de pe alte continente.

În seara de 27 aprilie 2011, ora 19.00, va avea loc, un dineu oficial în onoarea Majestății Sale Regelui Mihai I, organizat de Sir Gavyn Arthur, al 675-lea Lord Primar al Londrei (2002 – 2003), cu participarea reprezentanților ”Guild Of Freemen of the City of London”.

A doua zi, la ora 13.00, Familia Regală a României va lua parte la un prânz oferit de Altețele Lor Regale Ducele și Ducesa de Gloucester, la Palatul Kensington. La ora 15.30, ca parte a ceremoniilor cu ocazia primirii Libertății Orașului Londrei, Majestatea Sa Regele Mihai va semna în Cartea Libertăților (Freedom Book) a Londrei, document în care se afla înregistrate toate persoanele distinse cu aceasta onoare.

La evenimentul de la Guildhall Curtea Asistentilor ”Guild Of Freemen of the City of London”, alături de Şambelanul Londrei vor fi prezenți în costume tradiționale oficiale, și se vor prezenta materiale de la vizitele Suveranilor români la Londra.

În cursul zilei de 28 aprilie, ora 19.00, Familia Regală a României participă la recepția oferită de Camera de comerț romano-britanică în cadrul Institutului Cultural Român din Marea Britanie. Începând cu ora 20.00 Majestatea Sa Regele și Altetele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor lua parte la dineul oficial organizat de Lady Elizabeth Shakerley la Mandarin Oriental Hyde Park.

Principesa_Margareta_a_RomanieiVineri 29 aprilie Majestatea Sa Regele Mihai și Principesa Moștenitoare vor participa la Westminster Abbey la ceremonia nunții Principelui William cu Catherine Middleton.

La finalul ceremoniei de căsătorie, Regele și Principesa Motenitoare vor lua parte la masa oferită de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckhingham”, se arată într-un comunicat de presă al Casei Regale.

Actual

salvareSâmbătă dimineaţă, o persoană a fost implicată într-un accident rutier care a avut avut loc pe Drumul Naţional 1 (DN1) în localitatea Româneşti. Este vorba despre o şoferiţă care circula dinspre Ploieşti spre Bucureşti. În urma incidentului persoana a suferit răni superficiale acuzând dureri la nivelul cutiei toracice, conform Mediafax.  Potrivit datelor oferite de către reprezentanţii Poliţiei Rutiere Prahova, accidentul s-a petrecut dimineaţa, în jurul orei 9:45 pe raza localităţii Româneşti. Conform oamenilor legii, o femeie, care conducea un autoturism marca Dacia Logan, a părăsit suprafaţa părţii carosabile lovind un autovehicul staţionat regulamentar, situat pe partea stângă a drumului. Datorită impactului produs soferiţa a fost rănită uşor.

Deşi în primă fază un elicopter SMURD ar fi trebuit să o transporte pe victimă la spital, o ambulanţă a asigurat transportul acesteia la cea mai apropiată unitate spitalicească, respectiv Spitalul Judeţean Ploieşti.

După producerea accidentului, circulaţia în zonă a fost uşor blocată, una dintre cele patru benzi ale arterei de circulaţie fiind impracticabilă.


Actual

banci_parc_onlineParcul Mihai Viteazul din Ploieşti s-a ales cu bănci nou-nouţe începând din această săptămână. 16 piese de mobilier urban au fost instalate zilele acestea de către Societatea de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti pe aleile spaţiului de agrement din municipiu.

Noile bănci au putut fi achiziţionate cu ajutorul unei sponsorizări obţinute de către Societatea de Gospodărire Urbană Ploieşti în cadrul unui parteneriat încheiat de către SGU cu o firmă distribuitoare de anvelope pe piaţa internaţională. „Este vorba despre un proiect pe care societatea noastră a reuşit să îl încheie cu o firmă de distribuire a anvelopelor. Cu ajutoul sponsorizării obţinute din partea acestei firme s-au putut achiziţiona aceste bănci. Sunt 16 bucăţi, iar parcul Mihai Viteazul este singurul spaţiu beneficiar de aceste noi piese de mobilier”, a declarat pentru Actualitatea Prahoveană, Dan Ioniţă, directorul Societăţii de Gospodărire Urbană Ploieşti.

banci_parc_1onlineÎn cadrul parteneriatului dintre SGU şi firma de anvelope urmează a fi reamenajate şi o parte din spaţiile verzi ale Parcului Mihai Viteazul, cât şi terenul de baschet din acestă zonă.

Parcul Mihai Viteazul este singurul spaţiu public care va beneficia de noile piese de mobilier, directorul SGU specificând că parteneriatul cu firma de anvelope va continua şi în următoarele luni pentru dotarea altor parcuri din municipiu. 

Andrei Constantinescu

Joomla SEF URLs by Artio