Actual

Actual

prostituateÎn ultima săptămână, Poliţia Municipiului Ploieşti a desfăşurat mai multe acţiuni pentru stoparea fenomenului cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi care oferă spre vânzare diferite bunuri pe perioada staţionării autoturismelor la semafor.

Read more: Săptămâna asta poliţiştii au alergat prostituatele şi cerşetorii / Vezi raportul IPJ Prahova
Actual

punct_mobil_distributie_ceai07.00-13.00 – Str Domnişori – Cioceanu
07.00-09.00 – Complexul Mare
07.00-09.00 – Piaţa Malu Rosu
09.00-11.00 – Cina
09.00-11.00 – Piaţa Vest
11.00-13.00 – Staţie Lamaita
11.00-13.00 – Complexul Mic
16.00-18.00 – Mega Image
16.00-18.00 – Statie Paltinis
16.00-21.00 - Mihai Bravu – magazin Lidl
18.00-21.00 – Staţie Hale Coreco
18.00-21.00 – Kaufland

Voluntarii implicati in acest proiect au distribuit ieri, 9 februarie a.c., aproximativ 430 de litri de ceai cald.

Totodată, echipajele mobile ale Poliţiei Locale au oferit cetăţenilor din Ploieşti 329 de pahare cu ceai şi 167 de boluri cu supă.

În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, 62 dintre acestea au fost găzduite la centrul de noapte si 33 la internatul Colegiului Tehnic "Lazar Edeleanu". De asemenea, la internat au fost cazate şi 3 persoane care au necesitat dializa.

Ploieştenii care au probleme din cauza condiţiilor meteo sunt rugaţi să sune la dispeceratul primăriei – 0244 984 sau la dispeceratul Poliţiei Locale Ploieşti – 0244 954, 0244 513 255, sau 0244. 513.467.
Actual

accidentIeri, în jurul orei 9, N. MIHAIL conducea un autoturism pe str. Vasile Milea din Ploieşti, în directia Strada Ghe Doja - Bulevardul Republicii şi a suprins-o şi accidentat-o pe N. LUMINIŢA, care traversa partea carosabilă prin loc nepermis si fără să se asigure.

Read more: Accidente de circulaţie - victime: pietoni care nu respectă regulile de circulaţie
Actual

RATP_PloiestiPrimăria Ploieşti informează, într-un comunicat, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis recursul promovat de RATP în contradictoriu cu ANAF şi a suspendat executarea deciziei de impunere prin care regiei i se imputa suma de peste 30 de milioane de lei.

Read more: ICCJ a respins decizia Curţii de Apel Ploieşti în procesul dintre ANAF şi RATP
Actual

coalitia52Astăzi a fost lansată Coaliţia 52, în cadrul unei conferinţe de presă, în care a fost anunţată strategia de amendare a Legii 52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică.

„La Ploieşti, Coaliţia 52 a prezentat ceea ce îşi doreşte societatea civilă română de la decidenţii politici, mai exact o responsabilizare în dialogul cu cetăţenii şi responsabilizare în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. Aducem astfel la cunoştinţa opiniei publice demersurile noastre pentru a fundamenta un raport civilizat şi responsabil în favoarea cetăţeanului şi recăpătarea respectului pentru dialog din partea reprezentanţilor instituţiilor statului faţă de români, precum şi faţă de mass media", a declarat jurnalistul Eugen Cristescu, preşedintele Alianţei pentru Drepturile Omului din România, care ocupă şi funcţia de coordonator pe zona SUD Muntenia a Coaliţiei 52.
.
Reprezentanţii Coaliţiei 52 din Ploieşti consideră că trebuie îmbunătăţit dialogul între societatea civilă şi autorităţile publice. Amendamentele propuse de coaliţie vizează:
• mărirea perioadei de consultare publică;
• organizarea dezbaterilor publice după o procedură unică;
• sancţiuni directe pentru şefii instituţiilor în care nu se respectă Legea 52.
• sancţiuni directe pentru şefii instituţiilor care nu răspund solicitărilor presei pe domeniile de interes stabilite de Legea 52/2003

Soluţiile de schimbare a Legii 52/2003 au venit ca urmare a rezultatelor unei cercetări la nivel naţional, care arată că aplicarea legii este în prezent una formală, deficitară şi nefuncţională, spun reprezentanţii Coaliţiei 52.

Potrivit prezentarii, Coaliţia 52 a apărut ca o nevoie urgentă de încurajare a dialogului între societatea civilă şi autorităţile publice şi de îmbunătăţire a cadrului legal existent, fiind formată din cetăţeni şi asociaţii legal constituite, care cunosc şi au exersat aplicarea Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică din România. Scopul Coaliţiei este de a promova modificări ale legii care să garanteze consultări publice corecte şi oneste, inclusiv sancţiuni pentru cei care o încalcă. Până în 9 februarie, au aderat la coaliţie 217 reprezentanţi ai societăţii civile, iar lista este în continuare deschisă pe www.advocacy.ro.

Primul pas îl constituie organizarea de mese rotunde, în peste 20 de localităţi din România, în data de 17 februarie. Au fost invitaţi să participe parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, conducerile primăriilor şi ale consiliilor judeţene, din aceste oraşe. Cu această ocazie, decidenţii politici vor avea ocazia să-şi exprime opinia faţă de demersul Coaliţiei 52.

Membrii din Coaliţia 52 au organizat astăzi conferinţe de presă similare şi la Oradea, Cluj – Napoca, Satu Mare, Braşov, Târgu Mureş, Arad, Reșița, Deva, Timişoara, Constanţa, Tulcea, Bacău, Iaşi, Suceava, Călăraşi, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Craiova şi Bucureşti.
Joomla SEF URLs by Artio