Actual

Actual

shoby_codul_penalMădălin Drăgan, cunoscut în show-biz-ul românesc sub numele de scenă Shoby, membru al trupei hip hop Codu Penal, a fost condamnat la cinci ani de închisoare de către magistraţii de la Judecătoria Ploieşti. Judecătorii l-au găsit pe Shoby vinovat pentru producerea unui cumplit accident produs la sfârşitul lunii septembrie pe podul de la Gara de Sud din Ploieşti, accident în urma căruia o femeie însărcinată în şapte luni a murit de loc.

Rapperul a primit cinci ani de detenţie pentru ucidere din culpă, având ca circumstanţă agravantă faptul că, în momentul producerii accidentului, a avut o alcoolemie de aproape unu la mie. Instanţa a decis să îl condamne de asemenea la doi ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului. Cele două pedepse nu se cumulează, ci, potrivit legii, condamnatul execută pedeapsa cea mai mare.

În plus, instanţa îl obligă pe cântăreţ să plătească familiei victimei, respectiv soţului şi copilului femeii decedate, daune morale şi materiale. Soţul femeii pe care Shoby a ucis-o trebuie să primească, conform hotărârii Judecătoriei Ploieşti, 10 000 de euro daune materiale şi 20 000 de lei daune morale. În ceea ce-l priveşte pe copilul victimei, care acum are cinci ani, instanţa a decis că acesta trebuie să primească de la ucigaşul mamei sale 30 000 de lei daune morale şi o pensie lunară de 200 de lei, până la majorat.

Mădălin Drăgan va plăti de asemenea cheltuieli de judecată.

La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut Shoby a produs un grav accident de circulaţie pe podul de la Gara de Sud din Ploieşti. Cântăreţul aflat sub influenţa alcoolului a pierdut controlul asupra maşinii la volanul căreia se afla şi a intrat într-o Dacie în  care se aflau două femei. Una dintre acestea, însărcinată în şapte luni, a murit pe loc. Cu puţin timp înainte de producerea tragediei, femeia tocmai îşi lăsase copilul la grădiniţă.

Imediat după impact, Shoby şi-a abandonat maşina şi a încercat să fugă de la locul accidentului. La acel moment el le-a declarat ziariştilor care l-au întrebat de ce a făcut acest gest că nu a vrut să fugă, că a plecat departe de locul accidentului să urineze, „pentru că asta este senzaţia”.

Actual

vamaPostul de şef al Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova rămas liber după ce directorul Cornel Costea a fost arestat preventiv, săptămâna trecută, sub acuzaţia  de luare de mită, îi atrage ca un miraj pe unii. În condiţiile în care vama de la Ploieşti este catalogată drept una dintre mai „grele” vămi din ţară, în sensul că problemele de aici sunt multe şi foarte de greu de rezolvat, doi doritori şi-au trimis deja CV-urile la Prefectura Prahova.

La mai puţin de o săptămână de când şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, a fost săltat din biroul său de procurorii DNA care l-au prins în flagrant luând mită 10 000 de lei, doi candidaţi şi-au anunţat disponibilitatea de a prelua funcţia de director al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, una dintre cele mai „grele” vămi din ţară.

Astfel, la cabinetul prefectului de Prahova a ajuns CV-ul unui auditor extern de la Curtea de Conturi, fost salariat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ilfov, dar şi o recomandare din partea Asociaţiei Revoluţionarilor 1989, care susţine pentru funcţia de director al Vămii Ploieşti o persoană care în prezent lucrează la Direcţia Generală de finanţe publice Prahova.

Întrebat ce va face cu cele două propuneri, prefectul de Prahova, Adrian Dobre, a răspuns: „nu o fac nimic. Voi lăsa ANAF să numească în această funcţie pe cine crede de cuviinţă”.

Astăzi, prefectul Adrian Dobre a mărturisit că el a fost cel care, în urmă cu jumătate de an, a selectat CV-ul lui Cornel Costea din mai multe CV-uri primite la cabinetul prefectului şi l-a trimis la ANAF, care l-a numit pe Costea director la vama Ploieşti.

„Am avut în vedere faptul că este tânăr, că lucra în structura anti-fraudă din cadrul ANAF şi că este din Bucureşti şi, deci teoretic, nu avea conexiunile necesare să acopere problemele legate de neplata accizelor, probleme despre care se vorbeşte atunci când este adusă în discuţie vama de la Ploieşti. Am dus CV-ul lui Cornel Costea la preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, căruia i-am solictat să verifice temeinic acest CV.

ANAF a făcut numirea pe acest post” a declarat prefectul Adrian Dobre.

Actual

partidul_conservator_siglaFiliala Prahova a Partidului Conservator îşi exprimă susţinerea  pentru acţiunile de protest ale medicilor de familie şi refuzul acestora de a semna noul contract-cadru pentru perioada 2011–2012. Totodată, filiala prahoveană a conservatorilor cere Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să dea dovadă de mai multă flexibilitate în elaborarea documentului.

În opinia conservatorilor prahoveni, principalele aspecte ale contractului ce impun o urgentă analiză şi soluţionare vizează bugetul orientativ de medicamente, care este de natură a pune o presiune suplimentară pe medici, în sensul că aceştia trebuie să facă o selecţie a pacienţilor care vor beneficia sau nu de medicamente compensate şi gratuite, accesibilitatea pacienţilor la serviciile medicale, prin limitarea numărului de consultaţii zilnice şi a prezentărilor lor la consultaţii, pentru o anumită boală, prevederile articolului 141 din contract, potrivit cărora activitatea medicilor de familie care nu vor semna documentul „în timp util” va fi preluată de medicii specialişti din ambulatoriu într-o modalitate care va fi precizată ulterior, aspect de natură a pune în pericol starea de sănătate a populaţiei, cu deosebire a celei din mediul rural.

Totodată, reprezentanţii PC Prahova cred că introducerea cardurilor de sănătatea şi consecinţele ce derivă din această acţiune, respectiv grevarea bugetelor cabinetelor medicale prin obligativitatea achiziţionării tehnicii de citire şi înregistrare a cardurilor dar şi activităţile  suplimentare ce cad în sarcina medicilor de familie nu au nici o legătură cu serviciile medicale şi sunt de natură a diminua din timpul alocat pacienţilor.

Actual

rodion_galeriuMedicul Rodion Galeriu s-a stins din viaţă în data de 27 februarie 2011. Rodion Galeriu ar fi împlinit anul acesta vârsta de 64 de ani. Rodion este unul dintre cei patru fii ai Părintelui Galeriu.

Medic stomatolog apreciat în Ploieşti şi în judeţul Prahova, Rodion Galeriu a fost un om implicat în societatea civilă şi politică a Prahovei. Ploieşteanul Rodion Galeriu a ocupat, pentru o perioadă, funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, filiala locală, în perioada în care, la preşedinţia naţională a partidului, se afla Marian Miluţ.

În trecut, fiul Părintelui Galeriu a fost preşedinte al Alianţei Civice, filiala Prahova. Rodion Galeriu a considerat tot timpul că Alianţa Civică ar fi trebuit să rămână un for al societăţii civile care să militeze pentru o coabitare a forţelor democratice din România, militând împotriva transformării acestui for în partid politic.

Rodion Galeriu a ocupat şi funcţia de director al Editurii Harisma, unde a publicat două opere ale tatălui său, Părintele Galeriu.

Redacţia Actualităţii prahovene transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească!   

Actual

Vlad-Petreanu1Jurnalistul Vlad Petreanu a anunţat, pe blogul său, că a demisionat din funcţia pe care o ocupa în cadrul trustului media INTACT, proprietar al postului TV Antena 3, acolo unde Petreanu îşi desfăşura activitatea.

Iată postarea lui Vlad Petreanu de pe blogul său:
„Am anunţat azi (24.02.2011 – n.r.) conducerea Antena 3 că demisionez. Conducerea a zis, în esenţă, că a înţeles. Urmează formalităţi. Rămânem, deci, cu un trecut comun – până la un punct, când fiecare începuse, oricum, să vadă viitorul altfel. Restul a fost doar aşteptare.

Mulţumesc tuturor celor cărora le datorez, aici, bunele ultimilor 13 ani din viaţa mea profesională. Şi poate şi relele, că pân-la urmă din orice ai de-nvăţat”, a încheiat jurnalistul postarea sa apărută sub titlul „Ştire pe scurt”.

Trecerea către B1 Tv a fost confirmată de Vlad Petreanu, după ce a fost contactat de jurnalistul Petrişor Obae, pentru www.paginademedia.ro

Actual

holiday„Aproape toată Europa s-a scumpit. Europa iese din criză şi nu mai vede sensul preţurilor scăzute. Au dat aproape doi ani preţurile în jos, dar acum tind să revină la nivelurile din 2007-2008", a declarat agenţiei MEDIAFAX Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45.

Potrivit lui Burcea, pe primul loc în topul scumpirilor din acest an se situează Turcia.

Operatorii de turism din Marea Britanie şi Franţa au urcat preţurile cu 5-10%, în timp ce pachetele din Spania s-au scumpit cu 2-5%. De asemenea, hotelierii bulgari au crescut tarifele cu până la 5%.

"Turcii au cele mai mari scumpiri pentru că la ei e cerere uriaşă. Mai ales după evenimentele din Egipt, există o mare presiune pe Turcia şi este posibil ca pentru România să nu mai fie disponibile la fel de multe locuri ca anul trecut", a afirmat Burcea.

El a adăugat că un caz aparte îl constituie Dubaiul, către care s-au orientat o parte importantă dintre turiştii străini care mergeau în Egipt. Din acest motiv, pachetele turistice din Dubai s-au scumpit în ultimele săptămâni cu 50-60%.

"Destinaţiile externe au început să se scumpească dar, mai ales, să se umple, din cauza reorientării turiştilor care au renunţat la vacanţele din Egipt şi Tunisia. Multe hoteluri din multe destinaţii s-au umplut deja pentru toată vara. Erau unităţi în Turcia, Grecia, Cipru sau Spania pe care le vindeam anul trecut, toată vara, cu două săptămâni înainte de plecare şi cu reducere. Aceleaşi hoteluri sunt rezervate acum pentru toată vara", a spus Mircea Vladu, directorul general al agenţiei de turism Prestige Tours.

Sursa: Mediafax

Actual

the_last_airbenderÎn cadrul Festivalului internaţional de film Zmeura de Aur, eveniment în cadrul căruia se premiază cele mai slabe prestaţii cinematografie, de la interpretarea rolurilor până la regie, „Ultimul războinic al aerului” a fost „premiat” ca fiind cel mai prost film al anului, câştigând  la categoriile cea mai slabă regie, cel mai prost scenariu, cel mai slab actor în rol secundar şi cel mai slab film 3D.

Tot la “Zmeura de Aur” au fost premiate şi cele patru actriţe din Sex and the City2-Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis şi Cynthia Nixon, la categoria cea mai slabă interpretare. Actorul Ashton Kutcher, soţul lui Demi Moore, a câştigat premiul pentru cel mai slab actor al anului, pentru prestaţia din “Valentine’s Day”.

Actual

savu_danielSenatorul ploieştean Daniel Savu susţine că scopul acţiunii organizate ieri de procurorii DNA în vama de la Ploieşti este acela de a abate atenţia de la produsele petroliere care au intrat în România prin Oil Terminal de la Constanţa şi care au ajuns la Ploieşti trecând prin ţară „nevămuite".

Social-democratul Daniel Savu susţine, într-un comunicat dat publicităţii astăzi, că şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, arestat preventiv pentru luare de mită, este doar „un simplu pion sacrificat pe o tablă de şah, unde miza este cu mult mai mare decât ar putea să înţeleagă chiar el".

„Scopul acţiunii din aceste zile tocmai acesta a fost să se abată atenţia de la produsele petroliere. Dacă se va constata că nu "transpiră" nimic de la Ploieşti, vom vedea acelaşi avânt de control şi la Vama din Constanţa, fără teama că ar mai putea cineva să dea de urma produselor petroliere care au venit de la Oil Terminal şi au ajuns la Ploieşti, trecând nevămuite prin ţară, pentru ca ulterior să li se şteargă urma, probabil chiar şi din calculatoare" spune senatorul Daniel Savu.

În acelaşi comunicat Savu arată că descinderea anchetatorilor DNA în vama de la Ploieşti a avut loc la o săptămână de la realegerea Robertei Anastase în funcţia de preşedinte al PDL Prahova „când o astfel de acţiune numai putea deranja apele interne din partid şi nu le mai putea da unora idei să facă asocieri".

Savu spune de asemenea că, în opinia sa, nu este „întâmplător" faptul că preşedintele Camerei deputaţilor, Roberta Anastase susţinea ieri o conferinţă de presă la Ploieşti la aceeaşi oră la care procurorii DNA începeau descinderea la Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova.

Savu susţine că Anastase a folosit acea conferinţă drept „un prilej excelent, intenţionat creat, tocmai pentru a se disocia ea şi partidul de corupţia din vămi".
Actual

telefonÎncepând de astăzi, pacienţii internaţi în Spitalul Municipal „Schuller" şi în Spitalul de boli infecţioase „Movila" pot comunica telefonic nemulţumirile administratorului celor două unităţi sanitare, Primăria Ploieşti. Bolnavii au la dispoziţie în secţiile celor două spitale telefoane de la care pot apela gratuit fie cabinetul primarului Andrei Volosevici, fie dispeceratul Primăriei Ploieşti, fie Poliţia Locală.

Oamenii pot spune la telefon reprezentanţilor administraţiei locale ceea ce îi nemulţumeşte, de la deficienţele legate de infrastructură, până la cele privind calitatea serviciilor medicale sau comportamentul angajaţilor spitalului.

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, spune că, în baza sesizărilor primite de la pacienţi, administratorul celor două spitale va lua măsurile necesare pentru remedierea deficienţelor. În ceea ce priveşte reclamaţiile legate de calitatea actului medical, reclamaţii care nu pot fi soluţionate de către Primărie, Andrei Volosevici a afirmat că toate aceste sesizări vor fi trimise Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Începând de săptămâna viitoare, pacienţii care se vor interna în cele două spitale din Ploieşti vor primi nişte formulare în care vor fi informaţi asupra drepturilor şi obligaţiilor pe care le au în perioada cât vot fi trataţi la spitalul „Schuller" şi la „Movila". 

Actual

euroDirectorul interimar al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Ploieşti, Cornel Costea, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţiile de luare de mită în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de fals intelectual.

Costea a fost ridicat ieri din biroul său de la vama Ploieşti, el fiind prins în flagrant în timp ce primea 10 000 de lei, printr-un intermediar, de la un patronul unor firme de import-export care l-a denunţat pe Costea procurorilor DNA.


Anchetatorii spun că, în ultimele două luni ale anului trecut şi în luna ianuarie a lui 2011 Cornel Costea a pretins bani de la patronul mai multor firme care importă marfă din Turcia.

Conform datelor furnizate de DNA, în ultimele trei luni Costea a primit, printr-un intermediar, de la patronul societăţilor comerciale respective aproximativ 50 000 de euro, pentru ca TIR-urile care aduc marfă pentru firmele acestuia să nu se prezinte la controlul fizic în vama Ploieşti.

După ce a primit aceşti bani, Costea a cerut încă 20 000 de lei, susţin anchetatorii. În acel moment patronul l-a denunţat pe directorul Vămii Ploieşti la DNA, iar ieri a fost organizat un flagrant, Costea fiind prins în timp ce primea mită 10 000 de lei.

Actual

toro_irigationCompania americană Toro va construi în Parcul Industrial Ploieşti o fabrică ce va produce sisteme de microirigaţii destinate cultivatorilor de legume, livezi şi podgorii. Investiţia, în valoare de 20 de milioane de euro, va fi demarată în primăvara acestui an, cei la Toro intenţionând să înceapă producţia la Ploieşti la sfârşitul verii acestui an.

Fabrica de la Ploieşti se va întinde pe o suprafaţă de 12 500 metri pătraţi, va crea o sută de locuri de muncă şi va fi prima investiţie greenfield pe care Toro o face în afara Statelor Unite ale Americii. Pentru investiţia de la Ploieşti compania americană va primi, de la Guvernul României, 9 milioane de euro, prin intermediul scemei de ajutor de stat aprobată de Ministerul Finanţelor.

Zilele acestea reprezentanţii TOTO au venit la Ploieşti, unde au discutat cu preşedintele Camerei deputaţilor, Roberta Anastase, cu prefectul de Prahova, Adrian Dobre, şi cu primarul Ploieştiului, Andrei Voloevici.

Joomla SEF URLs by Artio