Actual

Actual

CAMPINA_6-7.08"Târgul cu Bunătăţi" revine în Câmpina pentru a treia oară, de sâmbătă 6 august până duminică 7 august, de data aceasta pe Bulevardul Carol I,  între « Casa Cărţii » şi « Romtelecom».

Pe lângă deja cunoscutele produse, branza cu chimen, cu busuioc, de burduf în coajă de brad, caşcavea, caşcaval cu ardei, chimen sau pătrunjel, specialităţi din carne de vită şi porc, pâine de casă, miere, palincă, prăjituri de casă, gemuri, siropuri şi dulceţuri, la această ediţie vizitatorii vor găsi şi specialităţi de caşcaval din Olanda şi de abia scoasă pe piaţă, vestita dulceaţă de cireşe negre de la Topoloveni.

Producătorii din Bran, Fundata, Lăpuşel, Tălmăcel-Maramures,Rupea, Targu Mures, Intorsura Buzaului, Lipova-Arad, Valea Popii-Arges, Forăşti- Suceava, Topoloveni sau Oradea vor imbia la degustat vizitatorii târgului, asa încât aceştia vor rezista cu greu sa nu plece acasa cu câte o bucăţică din minunatele lor bunătăţi.  Pe langă gustul adevărat, lipsa aditivilor, folosirea mirodeniilor, a conservanţilor şi membranelor naturale la prepararea bunătăţilor aduse la târg fac ca produsele să rămână naturale, sănătoase şi aspectuase.

Meşteşugarii vor veni la Câmpina cu costume populare din Bistriţa şi Padina- Cluj, cu artizanat şi ceramică albastră tocmai de la Corund, aranjamente din flori naturale uscate de la Vaslui, ceramica rosie de la Miercurea Ciuc, ii de la Breaza.

Actual

catuse01Un tânăr din Lipăneşti acuzat de mai mult infracţiuni de furt i-a ameninţat pe poliţişti, devenind agresiv atunci când aceştia i-au prezentat mandatul de reţinere emis pe numele său. În jurul poliţiştilor au apărut 15 inşi care i-au ameninţat pe oamenii legii. Poliţiştii care au riscat să fie linşaţi de acoliţii urmăritului au reuşit, în cele din urmă, să îl încătuşeze pe acesta ducându-l în arestul din Câmpina. Tânărul din Lipăneşti era urmărit, existând pe numele său un mandat de aducere emis de Judecătoria Câmpina.

Iată filmul arestării

Poliţiştii din Câmpina s-au deplasat, în jurul orei 9 dimineaţa, la domiciliul tânărului din Lipăneşti.

Mama urmăritului a ieşit în întâmpinarea oamenilor legii, care i-au adus la cunoştiinţă faptul că pe numele fiului ei există un mandat de aducere. Femeia le-a spus poliţiştilor că fiul ei nu se află la domiciliu, însă poliţiştii l-au văzut dormind în maşina parcată în afara locuinţei.

Urmăritul Ionuţ S.s-a trezit, a ieşit din maşină, iar în timp ce poliţiştii îi aduceau la cunoştiinţă conţinutul mandatului de aducere, acesta a încercat să fugă, însă poliţiştii l-au prins imediat, şi, întrucât devenise agresiv, aceştia l-au încătuşat. În acel moment, aproximativ 15 persoane au sărit în ajutorul urmăritului şi au încercat să-i agreseze pe poliţişti.

Ionuţ S. a fost urcat în maşina de Poliţie, însă mai multe persoane  au încercuit echipajul de Poliţie, iar Daniela S., mama arestatului, s-a urcat pe plafonul maşinii. Unul din poliţişti a tras trei focuri de avertisment în plan vertical după efectuarea somaţiilor legale, iar Daniela S. a fost coborâtă de pe plafonul maşinii.

La faţa locului au sosit echipaje suplimentare. Ionuţ S. împreună cu mama sa au fost conduşi la sediul Poliţiei Câmpina.

În cauză cercetările sunt continuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti faţă de Daniela S. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj şi faţă de Ionuţ S. pentru mai multe infracţiuni de furt.

Actual

furtDupă ce şi-a vândut maşina, un prahovean domiciliat în localitatea Gorgota şi-a invitat prietenul pentru a cinsti parafarea tranzacţiei. După câteva pahare date peste cap, invitatul a furat banii gazdei şi a dispărut.

Poliţiştii din Gorgota au fost sesizaţi de cetăţeanul păgubit cu privire la faptul că în noaptea de 28/29.07.2011, autori necunoscuţi au pătruns prin fereastra deschisă a locuinţei sale, şi din interior au sustras suma de 1.500 lei.

Ancheta poliţiştilor a stabilit că în ziua respectivă, reclamantul şi-a vândut autoturismul proprietate personală contra sumei de 1.800 lei. Pentru a sărbători evenimentul, a invitat la domiciliul său un consătean, A. Marian, de 34 de ani, pentru a consuma împreună băuturi alcoolice.

Pe fondul stării de ebrietate, şi a neatenţiei gazdei, A. Marian a intrat într-una din camerele locuinţei, a sustras suma de 1.500 lei şi a revenit în compania părţii vătămate.

Banii sustraşi au fost recuperaţi şi restituiţi reclamantului, A. Marian recunoscând comiterea faptei.

Actual

fraudaOfiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală faţă de un patron de firmă din Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

În calitate de administrator al unei societăţi comerciale, acesta a vândut un autoturism aparţinând societăţii contra sumei de 33.000 euro, în evidenţa contabilă înregistrând venituri în sumă de doar 14.875 lei, în baza facturii fiscale emise.

Astfel s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor aferente diferenţei nedeclarate organelor fiscale, respectiv 30.000 lei.

Actual

accidentÎn după amiaza zilei de ieri, 1 august, un pieton care a încercat să traverseze regulamentar strada Elena Doamna a fost lovit de un autoturism, vehicolul părăsind locul accidentului. Ghinionul şoferului neatent a fost ca victima să reţină numărul de înmatriculare al automobilului pe care acesta îl conducea.

Sebastian C., în vârstă de 21 ani, se angajase în traversarea străzii Elena Doamna din Ploieşti, pe trecerea pentru pietoni. În aceste împrejurări a fost surprins şi accidentat de un autoturism care circula în direcţia str. Traian – Bd. Republicii, conducătorul acestuia părăsind locul accidentului fără încuviinţarea Poliţiei.

În urma producerii accidentului, C. Sebastian a suferit vătămări corporale, poliţiştii stabilind la scurt timp identitatea conducătorului auto: B. Ion, domiciliat în Ploieşti, care în prezent este cercetat penal conform prevederilor legislaţiei rutiere.

Actual

piscinaÎn ziua de 30 iulie, ofiţeri ai Seriviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare Prahova, inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, au efectuat controale la două ştranduri din Mizil, respectiv Filipeştii de Pădure.
Cu această ocazie au fost găsite mai multe nereguli, motiv pentru uneia dintre societăţile controlate i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 8.000 lei, a fost confiscată suma de 170 de lei  şi s-a dispus suspendarea activităţii pe o perioadă de 3 luni. În cazul celei de-a doua societăţi, au fost confiscate şapte sticle cu whisky şi s-a dispus suspendarea activităţii pe o perioadă de o lună.

Totodată au fost recoltate probe de apă din bazinele aflate în exploatare în vederea efectării analizelor de laborator, fiind efectuate verificări în vederea stabilirii existenţei contractelor de muncă pentru persoanele încadrate .

Actual

euroLa data de 29 iulie, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un agent distribuitor o societata de distributie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În perioada martie – septembrie 2010, acesta şi-a însuşit din încasările societăţii suma de 10.925 lei şi a falsificat chitanţele înregistrate în contabilitate, trecând pe acestea o sumă mai mică decât cea încasată efectiv de la clienţi.Actual

facturaŞase patroni de firme din oraşul prahovean Mizil sunt cercetaţi penal pentru înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţilor pe care aceştia le administrează a unor facturi false.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au definitivat cercetările în dosarul penal în care aceştia sunt cercetaţi.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 2008-2010, pe baza unor facturi fiscale false privind diverse achiziţii de materiale de construcţii, cei şase administratori au înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, prejudiciul total fiind de 2.803.451 lei.

Totodată, cu ajutorul unui contabil, învinuiţii au întocmit evidenţe contabile duble, în vederea ascunderii obligaţiilor bugetare organului fiscal.

Toate persoanele implicate sunt cercetate în stare de libertate.

Actual

bani-euroNevoia de bani îi face pe români să devină inventivi, nu atât în muncă, cât în metode de a obţine, prin eforturi mici, marcate de acţiuni în afara legii, sume importante de bani. Un tânăr din Valea Călugărească a contactat un credit în luna aprilie 2010, folosind un carnet de muncă fals, o fişă fiscală inventată şi o adeverinţă de venit completată ilegal. Cu aceste acte, tânărul a păcălit funcţionarii bancari, a luat un credit de aproape 5000 de euro şi a dispărut cu banii.

După ce banca a remarcat neplata datoriei împărţită în rate lunare, funcţionarii au descoperit că actele în baza cărora prahoveanul a contractat creditul erau simple hârtii falsificate de acesta.

La sesizarea băncii, Poliţia a început ancheta, în momentul de faţă tânărul fiind urmărit penal  pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals .

Actual

violinLa sfârşitul lunii mai 2011 , s-a semnat parteneriatul între Societatea Română de Radiodifuziune şi Penitenciarul Târgşor. Obiectul acordului este participarea persoanelor private de libertate femei la realizarea proiectului „Ascultă cinci minute de muzică clasică”.

Proiectul a fost demarat de Societatea Română de Radiodifuziune, la 1 octombrie 2010, cu scopul de a aduce muzica clasică mai aproape de potenţialul ei public, într-un mod neconvenţional. Proiectul s-a desfăşurat în hypermarket-uri, mall-uri, muzee, autobuze, şcoli, iar din luna iunie 2011 se derulează la Penitenciarul Târgşor.

Activitatea constă în prezentarea spre audiere persoanelor private de libertate a unor fragmente de muzică clasică, de mai multe ori pe zi, timp de 5 minute.

Audierea fragmentelor de muzică clasică este însoţită de succinte referiri la viaţa şi opera autorului, iar persoanele private de libertate pot obţine prezentări detaliate, realizate de către educatori şi care se găsesc la Clubul din spaţiul de deţinere.

În cadrul acestui proiect, în data de 27 iulie 2011 Penitenciarul Târgşor a organizat concursul cu tema “Să cunoaştem autorul şi opera acestuia” la care au participat  8 persoane private de libertate, câştigătoarele primelor 3 locuri au fost premiate cu diplome de merit, vizite la masă cu familia ori suplimentarea drepturilor la vizită şi pachet.

Actual

spital_UrlatiMembrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au aprobat, cu unanimitate de voturi, transformarea centrelor de sănătate din localităţile Urlaţi şi Bălţeşti în unităţi sanitare multifuncţionale aflate în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Cele două centre de sănătate au fost închise la 1 aprilie 2011 în urma deciziei Guvernului.

În urma deciziei luate în cadrul Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă, vor începe demersurile pentru încheierea de contracte cu medicii care au lucrat în cele două spitale înainte de închiderea acestora.

De asemenea, în urma votului din consiliul de administraţie al judeţeanului, vor fi făcute demersuri pentru obţinerea autorizaţiilor necesare deschiderii celor două centre sanitare multifuncţionale.

Data la care vor fi deschise cele două centre va fi stabilită în funcţie de obţinerea avizelor şi de încheierea contractelor cu personalul medical.

Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a participat la şedinţa Consiliului de Administraţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.

semcu_adrian3“Mă bucur că, după patru luni în care cele două spitale, închise în mod abuziv şi nejustificat, nu au funcţionat, s-a găsit o soluţie pentru redeschiderea acestora. Îi felicit pe primarii liberali ai localităţilor Urlaţi şi Bălţeşti pentru demersurile făcute în tot acest timp, pentru ca zecile de mii de locuitori din aceste zone să poată beneficia de servicii medicale. Mulţumesc primarului oraşului Urlaţi, Marian Machiţescu şi primarului comunei Bălţeşti, Ion Radu, pentru toate eforturile pe care le-au depus pentru redeschiderea celor două centre sanitare.

Fără demersurile celor doi primari liberali, cele două spitale ar fi rămas închise, sau ar fi avut soarta centrului de sănătate din Plopeni, care a fost închis de Guvern fiind considerat nerentabil şi ulterior a fost preluat de o clinică particulară. Îi felicit încă o dată pe cei doi primari pentru că nu au uitat de interesul oamenilor care i-au votat”, a declarat liderul liberalilor prahoveni, Adrian Semcu.

Joomla SEF URLs by Artio