Actual

Actual

BRD îşi continuă misiunea de a fi cea inovativă companie bancară din România. Ultima noutate de la BRD Societe Generale este generată de faptul că a devenit prima bancă din România care le oferă clienţilor posibilitatea de a-şi personaliza singuri cardul.Personalizare după dorinţa posesorului

O fotografie de familie, imagini din vacanţă, locuri, întâmplări şi persoane dragi, evenimente deosebite, iubita, soţia, soţul, copilul - toate imaginile noastre dragi, pot fi păstrate începând de azi, pe cardul BRD denumit “A la carte”. Numele produsului a fost special ales pentru a simboliza posibilitatea pe care clientul o are de a-şi personaliza propriul card aşa cum doreşte să fie prezent pe acest produs special. În primă fază, clientul va furniza băncii fotografia preferată salvată pe un suport de stocare, urmând ca în scurt timp BRD să lanseze un site web dedicat, prin intermediul căruia clienţii au la dispoziţie un simulator pentru a vedea cum vor arăta pe card fotografiile lor preferate.

Valabil VISA dar şi MasterCard

Cu utilizare internaţională, cardurile “A la carte” sunt echipate cu chip şi emise atât sub sigla VISA, cât şi sub cea a MasterCard oferind o accesibilitate internaţională.

Lansarea de la Ploieşti s-a dovedit inedită şi dacă dincolo de staff-ul BRD Ploieşti au mai participat o mulţime de jurnalişti, vedeta lansării a fost nimeni altul decât campionul mondial la box, Leonard Doroftei. Acesta a fost dealtminteri şi gazda – perfectă – a evenimentului deoarece locaţia a fost, desigur, Doroftei Pub.

Beneficiarii? Oricine doreşte…

Noul card bancar personalizat 100%, denumit „A la carte” beneficiază de toată gama funcţionalităţilor specifice unui card. Doritorii trebuie să ţină seama de faptul că fotografiile trebuie să respecte anumite exigenţe juridice referitoare la drepturile de autor şi la proprietatea intelectuală, utilizarea unor mărci înregistrate sau a unor imagini cu conotaţii religioase, politice, rasiste sau sexuale nefiind permisă de către BRD. După ce s-a efectuat solicitarea, în cel mult 10 zile – destinate mai ales verificării asupra dreptului de proprietate asupra imaginilor pe care dorim să le avem pe cardul “A la carte” - ne vom putea lăuda cu un card personalizat 100%, pe care avem imagini din viaţa noastră!

Actual

În sfârşit, s-au spus lucrurile pe nume în ceea ce priveşte starea turismului românescu. Reprezentanţii marii agenţii internaţionale de turism TUI au afirmat că România se află cu 7-8 ani în urma Bulgariei în ceea ce priveşte infrastructura şi serviciile turistice. Ministrul Elena Udrea a răspuns, vineri, acestor afirmaţii printr-o declaraţie dată agenţiei de ştiri Mediafax:

"Într-adevăr, privatizarea sectorului turistic în România s-a făcut prost, iar acum se văd consecinţele. În 2009, pentru prima dată, statul a sprijinit acest domeniu prin investiţii în infrastructura turistică şi sperăm că acţiunile noastre, care vor continua, să atragă şi investitori străini", a declarat ministrul Udrea.

Actual

Rammstein, Metallica, Manowar, Slayer, Alice in Chains, Megadeth şi Heaven and Hell concertează la Bucureşti în cadrul Sonisphere Festival, care se desfăşoară în perioada 25 - 27 iunie, la complexul Romexpo.

Conform site-ului agenţiei MEDIAFAX, programul festivalului este următorul:

 

25 iunie: Manowar, Volbeat

26 iunie: Metallica, Megadeth, Anthrax şi Heaven and Hell

27 iunie: Rammstein, Alice in Chains, Stone Sour şi Mastodon

Actual

Odată cu revenirea zăpezii, Primăria municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, a intervenit cu toate utilajele pentru a elimina, pe cât posibil, efectele ultimei ninsori. Pe arterele rutiere ale Ploieştiului s-a intervenit cu peste 40 de tone de material antiderapant şi aproximativ cinci tone de clorură de magneziu. Activitatea de deszăpezire a început la ora 4.00 şi se continuă şi în prezent, în urma ninsorii abundente căzute pe raza municipiului Ploieşti.

Începând cu orele 4, s-a intervenit cu material antiderapant, conform planului de deszăpezire, pe următoarele străzi: Bd. Bucureşti, Bd. Independenţei, Piaţa Victoriei, Bd. Republicii, podul de la Gara de Sud, pod Tătărani, pod Târgovişte, Pod Fero I, II, Ghe. Gr. Cantacuzino, Tudor Vladimirescu,  Torcători, Mărăşeşti, Domnişori, Cameliei, Raspsodiei, Mihai Bravu, Apelor, Şoseaua Nordului, Şos. Vestului, N. Bălcescu, Ştefan cel Mare, Ştefan Greceanu, Ştrandului, Ghe. Doja, Bobâlna, Malu Roşu, Elena Doamna, Andrei Mureşanu, Mărăşeşti, Domnişori, Rudului şi în Centrul Civic.

Actual

La congresul partidului, conservatorii au introdus în statut şi înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, special creată pentru primarul sectorului 4 Bucureşti, Cristian Popescu-Piedone. La Congresul PC s-a lansat şi noul imn al partidului. Piesa „Ca românul nu-i niciunul”, interpretată de Fuego este o combinaţie de manea cu un cântec de nuntă.

Despre Cristian Popescu zis şi Piedone se pot spune multe, una dintre bârfele toxice la adresa supraponderalului "incoruptibil" fiind legată de activitatea acestuia dinaintea alegerii sale în funcţia de primar al Sectorului 4. Gurile rele spun că, în afara rolului de inspector incoruptibil aflat în control pe la diferite unităţi, de la care presa nu lipsea, Piedone trăgea nişte chefuri monstru prin cârciumile conduse de patroni înfricoşaţi de puterea şi influenţa acestuia. Chefurile se ţineau până-n zori, iar la acestea Piedone se dădea în spectacol, participând la orgii bahice ce se lăsau, conform surselor noastre, inclusiv cu distrugerea mobilierului localelor.

Actual

Delegaţii la congresul extraordinar al PC l-au ales, duminică, pe Daniel Constantin, în funcţia de preşedinte al PC. Tânărul de numai 32 de ani a obţinut 975 de voturi din cele 1373 voturi valabil exprimate.
Contracandidatul lui Constantin, Petru Mărginean, a obţinut 398 de voturi.

Codrut Sereş a fost ales secretar general al PC. Delegaţii la congres i-au ales şi pe membrii Consiliului Naţional al partidului.

Actual

Cuplul monden care a creeat atâtea şi atâtea hohote de râs, adică celebrii Moni şi Iri, a ajuns într-o fază finală a aventurii sale, şi anume în faţa judecătorului pentru divorţ. Nenumăratele flirturi ale Monicăi Columbeanu nu au rămas fără reacţie, în cele din urmă, din partea soţului său miliardar, acest hotărând să bage actele pentru divorţ. Ştirea mondenă a zilei a fost furnizată, în premieră, de reporterii cotidianului bucureştean gratuit "ring".

Actual

Fostul arbitru internaţional şi observator federal Mircea Salomir a încetat din viaţă, la vârsta de 65 de ani, după o lungă suferinţă. Mircea Salomir suferise toamna trecută o intervenţie chirurgicală pe creier. FRF a postat un comunicat pe site-ul său, în care evocă activitatea sa profesională:

"Aseară târziu, spre miezul nopţii, a încetat din viaţă, la aproape 65 de ani, după o îndelungată suferinţă, fostul arbitru FIFA Mircea Salomir. Născut la data de 1 mai 1945, la Turda, Mircea Salomir şi-a petrecut cariera de fotbalist la Cugir, Gloria Bistriţa şi Universitatea Cluj, abandonând activitatea de jucător în anul 1977.

S-a dedicat arbitrajului, promovând în lotul divizionar "A" în anul 1979, pentru ca, doi ani mai târziu, să dobândească ecusonul FIFA. În perioada august 1979 - decembrie 1993 a condus, printre altele, 221 de meciuri în Divizia A, situându-se din acest punct de vedere pe locul 5 în clasamentul românesc "all time". Timp de 12 ani, câţi s-a aflat pe lista FIFA, a arbitrat peste 40 de jocuri internaţionale.

După ce a încheiat activitatea de arbitru, a devenit observator de arbitraj atât pe plan intern, cât şi pe cel internaţional, făcând parte şi din Comisia Centrală a Arbitrilor. Federaţia Română de Fotbal şi Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul FRF îşi exprimă întreaga compasiune familiei îndoliate, căreia îi transmite şi pe această cale sincere condoleanţe.

Dumnezeu să-l odihnească!".

Actual

În rândul militarilor români aflaţi în zonele de conflict ale lumii s-a mai înregistrat o victimă. Un militar român a fost ucis, iar altul a fost rănit, în timpul unei patrulări pe Autostrada A1 din Afganistan. Militarul român era la a doua misiune a sa în această ţară. Sergentul major Florin Bădiceanu şi-a pierdut viaţa în momentul în care vehicolul blindat de tip Humvee în care se deplasa alături de alţi 5 colegi români din contingentul de pace al forţelor din Afganistan a trecut peste o mină artizanală.

Actual

Deputatul PD-L Andrei Sava a adresat ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, o întrebare legată de posibilitatea construirii în apropierea oraşului Ploieşti a unui nou aeroport internaţional care să deservească Bucureştiul. Deputatul PD-L consideră că amplasarea acestui aeroport în zona municipiului Ploieşti, mai precis în localitatea Strejnic din judeţul Prahova, ar conduce la o mai bună deservire a traficului aeroportuar din oraşe mari ca Braşov şi Ploieşti, contribuind astfel la un grad superior de dezvoltare locală şi regională.„Susţin proiectul de construire a unui aeroport internaţional pe centura oraşului Ploieşti, la Strejnic. Motivele sunt multiple. În primul rând, la Strejnic există deja un aerodrom sportiv cu pistă, la standarde europene, primul de acest gen din România.  În al doilea rând, aerodromul Strejnic este situat pe şoseaua de centură a Ploieştiului, la 40 de Km de Bucureşti, şi are legături bune către celelalte zone ale ţării.

În timp ce  construirea unui aeroport în sudul Bucureştiului ar determina o creştere a tranzitului prin oraş şi ar aglomera centurile, alternativa construirii unui aeroport internaţional la Strejnic are avantajul existenţa unei bune infrastructuri de transport ce leagă oraşul Ploieşti de Braşov, dar şi de Constanţa. Având acces la DN1 şi la viitoarea autostradă Bucureşti – Ploieşti, acest aeroport ar putea deservi o zonă mult mai mare care să includă, pe lângă Bucureşti, şi alte oraşe mari, cum este Braşovul şi ar contribui semnificativ la dezvoltarea locală şi regională.”, a declarat deputatul PD-L, Andrei Sava.

În prezent, România are 16 aeroporturi, dintre care 4 internaţionale, iar Guvernul a aprobat construirea unui nou aeroport în zona municipiului Bucureşti anul trecut. Din analizele şi previziunile de trafic efectuate de Eurocontrol, autoritatea europeană de control al traficului, rezultă că pentru ţara noastră, în perioada 2008-2014, urmează să se înregistreze o creştere medie anuală a traficului aeroportuar de 6,9%, urmând ca, până în 2018, să se ajungă la un trafic de 20 milioane de pasageri. Rata de creştere este sensibil mai mare în zona municipiului Bucureşti iar ponderea aeroportului Henri Coandă în totalul traficului aeroportuar din ţară (cca. 70%) se estimează a fi menţinută la nivelul actual, urmând să se atingă nivelul de aproximativ 7.000.000 pasageri în anul 2010.

Actual

Prahoveanul i-a comunicat printr-o adresă, ministrului Elena Udrea, situaţia salinei prahovene de la Slănic aflată într-un stadiu avansat de degradare a infrastructurii. Deputatul prahovean subliniază faptul că salina ar putea deveni, la fel ca şi alte obiective turistice din ţară aflate în atenţia Ministerului Turismului, un punct de atracţie important din punct de vedere turistic.„Ca locuitor al judeţului pe teritoriul căruia se află Salina Slănic, obiectiv turistic şi balnear binecunoscut,  aflat, din păcate, într-o stare de degradare destul de avansată, vă mărturisesc că am devenit puţin invidios când am auzit de  schimbările excepţionale în bine ale Salinei Durgău Turda, din judeţul Cluj, devenită un complex balnear modern, cu bază de tratament şi recuperare, biserică, terenuri de sport, debarcader, obiectiv aflat în patrimoniul Consiliului Local Turda, ce a beneficiat de finanţare europeanã nerambursabilă în cadrul Programul PHARE CES 2005, prin proiectul “Creşterea atractivităţii turistice a zonei cu potenţial balnear – Lacurile Sărate - Zona Durgău - Valea Sărată şi Salina Turda”. Dincolo de valoarea impresionantă a investiţiei, realizată din fonduri europene, interesul turiştilor şi al bolnavilor pentru acest obiectiv este impresionant: la un preţ de 10 lei pentru un bilet, încasările pentru o singură zi de week-end ating peste 30 000 de lei, administratorii punându-şi, serios, problema măririi numărului de angajaţi”, constată deputatul Burlacu în adresa sa către ministrul Elena Udrea.

Deputatul Cristian Burlacu dă şi câteva soluţii pentru reamenajarea Salinei Slănic, un punct turistic important al Judeţului Prahova: „M-am bucurat să descopăr, documentându-mă, că salinele, între care şi cea de la Slănic Prahova, sunt incluse în Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului National 2007 – 2026, la Capitolul 2.4.1.,  şi că, mai mult decât atât, Salina Slănic este inclusă şi în Studiul de prefezabilitate privind amenajarea şi reamenajarea turistică a salinelor, alături de cele de la Cacica şi Praid.
Soluţia pentru rezolvarea problemelor actuale ale Salinei Slănic s-ar putea găsi în Măsura 2.5 -Dezvoltarea infrastructurii turistice şi a activităţilor de sprijin pentru turism (prin Regiunea de Dezvoltare 3 Sud Muntenia).
Am constatat evoluţia crescătoare a numărului anual al turiştilor şi pacienţilor care au vizitat salina şi, respectiv, au beneficiat de salinoterapie, am aflat ce posibilităţi de cazare şi tratament balneo există în zonă şi consider că demararea lucrărilor de modernizare a salinei ar fi mai mult decât binevenită”, a completat Burlacu.

Finanţare cu prioritate

Deputatul crede că salina ar merita să fie finanţată cu prioritate, fapt ce ar conduce şi la revigorarea localităţii, grav afectată, din păcate, de şomaj.
În momentul de faţă, conform declaraţiilor făcute de parlamentarul prahovean, există şi un studiu efectuat asupra deficienţelor constatate la Salina Slănic, între care şi unele care pot pune în pericol integritatea corporală şi chiar viaţa vizitatorilor: accesul cu liftul este total necorespunzător şi nu asigură  securitatea turiştilor, nu există, pentru siguranţa turiştilor, o a doua cale de ieşire din subteran, spaţiile interioare sunt iluminate insuficient, pardoseala pe stratul de sare prezintă  numeroase zone alunecoase şi cu pantă mare, fapt care poate genera accidente. Deputatul Burlacu atrage atenţia că aceste deficienţe ar trebui remediate urgent, pentru a se putea asigura un minim de confort şi de siguranţă pentru persoanele care vizitează această zonă turistică. În finalul apelului său către ministrul Elena Udrea, deputatul Cristian Burlacu cere o verificare amănunţită a stadiului în care se află realizarea modernizării Salinei Slănic şi posibilitatea urgentării rezolvării deficienţelor revelate de studiul realizat anul trecut.

More Articles ...

Joomla SEF URLs by Artio