Actual

Actual

catuse0120 de percheziţii domiciliare în judeţele Prahova şi Ialomiţa

Azi dimineaţă, peste 150 de poliţişti şi 75 de jandarmi, au descins la 20 de adrese ale membrilor unei grupări suspectate în activităţi infracţionale ce vizau spargeri de locuinţe şi furturi de maşini de lux.
Poliţiştii prahoveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, au documentat activitatea infracţională a acestei grupări specializată în spargeri de locuinţe şi furturi de autoturisme de lux. Gruparea era formată din 14 prahoveni cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani.
Aceştia sunt cercetaţi pentru furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. În urma infracţiunilor comise a rezultat un prejudiciu estimat la valoarea de 650 000 lei. Cercetările au fost desfăşurate cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii; D.G.I.P.I. – Serviciul Teritorial Prahova.

Astfel, în această dimineaţă, efective formate din 150 de poliţişti prahoveni ( 20 luptători D.P.I.R. ), 75 jandarmi, 6 judiciarişti ialomiţeni şi 4 poliţişti din cadrul IPJ Dâmboviţa, dar şi efective din cadrul I.S.U, au efectuat 20 de descinderi domiciliare, 18 în Prahova şi 2 în Ialomiţa.

Suspecţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat că aceştia spărgeau locuinţe, identificate anterior ca aparţinând unor persoane înstărite,  iar din interiorul lor sustrăgeau bunuri de valoare (bijuterii, aparatură electronică, telefoane mobile) pe care le transportau cu autoturisme furate de la aceleaşi părţi vătămate, iar după ce ajungeau la destinaţie, abandonau autoturismele.
Actual

computerŢepele comenzilor online, prin Internet, continuă să dea bătăi de cap clienţilor dornici să folosească această variantă modernă de shopping. O nouă victimă a firmelor care vând produse neconforme cu comanda clientului a fost şi o ploieşteancă de 16 ani care, în loc de cizmele comandate prin Internet, a primit în colet, la poştă, o cămaşă de noapte şi un cearşaf. 

 Tatăl tinerei a sesizat poliţia, spunând că fiica sa comandase cizmele prin Internet pentru a le face cadou mamei sale, iar când a mers la Oficiul Poştal nr.1 Ploieşti pentru a ridica respectivul colet cu produsul ales de pe online, achitând contravaloarea acestuia, respectiv suma de 180 lei, prin mandat poştal, a descoperit că în colet se aflau o cămaşă de noapte şi un cearşaf.

Poliţiştii au descoperit că cel care a primit suma de 180 de lei domiciliază în Buhuşi, judeţul Bacău, vânzătorul urmând să fie anchetat pentru înşelăciune.

Actual

toxicUn copil de doi ani şi jumătate din oraşul MIzil a ajuns în secţia de urgenţe a spitalului judeţean după ce a băut insecticid.

În ziua de 18 iulie, în jurul orei 18.20, Dispeceratul Poliţiei Oraşului Mizil a fost sesizat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti – Secţia Pediatrie cu privire la faptul că la această unitate medicală, în jurul orei 17, a fost adus în stare de inconştienţă un copil în vârstă de 2 ani şi 5 luni, din oraşul Mizil, care prezenta simptome de intoxicaţie cu substanţă necunoscută.

În baza sesizării s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la domiciliul minorului în vederea efectuării de cercetări. S-a stabilit că părinţii minorului sunt plecaţi în Italia de aproximativ o lună, iar minorul este lăsat în grija bunicilor, care locuiesc în Mizil.

Cu doar trei ore înainte de a ajunge la spital, copilul a găsit pe un câmp din apropierea locuinţei bunicilor săi, într-o zonă unde sunt depozitate reziduri menajere, un recipient tip PET, care conţinea o substanţă necunoscută, pe care a băut-o.

Copilul de doar doi ani şi jumătate a manifestat simptome de intoxicaţie, fiind transportat la Spitalul Orăşenesc Mizil cu un echipaj al ambulanţei, apoi la Spitalul Judeţean Ploieşti – Secţia Pediatrie – Unitatea Primire Urgenţe, unde în prezent îi este acordat tratament de specialitate.

Medicii i-au stabilit diagnosticul “intoxicaţie accidentală cu insecticid”, pronosticul de supravieţuire fiind rezervat. S-a luat legătura cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti – Secţia nr. 5 Poliţie, care s-au deplasat la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Ploieşti şi au ridicat recipientul din care minorul a ingerat substanţa respectivă, recipient care a fost predat apoi lucrătorilor Poliţiei Oraşului Mizil.

Totodată, au fost informaţi şi lucrătorii din cadrul Primăriei Oraşului Mizil – Serviciul de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Cauza se află în atenţia lucrătorilor din cadrul Formaţiunii de Investigaţii Criminale, şi în funcţie de evoluţia stării de sănătate a minorului se va stabili încadrarea juridică a faptei.

Actual

catuse01Un hoţ care a smuls un lănţişor de aur de la gâtul unei femei din Ploieşti a avut ghinionul să fie capturat în mai puţin de o oră, cu ajutorul unui echipaj de poliţie format din două agente.

În ziua de 15 iulie, la ora prânzului, secţia 4 de Poliţie din Ploieşti a fost sesizată prin sistemul 112 de către A. Safta, cu privire la faptul că un tânăr i-a smuls de la gât lănţişorul din aur fugind apoi în direcţia Gării de Sud. Incidentul s-a petrecut pe Strada Lupeni.

La nici o oră, Secţia 5 Poliţie a fost sesizată telefonic, de către S. Elena – salariată a unei case de amanet din Ploieşti, cu privire la faptul că un tânăr, care prezenta semne de agitaţie, s-a prezentat pentru a amaneta un lănţişor care era rupt.

Două poliţiste, care se aflau în apropiere, au depistat şi identificat tânărul. Este vorba despre B. Dan din oraş Săveni jud.Botoşani.

Poliţistele au descoperit că tânărul care intenţiona să amaneteze lănţişorul un era nimeni altul decât hoţul reclamat, cu o oră înainte, prin sistemul 112. Cercetările au fost preluate de către lucrătorii de profil din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale.  Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.  Lănţişorul din aur, în valoare de 450 lei, a fost recuperat şi predat femeii tâlhărite.

Actual

cod_galbenPrefectura Prahova avertizează, printr-un comunicat de presă, asupra unei atenţionări cod galben remise de Administraţia Natională de Meteorologie

În intervalul 19 iulie, ora 12 – 20 iulie, ora 18, vremea va fi caniculară în sudul şi estul ţării, iar indicele confortului termic temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80. Maximele temperaturii aerului vor depăşi 35 de grade, iar în Lunca Dunării şi în Bărăgan se vor atinge 37-38 de grade. În ziua de 19 iulie, regimul termic canicular va afecta şi regiunile vestice.

În ziua de 20 iulie, ora 09 – 21 iulie, ora 18, instabilitatea atmosferică se va accentua începând din vestul ţării şi va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 50 l/mp şi vor fi căderi de grindină.
Actual

AfisTROFEUsinaia2011Sinaia găzduieşte şi anul acesta două etape din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop. În perioada 22 – 24 iulie, pe un traseu extrem de spectaculos, sunt programate etapele a 9-a şi a 10-a din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2011.

“Prima ediţie a fost o provocare, cu nostalgie am readus Sinaia pe harta competiţiilor automobilistice. A urmat 2010 când oraşul nostru s-a înscris deja ca punct de reper în rândul evenimentelor de gen. Succesul acestor ediţii ne-a motivat să continuăm. La Sinaia se vor tura din nou motoarele şi vă invit la un spectacol automobilistic unde nu vor lipsi adrenalina, siguranţa şi fair play-ul. Sunt convins că numărul cailor putere va fi concurat de numărul turiştilor care vin cu plăcere să vadă unicul concurs din România desfăşurat pe un circuit urban.”, a spus Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Trofeul „Sinaia Forever” se va desfăşura în zilele de vineri, 22 iulie şi duminică, 24 iulie, în fiecare din aceste zile fiind programate câte două curse. Startul se va da chiar de lângă Casinoul oraşului Sinaia, la intersecţia străzilor Octavian Goga, Mănăstirii şi Eroilor, iar sosirea este programată la Telegondola Sinaia.

Traseul celei de a treia ediţii a Trofeului „Sinaia Forever” are o lungime de 3.015,2 metri, diferenţa de nivel de la start la sosire fiind de 163,3 metri. Startul în cele două zile de concurs se va da începând cu ora 8,30.

Actual

revolutiuonariVineri, la Ploieşti, a avut loc o întâlnire-dezbatere a asociaţiilor de revoluţionari din şapte judeţe, regiunea Muntenia-Sud, cu reprezentaţi de seamă din cadrul Secretariatului  de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR), prefecţi, primari, directori ai caselor de pensii, alte oficialităţi din judeţele respective. Din partea SSPR au participat: secretarul de stat George Costin şi Adrian Nicolescu, alături de deputatul Daniel Budurescu – membru în Comisia Parlamentară pentru Revoluţia din Decembrie 1989. Judeţul nostru a fost reprezentat de prefectul Adrian Dobre şi subprefectul Gabriel Hornoiu.

Principalul scop al acestei întâlniri cu cei peste 200 de revoluţionari prezenţi în sala de festivităţi a Administraţiei Financiare Prahova a fost informarea acestora despre stadiul de preschimbare a certificatelor- acţiune începută în anul 2004 - dar şi rezolvarea unor probleme pe deplin legale şi îndreptăţite sesizate de către revoluţionari şi eroii-martiri în relaţiile lor cu administraţiile locale.

Asta deoarece nu puţini dintre cei care au obligaţia să aplice Legea 341/2004, în limitele posibilităţilor, continuă să-i umilească pe revoluţionari cu fel de fel de justificări iresponsabile, fapt ce a condus la plata de către statul român a zeci de mii de euro din partea CEDO, pentru nerezolvarea unor cereri.

Dintre numeroasele propuneri ridicate, am reţinut două: unificarea asociaţiilor într-o Federaţie la nivel judeţean, care să fie mandată să discute, trimestrial, cu administraţia locală şi declararea zilei de 22 Decembrie ca zi oficială de aniversare şi omagiere a Revoluţiei Române.

Secretarul de stat George Costin şi-a exprimat speranţa că, după rezolvarea celor 1500 de contestaţii referitoare la preschimbarea certificatelor, până la sfârşitul acestui an, lista finală cu revoluţionarii şi eroii-martiri să poată fi înaintată Comisiei Parlamentare, care, la rândul ei, o va înainta preşedintului ţării pentru semnarea Decretului şi acordarea de brevete şi medalii.

Ioan POPESCU

Actual

lucrarile_in_traficPrimăria Municipiului Ploieşti informează că, în perioada 8-9 iulie, pe prima bandă a Bulevardului Republicii, în zona Palatului Culturii se vor efectua lucrări de reabilitare a tramei stradale. 

 Lucrările vor fi executate de S.C. Cast S.R.L., fiind în perioada de garanţie oferită, conform contractului. Municipalitatea menţionează, într-un comunicat de presă trimis la redacţie, că toate costurile refacerii lucrării sunt suportate de societatea executantă.

Totodată, biroul de comunicare al municipalităţii roagă cetăţenii ca orice problemă apărută pe durata desfăşurării acestor lucrări poate fi semnalată la Dispeceratul Primăriei Municipiului Ploieşti la telefon 0244.595.063.

Actual

Debate_poza_1În perioada 10 - 15 iulie 2011, o delegaţie formată din şase elevi ai Colegiului I.L. Caragiale şi trei traineri (studenţi, foşti elevi ai colegiilor ploieştene I.L. CaragialeşiMihai Viteazul“) va participa la una din cele mai cunoscute competiţii de dezbateri internaţionale, Heart of Europe 2011, care are loc în localitatea Olomouc, Cehia.

Competiţia, în format World Schools, se va desfăşura exclusiv în limba engleză şi va avea ca teme:

  • This House believes that democracy is not the answer for every country;
  • This House believes that nuclear energy is a necessary mean of  fighting the climate change;
  • This House would give preference to immigration applicants whose values are consistent comparing with people of host nation;
  • This House believes that peer pressure is more beneficial than harmful.

Delegatia ploieşteană va avea ocazia să întalnească cele mai bune echipe de dezbateri din lume, ceilalţi competitori provenind din ţări cu tradiţie în domeniu, precum Marea Britanie, Canada, China, Muntenegru, Macedonia, Malaezia şi multe altele.

Debate_poza_2Ca şi în anii trecuţi, Primăria Municipiului Ploieşti prticipă, din punct de vedere financiar, la sprijinirea celor două cluburi mai sus amintite, pentru acest gen de educaţie alternativă, atât de cunoscut şi apreciat în multe din ţările lumii.

Sponsorizarea municipalităţii a însemnat finanţarea cu suma de 20.000 lei pentru clubul AES (Asociaţia de Educaţie Socială) şi cu alţi 20.000 lei clubul ARGO (Asociaţia  Română pentru Gândire şi Oratorie), sumele acoperind cheltuielile de transport şi participare şi la alte concursuri importante, cum ar fi:

  • Competiţia internaţională “Fiat debate!”, organizată anul acesta la Sinaia, la începutul lunii mai, România fiind gazda a nu mai puţin de 300 competitori;
  • Campionatul Mondial de Dezbateri Academice (World Schools Debating Championships), care se va desfăşura anul acesta la Dundee - Scoţia, în perioada 16 - 26 august 2011. Demn de menţionat, este faptul că în echipa României, prezentă la aceasta confruntare, din cei cinci membri, patru sunt elevi ploieşteni.
Actual

vinuri_bulgariaCamera de Comerţ şi Industrie Prahova a organizat, împreună cu Ambasada Bulgariei la Bucureşti o prezentare de vinuri bulgăreşti, cu...degustare.

Evenimentul - premieră în România - a reunit miercuri, 6 iulie 2011, în eleganta sală „Europa” din incinta CCIPh, oficialităţi locale, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic şi ai firmelor româneşti ( preponderent din Prahova) în domeniul vini-viticol, producători, distribuitori şi importatori de vinuri, reprezentanţi ai unor baruri şi restaurante interesaţi în stabilirea de relaţii economice de cooperare cu cele şapte mari companii bulgăreşti, care, cu acest prilej, şi-au prezentat vinurile: Katarzina Estate, Vinzavod, Telish, Vinprom Yambol, Todoroff, Vinprom Pesthera, Târgovişte. Alături de aceste licori bahice, a mai fost prezentată apa minerală plată Devin, cu un sortiment special pentru...bebeluşi.

Mult-aşteptata degustare a reliefat faptul că majoritatea vinurilor bulgăreşti prezentate sunt de foarte bună calitate, semn că ele vor apărea curând pe rafturile magazinelor, în baruri şi restaurante.

Ioan POPESCU

Actual

savin_delegatie_boxJean Bedard, preşedintele Interbox şi Michael Buffer, cel mai cunoscut prezentator al meciurilor de box din lume, împreună cu alţi reprezentanţi ai federaţiei, au vizitat astăzi (7 iulie 2011) câteva oraşe de pe Valea Superioară a Prahovei.

         După ce au vizitat Castelul Peleş din Sinaia, membrii delegaţiei s-au oprit la Buşteni, unde au fost întâmpinaţi, conform obiceiului, cu pâine şi sare, de către edilul-şef al staţiunii, Emanoil Savin.

         Acesta le-a oferit oaspeţilor săi câte un album de promovare a României, pliante de prezentare şi sigla oraşului. Tot la Buşteni, invitaţii primarului Emanoil Savin au servit o masă cu produse tradiţionale româneşti.

        

Joomla SEF URLs by Artio