Actual

Actual

politia-echipaj-autoÎn sarcina celui căutat a fost reţinută comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, constând în aceea că în perioada aprilie-octombrie 2011, a pătruns în sediul mai multor societăţi comerciale şi anexe gospodăreşti de pe raza comunelor Floreşti, Filipeştii de Târg, Măgureni şi Poiana Campina, de unde a sustras bunuri în valoare totală de aproximativ 16.500 lei, parţial recuperate de către poliţişti.

Suspectul a fost introdus în Arestul I.P.J. Prahova, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

realitatea_tvPaginademedia.ro publică, în exclusivitate, date din raportul de insolvenţă al administratorului judiciar Realitatea Media, în care sunt formulate acuze grave împotriva societăţii controlate de omul de afaceri ploieştean Sebastian Ghiţă, Asesoft International SA.

Printre altele, Asesoft este acuzată că a deturnat, în mod abuziv, sumele încasate din publicitate de către Realitatea Media în beneficiul său.

“Începând cu luna mai 2011, SC ASESOFT INTERNATIONAL S.A, profitând de calitatea de manager dobândită în baza contractului mai-sus amintit, prin diverse metode de producere a confuziei în piaţă, a preluat contractele cu privire la vânzarea spaţiului publicitar, în pofida avertismentelor primite din partea societăţii.

SC ASESOFT INTERNATIONAL SA a semnat un contract de vânzare exclusivă de publicitate pentru produsul media Realitatea TV, cu compania specializată Media Consulta International. Astfel, în perioada mai – august 2011, publicitatea facturată către SC ASESOFT INTERNATIONAL SA este în valoare de 8.191.090 RON (inclusiv TVA). Aceasta sumă a fost reţinută integral de SC ASESOFT INTERNATIONAL SA, întrucât până la data prezentului raport nu a făcut niciun virament societăţii, în contul publicităţii difuzate în perioada amintita”.

“Nu mai puţin important este faptul că în ultima perioada, SC ASESOFT INTERNATIONAL SA a demarat o serie de acţiuni cu efecte profund negative asupra activităţii SC REALITATEA MEDIA SA.”, se arată în raportul publicat, în exclusivitate, de www.paginademedia.ro

“Potrivit Contractului, Asesoft International a dobândit în 2010 calitatea de Manager al SC Realitatea Media SA, implicând două categorii principale de obligaţii:

A) asigurarea de către manager pentru societate a unor resurse financiare destinate susţinerii activităţii acesteia, în cuantum egal cu 5.000.000 EUR;

B) asigurarea de către manager a serviciilor specifice de consultanţă şi management strategic pentru Produsele Media, constând în planificarea şi coordonarea strategiilor pentru operaţiunile privind rezilierea, dezvoltarea şi exploatarea Produselor Media, precum şi a activităţilor adiacente acestora. În cadrul celei de-a doua componente a obiectului contractului, una din obligaţiile Managerului, în afara celor care rezultă din celelalte clauze a contractului, era de a asigura lunar resursele financiare necesare pentru achitarea salariilor angajaţilor, precum şi pentru achitarea remuneraţiilor/onorariilor/veniturilor colaboratorilor şi a furnizorilor de servicii.

“Urmare a obligaţiilor ce urmau a fi îndeplinite de către Manager, acesta avea dreptul la încasarea unei cote de 80% din profitul net realizat de către societatea debitoare în perioada derulării Contractului.”

“Obiectivul principal de performanţă agreat de Părţi era acela ca Managerul să asigure prin strategiile elaborate trecerea Societăţii debitoare pe profit.”

“Îndatorarea continuă a societăţii a dus la scăderea autonomiei şi a stabilităţii financiare, cu implicaţii asupra capacităţii de autofinanţare, ducând la incapacitatea de plată şi, implicit, la starea de insolvenţă.”

“Deşi, obligaţiile managerului, astfel cum rezultă din Contract, presupun asumarea pe deplin a responsabilităţii datoriilor generate după semnarea contractului, fără a contracta noi datorii şi fără a creşte gradul de îndatorare al societăţii, în perioada ulterioară semnării acestuia, societatea a acumulat în continuare datorii exigibile.”, se arată în raport.

Integral pe www.paginademedia.ro

Actual

institutul_pentru_politici_publice_sigla_ippProiectul legii asistenţei sociale aflat în dezbatere în Camera Deputaţilor, în vederea exprimării votului final după cel pe articole, pe baza raportului Comisiei pentru muncă, este un proiect de lege necesar, consideră Institutul pentru Politici Publice, dar care amestecă principii de stânga cu cele ale eficienţei/eficacităţii în gestionarea serviciilor sociale pentru diferite categorii de beneficiari, se arată într-un comunicat de presă al IPP făcut public astăzi, 17 noiembrie 2011.

„Din păcate pentru actualul Guvern care pretinde a reprezenta valorile dreptei, s-au pierdut câteva oportunităţi importante prin care să se încurajeze asistenţa socială specializată şi activă (nu prin plăţi făcute către beneficiari sau familiile acestora) în scopul creşterii calităţii serviciilor oferite beneficiarilor, prin care să se reformeze radical actualul sistem de îngrijire bazat pe centre rezidenţiale mari, prin care să se promoveze un mediu concurenţial între furnizorii privaţi de servicii”, precizează IPP.

Institutul, activ implicat încă de la momentul redactării proiectului de lege de către Ministerul Muncii, pe care l-a determinat să organizeze dezbateri publice anterior trimiterii textului la Parlament, a studiat proiectul şi a elaborat un număr de 49 de amendamente susţinute ulterior mai ales de parlamentarii opoziţiei (10 dintre acestea fiind adoptate).

Amendamentele IPP - singura organizaţie neguvernamentală având un reprezentant prezent la şedinţa Comisiei de muncă atunci când s-a votat proiectul legii asistenţei sociale –promovează un model liberal de gestionare a serviciilor sociale, prin redefinirea rolului Statului şi prin crearea unei pieţe libere şi competitive la nivelul furnizorilor privaţi, concomitent cu plasarea beneficiarului în centrul sistemului.

Eficientizarea îngrijirii persoanelor cu dizabilităţi prin externalizarea  serviciilor sociale

Cel mai important amendament dintre cele propuse de IPP se referă la posibilitatea îngrijirii de durată a persoanelor cu dizabilităţi în servicii comunitare, în afara centrelor rezidenţiale cum se întâmplă în prezent, Institutul pronunţându-se clar împotriva finanţării în continuare a centrelor rezidenţiale pe care le consideră improprii unei vieţi normale pentru persoanele cu dizabilităţi. În general IPP este de acord cu reducerea numărului de beneficii sociale şi cu determinarea persoanelor apte de muncă să se integreze pe piaţa muncii, serviciile de îngrijire pentru cei cu nevoi urmând a fi prestate de specialişti pregătiţi în domeniile specifice, inclusiv prin contractarea fondurilor publice de către aceştia.

Împotriva birocratizării, pentru descentralizarea plăţilor

Apreciind că proiectul de lege doreşte diminuarea numărului de beneficii sociale, IPP a criticat iniţiatorul în legătură cu propunerea de mărire a aparatului central care va gestiona domeniul asistenţei sociale. Astfel un al doilea amendament important al IPP a fost în final acceptat de Comisia pentru muncă, referindu-se la atribuţiile actualei Agenţiei de Prestaţii Sociale ce urmează a se comasa cu cele din domeniul evaluării şi controlului furnizării de servicii sociale. IPP propunea ca toate activităţile de plată a beneficiarilor făcute în prezent de această Agenţie să fie preluate de autorităţile locale cărora să li se transfere fondurile din bugetul de stat.

Rămân în continuare o serie de amendamente, cum ar fi abrogarea actualelor posibilităţi prin care firme private, în locul Statului, să realizeze evaluarea iniţială şi managementul de caz (atribuţie care ar trebui să aparţină eminamente autorităţii publice), propunere neacceptată de majoritatea parlamentarilor din comisie, cunoscut fiind faptul că, în acest moment, aceasta reprezintă o piaţă în ascensiune.

IPP a mai propus şi anularea subvenţiei pentru îngrijitorul personal - actualmente membru al familiei persoanei cu nevoi - şi încurajarea, pe baze competitive - ca activitatea de asistenţă să fie prestată de entităţi care dispun de specialişti pregătiţi să ofere cel mai bun sprijin pentru creşterea calităţii vieţii beneficiarilor.

În acelaşi comunicat de presă, IPP asigură că va urmări în continuare alte modalităţi pentru a îşi promova propriile puncte de vedere formate după trei ani de consultări cu Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi cu ONG-urile din plan local, respectiv după analizarea practicilor din alte ţări ale UE.

Faţă de situaţia actuală în care dezbaterile din plenul Camerei s-au blocat la momentul exprimării votului final, IPP apreciază că discuţia asupra modului de finanţare a serviciilor sociale reprezintă un punct deosebit de important, iar prevederile din lege trebuie să exprime clar care vor fi obligaţiile şi resursele administraţiei centrale şi respectiv ale administraţiei locale.

IPP susţine principiul co-responsabilizării administraţiei locale în administrarea şi finanţarea serviciilor sociale, dar critică în acelaşi timp Guvernul pentru actuala propunere din lege care lasă loc de interpretări şi, implicit, de viitoare abuzuri în ce priveşte asigurarea unor resurse insuficiente (neprevăzute clar în proiect în ce cuantum se acordă) din partea Bugetului de Stat.

Finanțarea serviciilor sociale, care, de altfel, reprezintă în cele mai multe din localităţile din România  peste jumătate din buget trebuie clarificată în lege, ea nu poate fi tratată ambiguu așa cum este acum în proiect, cu exprimări de tipul „alocarea sumelor de la bugetul de stat se realizează [..] până la 80%”.

„Sperăm ca discuțiile dintre Putere și Opoziție să ajungă la un rezultat benefic pentru administrațiile locale care se confruntă zilnic cu probleme sociale, astfel ca, în cel mai scurt timp, să se acorde votul final al acestui proiect de lege ce va schimba major modul de gestionare a domeniului social în România”, se încheie comunicatul Institutului pentru Politici Publice.

Actual

american_internationa_school_1Până nu demult, satul Berceni, o localitate săracă din judeţul Prahova, era necunoscut pentru cei mai mulţi dintre membrii comunităţii Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti (AISB). Situaţia s-a schimbat în momentul în care Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti a luat decizia de a susţine organizaţia Second Chance care îşi propune să le ofere locuitorilor din Berceni o şansă mai bună şi speranţă. Contribuţia cu produse alimentare din partea Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti ajută la îndeplinirea acestui obiectiv.

Acţiunea de strângere de alimente pentru locuitorii din Berceni a devenit o tradiţie a Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti. Evenimentul din acest an a fost legat de altă acţiune tradiţională a şcolii, Festivalul Recoltei, un eveniment marcat de spiritul dărniciei faţă de cei care au nevoie de sprijin”, spune Janice Myles, coordonatorul  programelor de servicii pentru comunitate al şcolii elementare.

Elevii au fost încurajaţi să aducă produse alimentare care să fie împărţite locuitorilor din Berceni. În fiecare clasă au fost amplasate “barometre de colectare” concepute de elevi pentru a consemna cantitatea de alimente strânse. La final, un număr impresionant de 6000 de produse au fost colectate de la elevii şcolii primare şi secundare. Peste 1000 de oameni vor beneficia de aceste produse.

Meritul pentru succesul acestei iniţiative aparţine în mare măsura consiliului de elevi ai Şcolii Elementare şi membrilor clubului extra-curicular Roots and Shoots care au organizat şi supravegheat întreaga operaţiune. Elevii au avut oportunitatea de a aduce o reală contribuţie la îmbunătăţirea vieţii oamenilor din localitatea Berceni. Ei s-au implicat activ în promovarea acţiunii prin producerea de materiale informative şi încurajarea altor elevi să participe la acţiunea de strângere de produse. Unii dinte ei au organizat licitaţii cu prăjituri de vânzare pentru a strânge fonduri, iar alţii şi-au donat banii de buzunar.

american_internationa_school_2Organizaţia Second Chance organizează în fiecare an o masă de Crăciun pentru locuitorii din Berceni. În cadrul acestui eveniment, 1000 de oameni primesc o masă caldă şi, de asemenea, o plasă de alimente donate de elevii Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti. Copiii din sat primesc jucării şi dulciuri. De asemenea, se organizează şi un spectacol cu această ocazie. “Anul acesta, elevii şcolii au pregătit şi felicitări lucrate manual pe care le vor oferi locuitorilor din Berceni”, adaugă Janice Myles.

Actual

dinu-patriciuTribunalul Bucureşti a constatat la termenul de ieri al dosarului în care Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru mai multe infracţiuni de crimă organizată că cercetarea judecătorească poate continua pentru toate acuzaţiile, întrucât pentru nici una din fapte nu s-a prescris răspunderea penală, titrează romanialibera.ro.

La termenul anterior, din luna octombrie, mai mulţi dintre cei trimişi în judecată de DIICOT, dintre care şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu ceruseră instanţei să se constate că răspunderea penală pentru acuzaţia de manipulare a pieţei de capital s-a prescris.

Ieri, procurorul DIICOT a cerut Tribunalului Bucureşti să constate că, ţinând cont de o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care spunea că perioada cât un dosar penal este trimis la Curtea Constituţională se suspendă cursul prescripţiei, în dosarul Rompetrol nu este prescrisă răspunderea penală pentru nici una din fapte, deci nici pentru manipularea pieţei de capital.

Avocaţii s-au arătat nemulţumiţi, susţinând că judecătorul ar fi luat act de încetarea răspunderii penale încă de la termenul din luna octombrie. Preşedintele completului de judecată, judecătorul Marino Constantin a arătat, însă, că luna trecută a amânat pronunţarea pe prescriere.

Cum procesul Patriciu a fost suspendat aproape un an de zile pentru că dosarul a fost pe rolul Curţii Constituţionale din septembrie 2010 până în august 2011, judecătorul a admis cererea procurorului DIICOT constatând că răspunderea penală pentru acuzaţiile de manipulare a pieţei de capital nu este încetată. Toţi inculpaţii au cerut continuarea cercetării judecătoreşti. Procesul a continuat la termenul de ieri cu audierea altor inculpaţi trimişi în judecată de procurorii DIICOT alături de Dinu Patriciu.

În septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis în judecată în dosarul Rompetrol pentru şapte capete de acuzare.

Sursa: romanialibera.ro

Foto: inpolitics.ro

Actual

politie-rutieraLa acţiune au participat poliţişti şi specialişti din cadrul R.A.R. Prahova, fiind controlate aproximativ 500 de autovehicule.

A fost verificată atât starea tehnică a autovehiculelor controlate, cât şi respectarea legislaţiei privind efectuarea transportului rutier de mărfuri şi persoane.

O atenţie deosebită a fost acordată transportului de persoane, fiind vizaţi conducătorii auto care transportă mai multe persoane decât numărul admis prin lege pentru categoruia respectuivă de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au plicat 210 sancţiuni contravenţionale, totodată fiind constatată săvârşirea unei infracţiuni. Ca măsură complementară, au fost terase 8 certificate de înmatriculare auto şi două plăcuţe cu numere de înmatriculare.

Actual

catuse01Poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi ieri cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în incinta bisericii unui cult religios din Ploieşti, iar din interior au sustras mai multe bunuri. Echipa de cercetare care s-a deplasat la faţa locului a stabilit din primele cercetări că dintr-o cameră situată la demisolul bisericii a fost sustras un laptop, o cameră web, un dispozitiv electronic extern de stocare a informaţiilor, mai multe cabluri electrice, un telefon mobil şi mai multe documente. Totodată, suspecţii au distrus trei cutii ale milei din care au sustras suma de aproximativ 200 lei.

În urma cercetărilor, şi în cooperare cu poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Braşov, în municipiul Braşov a fost depistat un bărbat asupra căruia au fost găsite mai multe bunuri care puteau proveni din furtul reclamat. O echipă de poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti s-a deplasat la Braşov pentru a prelua suspectul, asupra lui fiind găsite bunurile sustrase din incinta bisericii. B. Jozsef, din comuna Atid, judeţul Harghita a recunoscut fapta comisă, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale. Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Actual

sinaia_targul_bunatati_2„Târgul cu Bunătăţi” revine în Sinaia pentru a patra oara în acest an, în perioada 18-20 noiembrie 2011, în centru, în faţa magazinului Winmarkt.

În cadrul acestei ediţii, vor expune producătorii de brânzeturi de la Bran şi Fundata, de preparate din carne şi de pâine pe vatră din Rupea – Braşov şi Tălmăcel - Sibiu, de miere din stupinele de la Cărţişoara - Sibiu şi Cozla – Zalău, dar şi producătorii din Ucea ale vestitelor specialităţi din trandafir: dulceaţă, oţetul şi siropul.

Pentu că e deja iarnă la Sinaia, vizitatorii târgului se vor putea încălzi cu un pahar de vin fiert de la Valea Călugărească, o pălincă de la Zalău sau de la Tulca-Bihor şi o plăcintă întinsă de la Turnu. Vor putea fi degustate şi prăjiturile de casă din Baia Mare, ciocolată de casă de la Lipova, vestita turtă dulce din Bascov- Argeş, dulceţurile şi conservele de post din Valea Popii – Argeş.

Specialităţile de caşcaval din Olanda, cu nucă, busuioc, usturoi, roşii deshidratate, dar şi dulciurile produse în Ungaria nu vor lipsi din târg.

Noutăţile „delicioase” din acest week-end vor fi italiene: pateul de anghinare, măsline şi roşii deshidratate, dar şi file de anşoa, şuncă de Parma, dulciurile din migdale şi alune.

„Continuitatea organizării Târgului cu bunătăţi la Sinaia se datorează succesului de care se bucură acest eveniment în rândul sinăienilor şi al turiştilor. Ne-am dorit să facem o tradiţie din acest târg şi mă bucur că am reuşit! Vom continua promovarea produselor tradiţionale româneşti pe care vă invit să le degustaţi”, a declarat Vlad Oprea, primarul  Oraşului Sinaia.

sinaia_targul_bunatati_1Şi pentru că tocmai am intrat în postul Crăciunului, sinăienii dar şi turiştii vor putea alege să cumpere produse de post: fructe şi legume proaspete, miere, dulceţuri, zacuscă de vinete şi ţelină, pate din măsline sau anghinare, roşii deshidratate, nuci, prune uscate fără fum, siropuri, pâine de casă, prăjituri de post, turtă dulce şi ceaiuri tămăduitoare.

Pentru mai multe detalii:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.targulcubunatati.ro

http://facebook.com/targulcubunatati

Actual

catuse01Tânărul este suspectat de comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie, comise în Ploieşti în perioada 2009-2011. Faptele au fost comise pe stradă, prejudiciul total cauzat fiind de aproximtaiv 4.000 lei, recuperat aproape integral după depistarea lui.

El nu era înregistrat în evidenţele stării civile, acest lucru realizându-se ulterior, în urma demersurilor întreprinse de poliţişti.

Suspectul a fost prezentat instanţei de judecată, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 19 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Cercetările sunt continuate în vedere documentării întregii întregii activităţi infracţionale.

Actual

tableta_nokiaNokia ar putea lansa o tabletă cu sistem de operare Windows 8 până în iunie 2012, scrie mashable.com, care îl citează pe Paul Amsellem, șeful Nokia din Franța.

Pe lângă lansarea unei tablete, Nokia intenționează să lanseze o gamă largă de  smartphone-uri, care să continue seria începută de Nokia Lumia 800 și 710, primele smartphone-uri Nokia cu sistem de operare Windows.

Sursa: money.ro

Actual

penitenciar_targsorLa Penitenciarul Târgşor, în cadrul proiectului „Economia socială – o nouă provocare în inserţia pe piaţa muncii a deţinuţilor”, proiect ce vizează dezvoltarea mecanismelor şi instrumentelor de economie socială în vederea creşterii şanselor de inserţie pe piaţa muncii, s-au desfăşurat şi finalizat cursurile de calificare în meseria de brutar şi legumicultor. Proiectul este implementat de Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană (C.R.E.D.U) având ca parteneri Penitenciarul Târgşor, Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti şi Penitenciarul Brăila.

La cursurile de calificare profesională au participat 28 de persoane private de libertate de gen feminin, persoane care au dorit să se implice activ în procesul lor de reintegrare socială.

În data de 15 noiembrie 2011, s-a desfăşurat, într-un cadru festiv,  ceremonia de înmânare a certificatelor de calificare profesională celor 28 de participante. La eveniment au participat persoane private de libertate, reprezentanţi ai asociaţiei C.R.E.D.U şi angajaţi ai penitenciarului.

În cadrul aceluiaşi proiect, a fost inaugurată în această toamnă o brutărie, care funcţionează, în cadrul Penitenciarului Târgşor, ca atelier de practică pentru cursanţi.

Prin desfăşurarea unor astfel de activităţi, sistemul penitenciar în parteneriat cu societate civilă, doreşte să confere semnificaţie educativă pedepsei privative de libertate şi să contribuie la crearea premiselor unei reale reintegrări sociale a persoanelor care părăsesc penitenciarul.

Sursa: Birou de comunicare Penitenciar Târgșor

Joomla SEF URLs by Artio