Actual

Actual

prostituate1În ultima săptămână, Poliţia Municipiului Ploieşti a desfăşurat mai multe acţiuni pentru stoparea fenomenului cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi care oferă spre vânzare diferite bunuri pe perioada staţionării autoturismelor la semafor.

Un alt aspect urmărit a fost depistarea şi sancţionarea conducătorilor atelajelor hipo care circulă pe străzile din municipiu, unde circulaţia este interzisă pentru astfel de vehicule.

În urma celor 5 acţiuni desfăşurate au fost obţinute următoarele rezultate:

- sancţiuni aplicate pentru cerşetorie, „parbrizari”şi prostituţie = 40

- sancţiuni comercianţi ambulanţi = 30

- căruţaşi sancţionaţi = 20

- total sancţiuni aplicate = 204, în valoare de 76.234 lei.

În acelaşi interval, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au organizat şi executat  5 acţiuni pe raza municipiului Ploieşti, pentru combaterea neregulilor din domeniul circulaţiei rutiere, avându-se în vedere inclusiv vehiculelor cu tracţiune animală cu impact negativ asupra securităţii rutiere, care pot obstrucţiona  traficului auto şi pot constitui pericol pentru participanţii la trafic.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 415 de sancţiuni contravenţionale, totodată fiind reţinute 38 de permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare auto.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

penitenciar_ploiestiConform unui comuniat de presă dat publicităţii de către Administraţia Penitenciarelor, începând cu data de  21 noiembrie 2011, în conformitate cu  Decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 227 din 21.11.2011, comisarul şef de penitenciare Ioan Bătinaş, şef serviciu (regim penitenciar)  la Penitenciarul Gherla,  va  îndeplinii  până la noi dispoziţii atribuţiile funcţiei  de  director al Penitenciarului Ploieşti.

Actual

ioan_niculae_astraIoan Niculae, cel mai bogat om din fotbalul românesc, este acuzat că ar fi finanţat ilegal campania prezidenţială a lui MIrcea Geoană. În acelaşi dosar este implicat şi preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea.

Din interceptările aflate la dosar, reiese că baronul local ar fi cerut un milion de euro, astfel încât, dacă ieşea preşedinte Geoană, să numească la ministerul Economiei şi Comerţului o persoană agreată de Ioan Niculae.

Sursa: www.antena3.ro

Foto: www.evz.ro

Actual

accidentUltima oră: Cu puţin timp în urmă a avut loc un accident de circulaţie pe Drumul Naţional 1B, în comuna Bucov. Evenimentul rutier s-a produs în aceași zonă unde, la începutul toamnei, a avut loc un alt accident grav care s-a soldat cu victime umane. Trei persoane sunt rănite, conform bilanţului provizoriu al evenimentului produs în urmă cu puţin timp prezentat de reprezentanţii IPJ Prahova.

Conform aceleiaşi surse, traficul rutier pe sensul de mers Albeşti-Ploieşti este restricţionat.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

dacia_citadineRevista germană Autobild publică informaţii şi imagini cu viitorul model Dacia, numit Citadine. Conform revistei auto, marca Dacia, prin lărgirea paletei de modele, atacă direct piaţa de maşini mici dominată de Volkswagen. „Dacia îi va face zile grele VW”, notează revista germană. Publicaţia notează că noul model va costa până în 6500 de euro, acesta împrumutând formula de design de la modelul Twingo, realizat de firma „mamă” Renault care produce Dacia.

Dacia intenţionează ca, până în anul 2017, să îşi înnoiască complet toată gama de modele.

Sursa: www.autobild.de

Foto: autobild.de

dacia_citadine_2

Actual

microbuzÎn această dimineaţă, în jurul orei şase, a avut loc un accident, în zona oraşului Boldeşti-Scăieni, pe DN1A.

Două persoane sunt rănite, după ce un microbuz de transport călători s-a răsturnat. Nu sunt probleme de trafic, circulându-se în ambele sensuri.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

cutitÎn ziua de 23 noiembrie, în jurul orelor 21.45, Dispeceratul Secţiei 2 Poliţie Ploieşti a fost sesizat de către Spitalul Judeţean de Urgenţe cu privire la faptul că la această unitate medicală s-a prezentat S. Petre care prezenta o plagă prin înjunghiere în regiunea lombară dreapta, despre care a afirmat că provine în urma unei agresiuni.

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit din primele verificări că pacientul în vârstă de 37 ani, din Valea Călugărească, se deplasa ieri seară pe strada Aprodul Purice din Ploieşti, fiind însoţit de o prietenă.

La un moment dat s-au întâlnit cu fratele fetei, I. Georgian, care se afla în stare de ebrietate, şi care l-a lovit pe S. Petre cu pumnii în zona feţei şi l-a înjunghiat cu un cuţit în zona lombară.

Partea vătămată a refuzat să formuleze plângere penală împotriva celui care l-a agresat. Sursa: IPJ Prahova

Actual

politist_bataieAstăzi, în jurul orei 12.00, Silviu I., în vârstă de 23 de ani, din localitatea Plopeni-sat,  a fost depistat de poliţişti în timp ce încărca într-un autoturism, material lemnos sustras dintr-o pădure privată din zonă. În momentul în care unul dintre poliţişti îl legitima, suspectul l-a tras pe acesta de haină, şi l-a ameninţat cu acte de violenţă, folosind o şurubelniţă pe care o avea asupra lui.

Suspectul a fost imobilizat la pământ şi încătuşat, între timp la faţa locului sosind doi fraţi de-ai acestuia şi alţi membri ai familiei.

Marius I., unul dintre fraţi, a încercat să-i asigure suspectului scăparea, lovindu-l pe poliţistul care-l ţinea imobilizat pe sol, cu piciorul în zona feţei, după care a fugit.

Silviu I. a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Aceeaşi propunere va fi făcută şi în privinţa fratelui său, în prezent fiind întreprinse activităţi de depistare a acestuia.

Actual

telegondola_sinaiaInstanţa de judecată din cadrul Judecătoriei Sinaia a admis cererea de suspendare provizorie a executării silite formulată de contestatoarea SC Transport Urban Sinaia SA, firma care aparţine Consiliului local Sinaia şi care administrează telegondola.

Decizia dată miercuri după amiază de Judecătoria Sinaia nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

În cadrul şedinţei de judecată firma care administrează telegondola a arătat că „Dunărea INF SA a adus la cunoştinţa debitoarei faptul că intenţionează să vândă telegondola, după intrarea în posesia acesteia pe calea executării silite, situaţie în care bunul nu ar mai putea fi recuperat de către utilizator de la pretinsa creditoare, în urma admiterii unei eventuale cereri de întoarcere executare silită, existând şi riscul de a nu putea fi recuperate eventualele sume ce au fost achitate, deoarece societatea creditoare a obţinut rezultate financiare dezastruoase”.

Într-un comunicat dat publicităţii, Primăria oraşului Sinaia arată că autorităţile locale „rezistă şi resping în continuare acţiunea coordonată a grupurilor de interese care doresc să obţină în mod ilegal telegondola comunităţii”.

Iată comunicatul de presă integral dat publicității de către primăria Sinaia

Primaria orasului Sinaia rezista si respinge in continuare actiunea coordonata a grupurilor de interese care doresc sa obtina in mod ilegal telegondola comunitatii si anunta ca a obtinut in instanta in data de 23 noiembrie 2011 suspendarea provizorie a executarii telegondolei pana la solutionarea cererii de suspendare de catre instanta, in cadrul dosarului de fond.

In demersurile legale de a proteja acest bun public, Primariei orasului Sinaia s-au alaturat astazi aproximativ 500 de sinaieni care au venit sa protesteze la cea de a doua actiune de executare a telegondolei. Executarea fusese programata pentru ora 10,00, dar executorul si firma de leasing nu s-au mai prezentat ca urmare a suspendarii executarii silite de catre Judecatoria Sinaia.

«Dragostea pe care au aratat-o astazi cei 500 de sinaieni pentru orasul nostru, prin actiunea lor de protest, imi da si mai multa forta in aceasta adevarata lupta contra grupului de interese care actionează in mod coordonat impotriva comunitatii locale. Nu vom renunta, vom lupta in continuare, justitia ne-a dat deja un prim castig de cauza, iar acest bun public-telegondola, este si trebuie sa ramana al orasului. Vom depasi problemele legate de acte si vom deschide acest sezon de iarna cu telegondola in stare de functionare. » Vlad Oprea, Primarul orasului Sinaia.

Totodata, Primaria orasului Sinaia se confrunta cu un caz fara precedent. Ieri, Prefectul judetului Prahova, Adrian Dobre, in loc sa fie de partea autoritatii locale si sa  sustina ca telegondola sa ramana in proprietatea orasului, s-a constitui in « avocatul » firmei de leasing. Acesta a declarat in interventia sa din emisiunea «Concret» difuzata de postul Prahova TV ca a solicitat informatii din partea institutiilor statului cu privire la motivele esuarii actiunii de executare silita, din data de 18 noiembrie, ca urmare a sesizarii primite din partea unui deputat si a firmei de leasing.

In prezent, Telegondola Sinaia este achitata integral, ultima rata de leasing a fost platita, in avans, termenul de plata fiind 30 noiembrie 2011. Astfel, ca urmare a achitarii integrale a instalatiei Primaria orasului Sinaia a solicitat societatii de leasing, trecerea  telegondolei in proprietatea sa.

Actual

mascatiAcţiune de amploare a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova: nouă percheziţii au fost efectuate în această dimineaţă la domiciliile mai multor suspecţi de comiterea unor furturi din locuinţe.

În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au efectuat trei percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti şi şase în comuna Bărcăneşti, la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea mai multor furturi din locuinţe. La acţiuni au participat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti,  Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Poliţiei Municipiului Câmpina şi Serviciului Rutier, cu sprijinul Serviciului Criminalistic şi al luptătorilor S.I.R.

În zonele unde au fost efectuate percheziţiile s-a luat măsura instituirii de filtre rutiere autovehiculele aflate în tranzit fiind controlate în vederea depistării persoanelor suspecte şi a bunurilor a căror provenienţă nu poate fi justificată.

Cu această ocazie, au fost puse în aplicare șapte mandate de aducere, emise pe numele unor persoane cercetate în cadrul dosarelor penale aflate în lucru.

Din locuinţele percheziţionate a aparatură electronică şi alte bunuri, susceptibile a proveni din comiterea de infracţiuni sau care să fi fost folosite la comiterea acestora.

La sediul Poliţiei au fost conduse mai multe persoane suspecte, faţă de care sunt efectuate cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

pumnLucrătorii Secţiei de Poliţie nr. 1 Apostolache, au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. “112”, despre faptul că în localitatea Podenii Noi a izbucnit un conflict între doi vecini.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că între doi vecini a izbucnit un conflict ca urmare a faptului că unul dintre ei l-a agresat pe fiul celuilalt.

În conflict a fost angrenat şi un cetăţean care trecea pe stradă şi a intervenit pentru a aplana conflictul, însă la rândul lui, a fost lovit şi el cu o bâtă din lemn, de către A. Vasile.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au aplanat conflictul, persoanele care au suferit leziuni fiind transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de lovire şi violare de domiciliu. Sursa: IPJ Prahova

Joomla SEF URLs by Artio