Actual

Actual

palmaLa data de 22 noiembrie 2011, C. Magdalena, a reclamat faptul că un bărbat necunoscut a lovit-o cu palma în zona feţei, în timp ce se afla pe strada Str. C. D. Gherea din Ploieşti.

Poliţiştii au stabilit din cercetările efectuate că în urma unui incident în trafic petrecut pe strada respectivă, reclamanta a fost lovită cu palma peste faţă de către un conducător auto, care ulterior a plecat într-o direcţie necunoscută.

Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei 1 Poliţie Ploieşti l-au identificat la scurt timp pe conducătorul auto respectiv : el este D. Robert, de 38 ani din Ploieşti, care a recunoscut fapta comisă.

El a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991 M, totodată în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

catuse01Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 11 Valea Călugărească l-au depistat ieri pe S. Gabriel, de 34 de ani, din localitate.

Pe numele lui fusese emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, el fiind condamnat la un an de închisoare pentru că a condus un autoturism deşi nu poseda permis de conducere, şi se afla în stare de ebrietate.

S. Gabriel a fost încarcerat în penitenciarul Mărgineni în vederea executării pedepsei.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

  1. bani-leiAdministratorul unei societăţi comerciale din Blejoi este cercetat penal pentru că a utilizat forţă de muncă la negru. Ca urmare a unui control, la societatea administrată de el au fost depistate şapte persoane care desfăşurau activităţi lucrative, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.
Actual

macaraUPDATE: La ora 21 s-a reluat traficul rutier.

Biroul de comunicare al IPJ Prahova informează că, în urmă cu puţin timp, braţul unei automacarale a căzut pe carosabil, pe Drumul Naţional 1A, în zona kilometrului 130, în Măneciu-Cheia. În acest moment, ambele sensuri de mers sunt blocate. Se lucrează pentru decongestionarea traficului.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

inspectoratul_scolar_prahovaAstăzi, 23 noiembrie 2011, a avut loc lansarea proiectului educaţional internaţional COMENIUS FOLK DC - Digital Children's Folksongs for Language and Cultural Learning, în cadrul căruia Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova este partener, alături de alte şase instituţii europene:

Mosaic Art and Sound Ltd., Londra, Marea Britanie
Universitatea Cukurova, Adana, Turcia
Kindersite Projects Ltd., Londra, Marea Britanie
Colegiul Comunitar Sastamala, Sastamala, Finlanda
CECE – Confederatia Spaniola a Centrelor   de Educatie si Formare,
Madrid, Spania
PROJECT Kompetenz.eu OG, Viena, Austria

Proiectul FOLK DC - Digital Children's Folksongs for Language and Cultural Learning este un proiect finanţat de către Comisia Europeană, având menirea să îi motiveze pe elevii mici să se implice în învăţarea limbilor străine prin utilizarea unor cântece populare, în zece limbi europene, și a unor activităţi legate de aceste cântece .

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova este partenerul responsabil de implementarea acestui proiect în judeţul Prahova şi în România. Elevii din şcolile prahovene pot participa la acest proiect motivant care va avea ca punct culminant un concert live, simultan în cinci țări, difuzat pe internet pentru școli din Europa.

Proiectul îşi propune familiarizarea elevilor cu numărul, varietatea şi cultura altor limbi, la cea  mai mică vârstă posibilă, atunci când copiii încep să învețe o limbă străină și să înţeleagă ce înseamnă o altă limbă. Proiectul îi va implica în activități fascinante care vor avea ecou în viitor şi va pune la dispoziția profesorului materiale care pot să-i implice activ şi să-i motiveze pe elevi să învețe cu plăcere.

RESURSE PRODUSE

Proiectul  FOLK DC va căuta şi colecționa cântece pentru copii din zece țări europene și va produce un set de mijloace didactice pe care profesorul le poate utiliza cu elevii şi care include:

  • Versurile cântecelor, traducerea, elemente cultural legate de aceste cântece, înregistrari,notele muzicale;
  • Activități care să stimuleze cunoașterea de către elevi a unor elemente legate de limbile și culturile popoarelor respective;
  • Tehnici de interpretare care să stimuleze comunicarea muzicală ( exersarea  cântatului prin cântece care să stimuleze comunicarea muzicală );
  • Perfecționare TIC pentru  înregistrarea pieselor muzicale si  crearea efectelor sonore;
Vor fi organizate cinci ateliere de către instituțiile partenere pentru profesorii  lor  sau profesori din alte țări membre UE care pot  aplica pentru burse. De asemenea, va fi activat un serviciu telefonic de asistență care va furniza suport tehnic  şi de conținut pentru profesorii care utilizează SMDPA.

Concert European la Filarmonica din Ploieşti

Va fi organizat un concert sincronizat în cinci săli de concerte de prestigiu din Londra (Marea Britanie), Adana (Turcia), Sastamala (Finlanda), Ploieşti (România), Madrid (Spania).

Școlile care nu pot urmări concertul live vor fi invitate să vadă concertul prin intermediul webinar software.

Cum să vă alăturați proiectului

Profesorii se pot alătura  proiectului folosind SMDPA (setul de mijloace didactice pentru perfecționarea  autonoma a profesorilor) sau participând la concert.

Actual

stavriSindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) îl va acționa în instanță pe jurnalistul Cătălin Stavri, scrie www.observatorulph.ro .

Liderul SNPPC, Florian Ioniță, a declarat, pentru sursa citată, că sindicaliştii din Poliţie au decis să îi ceară lui Cătălin Stavri inclusiv daune morale, pentru „afectarea imaginii instituției Poliție dar și a unor polițiști”.

Jurnalistul ironizează demersul SNPPC, pe site-ul propriu, www.stavri.ro , citând din formularea devenită standard a justiţiabililor plimbaţi prin faţa camerelor de filmat la televiziunile naţionale: „Am deplină încredere în corectitudinea și profesionalismul magistraților”.

Actual

spitalul_judetean_ploiestiUn bărbat în vârstă de 51 de ani a căzut, azi-dimineaţă de la etajul patru al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Conform site-ului deţinut de jurnalistul ploieştean Cătălin Stavri, www.stavri.ro, ar fi vorba despre un act de suicid.

La începutul lunii octombrie, un bărbat tot de 51 de ani s-a sinucis în același fel, aruncându-se de la etajul cinci al clădirii. Potrivit sursei menţionate, bărbatul era internat pe secția de Cardiologie și suferea de mai multe afecțiuni cardiace grave. Acesta ar fi decis să-și pună capăt zilelor din cauza suferinței pricinuite de bolile de inimă de care suferea.

Sursa: www.stavri.ro

Actual

penitenciar-targsor-de-femeiVineri, 18 noiembrie 2011, s-a desfăşurat în cadrul Penitenciarului Târgşor, la biserica unităţii, o activitate educativă, de prevenire a consumului de stupefiante. Actiunea a avut  accente  moral - spirituale, si s-a desfăşurat sub îndrumarea călugărului Gherasim.

La această acţiune au participat 25 de persoane private de libertate, foste consumatoare de substanţe stupefiante, care au vizionat un film documentar privind efectele nocive ale consumului unor astfel de substanţe şi au participat la prelegerea susţinută de călugărul Gherasim.

Actual

petrom_plantare_pomiConform unui comunicat de presă al OMV-Petrom, în 2011, prin  plantările din „Ţara lui Andrei”, Petrom a redat României 103.000 de copaci pe 21 de hectare, în şapte judeţe ale ţării. Peste 2.300 de români au contribuit prin implicare voluntară la acţiunile de plantare. Ţara lui Andrei este un program de responsabilitate socială Petrom.

În 2011, Petrom şi peste 2.300 de voluntari ai Tării lui Andrei au reuşit să înverzească România cu 103.000 de copaci plantaţi pe 21 de hectare din judeţele Buzău, Vâlcea, Bacău, Teleorman, Bihor, Prahova şi Dolj. Toate zonele reîmpădurite au fost selectate în funcţie de nevoile comunităţilor şi prin consultarea autorităţilor locale şi sunt arii afectate de alunecări de teren sau deşertificare.

Primii care au plantat în 2011 au fost buzoienii. În aprilie, peste 800 de voluntari s-au întrecut pentru titlul de campioni ai plantării din Tara lui Andrei, în pădurea Frasin din comuna Spătaru. Voluntarii au plantat peste 20.000 puieţi de frasinş şi stejar pe 5 hectare de teren. Plantările de primăvară au continuat la Videle (Teleorman) şi Tasbuga (Bacau), unde 500 de voluntari au plantat 16.500 de puieţi de salcâm şi raşinoase pe 4,2 hectare de teren.

Toamna a început în Ţara lui Andrei cu plantările de la Suplacu de Barcău (Bihor), Suseni, comuna Bogaţi (Arges) şi Băicoi (Prahova) când 250 de voluntari s-au alăturat demersului Petrom şi au plantat 29.000 de copaci pe 6 hectare pentru un aer mai curat.

Campionatul plantărilor din Tara lui Andrei din 2011 s-a încheiat sâmbăta aceasta, 19 noiembrie, la Marsani (Dolj), o zonă grav afectată de secetă şi desertificare a solului, denumită şi “triunghiul nisipurilor”. Peste 800 de voluntari şi-au testat abilităţile în plantarea de copaci şi spiritul de echipă şi au reusit să planteze 37.500 de puieţi de salcâm pe 7,5 hectare.

Plantările din Tara lui Andrei au fost organizate în acest an sub umbrela Anului European al Voluntariatului şi al Anului Internaţional al Pădurii. Toate acţiunile de plantare au fost organizate de Petrom în partenerial cu organizaţia non-guvernamentală MaiMultVerde şi au fost predate autorităţilor locale după finalizare.

În fiecare primavară şi toamnă, Petrom transformă toţi copacii virtuali de pe Ţara lui Andrei în realitate, cu ajutorul voluntarilor. Prin toate acţiunile online, toti cetăţenii Ţării lui Andrei pot contribui la acţiunile de plantare şi pot sprijini comunităţile afectate de inundaţii, alunecări de teren sau lipsa de spaţiu verde.

Despre Tara lui Andrei

În octombrie 2009, Petrom a lansat ŢaraluiAndrei.ro, un program de responsabilitate socială pentru toţi cei care îşi doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitatea lor si vor să transforme România într-un loc mai bun. TaraluiAndrei.ro este primul program de responsabilitate socială Petrom care permite unui număr nelimitat de oameni să interacţioneze, să comunice, să se informeze şi, mai ales, să schimbe în mod concret lumea în care trăiesc.

Actual

cutitLa data de 21.11.2011, poliţiştii Secţiei 3 Ploieşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că în timp ce efectuau o verificare la instalaţia electrică a unui imobil,  angajaţii unui furnizor de energie electrică au fost ameninţaţi cu un cuţit.

Electricienii efectuau un control al instalaţiei electrice la imobilul respectiv, când pe fondul unei discuţii în contradictoriu cu un chiriaş au  fost ameninţaţi cu un cuţit de acesta.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi port fără drept al unei arme albe. Sursa: IPJ Prahova

Joomla SEF URLs by Artio