Actual

Actual

polei_transport_rutierBiroul de informare al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova anunţă şoferii că, în zona Movila Vulpii, pe Drumul Naţional 1, s-a format polei pe partea carosabilă, în noaptea dintre sâmbătă şi duminică.

În zonă este şi ceaţă densă, motiv pentru care traficul rutier se desfăşoară cu dificultate. Autorităţile au trimis utilajele pe teren, pentru a împrăştia material antiderapant.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

GaudeamusÎn perioada 23 - 27 noiembrie 2011 se desfăşoară cea a optsprezecea ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune. Evenimentul se va desfăşura în Pavilionul Central Romexpo, din Bucureşti,  între orele 10-20, de miercuri până duminică.

Actual

dan_andronicConsultantul a intrat, alături de Bobby Păunescu şi Claudiu Şerban, în acţionariatul societăţii care editează cotidianul naţional Evenimentul Zilei, dar şi alte titluri deţinute în portofoliu de societate.

Paginademedia.ro a anunţat marţi, în exclusivitate, intrarea consultantului în acţionariat.

Tot www.paginademedia.ro preia ştirea prezentată ieri de www.hotnews.ro în care este anunţată, oficial, tranzacţionarea acţiunilor.

Dan Andronic nu a precizat ce pachet de acțiuni preia, limitându-se să spună că tranzacția va fi încheiată în momentul în care vor fi făcute modificările la Registrul Comerțului și că Bobby Păunescu și Claudiu Șerban rămân acționari.

Paginademedia.ro : Claudiu Șerban are în prezent 10% din Editura Evenimentul zilei și Capital. Rămâne acționar în planul cu noul partener?

Bobby Păunescu: Rămâne acționar și va avea aceeași poziție (director general n. Red).

Paginademedia.ro: Cât ați pierdut la Evenimentul zilei, de când ați luat ziarul?

Bobby Păunescu: Eu nu consider că am pierdut, ci că am investit. Consider în continuare că este o oportunitate. Până acum, cred că am investit două milioane de euro.

Pot spune că, atunci când le-am luat, Evenimentul zilei și Capital erau pe pierdere. Acum, Capital a trecut pe profit, iar EVZ și-a diminuat pierderile cu 80%.

Integral pe www.paginademedia.ro

Sursa foto: www.comunicatemedia.ro

Actual

Post-ceausismul-serban_orescu"Post-ceauşismul - o tranziţie fără sfârşit", de Şerban Orescu este cea mai recentă apariţie în colecţia FID - Fapte, Idei, Documente a editurii Vremea.

Volumul  cuprinde peste o sută cincizeci de articole şi eseuri despre situaţia  politică din România postceauşistă, în care autorul demască persistenţa foştilor demnitari comunişti şi a foştilor securişti în  viaţa politică românească de după 1989.

Şerban Orescu

Născut  la 16 mai 1925, într-o familie cu tradiţii intelectuale şi liberale,  Şerban Orescu a absolvit Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie,  apoi Institutul Politehnic, unde  obţine şi distincţia de doctor. În 1978, pleacă definitiv în Germania, lucru posibil datorită originii  germane a soţiei sale. După 1980, deşi urmărit tot timpul de Securitatea  ceauşistă şi rănit de un colet-bombă trimis de aceasta prin teroristul  Carlos, are o intensă activitate politică anticomunistă, lucrează ca  redactor în cadrul secţiei româneşti a postului de radio Europa Liberă  (1981-1995), scrie articole în presa franceză şi germană şi face studii asupra sistemului comunist.

După prăbuşirea regimului ceauşist, a publicat în România mai multe cărţi: Eşecul unei reforme (împreună cu Liviu Vălenaş), editura Ars Longa, Iaşi, 2000; Ceauşismul, editura Albatros, Bucureşti, 2006.

304 pagini
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-645-429-5

Volumul poate fi comandat aici: www.edituravremea.ro - http://www.edituravremea.ro/

Actual

despescu_ipj_prahovaComisarul şef Bogdan Despescu, conducătorul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, a adresat astăzi, printr-un comunicat de presă, un mesaj ferm referitor la folosirea armelor de către oamenii legii.

Comunicatul lui Despescu felicită, în primul rând, poliţiştii care au folosit armamentul din dotare în condiţiile legii, mesajul şefului IPJ reprezentând, totodată, un avertisment împotriva infractorilor.

„Ca de fiecare dată, sunt alături de poliţiştii care înţeleg să-şi facă bine treaba. Îi felicit pe cei care îşi exercită în condiţiile legii dreptul şi obligaţia conferită de lege de a folosi armamentul din dotare, ca măsură extremă pentru prinderea infractorilor. Celor care încalcă legea, le transmit că poliţiştii au dreptul să folosească în condiţiile legii, armamentul din dotare şi îşi vor exercita acest drept de fiecare dată când va fi necesar! Legea va fi aplicată de fiecare dată corect, echidistant şi ferm, pentru că nu tolerăm în judeţul Prahova încălcări ale drepturilor fundamentale ale cetăţenilor”, încheie Bogdan Despescu mesajul său către opinia publică.

În ultima perioadă, se constată o creştere a fermităţii manifestate în modul de acţiune al poliţiştilor prahoveni, inclusiv în folosirea armamentului din dotare.

Conform aceluiaşi comunicat, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova încurajează aplicarea fermă a legii, şi asigură cetăţenii judeţului că respectarea normelor de convieţuire socială reprezintă un deziderat primordial pentru IPJ Prahova.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

pistolÎn această dimineaţă, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 12 Vălenii de Munte au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare asupra unor hoţi de cablu telefonic. Oamenii legii i-au suprins pe doi bărbaţi care sustrăseseră aproximativ 100 m de cablu telefonic de pe raza comunei Gura Vitioarei, şi îl ardeau pe malul râului Teleajen.

Astfel, obţineau cupru, pe care intenţionau să-l comercializeze la un centru de colectare a materialelor reciclabile.

În momentul depistării, cei doi suspecţi au fugit, fiind necesară executarea mai multor focuri de armă, în plan vertical, pentru imobilizarea lor. Unul dintre ei, în vârstă de 28 de ani, a fost prins imediat, iar cel de-al doilea a reuşit să fugă, fiind în curs de depistare.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Ca urmare a folosirii armamentului din dotarea poliţiştilor, nicio persoană nu a fost rănită, şi nici nu au rezultat pagube materiale, informează un comunicat de presă remis de IPJ Prahova.

Actual

minore_prostitutieIosif Marian Theodor, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat alaltăieri fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de minori în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, activitatea sa infracțională a început în 2011.

„Theo”, aşa cum era cunoscut de prieteni, avea două prietene, de 14 respectiv 16 ani, din Urlați.

După ce le-a câștigat încrederea, profitând de naivitatea lor, Theo le-a propus să se prostitueze pentru ca fetele să-i dovedească astfel că îl iubesc.

Potrivit informaţiilor publicate ieri, în premieră, de observatorulph.ro, primii clienți au fost din cadrul cercului său de prieteni, tineri de vârsta lui din Urlați și din localitățile învecinate. Tarifele percepute pentru raporturi sexuale erau între 50 și 70 de lei.

Procurorii DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) și polițiștii de la BCCO (Brigada de Combatere a Criminalității Organizate) au demarat o anchetă care a dus, marţi, la arestarea tânărului traficant de minore.

Astăzi, reprezentanţii DIICOT şi cei ai BCCO au dat noi detalii despre acest caz. Pe lângă activitatea sa ilegală, peştele „Theo” avea și un loc de muncă stabil, la fabrica Procter&Gamble din orașul prahovean Urlați. Acesta a declarat că îşi „completa veniturile” prin plasarea celor două minore către diverşi clienţi, de la cetăţeni ai oraşului Urlaţi, până la tiriştii străini care tranzitau curtea Procter & Gamble.

De la fabrica din Urlaţi pleacă produse cosmetice către mai multe ţări din estul Europei. Majoritatea şoferilor de tir care apelau la serviciile „angajatelor” lui Theodor erau turci sau bulgari. Uneori, pentru bunul mers al afacerii, tânărul proxenet accepta şi motorină în loc de bani, de la clienţii fetelor.

Una dintre tinere este internată, în acest moment, la Maternitatea din Ploieşti, aceasta fiind însărcinată în aproximativ şase-şapte luni. Tatăl copilului poate fi atât Theodor, cât şi zecile de bărbaţi cu care fata a prestat servicii sexuale contra-cost.

Se pare că tânărul le şantaja, în ultima perioadă, pe tinere, ameninţându-le că le va povesti cunoscuţilor acestora ocupaţia acestora.

Una din strategiile de „marketing” ale peştelui consta în plimbarea prin alte localităţi unde, atunci când ajungea, fixa o casă de întâlniri şi anunţa cunoscuţii şi lumea din localitate că are două fete dispuse să facă sex contra-cost.

Se pare că tocmai negocierile telefonice l-au dat în vileag pe traficantul de minore, acesta fiind de mai multă vreme sub monitorizarea oamenilor legii.

Iosif Marian Theodor provine dintr-o familie bună. Mama acestuia este profesoară la Colegiul Constantin Brâncoveanu din Urlaţi, iar sora acestuia este cadru didactic la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti, conform informaţiilor prezentate ieri de portalul www.observatorulph.ro.

Oamenii legi ne-au povestit că au procedat cu maximă precauţie în momentul percheziţiei de la domiciliul lui Theodor, acesta informând oamenii legii că mama sa are probleme cardiace.

„Am fost informaţi de către cel arestat asupra problemelor medicale ale mamei sale, motiv pentru care am intrat fără ofiţeri mascaţi. Tot timpul am fost pregătiţi să sunăm la 112, în cazul în care mama persoanei cercetate ar fi suferit o urgenţă medicală”, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre oamenii legii care au fost implicaţi în cercetare.

Actual

accidentÎn urmă cu puţin timp a avut loc un accident în comuna Bucov, pe DN1 B. Un pieton a fost lovit de un autoturism care circula din direcţia Buzău spre Ploieşti. IPJ informează că, în acest moment, traficul este restricţionat.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

bebelus_6kgO ploieşteancă de 28 de ani a născut o fetiţă care are greutatea unui copil de două luni. Copilul, cu o greutate de 6 kilograme, a venit pe lume prin operaţie de cezariană, la Maternitatea din Ploieşti, titrează Ediţia de Ploieşti a cotidianului Adevărul.

Ploieşteanca refuză să dea fetiţa spre adopţie. Femeia doreşte ca bebeluşul Izabela Cassandra să ajungă la centrul de plasament. În această situaţie, legea îi oferă în continuare toate drepturile părinteşti, iar mama, care se află la a şasea naştere, are posibilitatea, cel puţin în teorie, dacă demonstrează că şi-a îmbunătăţit condiţiile de trai, să-i ia înapoi pe copii.

Citește și opinia autorului pe această temă http://alexcalinoiu.ideilibere.ro/19073/cand-iti-dai-seama-ca-ai-facut-prea-mult-sex-neprotejat/

Integral pe http://www.adevarul.ro/locale/ploiesti

Foto: adevarul.ro

Actual

telefon_mobilÎn data de 20 noiembrie, N. Ioana s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Ploieşti şi a reclamat faptul că în timp ce se afla într-un autobuz, i-a fost sutras telefonul mobil de către persoane necunoscute.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că de fapt, reclamanta dăduse telefonul respectiv fratelui său, care l-a pierdut în cursul lunii iunie ac.

Întrucât telefonul era asigurat la o societate colaboratoare cu un operator de telefonie mobilă, reclamanta a sesizat furtul acestuia, ulterior primind de la societatea respectivă un alt telefon.

Având în vedere materialul probator administrat, faţă de N. Ioana a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii şi înşelăciune.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

cantarO patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că în Oborul Ploieşti, o vânzătoare care comercializează varză, înşeală cumpărătorii la măsurătoare.

După verificarea cântarului, poliţiştii au constatat că acesta avea clema de prindere în poziţia ,,asigurat”, indicând valori mai mari ale mărfurilor cumpărate.

Au fost identificaţi mai mulţi cumpărători înşelaţi în acest mod, motiv pentru care vânzătoarei i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune la măsurătoare.

Joomla SEF URLs by Artio