Actual

Actual

Luni 26 aprilie, un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti a depistat, în jurul orelor 10.00, un bărbat care a sustras mai multe componente metalice de la vagoanele CFR staţionate în zona Gării Ghighiu. Ioan S. de 42 ani din Ploieşti a atras atenţia jandarmilor în momentul în care se deplasa prin comuna Bărcăneşti cu un atelaj hipo în care avea încărcate componentele metalice sustrase.

Întrebat cu privire la provenienţa bunurilor transportate, bărbatul nu a fost în măsură să justifice în vreun fel dobândirea lor iar în urma verificărilor jandarmilor  s-a stabilit că bunurile au fost sustrase cu o zi înainte de la vagoanele CFR, iar la momentul depistării Ioan S. se îndrepta către un centru de colectare a fierului vechi pentru a le valorifica.

Prejudiciul, constând în peste 850 piese metalice a fost recuperat în totalitate, bărbatul fiind predat organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor. Celui în cauză i-au fost întocmite documente de constatare  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragere de componente ale căii ferate, de bunuri din vagoanele care sunt în compunerea unui tren aflat în circulaţie sau programat pentru circulaţie.

Actual

Postul de televiziune de business The Money Channel aniversează pe 1 mai patru ani de existenţă pe piaţa media din România. Momentul aniversar este marcat printr-o serie de ediţii speciale, imagini retrospective, documentare, analize şi dezbateri live despre evoluţia economiei şi mediului de afaceri românesc, materiale care se vor difuza în perioada 26 aprilie – 7 mai.

Pe parcursul celor zece zile, jurnaliştii The Money Channel şi invitaţii lor, analişti, antreprenori, experţi, politicieni şi lideri din business, vor face radiografia economiei României ultimilor patru ani, vor dezbate pe marginea aspectelor care ameninţă economia reală şi vor analiza reperele reale ale ieşirii din criză. Fiecare zi a săptămânii va aborda o anumită temă, va vorbi despre evoluţii, oameni, idei şi decizii care au contribuit sau contribuie la dezvoltarea economiei româneşti.

Astfel, temele săptămânii 26-30 aprilie sunt: antreprenoriatul, agricultura, investiţiile şi forţa de muncă, macroindicatorii RO în UE şi fondurile europene. În săptămâna 3 - 7 mai, temele abordate vor fi: piaţa valutară, piaţa de mărfuri, pieţe bursiere, pieţe pe val, pieţe sub val: auto, imobiliare, IT&C, şi finanţe personale.

De luni până vineri, între orele 20 şi 21, The Money Channel va difuza interviuri cu figuri reprezentative din mediul de afaceri românesc şi alte personalităţi, printre care: Radu Octavian, Dinu Patriciu, Dacian Cioloş, Camelia Şucu, Stere Farmache, Steven van Groeningen, Adrian Vasilescu, Lucian Croitoru şi Alderman Nick Anstee.

Astăzi, 26 aprilie, tema principală este antreprenoriatul. The Money Channel va prezenta în retrospectivă materiale cu cei mai importanţi antreprenori din România şi măsurile pe care aceştia le-au luat în această perioadă de criză. Vor fi difuzate interviuri, analize, studii de caz prezentate de-a lungul timpului în emisiunile Antreprenor şi materiale despre surse de finanţare pentru antreprenori. De asemenea, telespectatorii The Money Channel vor avea ocazia să urmărescă intervenţii live ale unor importanţi jucători din piaţă. Începând cu ora 20 se va difuza un interviu cu Octavian Radu.

Actual

Simona Pătruleasa, prezentatoarea ştirilor Kanal D din weekend de la 18:30, participă pentru prima dată la o expoziţie de  artă, la sfârşitul lunii aprilie, cu o lucrare personală de decoraţiuni interioare.
În data de 23 aprilie, de la ora 15:00, va avea loc deschiderea expoziţiei colective a Şcolii de Arte Bucureşti, la Casa Memorială Norocea din oraşul Curtea de Argeş, în cadrul căreia va avea expusă şi o lucrare realizată de Simona Pătruleasa.  Realizată numai din materiale naturale, lucrarea Simonei se numeşte “Trezvie”. „Este o lucrare la care am muncit mult, cam 2-3 şedinte de câte 5 ore fiecare, în care am pus foarte mult suflet, la fel ca în toate lucrările mele, de altfel“, declară Simona Pătruleasa.

Expoziţia se va desfăşura pe parcursul a două săptămâni. În cadrul acesteia vor fi prezentate aproximativ 30 de lucrări, toate realizate numai din materiale naturale de către elevii Şcolii de Arte din Bucureşti, Secţiunea decoraţiuni interioare.

Actual

Ploieşti, 21 aprilie 2010 - Compania Naţională Poşta Română lansează concursul de desen cu tema "Călătorie în lumea Poştei – Poşta din poveste", destinat tinerilor artişti cu vârsta maximă de 15 ani, împliniţi până la finele anului în curs.Desenele vor fi expediate până la 14 mai 2010, data poştei, la următoarea adresă:   Poşta Română, bulevardul Dacia nr. 140, 020065, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea "Pentru concursul de desen". Pentru ca lucrările să fie validate, participanţii vor scrie obligatoriu pe verso numele, prenumele, data naşterii, adresa şi numărul de telefon.

Vor fi acordate premii în bani, câte trei pentru fiecare din următoarele categorii de vârstă: până la 7 ani, 8-11 ani şi 12-15 ani. De asemenea, cei trei câştigători ai locului I vor mai avea posibilitatea, ca, împreună cu un însoţitor să petreacă, în perioada 5 - 12 iulie a.c., un sejur la mare, în staţiunea Eforie Sud, judeţul Constanţa sau la munte, în localitatea Agapia, judeţul Neamţ.

Regulamentul concursului poate fi consultat on-line, la adresa www.posta-romana.ro sau telefonic, apelând serviciul de relaţii cu clienţii INFOPOST, la numărul de telefon 021/9393.111.


Regulamentul concursului

Organizator

 • Concursul „Călătorie în lumea Poştei – Poşta din poveste” este organizat de către CN Poşta Română SA.

Participanţi

 • Vor putea trimite lucrări copiii cu vârsta maximă de 15 ani, împliniţi până la finele anului în curs.

Reguli de participare

 • Lucrările trebuie să aibă înscrise pe verso următoarele date ale autorului: nume, prenume, data naşterii, adresa poştală şi numărul de telefon;
 • Plicurile vor fi expediate pe adresa Bd. Dacia, nr. 140, sector 2, cod 020065, Bucureşti, până la data de 14 mai 2010, data poştei, cu menţiunea Pentru concursul de desen”;
 • Desenele trebuie sa fie originale si nu vor avea continut rasial sau jignitor;
 • Lucrările nu se returnează.

Jurizare si premii

 • Desenele vor fi analizate de o comisie de evaluare (Juriu) care va fi constituită din artişti plastici, profesori de desen, membrii ai Asociatiei D’arte Da Vinci şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale Poşta Română SA.
 • Numele câştigătorilor vor fi publicate pe site-ul www.posta-romana.ro după data de 1 iunie 2010.
 • Vor fi acordate nouă premii în bani pentru locurile  I, II, III  la următoarele categorii de vârstă: până la 7 ani, 8-11 ani, 12-15 ani. Valoarea totala a premiilor este de 3.000 lei.
 • Câştigătorii locurilor I vor primi câte un sejur pentru două persoane constând în şapte nopţi de cazare în spaţiile Poştei Române din Eforie Sud (jud. Constanţa) sau Agapia (jud. Neamţ), în perioada 5 - 12 iulie 2010. Nu se asigura masa si transport.

Premierea câştigătorilor

 • Festivitatea de premiere va fi organizată în cursul lunii iunie 2010.
Actual

BRD îşi continuă misiunea de a fi cea inovativă companie bancară din România. Ultima noutate de la BRD Societe Generale este generată de faptul că a devenit prima bancă din România care le oferă clienţilor posibilitatea de a-şi personaliza singuri cardul.Personalizare după dorinţa posesorului

O fotografie de familie, imagini din vacanţă, locuri, întâmplări şi persoane dragi, evenimente deosebite, iubita, soţia, soţul, copilul - toate imaginile noastre dragi, pot fi păstrate începând de azi, pe cardul BRD denumit “A la carte”. Numele produsului a fost special ales pentru a simboliza posibilitatea pe care clientul o are de a-şi personaliza propriul card aşa cum doreşte să fie prezent pe acest produs special. În primă fază, clientul va furniza băncii fotografia preferată salvată pe un suport de stocare, urmând ca în scurt timp BRD să lanseze un site web dedicat, prin intermediul căruia clienţii au la dispoziţie un simulator pentru a vedea cum vor arăta pe card fotografiile lor preferate.

Valabil VISA dar şi MasterCard

Cu utilizare internaţională, cardurile “A la carte” sunt echipate cu chip şi emise atât sub sigla VISA, cât şi sub cea a MasterCard oferind o accesibilitate internaţională.

Lansarea de la Ploieşti s-a dovedit inedită şi dacă dincolo de staff-ul BRD Ploieşti au mai participat o mulţime de jurnalişti, vedeta lansării a fost nimeni altul decât campionul mondial la box, Leonard Doroftei. Acesta a fost dealtminteri şi gazda – perfectă – a evenimentului deoarece locaţia a fost, desigur, Doroftei Pub.

Beneficiarii? Oricine doreşte…

Noul card bancar personalizat 100%, denumit „A la carte” beneficiază de toată gama funcţionalităţilor specifice unui card. Doritorii trebuie să ţină seama de faptul că fotografiile trebuie să respecte anumite exigenţe juridice referitoare la drepturile de autor şi la proprietatea intelectuală, utilizarea unor mărci înregistrate sau a unor imagini cu conotaţii religioase, politice, rasiste sau sexuale nefiind permisă de către BRD. După ce s-a efectuat solicitarea, în cel mult 10 zile – destinate mai ales verificării asupra dreptului de proprietate asupra imaginilor pe care dorim să le avem pe cardul “A la carte” - ne vom putea lăuda cu un card personalizat 100%, pe care avem imagini din viaţa noastră!

Actual

În sfârşit, s-au spus lucrurile pe nume în ceea ce priveşte starea turismului românescu. Reprezentanţii marii agenţii internaţionale de turism TUI au afirmat că România se află cu 7-8 ani în urma Bulgariei în ceea ce priveşte infrastructura şi serviciile turistice. Ministrul Elena Udrea a răspuns, vineri, acestor afirmaţii printr-o declaraţie dată agenţiei de ştiri Mediafax:

"Într-adevăr, privatizarea sectorului turistic în România s-a făcut prost, iar acum se văd consecinţele. În 2009, pentru prima dată, statul a sprijinit acest domeniu prin investiţii în infrastructura turistică şi sperăm că acţiunile noastre, care vor continua, să atragă şi investitori străini", a declarat ministrul Udrea.

Actual

Rammstein, Metallica, Manowar, Slayer, Alice in Chains, Megadeth şi Heaven and Hell concertează la Bucureşti în cadrul Sonisphere Festival, care se desfăşoară în perioada 25 - 27 iunie, la complexul Romexpo.

Conform site-ului agenţiei MEDIAFAX, programul festivalului este următorul:

 

25 iunie: Manowar, Volbeat

26 iunie: Metallica, Megadeth, Anthrax şi Heaven and Hell

27 iunie: Rammstein, Alice in Chains, Stone Sour şi Mastodon

Actual

Odată cu revenirea zăpezii, Primăria municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, a intervenit cu toate utilajele pentru a elimina, pe cât posibil, efectele ultimei ninsori. Pe arterele rutiere ale Ploieştiului s-a intervenit cu peste 40 de tone de material antiderapant şi aproximativ cinci tone de clorură de magneziu. Activitatea de deszăpezire a început la ora 4.00 şi se continuă şi în prezent, în urma ninsorii abundente căzute pe raza municipiului Ploieşti.

Începând cu orele 4, s-a intervenit cu material antiderapant, conform planului de deszăpezire, pe următoarele străzi: Bd. Bucureşti, Bd. Independenţei, Piaţa Victoriei, Bd. Republicii, podul de la Gara de Sud, pod Tătărani, pod Târgovişte, Pod Fero I, II, Ghe. Gr. Cantacuzino, Tudor Vladimirescu,  Torcători, Mărăşeşti, Domnişori, Cameliei, Raspsodiei, Mihai Bravu, Apelor, Şoseaua Nordului, Şos. Vestului, N. Bălcescu, Ştefan cel Mare, Ştefan Greceanu, Ştrandului, Ghe. Doja, Bobâlna, Malu Roşu, Elena Doamna, Andrei Mureşanu, Mărăşeşti, Domnişori, Rudului şi în Centrul Civic.

Actual

La congresul partidului, conservatorii au introdus în statut şi înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, special creată pentru primarul sectorului 4 Bucureşti, Cristian Popescu-Piedone. La Congresul PC s-a lansat şi noul imn al partidului. Piesa „Ca românul nu-i niciunul”, interpretată de Fuego este o combinaţie de manea cu un cântec de nuntă.

Despre Cristian Popescu zis şi Piedone se pot spune multe, una dintre bârfele toxice la adresa supraponderalului "incoruptibil" fiind legată de activitatea acestuia dinaintea alegerii sale în funcţia de primar al Sectorului 4. Gurile rele spun că, în afara rolului de inspector incoruptibil aflat în control pe la diferite unităţi, de la care presa nu lipsea, Piedone trăgea nişte chefuri monstru prin cârciumile conduse de patroni înfricoşaţi de puterea şi influenţa acestuia. Chefurile se ţineau până-n zori, iar la acestea Piedone se dădea în spectacol, participând la orgii bahice ce se lăsau, conform surselor noastre, inclusiv cu distrugerea mobilierului localelor.

Actual

Delegaţii la congresul extraordinar al PC l-au ales, duminică, pe Daniel Constantin, în funcţia de preşedinte al PC. Tânărul de numai 32 de ani a obţinut 975 de voturi din cele 1373 voturi valabil exprimate.
Contracandidatul lui Constantin, Petru Mărginean, a obţinut 398 de voturi.

Codrut Sereş a fost ales secretar general al PC. Delegaţii la congres i-au ales şi pe membrii Consiliului Naţional al partidului.

Actual

Cuplul monden care a creeat atâtea şi atâtea hohote de râs, adică celebrii Moni şi Iri, a ajuns într-o fază finală a aventurii sale, şi anume în faţa judecătorului pentru divorţ. Nenumăratele flirturi ale Monicăi Columbeanu nu au rămas fără reacţie, în cele din urmă, din partea soţului său miliardar, acest hotărând să bage actele pentru divorţ. Ştirea mondenă a zilei a fost furnizată, în premieră, de reporterii cotidianului bucureştean gratuit "ring".

Joomla SEF URLs by Artio