Actual

Actual

petrolulLa nivelul IPJ Prahova, sub coordonarea procurorului, se află în lucru două dosare de urmărire penală legate de incidentul de pe stadionul ploieştean Ilie Oană. Unul dintre dosare este cel legat de ultraj, tulburarea bunelor moravuri şi a ordinei şi liniştii publice privind suporterul petrolului care a intrat pe teren, dar şi plângerea lui Galamaz, jucătorul echipei Steaua Bucureşti, care a fost lovit de ploieştean. În acelaşi timp, s-au iniţiat, sub coordonarea procurorului, tot la nivelul IJP Prahova, cercetări privind modul ilegal prin care suporterii au procurat, introdus şi folosit materiale pirotehnice pe stadionul Ilie Oană.

Actual

toporIeri, în jurul orei 20.20, pe fondul unui conflict spontan şi a consumului de băuturi alcoolice, S. Aurel, din Berceni a fost lovit cu un topor în zona capului de către C. Ion, consătean cu el. În urma loviturii, S. Aurel a suferit leziuni ce au necesitat transportarea lui  la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Concluzia medicilior a fost că viaţa nu i-a fost pusă în pericol, după primirea îngrijirilor medicale el nerămânând internat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire .

Actual

cutitLa data de 7 noiembrie, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Vălenii de Munte au fost sesizaţi prin intermediul “112”, cu privire la faptul că un bărbat din Ceraşu a fost înjunghiat cu un cuţit de către C. Viorel, din localitate. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a stabilit că în curtea unde a avut loc incidentul, la momentul producerii acestuia se aflau proprietarul şi C. Viorel, care venise să vadă un mânz. La un moment dat, în curte a venit şi partea vătămată, între el şi C. Viorel având loc discuţii contradictorii.

Proprietarul a intrat pentru câteva minute în locuinţă, iar la ieşire a observat că partea vătămată sângera şi acuza faptul că C. Viorel l-a înjunghiat cu un cuţit.

După incident, C. Viorel a fugit, nefiind găsit, deşi a fost căutat de poliţişti atât la domiciliu, cât şi în alte locuri pe care le frecventează.

Partea vătămată a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale fiind necesară intervenţia chirurgicală.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Secţiei de Poliţiei Rurală Nr. 12 Vălenii de Munte pentru depistarea suspectului şi luarea măsurilor legale.

Actual

conducta_apaLa data de 7 noiembrie, în jurul orei 12.20, o patrulă mixtă de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Vălenii de Munte a surprins în flagrant doi bărbaţi care încercau să taie o conductă metalică aparţinând unei societăţi de furnizare a apei.

Pentru tăierea conductei, cei doi suspecţi foloseau un aparat de sudură autogen şi o butelie cu gaz, bunuri care au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor doi le-a fost întocmit dosar penal sub aspectul tentativei la infracţiunea de furt calificat.

Actual

luca_vantuMandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Sorin Ovidiu Vântu și Liviu Luca. Cei doi sunt cercetați pentru delapidare și spălare de bani în dosarul falimentării societății Petromservice.
Procurorii ar fi mers pe teza faptului că prejudiciul este unul extrem de mare, peste 80 de milioane de euro. Surse apropiate Parchetului de pe lângă ICCJ spun că în luarea deciziei de prelungire a reținerii la 29 de zile, instanța ar fi luat în considerare două aspecte - presiunea mediatică asupra cazului, în care, o eventuală cercetare în stare de libertate ar fi creat o imagine extrem de negativă asupra magistraților în ochii opiniei publice și influența pe care cei doi, prin relațiile personale, o puteau exercita în dosar, dacă ar fi rămas în libertate.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) care au cerut arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Mihai Sorin, Ioan Bohlţeanu, Gheorghe Şupeală, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Daniela Braşoveanu, Ioan Bohâlţeanu şi a lui Zizi Anagnostopol.

În afara lui SOV, tuturor celorlalţi nouă acuzaţi li s-au pus cătuşele şi urmează să fie transportaţi la Poliţia Capitalei, unde vor rămâne pentru următoarele 29 zile.
Actual

imigrari_pasaportPoliţiştii din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Prahova au organizat în data de 2 noiembrie 2011 în Ploieşti o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, ocazie cu care au fost depistaţi cu şedere ilegală o cetăţeană din Ucraina,  M.I. în vârstă de 22 ani şi un cetăţean din Turcia, T.D. în vârstă de 49 ani .

Persoanele în cauză au intrat în România în baza unor vize de vizită iar la expirarea acestora nu au întreprins nici un demers pentru a părăsi teritoriul României. Având in vedere cele constatate, cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare cu suma de 400 lei şi le-a fost emisă  decizie de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească Romania în termen de 15 zile, conform O.U.G. 194 / 2002, republicată.

Important pentru cetăţenii Uniunii Europene care locuiesc în Prahova / Mergeţi la Serviciul de Imigrări pentru actualizarea documentelor de şedere. Mai jos, datele de contact unde vă puteţi interesa pentru preschimbarea documentelor

Modificările aduse regimului juridic aplicabil cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Euopene şi ale Spaţiului Economic European pe teritoriul României prin Legea nr. 80/2011  prevăd introducerea termenelor de valabilitate pentru certificatele de înregistrare şi cărţile de rezidenţă permanentă emise anterior datei de 06 iunie 2011.

Astfel, potrivit prevederilor art. II alin. (1) din Legea nr. 80/2011, certificatele de înregistrare şi cărţile de rezidenţă permanentă emise cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European, în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 102/2005, până la data intrării în vigoare a actului normativ mai sus menţionat, au valabilitatea de 5, respectiv 10 ani de la data emiterii.

Drept urmare, pentru respectarea prevederilor art. II alin. (2) din Legea nr. 80/2011 aveţi obligaţia să vă prezentaţi la serviciul nostru in vederea preschimbării documentului.

Vizitaţi site-ul public la adresa : www. ori.mai.gov.ro  sau sunaţi la tel. 0244 – 302390 şi tel/fax 0244 – 596224.

Actual

sebastian-ghitaSebastian Ghiţă îl acuză pe Sorin Ovidiu Vântu că a plătit „direct” foşti şefi de servicii secrete şi foşti preşedinţi ai României.

„Chestiunile pe care le-am văzut un an de zile în actele Realitatea Media SA arată că Vântu a plătit direct foşti şefi de servicii secrete, foşti preşedinţi ai României şi nenumăraţi analişti şi jurnalişti care au manipulat opinia publică”, a declarat Ghiţă pentru portalul de ştiri Hotnews.ro.

„Toate temerile mele exprimate în acest an s-au adeverit. Realitatea Media SA a fost construită şi exploatată ca unealtă de cel mai mare grup mafiot din România - grupul Luca, Vântu şi locotenenţii lor. Banii au provenit din trei surse: FNI, Petrom şi Petrom Service şi returnările ilegale de TVA.

Realitatea Media a funcţionat ca un instrument al mafiei gulerelor albe, care să permită şantajarea şi escrocarea politicienilor, a oamenilor de afaceri şi a opiniei publice. Chestiunile pe care le-am văzut un an de zile în actele Realitatea Media SA arată că Vântu a plătit direct foşti şefi de servicii secrete, foşti preşedinţi ai României şi nenumăraţi analişti şi jurnalişti care au manipulat opinia publică", a spus Ghiţă, citat de Hotnews.ro.

Istoria conflictului Ghiţă-Vântu / Lupta pe televiziuni

Asesoft, societatea fondată de Sebastian Ghiţă, a fost implicată, printr-un contract de management, în finanţarea Realitatea Media, în urma unui aranjament semnat cu fostul proprietar al postului, Sorin Ovidiu Vântu. Asocierea a fost una plină de peripeţii, ajungându-se la plângeri penale şi acuze de ameninţare şi furt.

Sorin Ovidiu Vântu a înstrăinat majoritatea acţiunilor societăţii de televiziune omului de afaceri Elan Schwartzenberg, care, prin administratorul care supervizează administrarea reorganizării juridice declanşate la Realitatea Media, a reziliat contractul cu Asesoft, firma lui Ghiţă.

Tot conflictul a culminat cu întreruperea emisiei postului care îşi avea sediul oficial în Casa Presei, echipa de jurnalişti scindându-se între cele două grupări, Elan Schwartzenberg şi Sebastian Ghiţă.

În acest moment, Realitatea transmite din noile studiouri închiriate de Elan, cu echipa de jurnalişti şi tehnicieni care au ales să se alăture brandului, în timp ce Sebastian Ghiţă a lansat o televiziune de ştiri concurentă, RTV, cu o altă parte din vechea echipă a Realităţii.

În prezent, există mai multe acţiuni în instanţă, omul de afaceri ploieştean, Sebastian Ghiţă, dorind să recupereze prejudiciul cauzat de ruperea contractului de management dintre Asesoft şi Realitatea Media, după ce societatea ploieşteană a investit o sumă importantă de bani în salarii şi echipamentele Realitatea TV, pe durata contractului de management dintre cele două societăţi.

De asemenea, au existat acuze că, de fapt, alături de Elan Schwartzenberg ar sta tot vechiul acţionar al Realităţii, Sorin Ovidiu Vântu, după ce presa a scris că jurnalişti importanţi au fost sunaţi, personal, de SOV, pentru a se angaja la Realitatea lui Elan.

Sursa: hotnews.ro

Actual

politie-rutieraŞoferi beţi, fără carnet sau cu permisul suspendat – asta au descoperit poliţiştii de la Rutieră în ultimele zile de patrulare prin judeţ.

Pe D.J. 101 P, în comuna Filipeştii de Târg, a fost oprit pentru control un autoturism condus de G. Florin.

Verificările efectuate de poliţişti au arătat că G. Florin nu poseda permis de conducere, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal.

Pe raza oraşului Boldeşti Scăeni, pe D.J. 232, a fost depistat I. Daniel, de 20 ani, care conducea un autoturism, deşi nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

Tânărului i-a fost întocmit dosar penal.

O patrulă din cadrul Poliţiei Comunale Valea Doftanei a oprit în trafic un autoturism ce se deplasa pe D.J. 102 I.

Conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aer expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform prevederilor legislaţiei rutiere.

În ziua de 5.11.2011, ora 15.21, pe strada  Gheorghe Doja din Ploieşti a fost oprit pentru control un autoturism condus de P. Marian, de 46 de ani, din comuna  Bălţeşti.

Verificările efectuate au arătat că acesta avea  permisul de conducere suspendat, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal.

În ziua de 5.11.2011, pe strada Mihai Bravu din Ploieşti s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Unul dintre conducătorii auto implicaţi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul testării fiind 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Pe strada Ion Creanga din Ploieşti, a fost depistat D. Mihai, care conducea un autoturism deşi avea permisul de conducere reţinut.  Conducătorul auto este cercetat penal.

T. Viorel a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 101 G în comuna Brazi. El se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu apartul etilotest fiind de 0,44 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, conducătorul auto fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice necesrae stabilirii alcoolemiei.În ziua de 6.11.2011, D. Vasile a fost depistat în trafic, conducând un autoturism pe Bulevardul Republicii din Ploieşti. Întrucat emana halena alcoolică, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,42 mg./l alcool pur în aerul expirat.

P. Adrian a fost depistat la data de 5.11.2011, în timp ce conducea un autoturism pe raza oraşului Mizil, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0,92 MG/L alcool pur în aerul expirat.

Şi lui i-a fost întocmit dosar penal.Lucrătorii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurala Ceptura au fost sesizaţi telefonic de către C. Viorel despre faptul că în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 102 K a fost implicat intr-un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

Conducătorii auto împlicaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83mg/l în cazul unui dintre ei.

Acesta este cercetat penal.

În data de 05.11.2011, pe raza oraşului Băicoi, a fost oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Unirii din localitate.

Cercetările au arătat că G. Rupert, conducătorul auto, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, sens în care i-a fost întocmit dosar penal.

Actual

pumnDuminică, în jurul orei 07.40, Dispeceratul Poliţiei Municipiului Ploieşti a fost sesizat despre faptul că în oborul din localitate are loc un conflict în care sunt implicate mai multe persoane.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă mixtă de siguranţă publică din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie, care a aplanat conflictul şi a condus la sediu persoanele implicate.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit că B. Constantin şi N. Liviu au folosit acte de violenţă faţă de C. Mihăiţă şi C. Ion, fapt pentru care cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, totodată fiindu-le întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Actual

copilDin cercetări a rezultat că în ziua de 05 noiembrie, profitând de neatenţia părinţilor, copilul a îngurgitat accidental dintr-un bidon, o gură de lichid pentru spălarea parbrizului.

Copilul a fost transportat la spital, unde a rămas internat pentru supraveghere, fiind în afara oricărui pericol.

Actual

politia-echipaj-autoŞi acest sfârşit de săptămână a fost unul plin pentru poliţiştii prahoveni care, pe lângă acţiunile punctuale organizate, au întreprins şi activităţi de creştere a siguranţei publice, de prevenire şi combatere a cauzelor generatoare de evenimente rutiere, în aceste activităţi fiind angrenate forţe suplimentare.

Acţiunile au vizat cu precădere zonele în care se organizează târguri săptămânale sau sunt pretabile la comiterea de fapte antisociale.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1.895 sancţiuni contravenţionale. Totodată, a fost constatată săvârşirea a 20 infracţiuni, 11 din ele fiind constatate în flagrant.

Ca de obicei, principalele abateri au fost constatate în domeniul rutier, în acest sens fiind aplicate 1.682 de sancţiuni contravenţionale. Totodată au fost reţinute 52 de permise de conducere şi 16 de certificate de înmatriculare auto.

Joomla SEF URLs by Artio