Actual

Actual

aparat_ekgCentrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap din comuna Puchenii Mari va primi joi, 17 noiembrie 2011, o donaţie de aparatură medicală, oferită de o clinică din Germania.

Potrivit unui comunicat de presă remis, astăzi, de PSD Prahova, donaţia are loc în urma demersurilor iniţiate de preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, Mircea Cosma.

Donaţia constă într-un ecograf portabil multifuncţional, un aparat EKG portabil, însoţit de o bicicletă ergonomică ce monitorizează funcţiile inimii la efort, oxigenatoare portabile – patru aparate ce vor fi utilizate pentru oxigenoterapie la patul bolnavului.

Potrivit aceluiași comunicat de presă, donaţia face parte din programul lansat de PSD Prahova, pentru dotarea mai multor unităţi medicale şi de asistenţă socială din judeţ.

Actual

nou-nascutIeri, 15 noiembrie, în jurul orei 9.50, o pacientă internată într-o unitate spitalicească din Ploieşti, a reclamat la serviciul telefonic de urgenţă “112” faptul că personalul medical ar fi produs copilului său nou născut leziuni, cu ocazia depunerii în incubator.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale care a stabilit din primele cercetări că nou născutul fusese introdus de medici în incubator, pentru că prezenta unele afecţiuni care impuneau acest lucru.

Întrucât nu a înţeles explicaţiile personalului medical cu privire la tratamentul administrat şi a observat anumite zone iritate pe corpul copilului, femeia a crezut că a fost ars în incubator, şi a încercat să-l ia împreună cu aceasta în salon pentru a-l îngriji personal. Deşi a devenit recalcitrantă cu personalul medical, femeia a fost împiedicată totuşi să ia copilul din incubator.

Un medic legist a examinat nou născutului şi a concluzionat faptul că acesta prezintă mai multe congestii tegumentare specifice noilor născuţi şi nu prezintă leziuni traumatice pe cap, corp sau membre. Referitor la tratamentul aplicat, medicul legist a precizat că este justificat de starea generală a copilului.

În prezent, reclamanta se află sub tratament, iar faţă de noul născut se continuă procedurile medicale specifice.

Cercetările sunt continuate în vederea lămuririi situaţiei de fapt, urmând a se dispune măsurile procedurale care se impun.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

accidentUn bărbat a fost lovit de o ambulanţă în zona trecerii de pietoni din zona 8 Martie, de pe Bulevardul Republicii, din Ploieşti.

În urmă cu câteva momente, serviciul de comunicare al Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a trimis un mesaj în care anunţă accidentul petrecut cu puţin timp în urmă. Revenim cu amănunte.

Actual

dan_puricBucureşti. Dan Puric a lansat o nouă carte, aseară, la Teatrul de pe Lipscani. „Fii demn!” este intitulat noul volum lansat de binecunoscutul actor şi regizor. După „Omul frumos“ şi „Cine suntem“, Dan Puric ne surprinde cu “o nouă călătorie” în perimetrul demnităţii.

Structurată în şase capitole, cartea lui Dan Puric, scrisă la persoana întâi, este confesiunea unui om care se bucură de fiecare răsărit de soare şi care, cu sensibilitate dar şi cu luciditate, redescoperă, pentru sine dar şi pentru noi, reperele necesare oricărui român: mama, pământul şi martirii neamului. Cu o scriitură simplă dublată de umor şi ironie, autorul cărţii “Fii demn!” reconstruieşte prin prisma unui demers personal o lume ce se caută pe sine dar care, în esenţa ei, nu ţi-a pierdut simţul valorii şi credinţa.

Sursa: libertatea.ro

Actual

Laura-Codrua-KovesiProcurorul general al României cere CSM să analizeze afirmaţiile lui Sorin Ovidiu Vîntu făcute în faţa instanţei, care ar reprezenta manifestări care exced cadrului constituţional şi procesual privind dreptul la apărare, libertatea de expresie şi limitele acesteia, titrează portalul adevarul.ro.

Sorin Ovidiu Vântu i-a jignit în faţa judecătorilor pe procurorii Parchetului General care instrumentează dosarul falimentării societăţii Petromservice.
„Ofiţerii acoperiţi de la Parchet, discută cu colegii lor de la Tribunal şi-mi dau mandat în cinci minute. La Curtea de Apel ofiţerii acoperiţi sunt din doi în doi, din trei în trei. Dacă mă duc al arest ştiu de ce şi voi lua justiţia în propriile mâini”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.

"Vă solicităm să analizaţi situaţia constată în legătură cu apariţia în mass-media a unor afirmaţii denigratoare şi care aduc grave încălcări ale dreptului la imagine a magistraţilor, cu consecinţa afectării independenţei întregului sistem judiciar", se arată în sesizarea transmisă de procurorul general al României, Codruţa Kovesi, preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Horaţius Dumbravă

Procurorul general arată că mass-media - agenţiile de presă, presa on-line, inclusiv posturile de televiziune - au prezentat declaraţiile lui SOV din faţa instanţei care, ieri a judecat recursul împotriva arestării preventive, în dosarul având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi spălare a banilor.

„Având în vedere conţinutul afirmaţiilor făcute în contextul menţionat facem următoarele precizări: Limbajul folosit … «dacă nu voi eliberat în această seară voi lua justiţia în propriile mâini…procurori rău intenţionaţi sau idioţi…» reprezintă manifestări care exced cadrului constituţional şi procesual privind exercitarea dreptului la apărare, dar şi celui privind libertatea de expresie şi limitele acesteia", subliniază şeful Ministerului Public.

Sursa: adevarul.ro

Actual

catuse01Poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi ieri cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în incinta bisericii unui cult religios din Ploieşti, iar din interior au sustras mai multe bunuri.

Echipa de cercetare care s-a deplasat la faţa locului a stabilit din primele cercetări că dintr-o cameră situată la demisolul bisericii a fost sustras un laptop, o cameră web, un dispozitiv electronic extern de stocare a informaţiilor, mai multe cabluri electrice, un telefon mobil şi mai multe documente. Totodată, suspecţii au distrus trei cutii ale milei din care au sustras suma de aproximativ 200 lei.

În urma cercetărilor, şi în cooperare cu poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Braşov, în municipiul Braşov a fost depistat un bărbat, asupra căruia au fost găsite mai multe bunuri care puteau proveni din furtul reclamat.

O echipă de poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti s-a deplasat la Braşov pentru a prelua suspectul, asupra lui fiind găsite bunurile sustrase din incinta bisericii.

B. Jozsef, din comuna Atid, judeţul Harghita a recunoscut fapta comisă, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Actual

sebastian_ghita_asesoftDailybusiness.ro scrie că performanţele scăzute din perspectiva atragerii de publicitate la RTV se datorează, în mare măsură, factorilor temporali: bugetele de publicitate se alocă la începutul fiecărui an, televiziunea patronată de Sebastian Ghiţă, RTV, apărând de-abia în luna octombrie a lui 2011.

Nefiind pe grila de contracte a marilor publicitari din România, RTV îşi promovează spaţiul publicitar, deocamdată, printr-un sistem propriu, cu echipa de angajaţi din propria structură, potrivit declaraţiilor omului de afaceri ploieştean.

Televiziunea beneficiază de reclama unui retailer de electronice şi electrocasnice din România – Flanco, a unui producător de vinuri, ambele firme apropiate de Asesoft, compania fondată de patronul RTV.

De fapt, Asesoft Distribution, companie din grupul de firme controlat de Sebastian Ghiţă, a devenit, începând de anul trecut, acţionar majoritar al Flanco.

Sursa: dailybusiness.ro

Actual

penitenciar_targsorÎn data de 14 noiembrie 2011, la Penitenciarul Târgşor, într-un cadru restrâns, s-a desfăşurat ceremonia botezului a cinci bebeluşi, aceştia fiind însoţiţi de mamele lor, persoane private de libertate aflate în custodia penitenciarului.

Naşii bebeluşilor, membrii ai personalului unităţii, s-au preocupat ca această activitate de suflet să se desfăşoare respectând obiceiurile şi tradiţiile specifice sfintei taine.

În perspectiva acestui moment deosebit, preotul capelan a desfăşurat şedinţe de consiliere spirituală cu mamele bebeluşilor, prin care le-a împărtăşit importanţa celor trei sfinte taine de iniţiere: botez, ungerea cu sfântul şi marele mir şi împărtăşania, dar şi responsabilitatea care le revine odată cu intrarea fiilor lor în rândul membrilor Bisericii Ortodoxe Române.

La ceremonia botezului, slujbă susţinută de preotul capelan al unităţii împreună cu preotul protoereu Costică Dumitru, au participat membrii ai personalului, persoane private de libertate şi reprezentanţi ai familiilor bebeluşilor.

Prin această acţiune spirituală, cu impact atât pentru membrii personalului, cât şi pentru persoanele private de libertate, s-a dorit evidenţierea importanţei responsabilităţii morale şi educaţiei pentru familie, tuturor mamelor aflate în custodia penitenciarului, se afirmă într-un comunicat remis presei de către biroul de comunicare al Penitenciarului Târgşor.

Actual

Fidel_castrohttp://ignatsebastian.wordpress.com/   În 1940, un băieţel de numai 12 ani domiciliat în Cuba îi scria preşedintelui american Franklin Roosevelt, cerându-i, într-o engleză stricată, 10 dolari. Acel băieţel era nimeni altul decât Fidel Castro. Scrisoarea către preşedinte a fost păstrată în Arhivele Naţionale de Stat ale SUA, fiind publicată de BBC News.

Santiago de Cuba, 6 Noiembrie 1940

Domnului Franklin Roosevelt, preşedintele Statelor Unite


Bunul meu prieten Roosevelt, nu ştiu bine engleza (I don’t know very english), dar ştiu cât să-ţi scriu. Îmi place să ascult la radio şi sunt foarte fericit pentru că am auzit la el că vei fi preşedinte pentru o nouă perioadă. Am 12 ani, sunt doar un băieţel, dar gândesc foarte mult (sic!), dar nu cred că îi scriu preşedintelui Statelor Unite (…).

Dacă ai vrea să îmi dai o bancnotă verde de zece dolari americani, mi-aş dori să am una dintre acestea.

Adresa mea este :

Sr. Fidel Castro,

Colegio de Dolores, Santiago de Cuba, (indescifrabil) Cuba

Nu prea ştiu engleză, dar ştiu spaniolă, şi presupun că tu nu ştii spaniolă dar ştii engleză, pentru că tu eşti american, iar eu nu sunt american.castroletter1 (indescifrabil)castroletter2_2

Actual

pumnÎn data de 13 noiembrie 2011, în timp ce se afla în faţa unui bar din satul Zalhanaua, P. Sergiu, l-a lovit cu palma în zona feţei pe N. Ionuţ, după care i-a smuls acestuia geaca pe care o avea asupra sa, controlându-l totodată în buzunare, cu intenţia de a-l deposeda de telefonul mobil.

Suspectul şi-a motivat fapta declarând că partea vătămata are de restituit suma de 50 lei unei alte persoane, el fiind garantul acestei sume.

P. Sergiu a fost reţinut pentru o perioada de 24 ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Actual

  1. evaziune_fiscalaOfiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor cercetează penal administratora unei societăţi comerciale din Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
  2. Aceasta a înregistrat întârzieri mai mari de 30 zile, privind plata impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă, în sumă totală de 12.600 lei, aferente perioadei ianuarie 2008 – ianuarie 2009.

Mai multe unităţi de alimentaţie publică de pe Valea Prahovei au fost controlate de lucrătorii Biroului 3.

  1. Astfel, a fost constatat faptul că în incinta unui bar din Comarnic era difuzată muzică în regim ambiental, fără a deţine acordul titularilor de drepturi.

Totodată, în incinta barului au fost identificate 50 C.D.-uri ce prezentau caracteristicile unor produse contrafăcute (lipsă hologramă), ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cu ocazia verificărilor au fost identificate diferenţe între evidenţele contabile şi evidenţele proprii ale vânzătorilor consemnate în două caiete, fapt pentru care acestea au fost ridicate pentru continuarea verificărilor.

Administratorului societăţii i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de difuzare de muzică ambientală fără acordul titularilor de drepturi, în scop comercial de pe produse contrafăcute, iar în funcţie de rezultatul verificărilor financiar contabile, se va întocmi dosar penal şi pentru înregistrarea necorespunzătoare a veniturilor obţinute.Într-o pensiune turistică din Buşteni, poliţiştii au constatat că agentul economic nu deţinea autorizaţii pentru comunicare publică de opere T.V. , iar administratorul societăţii nu a evidenţiat veniturile obţinute, unitatea nefiind dotată cu aparat de marcat fiscalizat.

Pentru neregulile constatate, acestuia i-a fost întocmit dosar penal.Ofiţerii Biroului 3 au început urmărirea penală împotriva mai multor administratori de societăţi comerciale:

Un câmpinean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de continuare a activităţii după dispunerea sistării activităţii de spălătorie auto de către comisarii Gărzii de Mediu. În calitate de administrator al unei societăţi comerciale care deţine o spălătorie auto, el a continuat activitatea specifică obiectului de activitate după dispunerea încetării activităţii de către Garda de Mediu. Măsura fusese luată  pentru lipsa autorizaţiei de mediu.

Un alt câmpinean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. În cursul anului 2008, el a comandat şi primit materiale de construcţii de la o societate comercială, din Câmpina, înşelând reprezentanţii acestei societăţi cu privire la beneficiarul real al materialelor. Prejudiciul creat este în cuantum de 16.300 lei.

S. Florin, din Bucureşti, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere şi nevărsare la bugetul consolidat al statului de impozite şi taxe cu reţinere la sursă.

Cel în cauză a reţinut şi nu a vărsat la bugetul de stat contribuţiile având caracter de stopaj la sursă aferente perioadei 2010 – 2011, în cuantum de 22.550 lei.

La fel a procedat şi Z. Constantin, care a reţinut şi nu a vărsat la bugetul de stat contribuţiile având caracter de stopaj la sursă aferente perioadei 2009 –2011, în cuantum de 17.368 lei.

M. Mirela, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi complicitate la înşelăciune. Cea în cauză a determinat o femeie să întocmească în fals o adeverinţă de venit în vederea obţinerii unui credit bancar. În baza adeverinţei menţionate a fost încheiat un contract de credit în valoare de 10.000 lei.

Joomla SEF URLs by Artio