Parchetul General a a anunțat, luni, printr-un comunicat oficial, pentru ce infracțiuni sunt anchetați, mai nou, fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și fostul procuror al DNA Ploiești, Mircea Negulescu. În aceeași cauză, PÎCCJ a anunțat că extinde urmărirea penală și față de alți trei procurori și trei ofițeri de poliție judiciară.

" Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, prin ordonanța din 9.01.2019, au dispus extinderea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații:

NEGULESCU MIRCEA, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat,folosirea abuzivă a funcției în scop sexual,complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justiției,trafic de influență, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată;

ONEA LUCIAN GABRIEL pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals,divulgarea informațiilor secrete de stat, abuz în serviciu,instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată", a anunțat, luni, Parchetul General.

Luni, procurorul Adina Florea a mers ala CSM unde, potrivit informațiilor pe surse, urmează să solicite aviz pentru arestarea celor doi magistrați (VEZI DETALII).

Tot astăzi, deputatul PSD Andreea Cosma a depus o nouă plângere penală, pe numele a cinci anchetatori de la DNA Ploieşti (VEZI DETALII).

La finalul lunii iulie, procurorii PÎCCJ au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Lucian Onea,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. Tot atunci, anchetatorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Mircea Negulescu,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Suplimentar, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat, luni, că "în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de alți trei procurori și trei ofițeri de poliție judiciară. Faptele cercetate vizează modul în care cei doi inculpați și cei șase suspecți au efectuat acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea lor, existând suspiciunea constituirii unui grup infracțional organizat care ar fi acționat coordonat, în scopul comiterii infracțiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual și uz de fals".

Începerea urmăririi penale in personam și  punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă  etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Joomla SEF URLs by Artio