Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie va cere arestarea procurorului Lucian Onea, fostul șef al DNA Ploiești, și Mircea Negulescu, fost procuror în aceeași unitate de parchet, au dezvăluit surse judiciare citate de presă centrală.

 

Cea care va solicita avizul pentru arestare este Adina Florea, candidatul propus de ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a prelua conducerea DNA, respins de două ori până acum de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit surselor judiciare citate de stiripesurse.ro, Adina Florea ar urma să solicite luni, 14 ianuarie, încuviinţarea CSM pentru măsura preventivă.

Mai mulți procurori și ofițeri de poliție judiciară de la DNA Ploiești sunt acuzați de Adina Florea, candidat la șefia DNA, în prezent procuror șef adjunct la Secția de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție, de grup infracțional organizat.

"Constituire a unui grup infracțional organizat (..) întrucât în perioada 2013-2016 procurorii și ofițerii de poliţie judiciară Negulescu Mircea, Onea Lucian Gabriel, Deaconu, Giluela, Răileanu Elena Cerasela, Savu Alfred Virgiliu, Iordache Mihai Iuliano, Florea Gabriela au inițiat ( procurorii Negulescu Mircea, Onea Lucian și ofiţerul de poliţie judiciară Iordache Mihai), un grup structurat la care au aderat procurorii Deaconu Giluela, Răileanu Elena Cerasela, Savu Alfred și ofițerul de poliţie judiciară Florea Gabriela şi care au acţionat, în mod coordonat, în scopul comiterii infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual şi uz de fals, în dauna mai multor persoane cărora le-au atribuit calitatea de subiecţi procesuali principali cu încălcarea drepturilor şi libertăţilor acestora, au dispus şi au propus luarea măsurilor preventive privative de libertate, au dispus trimiterea în judecata a acestora cunoscând că sunt nevinovate, au indus în eroare organele judiciare prin ticluirea şi producerea de probe nereale, inclusiv prin contrafacerea unor înscrisuri", explică procurorul acuzația, în procesul verbal de cercetare citat de stiripesurse.ro.

Adina Florea susține, potrivit documentului citat de sursa amintită, că s-ar fi încercat obținerea de declarații cu privire la Victor Ponta, Sebastian Ghiță, Liviu Dragnea, Daniel Savu, Liviu Tudose, Andrei Volosevici și Iulian Bădescu.

Mircea Negulescu a avut, luni, la un post central de televiziune, o primă reacție față de informația potrivit căreia se va cere arestarea sa. „Nu are decât să meargă unde vrea cu cererea ei. Rămâne să vedem dacă e temeinică, voi contesta. O să vedem care va fi procedura, dacă ne rețin, dacă ne duc la mandat. Așa îmi e dat, să trec și prin asta”, a spus Mircea Negulescu, conform stiripesurse.ro.

Joomla SEF URLs by Artio