tribunalul_prahova_8Sute de pensionari militari din Prahova  contestă deciziile prin care pensiile le-au fost recalculate şi reduse considerabil.  O sută de foşti angajaţi ai MApN au completat deja dosarele, iar joi, reprezentanţii legali ai pensionarilor au depus documentele la registratura Tribunalului Prahova. Dosarele de chemare în judecată le-au fost însă restituite, întrucât nu erau semnate de reprezentanţii casei de avocatură.

Pensionarii militari prahoveni  sunt reprezentaţi de  o casă de avocatură din Bucureşti. Joi la orele prânzului, un consilier juridic a adus, la Tribunalul Prahova, o sută de dosare ale militarilor pensionari care vor să conteste în instanţă deciziile de recalculare a pensiilor.

Este vorba despre întâmpinări individuale, în care reclamanţii cer anularea deciziilor emise în luna decembrie, prin care pensiile au fost reduse în urma recalculării şi solicită revenirea la deciziile iniţiale de pensionare, dar şi obligarea caselor de pensii care au emis decizii de recalculare de a plăti diferenţa dintre pensia iniţială şi cea recalculată. Nu în ultimul rând reclamanţii cer cheltuieli de judecată.

Cele o sută de dosare au fost depuse la registratura Tribunalului Prahova, însă ele au fost restituite deponenţilor, pentru că nu purtau semnătura casei de avocatură. Dosarele vor fi depuse din nou luni, alături de alte 160, urmând ca în total luni la Tribunalul Prahova să fie depuse 260 de dosare.

Între timp, alţi pensionari militari, foşti angajaţi ai MAI, MApN şi SRI pregătesc dosare de chemare în judecată. Până la sfârşitul acestei luni, filiala din Ploieşti a sindicatului care le reprezintă pe cadrele militare disponibilizate în retragere şi în rezervă va depune alte 300 de dosare prin care se contestă recalcularea pensiilor militarilor în rezervă. În plus, sindicatul militarilor care activează în Câmpina va depune, la rândul său, alte 140 de dosare prin care se contestă recalcularea pensiilor.

Daciana ILIE

Joomla SEF URLs by Artio