Aproape 70 de percheziții au avut loc în București și în județele Prahova, Călărași, Ilfov și Ialomița, în cadrul unei anchete privind comercializarea ilegală de tutun.

 

Cele 69 de percheziții derulate, marți, de polițiștii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea direcției de profil din cadrul I.G.P.R. și conducerea procurorilor de caz, au vizat locuințele unor persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, depozite şi oficii poştale utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

"O grupare infracțională formată din cetățeni bulgari și români s-ar fi specializat în introducea în mod frecvent, în România, a unor cantități semnificative de tutun și frunze de tutun, în baza unor documente de însoțire a mărfii, conform cărora se simulează documentar livrarea intracomunitară către societăți comerciale din Polonia. În realitate, tutunul nu ar fi părăsit România, acesta fiind descărcat la diferite locații de pe teritoriul țării, de unde ar fi transportat spre locul de prelucrare. Tutunul frunze astfel pătruns în România, transportat şi prelucrat, în locații clandestine, ar fi fost comercializat ulterior, folosindu-se, de regulă, un serviciu de curierat. Tutunul mărunțit ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile specializate în comerțul electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare, folosind numere de telefon ale unor cartele PrePay, pentru a face dificilă identificarea sa", a anunțat Inspectoratul General al Poliției Române.

Sursa citată menționează că activitățile s-au desfășurat în patru dosare penale instrumentate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița. La acțiunea de amploare de marți au participat polițiști de la I.G.P.R.–Direcția de Investigare a Criminalității Economice, Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, inspectoratele de poliție județene Călărași, Prahova, Ialomița, Ilfov, Giurgiu,  Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Secția Regională de Poliție Transporturi București, dar și polițiști de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Direcția de Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere, funcționari vamali din cadrul Direcției Generale a Vămilor, inclusiv cu 2 echipaje mobile canine, inspectori de muncă din cadrul I.T.M. București și I.T.M. Ialomița, respectiv echipaje din partea Serviciului Rutier Călărași, pentru monitorizarea căilor de acces rutier ale localității Fundeni.

Imagini din timpul descinderilor au fost publicate AICI.

Joomla SEF URLs by Artio