Doi elevi ai Colegiului Național "Ion Luca Caragiale" Ploiești, pregătiți de coordonatorul Centrului Județean de Excelență, Dana Lica, se numără printre cei 10 medaliați la concursurile internaționale de informatică din acest an.

 

Alexa Tudose, de la C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești, a obținut argintul la Olimpiada Internaționala de Informatică (IOI)  – Singapore, care a avut loc anul acesta on-line, în perioada 13- 23 septembrie. România s-a clasat pe locul al treilea mondial în cadrul competiției în care ocupă locul al patrulea în clasamentul numărului de medalii all time.

Colegul său, Alexandru Dobleagă, tot de la CNILC, a luat de asemenea medalie de argint, la Olimpiada Europeana de Informatică – Juniori (EJOI) – Georgia, derulată în perioada  2-6 septembrie 2020, de asemenea on-line.

"Felicitări, Alexa Tudose, argint la Olimpiada Internațională de Informatică 2020!!! Felicitări, Alexandru Dobleagă, argint la Olimpiada Europeană de Juniori 2020!!! Încă un an în care Ploiești-ul se află pe harta mondială a informaticii!", le-a transmis Dana Lica celor doi medaliați.

Bilanțul Românei, la concursurile internaționale de profil din acest an, constă în două medalii de aur, șase medalii de argint și două medalii de bronz, a anunțat, duminică, pe pagina sa de Facebook, Adrian Panaete, unul dintre dascălii renumiți pentru rezultatele elevilor săi la informatică.

Rezultatele elevilor români la competițiile internaționale la informativă, anunțate de Adrian Panaete:

O medalie de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Internaționala de Informatică (IOI)  – Singapore – 13- 23 septembrie 2020 – ediție online

Medalie de aur – Alexandru Luchianov – Liceul Teoretic Internațional de Informatică – București

Medalie de argint – Maria-Alexa Tudose - CEX Prahova – Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” – Ploiești

Medalie de argint – Alexandra Maria Udriștoiu - Colegiul Național “Frații Buzești” – Craiova

Medalie de Bronz – George Alexandru Râpeanu – Colegiul Național “Emil Racoviță” – Cluj-Napoca

Team Leaderi: prof. Zoltan Szabo – Coordonator Lot Național Seniori și stud. Andrei Costin Constantinescu – University of Oxford, prof Petru-Simion Oprița – Liceul “Regina Maria” Dorohoi

Rezultatul ne așează în top 10 mondial în clasamentul pe medalii al acestei ediții și ne păstrează poziția a 4-a în clasamentul numărului de medalii all time.

O medalie de aur și una de argint la Olimpiada Europeana de Informatică – Juniori (EJOI) – Georgia – 2-6 septembrie 2020 – ediție online

Medalie de aur – Alexandru Raul Todoran – Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” – Orăștie

Medalie de argint – Alexandru Dobleagă - - CEX Prahova – Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” – Ploiești

Team Leaderi : prof Marius Nicoli – Coordonator Lot Național Juniori  și stud. Tamio-Vesa Nakajima University of Oxford

Trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale(CEOI) – Ungaria – 23-29 august 2020

Medalie de argint – Tiberiu-Ioan Mușat – Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” – București

Medalie de argint – Ioan Popescu – Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” – Târgu Jiu

Medalie de argint – Adrian-Emanuel Dicu - Colegiul Național “Frații Buzești” – Craiova

Medalie de bronz – Mihnea Andreescu - Liceul Teoretic Internațional de Informatică – București

Team Leaderi – prof Ciprian Cheșcă-Liceul Tehnologic “Grigore C Moisil” Buzău și Vlad Alexandru Gavrilă – Google Zurich

"Ceea ce am reușit anul acesta este o dovadă că voința și pasiunea face ca orice pare imposibil să devină posibil. Am trecut cu toții in această perioadă de la agonie la extaz – dus întors - de câteva ori. Învățământul de performanță în general și informatica competiționala în particular au fost întotdeauna acel spot luminos care ar putea sa revitalizeze un învățământ de prea multe ori privit cu neîncredere, măcinat de birocrație și de teama de a lua decizii în momente cheie. Va trebui să găsim soluții comune împreună cu colegii de matematică, fizică, biologie, geografie (și alte discipline cu etape internaționale) să păstrăm tradiția rezultatelor care ne fac respectați pe plan mondial. Performanța școlară nu va fi niciodată o povară ci un motor pentru învățământul și în perspectivă pentru economia acestei țări. Suntem binecuvântați cu copii capabili, inteligenți, geniali și avem obligația să îi ajutăm să își împlinească rolul de modele și de suport moral pe care și-l asumă voluntar prin sacrificii asumate înțelese pe deplin doar de ei, de părinții și de mentorii lor.

FELICITĂRI ROMÂNIA !!! ", a scris Adrian Panaete pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/ Dana Lica

Joomla SEF URLs by Artio