Reprezentanții Școlii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești au anunțat că unitatea de învățământ va organiza o nouă sesiune de admitere abia la începutul anului viitor. La fel se va întâmpla și a Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina.

La finalul lunii martie, MAI a anunțat că școlile postliceale pentru pregătirea agenților și subofițerilor nu vor mai organiza, în acest an, sesiunea de vară a admiterii, pentru că unitățile de învățământ sunt pline până la refuz.  "În aceste școli se pregătesc (școlile de agenți și subofițeri ale MAI), la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi. În aceste condiții, în anul calendaristic curent NU VA EXISTA posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere. O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat din timp. Nu se va introduce limita de înălțime. Singurele sesiuni de admitere care se vor organiza anul acesta sunt cele de la Academia de Poliție și instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I.", a anunțat atunci Ministerul Afacerilor Interne.

Așadar, la Școala Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, următoarele examene sunt programate pentru intervalul 10 - 23 ianuarie 2020, iar recrutarea candidaților va fi asigurată de către structurile de resurse umane ale inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă,  în raport cu domiciliul înscris în cartea de identitate a candidatului.

La concursul de admitere în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti vor fi disponibile 300 de locuri, astfel :

-              subofiţer de pompieri şi protecţie civilă – 262 locuri  I.G.S.U, (2 locuri pentru romi); 5 locuri IGAv, 4 locuri I.G.P.R.,  1 loc C.G., 1 loc D.G.L., 2 locuri S.I.E. ;

-           maistru militar auto – 11 locuri I.G.P.R.,  4 locuri I.G.I., 1 loc D.G.L., 4 locuri I.G.J.R., 5 locuri S.I.E.

Durata şcolarizării este de 1 an.

MAI a anunțat și cifra de școlarizare pentru Școala "Vasile Lascăr" din Câmpina, valabilă la sesiunea de admitere ianuarie 2020.

Vor fi 765 de locuri disponibile (700 IGPR, 2 DGA, 20 DGP, 11 AIC, 2 CNSIS, 3 DRPCIV, 1 CPS, 1 DGAESRI, 25 IGI), din care 22 pentru romi și 10 pentru minorități.

Oferta tuturor unităților de învățământ ale MAI a fost publicată AICI.

Joomla SEF URLs by Artio