Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home02/actualis/public_html/components/com_banners/models/banners.php on line 207

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home02/actualis/public_html/modules/mod_banners/tmpl/default.php on line 19

Peste 220 de salvatori de la ISU vor fi la datorie în Prahova, zilnic, pe durata codului portocaliu

Written by Anca Visan Category: Actual Created: Sunday, 08 July 2018 15:08

isu inundatii bucurestifm ro17 judeţe din România şi aproximativ o treime din cel de-al optsprezecelea se află sub avertizare meteo de vijelii, codul portocaliu fiind valabil de duminică după-amiază, de la ora 16.00, şi până marţi noapte, la ora 21.00. Tot până atunci, restul teritoriului va fi sub cod galben, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie. În acest context, în Prahova, judeţ aflat sub cod portocaliu, autorităţile s-au reunit duminică dimineaţă şi au stabilit o serie de măsuri de urgenţă, printre care şi mobilizarea unui număr mare de lucrători şi utilaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Zilnic, în Prahova, peste 224 de pompieri cu 71 autospeciale de intrrventie si 176 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din județ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino".

"Totodată, pe timpul codului portocaliu s-a decis operaționalizarea Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Intervențiilor, activarea grupei operative la sediul inspectoratului, concomitent cu activarea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică. Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanentă la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației", au mai anunţat reprezentanţii ISU Prahova.

ANM a anunţat astăzi că în Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse 70-80 l/mp. Vezi AICI harta zonelor vizate!

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.