Creşterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri de gripă din ultimele săptămâni, care a condus la declararea epidemiei, a dus automat şi la creşterea cererilor pentru vaccinul de imunizare. Dozele abia se mai găsesc în farmacii, spitalele au primit sarcină să îşi actualizeze stocurile, ministrul Sănătăţii a promis o suplimentare de 30.000 de doze la nivel naţional, iar medicii de familie solicită, pe baza cererilor primite, să primească mai multe vaccinuri.

Până acum, potrivit datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţul prahova au ajuns în acest sezon aproape 58.000 de doze de vaccin antigripal, distribuite către medicii de familie. Dintre acestea, circa 800 mai sunt disponibile în acest moment, răspândite neuniform la nivelul judeţului, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Prahova, dr. Decebal Dan.

Citiţi şi: 

Acesta a precizat că, pe baza raportărilor primite de la medicii de familie din teritoriu, instituţia a transmis către Ministerul Sănătăţii o solicitare pentru încă 3.655 de doze. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a cerut 100 de doze, asta în contextul în care unitatea primise, la finalul lui 2018, un număr mai mare de vaccinuri, însă acestea rămăseseră nefolosite şi au fost redistribuite. Creşterea considerabilă a numărului de îmbolnăviri a făcut, acum, ca mai multe persoane să solicite imunizarea, însă rămân şi persoane din sistemul de sănătate care refuză, din diverse motive personale, să se vaccineze, mai recunosc reprezentanţii DSP Prahova.

Pe acelaşi subiect: 

Astăzi, după ce ministrul Sorina Pintea a anunţat că în România este oficial epidemie de gripă, Prefectura Prahova a convocat o şedinţă a Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care au fost detaliate măsurile de prevenţie necesare, unele deja impuse de câteva săptămâni, măsuri care impun efectuarea triajului epidemiologic în unităţile de învăţământ, respectiv, pentru spitale, limitarea accesului în persoanelor venite din exterior, triajul personalului medical şi nemedical la intrarea în tură, purtarea echipamentului specific de protecţie, respectarea regulilor de igienă personală, imunizarea personalului, iniţierea terapiei imediat de la internare, fără a se mai aştepta confirmarea de la laborator, tratamentul profilactic la toate persoanele care au intrat în contact cu pacienţii bolnavi şi refacerea de urgenţă a stocurilor de medicamente antivirale.

Joomla SEF URLs by Artio