Numărul persoanelor care au intrat în auto-izolare pe raza județului Prahova a crescut spectaculos în ultimele 24 de ore.

 

Prefectura a anunțat, în bilanțul dat publicității miercuri, că "în data de 25 martie 2020, la nivelul județului Prahova, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 4229 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, dintre care 771 au intrat sub această măsură în ultimele 24 de ore, în timp ce 11 au finalizat perioada de izolare. În carantină instituționalizată se află, în prezent,118 persoane".

A crescut și numărul anchetelor și sancțiunilor, la nivel de județ, pentru persoane care au încălcat legea.

"În cursul zilei de 24 martie au fost verificate peste 4000 de persoane aflate în auto-izolare. În urma acestor controale, două persoane care nu au respectat măsura auto-izolării au fost plasate în carantină forțată. Suplimentar, acestea au fost sancționate contravențional conform prevederilor art. 8, alin. 1 din Ordonanța Militară 1/2020.

Au fost întocmite patru noi dosare de cercetare penală, trei pentru zădărnicirea bolilor și unul pentru alte infracțiuni în context. În total, de la începutul epidemiei, la nivel de județ au fost deschise 35 de dosare de cercetare penală în cadrul cărora sunt anchetate 43 de persoane.

Au fost aplicate și 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 39.900 lei. Două dintre acestea au fost pentru nerespectarea măsurii autoizolării, iar 32 au fost date pentru alte contravenții în context", au mai transmis, miercuri, reprezentanții Prefecturii Prahova.

Azi-noapte, pe raza întregului județ, au fost aplicate 48 de amenzi, în valoare de 62.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanței militare nr. 2, care limita deplasarea persoanelor în intervalul 22.00 - 6.00.

De astăzi, de la ora 12.00, noi restricții au intrat în vigoare, conform ordonanței militare nr. 3 (VEZI DETALII).

În acest context, "prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, face apel la toți cetățenii să respecte prevederile acestei Ordonanțe, să aibă, totodată, grijă și de persoanele vârstnice cărora le este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei doar pentru anumite scopuri, în intervalul orar 11.00-13.00 și, excepțional, în afara acestor ore. De asemenea, prefectul Cristian Ionescu le cere primarilor din localitățile prahovene să se implice cu toate resursele pentru a asigura toate cele necesare atât vârstnicilor care nu au aparținători, cât și persoanelor aflate în auto-izolare. Pentru facilitarea activităților (cumpărături, asigurarea meselor zilnice etc.) să identifice organizațiile/grupurile de voluntari și să apeleze la ajutorul acestora", a transmis Prefectura Prahova.

Foto ilustrație (romaniainsider)

Joomla SEF URLs by Artio