Peste 4.300 de absolvenți din Prahova, cu medii între 2,22 și 10, au fost repartizați la liceu

Written by Ioana POPA Category: Actual Created: Monday, 09 July 2018 15:54

admitere liceuCei mai mulți dintre candidații înscriși, în Prahova, la admiterea 2018, au prins un loc la liceu, chiar dacă unii dintre ei au intrat în repartizarea computerizată cu medii de 2, 3 sau 4. Doar 11 absolvenți au ratat această etapă, probabil pentru că nu au completat destule opțiuni de fișa de înscriere.

Din datele afișate de Ministerul Educației luni după-amiază, 4.351 de absolvenți de gimnaziu din Prahova au fost repartizați la clasa a IX-a, cea mai mică medie care a prins un loc fiind 2,22, a unui candidat care a a ajuns la Colegiul Agricol "Gheorghe Ionescu-Sisești" din valea Călugărească.

În schimb, concurență mare a fost la clasele de Matematică-Informatică și Științe ale Naturii. La Colegiul Național "Mihai Viteazul" Ploiești, de exemplu, ultima medie de admitere la Mate-info bilingv engleză a fost 9,68!

La acest colegiu au ajuns și cei mai mulți absolvenți cu media de admitere 10.00. Șase dintre cei nouă prahoveni cu 10 pe linie au ales specializarea Matematică-informatică, iar unul a optat pentru Științele naturii. Celelalte două medii de 10 au fost repartizate la Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" din Ploiești și la Colegiul Național "Nicolae Iorga" Vălenii de Munte.

Celor peste 4.300 de candidați din Prahova li se alătură 79 de absolvenți de gimnaziu din alte județe care s-au înscris aici la admiterea la liceu. 50 dintre ei provin din județul Dâmbovița, dar au existat și candidați din Teleorman, Ialomița, Buzău, Ilfov, Giurgiu, Vaslui, Brașov, Neamț, Călărași, Vrancea și București. Mediile celor din alte județe admiși la licee din Prahova au fost cuprinse între 4,09 și 9,92.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.