Debutul celei de-a doua etape a vaccinării împotriva SARS-CoV-2 aproape că a dublat numărul de doze trimise în centrele din Prahova.

 

Singurele incidente raportate până acum, la vaccinare, în județ, au fost patru reacții alergice și, mai nou, cazul unui vaccin dispărut.

“Până la data de 18 ianuarie 2021, în județul Prahova au ajuns 10569 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2. Dintre acestea, 6188 au fost consumate (ora raportării – 13.00), alte 4380 fiind în curs de administrare personalului atât personalului medico-sanitar, cât și beneficiarilor înscriși în cea de-a doua etapă. A fost raportată și o pierdere (un vaccin).

De la debutul vaccinării (31 decembrie 2020) și până în prezent au fost raportate patru reacții de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech.

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, a anunțat, luni, Prefectura Prahova, citând informațiile transmise de Direcția Județeană de Sănătate Publică.

Joomla SEF URLs by Artio