Romsilva scoate la vânzare, în acest an, 65.650 de pomi de Crăciun, de diferite soiuri și dimenziuni, proveniți dinpepiniere proprii, culturi dedicate sau din extragerea arborilor din culturile cu desime excesivă.

Din oferta Romsilva fac parte, în acest an, 53.040 de brazi și 12.610 de pomi din alte specii rășinoase, în special molid.

"26.170 sunt puieți ornamentali pentru Crăciunproveniți din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantați doar pomi pentru Crăciun, sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesivă. Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpărați cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantați după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluția replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialității Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, fiind promovată în rândul tinerilor prin programele de educație forestieră, pentru implicarea acestora în gestionarea durabilă a pădurilor", precizează reprezentanții Regiei.

Prețurile de vânzare variază între 15 și 35 de lei, în funcție de specie și înălțime, pentru pomii de Crăciun recoltați în urma lucrărilorsilvice, și între 20 și 360 de lei pentru pomii de Crăciun proveniți din pepinierele Romsilva, în funcție de dimensiuni și condițiile de livrare, a mai anunțat sursa citată

Cei mai mulți puieți ornamentali pentru Crăciun provin din pepinierele silvice ale Direcțiilor Silvice Suceava, cu 6.800 de pomi, Ilfov, cu 5.600, și Prahova, cu 3.400 de puieți ornamentali.

"Regia Națională a Pădurilor – Romsilva susține și promovează achiziționarea pomilor de Crăciun autohtoni și, pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului înconjurător, încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcină protejată sau plantați în ghivece", a mai transmis conducerea Romsilva.

Foto: Romsilva

Joomla SEF URLs by Artio