Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus retragerea de la comercializare a pachetelor de file de somon afumat marca Auchan, după ce s-a descoperit că anumite produse dintr-un lot produs în ianuarie erau contaminate cu  Listeria monocytogenes, o bacterie foarte periculoasă.

"Stimaţi clienţi, în urma unui control intern, compania Auchan recheamă articolul următor: Pouce File de somon afumat 100g, cod EAN: 5949084000153, produs în 16.01.2019, exp 01.03.2019. În urma analizelor efectuate la 2 eşantioane din cele 5 analizate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achiziţionat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume şi să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma. Vă mulţumim pentru înţelegere!", este mesajul publicat de Direcţia Sanitară Veterinară.

Listeria se transmite la oameni în momentul consumului de alimente contaminate şi poate produce listerioza, o infecţie severă, similară gripei, manifestată de regulă prin simptome precum febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice. Listerioza poate reprezenta un pericol mare pentru femeile însărcinate și pentru făt, provocând, în numeroase cazuri, nașterea prematură, avortul sau nașterea unui copil mort. Ea este considerată foarte periculoasă pentru persoanele cu sistemul inmunitar slăbit sau care au şi alte afecţiuni cronice.

Joomla SEF URLs by Artio