Ploieștiul are 133 de motive de mândrie. Olimpicii din municipiu, premiați la final de an școlar

Category: Actual Created: Wednesday, 14 June 2017 15:49

Nu mai puțin de 133 de elevi din Ploiești au reușit, pe parcursul acestui an școlar, să obțină premii, mențiuni și medalii la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor şcolare asimilate acestora.

 

Cele mai bune performanțe au fost ale celor șapte elevi care s-au calificat în loturile lărgite pentru olimpiadele internaționale, ceea ce înseamnă că unii dintre ei vor reprezenta România și, de ce nu, vor obține medalii pentru țara noastră, în următoarea perioadă. Alături de ei au fost recompensați și profesorii care i-au pregătit.
Cei șapte internaționali ai Ploieștiului (foto) sunt Alexa Tudose (C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești) și prof. Dana Lica - Informatică; Costin Tudor (C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești) și prof. Dana Lica - Informatică; Valentin Datcu (C. N. "Mihai Viteazul" Ploiești) și prof. Marina Maria, Adriana Radu, Florina Miricel, Gelu Hanganu - Științele Pământului; Cristian Voinea (C. N. "Mihai Viteazul" Ploiești) și prof. Adriana Radu - Fizică; Teodor Cucu (C. N. "Mihai Viteazul" Ploiești) și prof. Carmen Olteanu și Nicolae Angelescu - Lingvistică; Matei Costin Banu (C. N. "Mihai Viteazul" Ploiești) și prof. Radu Simion și Carmen Olteanu - Lingvistică; - Elisa Niculae (C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești) și prof. Anca Popa - Lectura ca abilitate de viață.
Premiile au fost acordate de administraţia locală, care a decis să ofere câte 600 de lei pentru elevii din loturile internaționale, 500 pentru cei care au obținut premiul I, 400 de lei pentru premiul al II-lea, 300 de lei pentru premiul al III-lea, 150 de lei pentru o mențiune și 100 de lei pentru mențiune specială sau premiu special.
Aceleași sume au fost acordate și profesorilor, 96 la număr, implicați în pregătirea celor 133 de elevi.
Trebuie menționat însă că fiecare olimpic, ca și fiecare dascăl, a primit un singur premiu în bani, pentru cea mai bună dintre performanțele obținute.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.