poluarePloieştiul este poluat din nou. Mirosuri de gaz, greu de suportat se simt în Bulevardul Bucureşti, zonă în care locuiesc mii de familii. Oamenii spun că, în primă fază, au verificat cu atenţie instalaţiile de gaze din locuinţele lor, crezând că aceste instalaţii au scăpări. Cei  are au ieşit din casă au constatat însă că mirosul vine, de fapt, de afară. Aşa cum ne-au obişnuit, autorităţile care se ocupă de protecţia mediului constată că nu este vorba de poluare.

Mii de ploieşteni care locuiesc în cartierul din sudul oraşului îndură, de câteva ore bune, mirosuri îngrozitoare de gaz. Aerul în Bariera Bucureşti a devenit greu de suportat la scurt timp după orele prânzului, iar la această oră mirosul de gaz persistă, în special în zona dinspre Hipodromul din Ploieşti.

Oficial, poluarea nu există. Niciuna dintre cele şase staţii de monitorizare a aerului din Ploieşti nu indică depăşiri ale noxelor. În plus, aşa cum ne-am obişnuit, automonitorizările agenţilor economici care-şi desfăşoară activitatea în Ploieşti şi de la care ar putea proveni mirosul puternic de gaz, nu indică nereguli.

Cât despre ploieşteni, aceştia par a se fi resemnat cu situaţia. Nici măcar unul nu a sunat la 112 să anunţe ce se întâmplă. După ce, în urmă cu câteva săptămâni, zeci de ploieşteni au sunat la 112, la dispeceratul primăriei sau la regia de servicii publice pentru a anunţa că oraşul este poluat, iar autorităţile nu au aflat nici până azi sursa poluării, oamenii  s-au convins, probabil, că pierd vremea degeaba anunţând că, din nou, în Ploieşti se simt mirosuri pestilenţiale.

Joomla SEF URLs by Artio