ISU Prahova a emis, sâmbătă, un avertisment pentru populație, în condițiile în care, în intervalul 14.00- 21.00, județul se află sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică.

 

"În situația manifestării vântului puternic și a căderilor de grindină, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

În contextul creșterilor de debite pe cursurile de apă, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei" este mesajul transmis de ISU Prahova.

În a doua parte a acestei zile, în Prahova sunt așteptate averse însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Potrivi ANM, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Codul portocaliu este valabil în 11 județe (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio