Aproximativ 5.000 de tone de deșeuri, inclusiv mase plastice, au ars în incendiul izbucnit duminică după-amiază, la un depozit din zona Mimiu. Mai multe echipaje de pompieri încă acționează, luni dimineață, pentru lichidare.

Incendiul nu era lichidat nici luni dimineață, la ra 7.30, au anunțat reprezentanții ISU Prahova. Nouă autospeciale încă lucrează pentru stingerea incendiului izbucnit ieri, în jurul orei 16.00, la un depozit de mase plastice din curtea societății URBAN ICIM.

Fumul negru care s-a ridicat din Mimiu s-a văzut de la distanță mare de Ploiești.

Între timp, locuitorii din zonă au fost avertizați, încă de aseară, că acesta este toxic la inhalare, iar ISU Prahova a emis o alertă și recomandări pentru cetățeni (VEZI DETALII).

De altfel, duminică seară, Unitatea Specială ISU Ciolpani a trimis, la Ploiești, o autospecială CBRN, iar specialiștii au preluat probe pentru a analiza substanțele combustibile care au ars.

Potrivit bilanțului transmis de ISU luni dimineață, până acum au ars, în acest incendiu, aproximativ 5.000 de tone de deșeuri, mase plastice precum și alte materiale (hârtie, cauciucuri), dar și niște utilaje.

Foto: ISU Prahova

Joomla SEF URLs by Artio