Autoritățile au emis un avertisment pentru populație. Mesajul ISU Prahova a fost transmis în condițiile în care, până miercuri seară, la ora 22.00, județul va fi măturat de rafale puternice, iar la munte sunt așteptate ninsori viscolite (VEZI DETALII).

Atenționarea meteo cod galben anunță că, pe parcursul zilei de miercuri, se vor înregistra  intensificări ale vântului și ninsori viscolite. La munte, îndeosebi la peste 1.500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Și în zonele joase este valabil un cod galben de vânt, fiind așteptat ca, la rafală, viteza să ajungă la 60-70 km/h.

"Pompierii militari prahoveni recomandă cetățenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale. Totodată, îi sfătuim pe prahoveni, ca pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice menționate, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt. De asemenea, cetățenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuințe sau în alte spații care le asigură protecția, să închidă ușile și ferestrele și să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate", au transmis reprezentanții ISU Prahova.   

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio