Autoritățile intră din nou în alertă, în multe zone din țară fiind așteptate, în următoarele ore, vijelii și ploi torențiale.

Noile avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie anunță că instabilitatea atmosferică se va menține până marți, la ora 23.00, fiind prelungită cu o zi informarea meteo emisă în acest sens și care anunță riscul de producere a unor fenomene meteo extreme în special în cursul după-amiezelor și seara.

Totodată, ANM a emis, pentru a doua parte a zilei de sâmbătă, un cod galben, dar și un cod portocaliu.

Astfel, în intervalul 12.00 - 23.00, în estul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

De la ora 14.00 până la 21.00, tot sud-estul țării, dar și o parte din sudul Moldovei intră chiar sub cod portocaliu. Alerta se referă la judeţele  Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea. "În estul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp", se arată în mesajul transmis sâmbătă de ANM.

Joomla SEF URLs by Artio