Românii care nu respectă măsura auto-izolării la domiciliu ajung în carantină! Este una dintre măsurile prevăzute de ordonanța militară nr. 2, pentru a-i descuraja pe cei care vor să ignore regulile stabilite de autorități, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Primul caz de plasare forțată în carantină din Prahova a fost înregistrat luni, în jurul prânzului.

 

De la intrarea Ordonanței militare nr. 2 și până în prezent au fost prinse părăsind domiciliul și plasate în carantină forțată 118 persoane care ar fi trebuit să rămână în auto-izolare la domiciliu, potrivit bilanțului prezentat astăzi de Grupul de Comunicare Strategică.

Tot luni a fost raportat și primul astfel de caz din județul Prahova.

"La data de 23 martie 2020, în jurul orei 12.25, lucrătorii Secției 1 de Poliție Ploiești au efectuat verificări la o adresă din municipiu unde figura ca având domiciliu una dintre persoanele auto-izolate. Măsura oamenilor legii a fost întreprinsă în baza Planului de măsuri pentru realizarea misiunilor specifice în vederea combaterii răspândirii COVID-19. Cu ocazia verificărilor la domiciliul respectiv, persoana în cauză nu a fost găsită, aceasta aflându-se în timpul controlului la cumpărături, unde s-a deplasat cu autoturismul personal.

Cu ocazia verificărilor la domiciliul respectiv, persoana în cauză nu a fost găsită, aceasta aflându-se în timpul controlului la cumpărături, unde s-a deplasat cu autoturismul personal.

Fiind contactată telefonic, aceasta a revenit la domiciliu și a fost condusă cu un echipaj al ambulanței într-unul dintre centrele de carantină de pe raza județului Prahova, unde urmează să stea în izolare. Măsura administrativă a fost luată în conformitate cu articolul 7 din Ordonanța Militară nr.2/2020.

Suplimentar, persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform prevederilor art. 8, alin. 1 din Ordonanța Militară 1/2020 cu amendă în cuantum de 2500 lei.

Situația a fost comunicată și Direcției de Sănătate Publică Prahova, în scopul luării măsurilor legale care se impun", a informat Prefectura Prahova.

De asemenea, două persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile, a mai anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Niciunul dintre aceste cazuri nu a fost consemnat în Prahova.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio