Trei prahoveni săltați de mascați, în urma perchezițiilor derulate de DIICOT și BCCO Ploiești, joi, în comuna prahoveană Gherghița, într-un dosar de trafic de minori, vor fi cercetați sub control judiciar. Indivizii, care ar fi pus trei adolescente să se prostitueze, promovându-le prin mica publicitate, au fost luați la întrebări de procurori apoi trimiși, bine-mersi, de unde au venit.

 

Aproape 30 de persoane au fost audiate în acest caz, iar trei indivizi, vizați de perchezițiile care au avut loc ieri, la Gherghița, au căpătat statutul de inculpați. În ciuda faptului că aceștia sunt bănuiți de trafic de minori, singura măsură luată împotriva lor a fost plasarea sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Anunțul a fost făcut chiar de DIICOT.

"Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri și telefoane mobile.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești au fost aduse, în vederea audierii, un număr 29 de persoane, iar față de 3 inculpați s-a  dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile", se arată în comunicatul transmis de procurori.

Membrii grupului infracțional organizat vizat în acest dosar ar fi acționat în mod coordonat în ceea privește recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a trei minore, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, în vederea obținerii de foloase materiale (VEZI DETALII).

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio