De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 679 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 33 au decedat, iar 151 au fost declarate vindecate și externate. Este o creştere cu 35 de infectări faţă de ziua anterioară. În contextul actual, după mai multe zile de creşteri, prefectul Cristian Ionescu a transmis un mesaj public, în care face apel la prahoveni, amintindu-le că nu e momentul să renunţe la măsurile de protecţie, nici măcar în perioada de concedii.

 

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 14 pacienți, dintre care nouă sunt ventilați mecanic, conform bilanţului oficial transmis joi de Prefectura Prahova.

În contextul creșterii alarmante a numărului de persoane confirmate cu COVID-19, prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, face apel la responsabilitate și conștientizarea pericolului pe care-l reprezintă noul coronavirus: "Ne confruntăm cu o creștere susținută a numărului de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 pe teritoriul județului nostru, o situație pe care nu am întâlnit-o pe durata stării de urgență, atunci când regulile erau respectate cu mai multă strictețe. Înțelegem dorința fiecăruia de a avea viața de dinainte, însă nu trebuie să omitem că încă ne confruntăm cu acest virus pe care îl putem ține în frâu, respectând niște reguli minime de protecție sanitară și la îndemâna oricui: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor și a suprafețelor comune cu care intrați în contact".

"Este perioada vacanțelor, a concediilor, dar nu și pentru noul coronavirus. Avem de-a face zilnic cu zeci de noi îmbolnăviri, aproape săptămânal este identificat câte un nou focar, ne confruntăm cu multe cazuri grave în secțiile de Terapie Intensivă și cu o creștere a numărului de decese, cu personal medical epuizat, dar, totodată și cu o avalanșă de dezinformări. Conștientizați pericolul acestei boli, fiți responsabili și limitați, prin respectarea măsurilor amintite mai sus, răspândirea virusului! Nu ezitați să-i îndemnați să se conformeze regulilor de protecție și pe cei pe care-i vedeți că se abat de la ele sau, în cazul în care refuză să o facă, să semnalați acest lucru autorităților!  Oricât de apăsătoare este situația cu care ne confruntăm de atâtea luni, trebuie să fim responsabili, să acționăm unitar, astfel încât să fim noi cei care o ținem sub control și nu invers. Este o luptă pentru sănătate și pentru viață!", a mai transmis prefectul Cristian Ionescu.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 08 iulie, au fost efectuate verificări la 85 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 354 au fost legitimate, iar 272 de șoferi au fost opriți în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și 48 de societăți comerciale. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 90 de sancțiuni, în valoare de 34840 de lei.

Joomla SEF URLs by Artio