La Ploieşti sunt în toi în această perioadă pregătirile pentru sezonul de iluminat festiv, autorităţile anunţând încă de la începutul lui noiembrie că au dat comanda ca operatorul sistemului de iluminat public să înceapă montarea ornamentelor luminoase, în condiţiile în care aprinderea beculeţelor va avea loc pe 1 Decembrie în acest an. Astăzi, echipajele de la Luxten erau la lucru în zona centrală.

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, afirmase încă de acum câteva săptămâni că zonele în care se montează instalaţii de iluminat festiv vor fi aceleaşi ca în 2017, precizând şi că unele dintre ornamente, cumpărate deja de municipalitate, vor fi amplasate şi acum în zona centrală. Vor exista, însă, şi noutăţi, aduse de firma care se ocupă de sistemul de iluminat public şi care percepe tarife pentru montarea şi demontarea acestor ornamente. Astăzi, spre exemplu, echipele de la Luxten lucrau în zona pietonală din centru, lângă tarabe şi Parcul Nichita Stănescu, la montarea a trei arcade metalice mari, înalte de circa patru metri, de care sunt prinse foarte multe ornamente luminoase. Nu foarte departe, în părculeţul din faţa Palatului Administrativ se făceau săpături astăzi, urmând ca între scuarurile cu flori şi varză ornamentală, pe locul rezervat de obicei bradului de Crăciun, să fie înălţat tot un stâlp metalic, din vârful căruia să pornească instalaţii cu lumini.

Intenţia este ca montarea instalaţiilor să se încheie în această lună, urmând ca aprinderea becurilor, în alţi ani programată în seara de 5 decembrie, să aibă loc în acest an încă de pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, alegere făcută în contextul celebrării a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Joomla SEF URLs by Artio