Premierul Ludovic Orban a declarat că nu este de acord cu propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita ca elevii de la ciclul primar din judeţele aflate în scenariul verde să nu fie obligaţi să poarte masca de protecţie sanitară.

 

Orban spune că o asemenea propunere este lipsită de fundament.

"E o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educaţie al copiilor şi acela de a proteja sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice în cadrul şcolii, în cadrul procesului educaţional. Cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului este portul măştii, alături de celelalte măsuri pe care le-am instituit, dezinfecţia, păstrarea atât cât e posibil a distanţei fizice, igiena personală care să fie asigurată pentru copii", a explicat Orban, duminică, citat de Agerpres.

Acesta întreabă cine și-ar asuma răspunderea în cazul îmbolnăvirilor apărute după renunțarea la această regulă. "Am văzut, copiii sunt ascultători, copiii respectă această regulă la şcoală şi nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea acestei reguli. O să îşi asume ei răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor, pentru faptul că odată îmbolnăviţi copiii pot să ducă boala acasă? Îşi asumă ei răspunderea pentru un asemenea risc major? În ceea ce ne priveşte pe noi, nu putem fi de acord cu o astfel de propunere", a afirmat Ludovic Orban, potrivit sursei citate.

Joomla SEF URLs by Artio