Ploieștenii sunt chemați din nou la protest, pentru a mobiliza autoritățile să lupte împotriva poluării din ce în ce mai accentuate din municipiu. Acțiunea va avea loc joi seară, în zona centrală a Ploieștiului.

 

Protestul este organizat în condițiile în care, chiar zilele trecute, două rafinării de la marginea Ploieștiului au fost amendate (VEZI DETALII). Mai mult, luni dimineață, la mai puțin de o săptămână distanță, Garda de Mediu a mers din nou în control, la una dintre ele, după ce în tot orașul s-a simțit un miros puternic de sulf (VEZI DETALII).

Surse de poluare sunt, însă, numeroase, atât în municipiu, cât și în împrejurimi, iar societatea civilă a sancționat în numeroase rânduri acest lucru, dar și nepăsarea autorităților chiar și în fața dovezilor evidente privind poluarea.

"Atac fără precedent la sănătatea ploieştenilor! Substanţe periculoase sunt inhalate de locuitorii acestui oraş, pe timpul nopţii, fără ca Garda de Mediu să ia vreo măsură.  Ministerul Mediului nu se implică. Companiile NU se retehnologizează. În fiecare an mor prematur din cauza poluării 1000 de ploieşteni, statistica DSP. Vrem aer curat, vrem copii sănătoşi. Avem dreptul al viaţa, sănătate. POLUAREA UCIDE" este apelul lansat pe pagina de Facebook dedicată protestului care va avea loc joi seară, de la ora 18.00, în zona statuii lui Mihai Viteazul dn parcul de pe Bulevardul Republicii.

Joomla SEF URLs by Artio