Razie de amploare, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe drumurile din Prahova. În numai patru ore, polițiștii de la Rutieră au aplicat peste 100 de sancțiuni, majoritatea pentru viteză excesivă sau nepurtarea centurii de siguranță.

 

Acțiunea s-a derulat în intervalul 21.00 - 1.00, în pe raza localităților Valea Călugărească, Albești-Paleologu, Ciorani, Mizil, Urlați, Apostolache, Iordăcheanu, Gura Vadului, Ceptura, Fântânele, Sălciile, Baba-Ana și Tomșani, și a urmărit depistarea și sancționarea celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool, abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști, celor care nu respectă regulile  privind prioritatea de trecere, cât și descurajarea celor predispuși la comiterea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

În bilanțul dat publicității sâmbătă, reprezentanții IJP Prahova menționează că, pe parcursul raziei, polițiștii au  controlat peste 460 de autovehicule, au efectuat 328 de testări cu aparatul etilotest și au aplicat 106 sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.640 lei, cele mai multe dintre ele fiind pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteză (34 de sancțiuni), lipsa centurii de siguranță ( 18 sancțiuni) și lipsa documentelor (10 sancțiuni). 34 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere și două sancțiuni pentru încălcarea altor acte normative. Polițiștii au mai aplicat 8 sancțiuni contravenționale pentru abateri săvârșite de  bicicliști și căruțași. În plus, au fost reținute trei  permise de conducere (din care două pentru conducere sub influența alcoolului), 6 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

"Recordul negativ în materie de alcoolemie a fost stabilit de conducătorul unui atelaj hipo, care a fost depistat pe DJ 100C, în afara localității Fulga, având o concentrație de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au mai depistat doi bărbați, care circulau pe raza localităților Fulga și Ciorani,  pentru care aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,03 mg/l și respective 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceștia, au solicitat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a valorii alcoolemiei", se mai arată în bilanțul prezentat de IJP Prahova.

Având în vedere apropierea sezonului cald, polițiștii prahoveni vor intensifica acțiunile de acest gen, în scopul conștientizării conducătorilor auto asupra riscurilor la care se expun, atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic, în cazul nerespectării normelor rutiere.

Foto: captură video IJP Prahova

Joomla SEF URLs by Artio