223 de polițiști, 41 de jandarmi, sute de controale și amenzi de zeci de mii de lei! Este bilanțul raziei de două ore care a avut loc joi după-amiază, în municipiul Ploiești.

 

Acțiunea s-a derulat în intervalul 16:30-18:30, pe raza municipiului Ploiești, în zona intrărilor/ieșirilor din municipiu, în zona societăților comerciale de alimentație publică din împrejurul unităților de învățământ, în zona piețelor agroalimentare din municipiul Ploiești, dar și pe principalele trasee TCE, în zona parcurilor, a gărilor și a autogărilor .

Scopul acțiunii a fost acela de a identifica și sancționa persoanele care încalcă legislația rutieră, persoanele care efectuează acte de comerț ilicit în zona piețelor, persoanele bănuite de comiterea de furturi din buzunare pe principalele trasee RATP, precum și a persoanelor care încalcă normele de conviețuire socială, a informat IJP Prahova.

Polițiștii au legitimat 851 de persoane, au verificat 20 de agenți de pază și mai multe sisteme de alarmă și supravegere, au 188 de societăți comerciale, 380 de participanți la trafic și 32 de bagaje.

În urma controalelor, au fost aplicate 217 sancțiuni contravenționale în valoare de 68.315 lei. De asemenea, au fost constatate și două infracțiuni la regimul rutier, cazuri în care au fost întocmite dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fiind sub influența substanțelor psihoactive (VEZI DETALII).

"Dintre contravențiile constatate, amintim sume de bani nefiscalizate, bunuri alimentare oferite spre vânzare fără a deține documente de proveniență, bunuri lactate al căror termen de valabilitate era expirat, dar și nerespectarea măsurilor minimale de securitate a unităților. Mai mult, în urma neregulilor constatate, au fost reținute trei permise de conducere, cinci certificate de înmatriculare, precum și trei seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind confiscată și cantitatea de 642 kg de produse alimentare în valoare de 6.117 lei, oferite spre vânzare în mod ilegal", se mai arată în bilanțul dat publicității de IJP Prahova.

Foto: IJP Prahova

Joomla SEF URLs by Artio