Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a transmis vineri după-amiază un set de recomandări pentru populaţie, în condiţiile în care judeţul va fi afectat în următoarele trei zile de fenomene meteo severe. Sfaturile pompierilor vin după ce, tot vineri, ANM a emis avertizări meteo de ninsori abundente şi viscol, pentru teritoriul judeţului Prahova fiind emis un cod galben şi unul portocaliu, valabil în partea de nord.

"Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile. De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă", a fost mesajul transmis vineri de ISU Prahova.

Instituţia anunţă şi mobilizarea efectivelor, precizând că peste 220 de pompieri prahoveni şi peste zeci de autoespeciale sunt gata de intervenţie.

PE ACEEAŞI TEMĂ: 

De vineri seară, ANM instituie cod galben în nu mai puțin de 19 județe, iar în mai multe zone avertizarea se va transforma, de sâmbătă dimineață, în cod portocaliu de viscol și ninsori. Mai multe detalii găsiţi AICI!

(Foto: Facebook ISU Prahova)

Joomla SEF URLs by Artio