Autoritățile pregătesc un nou set de restricții care va intra în vigoare chiar de miercuri, potrivit unui anunță făcut de șeful statului, astăzi, după întâlnirea avută cu premierul, ministrul de Interne și ministrul Sănătății.

 

Klaus Iohannis a anunțat că o nouă ordonanță militară este în lucru și va fi gata până diseară, prin aceasta urmând ca restricțiile deja valabile, referitoare la deplasarea persoanelor, să devină obligatorii și ziua.

"Tocmai am încheiat o ședință de lucru pe care am convocat-o. Au participat, împreună cu mine, Prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul de Interne, ministrul Sănătății și ministrul Apărării.  Împreună am evaluat situația care, după cum știm cu toții, devine din ce în ce mai complexă, situația creată, evident, de epidemia de coronavirus. Am discutat împreună măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă și pot să vă spun în acest moment că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției.

Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul «stăm acasă». Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta. Însă aceste restricții devin obligații!

Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție", a declarat șeful statului.

Acesta a făcut o referire specială și le persoanele vârstnice: "Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă."

Anunțul vine la mai puțin de 24 de ore de la aplicarea anterioarelor restricții instituite prin ordonanța militară din 21 martie și valabile de luni, ora 22.00.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio