La aproape o săptămână de la controlul nocturn făcut de Sorin Pintea, ministrul Sănătăţii, însoţită de Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti transmit un memoriu, în care se declară surprinşi de afirmaţiile oficialităţilor, spunând că, deşi în mod cert mai există scăpări, activitatea şi condiţiile din unitatea medicală s-au îmbunătăţit simţitor în ultimii doi ani. Invocând numărul mare de cazuri şi mic de specialişti, reprezentanţii Judeţeanului au semnat un memoriu, în care afirmă că acuzele aduse de Sorina Pintea au fost "exagerate şi nedrepte".

Directorul spitalului şi mai mulţi şefi de secţii au organizat, astăzi, o conferinţă de presă, în care au discutat despre situaţia din Judeţean, lucrurile bune întâmplate aici în ultimii ani, numărul de cazuri, numericul de personal, atitudinea faţă de pacienţi şi aparţinători, curăţenia din clădire, dar şi despre vizita ministrului Sănătăţii şi solicitările de demisii transmise de preşedintele Consiliului Judeţean. În viziunea lor, semnatarii memoriului, care este adresat conducerii CJ Prahova, spun că lucrurile sunt pe un drum bun şi cer să li se dea credit în continuare, arătând că nu este cazul să se ajungă la demiteri. Reacţia vine după ce ministrul Pintea solicitase schimbarea din funcţie a directorului de îngrijiri medicale, iar Bogdan Toader a plusat, ieri, cerând şi demisiile managerului, directorului economic şi directorului medical.

Pe acelaşi subiect: 

"Suntem pe un drum de îmbunătăţirea a activităţi, de conformare, de a ajunge spre ţintele pe care şi noi şi pacienţii le avem. Nu este vorba despre o opinie greşită care să aibă în spate vreun alt interes din partea doamnei ministru sau a domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, este vorba strict despre un decalaj între nivelul la care este spitalul acum şi drumul pe care el trebuie să-l parcurgă pentru a ajunge la nivelul exigenţelor şi aşteptărilor populaţiei. Este un lucru greu de realizat, colegii noştri asta vă spun, că fac eforturi, dar totuşi s-au înhămat la acest lucru şi simt nevoia de a avea un sprijin, de a li se da în continuare girul", a afirmat Marius Niculescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Citiţi şi: 

În memoriul amintit, semnatarii arată că unitatea a avut, în 2017 şi 2018, peste 84.000 de cazuri medicale soluţionate cu succes, într-un context în care numărul de specialişti a scăzut, iar concursurile lansate pentru ocuparea unor posturi vacante au dovedit o slabă pregătire profesională din partea foarte multor candidaţi.

Ei au mai reclamat şi că ministrul Sănătăţii ar fi avut un comportament duplicitar, în sensul că în timpul vizitei nu le-a arătat că ar exista nemulţumiri mari, pentru ca apoi, în declaraţiile din presă, să critice în termeni extrem de duri unitatea medicală.

Joomla SEF URLs by Artio