Schimbări majore, în acest an, în afișarea rezultatelor la Bacalaureat. Numele candidaților nu se vor mai regăsi pe listele afișate la centrele de examen, și nici pe internet, iar contestațiile vor putea fi transmise inclusiv în format electronic.

 

"În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui", a anunțat ISJ Prahova, săptămâna trecută. Aceeași măsură a fost adoptată, în premieră anul acesta, și la afișarea rezultatelor Evaluării Naționale.

Anul acesta, contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. Acest lucru a fost gândit ca măsură în contextul pandemiei. Cererile de recorectare a lucrărilor pot fi transmise în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. "În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora", prevede metodologia valabilă la Bacalaureatul 2020.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Un candidat trebuie să aibă cel puțin nota cinci la fiecare probă scrisă și media cel puțin 6.00 pentru a promova examenul de Bacalaureat. Cei care sunt declarați "respinși" pot susține, în următoarea sesiune, doar proba la care au picat sau una dintre probe, pentru a-și mări media peste pragul de 6.00.

Joomla SEF URLs by Artio