Între 5 și 8 octombrie 2019, localitatea Moțnița Nouă din județul Timiș a găzduit un concurs de promovare a celor mai talentați sportivi din România, printre care s-a enumerat și juniorul Edwin Petrea, legitimate la clubul de arte marțiale Absoluto din municipiul Ploiești.

absoluto oct 2019 0Competiția a fost împărțită în mai multe etape. Astfel, ziua a avut loc o etapă adresată amatorilor, iar seara a avut loc o gală unde s-au întrecut cei mai talentați sportivi din țară, în scopul selecției pentru viitoarea componență a lotului național al României în confruntarea care se va desfășura tur-retur, împotriva echipei Italiei. Deplasarea va avea loc la Roma.
Vasilescu David, cel mai mic component al lotului, a obținut două medalii de aur și una de argint, în cadrul mai multor discipline de contact, kickboxing si MMA. Totodată, Daniel Ghiță în vârstă de 15 ani, s-a luptat cu un senior tot în cadrul competiției. Ghiță a câștigat aurul dupa o luptă foarte strânsă cu adversarial senior în vârstă de 24 de ani, duelul terminându-se cu un KO.

Edwin Petrea s-a luptat în gala mare și a câștigat centura în fața unui sportiv din Timișoara mai mare cu 2 ani ca el și mai greu cu 4 kg. Edwin a câștigat centura și în următoarea zi într-o altă confruntare, luptându-se cu un adversar tot cu 2 ani mai mare și cu foarte multă experiență, mai greu cu 5 kg față de Edwin. Tânărul ploieștean a făcut o luptă frumoasă și spectaculoasă, radicând sala în picioare, odată cu câștigarea celei de-a doua centuri. Edwin Petrea a fost selectat în lotul României pentru viitoarea confruntare cu echipa Italiei.

absoluto oct 2019 2
absoluto oct 2019 3
absoluto octombrie 2019

 

Joomla SEF URLs by Artio